Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Trutnov udělal velký krok k postupu, v Doudlebách se nic nerozhodlo, hradecké derby nerozhodné, první výhra Přepych


Datum akce: 30.11.-0001

O co se na jaře hraje ?


  Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se hrálo ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

Tři kola chybí do konce 1. B třídy. Minulé kolo bylo divácky i pořadatelsky ohrožováno předpovědí počasí na sobotu a konkurencí semifinále Mistrovství světa v ledním hokeji. Největší drama se očekávalo ve skupině F o postup, ale v Deštném se utkání odkládalo. Týmy ve skupinách G a H budou nadále pozorně sledovat účinkování našeho zástupce v divizi FK Náchod, na jehož výsledcích závisí sestupový klíč.


EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy
vynesla po minulých kolech do čela béčko Trutnova, v tomto kole byl náskok trutnovské rezervy ještě navýšen. Sportovní událost této skupiny v tomto kole v Miletíně trutnovští zvládli.
 
V sobotu začínal první zápas tohoto kola v Jičíně, kde domácí rezerva hostila Libáň. Určitě zajímavé utkání to bylo pro trenéra hostů Františka Skřivánka. Začínalo se ve 14,30 a o zhruba o 105 minut později se radovali jičínští z výhry 2:1 (Kořínek, Hejtmánek - Havlík).

Třetí Miletín byl hostitelem Trutnova B. Vedoucí domácích borců Kraus nechtěl ze svého týmu dělat favority, ale přece jen - Miletín byl třetí s 18 body bez vkladu jediného bonifikačního bodu, v případě výhry by stáhl trutnovské fotbalisty na bod. Jenže Miletín není v současné době v optimálním rozpoložení, podlehl 1:2, čímž hodně napověděl v souboji o první místo. Co na zápas řekl asistent hostů Bednařík: "Do pěkného areálu miletínského klubu jsme jeli s touhou upevnit si první místo v tabulce. Snad proto jsme byli prvních dvacet minut nervózní a hráli nepřesně. Paradoxně nás nakopl až gól domácích. Přeskupili jsme řady, přidali na důrazu a začali kombinovat. Za šest minut jsme výsledek otočili a do poločasu jsme ještě několikrát zahrozili ze standartních situací. Ve druhé půli jsme kontrolovali hru, domácí drželi co nejdál od naší branky a protože jsme několik málo našich brejků zakončili zbrkle a nepřesně, na výsledku už se nic nezměnilo."

Rudník jel do Hostinného, kolik fanoušků dá přednost kopané před hokejem a jaké bude počasí, to byly otazníky nad návštěvou, která při těchto utkáních bývá vysoká. Nakonec derby vidělo 130 diváků, kteří spatřili šest branek a konečnou remízu 3:3 (Jakoubek 2, Blažek - Havránek, Víšek, vlastní). Pavel Šmucer, vedoucí Tatranu: "Bojovné utkání z obou stran, ve kterém se hosté rychle ujali vedení 0:2, do přestávky se nám podařilo snížit na 1:2. Ve druhé půli se skóre srovnalo, vlastním gólem jsme ale poslali hosty do vedení, přesto se nám podařilo v závěru vybojovat remízu."

V neděli od 17,00 uvítalo Kopidlno Sobotku, derby zápas celkem ještě táhl, byť radost ze hry domácího celku jeho fanoušci rozhodně mít nemohou. 120 diváků vidělo drsnou prohru Kopidlna 1:4 (Klaban - Rulc, Bárta, Zahradník, Přikryl), Sobotka je rázem ve hře o druhé místo. Domácí komentář: "Nevybočili jsme z herní mizérie poslední doby. Nehrajeme kolektivně, chybí nasazení, vůle po vítězství a fotbalovost. Hosté vyhráli zcela zaslouženě."

HVĚZDA KOLA :
Nejlepší kanonýr skupiny Jakoubek (Tatran Hostinné) přidal v tomto kole další dvě branky, navíc se trefil v prestižním utkání s Rudníkem.

UDÁLOST KOLA :
Trutnov B vyhrává na hřišti potenciálního konkurenta v Miletíně a zvyšuje svůj náskok na pět bodů.

VÝROK KOLA :
Hlas z kabiny Kopidlna po prohře se Sobotkou: "Nevybočili jsme z herní mizérie poslední doby. Nehrajeme kolektivně, chybí nasazení, vůle po vítězství a fotbalovost. Hosté vyhráli zcela zaslouženě."

NÁVŠTĚVA KOLA :
130 fanoušků si našlo čas na derby Hostinné-Rudník, byť v sobotu panovaly klimatické podmínky velmi nevlídné.
.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 25 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 4 824 diváků, jarní průměr na zápas 109 diváků. Celkem 405 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 11. jarním kole, počasí v sobotu opět fotbalu nepřálo).
FK Kopidlno - 2 125 diváků (průměr na zápas 163 diváků)                                    TJ Rudník - 1 904 diváků (průměr 173 diváků na zápas)                                       Tatran Hostinné - 1 817 diváků (průměr 151 diváků na zápas)                              SK Sobotka - 1 550 diváků (průměr na zápas 119 diváků)                                Sokol Libáň - 1 470 diváků (průměr na zápas 113 diváků)                                       SK Miletín - 1 412 diváků (průměr 108 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 1 005 diváků (průměr 77 diváků na zápas)
SK Jičín B - 785 diváků (průměr na zápas 66 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 25 ODEHRANÝCH KOLECH :
26 - M.Jakoubek (Hostinné),
20 - Havránek (Rudník),
17 - Rulc (Sobotka),

14 - Hejna (Trutnov B),
13 - Knap (Trutnov B),
12 - Horáček (Jičín B),
Urban (Miletín),
11 - Havlík (Libáň),
9 - Pluhař (Jičín), Prívara (Rudník), Škopán, Přikryl (Sobotka),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski, Balcar (Libáň)Hylmar (Rudník), Ficner (Trutnov B), Kubišta (Sobotka), Němeček (Miletín),
7 - Petružálek (Hostinné), Zeman, Víšek (Rudník),
6 - Men, Knobloch (Sobotka), Novák (Rudník), Maličký, R. Polák (Hostinné), Poutník, Machačný, Černovský (Kopidlno), Hejtmánek (Jičín B), 
5 - Knížek (Libáň), P.Komárek, Klaban (Kopidlno), Machačka, Leplt (Miletín), Kořínek (Jičín B),
4 - Kocourek (Jičín), Čáp (Rudník), L.Kracík (Hostinné), Hátle (Miletín), vlastní (Trutnov B),
3 - Nývlt, Bárta (Sobotka), Ondráček, Voldán, Mezsároš, Zugar (Jičín), V.Kulhánek, L.Komárek (Kopidlno), Filounek, Brentner, Bartoníček, Krátký (Miletín), Ulrich, Toth, Holubec, (Trutnov B), Štemberka (Rudník),
2 - Baster, Zahradník (Sobotka), Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, Tobiáš, Přívratský, Bednařík, Wimmer (Trutnov B), Lev, Nosek (Hostinné), Kněžourek (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek, vlastní (Rudník), Vacek (Jičín),
1 - Odvárko, Berounský, Kotlář (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, Jůza, Mička (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal, Bucek, vlastní (Jičín B), Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák (Miletín), Pecold, Kment (Rudník), J.Horák, Kosina, L.Horák, Przybyla, Valeš, Slavík, Blažek (Hostinné), Rejl, Groer, Klosowski (Trutnov B),




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy se opět měla hrát třikrát v sobotu, v neděli se vykopává v Albrechticích. Všechny duely mají úřední začátek.

Jasným magnetem kola bylo utkání v Doudlebách nad Orlicí, kam přijel Provodov. První jarní duel skončil 1:1, domácí jsou pokud se týká jarního zisku o dva body lepší, hosté těží z podzimní bonifikace. Utkání vedl s píšťalkou zkušený sudí Milan Fryš.
I odveta skončila 1:1 (67. Kráčmer - 47. Macek) a oba týmy svůj velký souboj nerozhodly. Trenér Velešova Jan Čermák komentoval utkání tak trochu básnicky: "V pohledném bojovném utkání jsme vyválčili pouze remízu, vzhledem k tomu,že jsme neproměnili v úvodu utkání 2 tutovky, tak je remíza je spravedlivá. Super nestranný výkon předvedli sudí... Uvidíme, jak se popasujeme s cílovou rovinkou dostihu. Každé zaváhání může být smrtelné... Ale je to zaplaťbůh jen sport. Do očí bratr, za zády had - pozor na něj!!!"

Deštné mělo hostit béčko Rychnova, i hosté drží konto 22 bodů. Domácí dostali v minulém dějství pětku v Provodově, Rychnov ztratil výhru v poslední minutě. Stanovit tady favorita by byl asi odvážný tah. Jenže k fotbalu zády se postavilo počasí a zápas byl odložen. Rezerva Rychnova má tedy před sebou velkou výzvu.

Hronov přivítal Dobrušku B, v případě výhry by se odpoutal z poslední osmé příčky. I stalo se, Hronov vyhrál 4:2 a na posledním místě se dočasně usadilo Deštné. O šest branek se rozdělili tři střelci, za domácí se dvakrát trefili Danihel a Valtera, za hosty Macek.

V neděli byli hosty týmu z Albrechtic nad Orlicí borci ze Smiřic v čele s kanonýrem Bednářem. Jenže střelce par-excelence mají ve svých řadách hlavně domácí, jmenuje se David Hořínek. 150 fanoušků však nevidělo gól ani jednoho z nich, z výhry se radovaly Smiřice. Konečný výsledek 4:2 (Nývlt, Korenčík, Koutník, Melichárek - Csontos, Janeček) přinesl tedy tříbodový zisk hostům.

HVĚZDA KOLA :
Milan Fryš, rozhodčí nadmíru důležitého zápasu Doudleby-Provodov, zvládl tento remízový duel ke spokojenosti všech.

UDÁLOST KOLA :
Skupina F poprvé na jaře odkládala, díky dešti se nehrálo v Deštném, kde se měl představit další adept na první místo, rezerva Rychnova.

VÝROK KOLA :
Jan Čermák, trenér Doudleb: "Uvidíme, jak se popasujeme s cílovou rovinkou dostihu. Každé zaváhání může být smrtelné..., ale je to zaplaťbuh jen sport. Do očí bratr, za zády had - pozor na něj!!!"

NÁVŠTĚVA KOLA :
150 fanoušků přišlo do lesního areálu SK Albrechtice nad Orlicí.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 25 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 4 022 diváků, jarní průměr na zápas 93 diváků, v 11. deštivém jarním kole byla prozatím celková bilance 284 fanoušků na třech stadionech, nehrál se zápas Deštné-Rychnov B)

SK Albrechtice- 1 730 diváků (průměr 131 diváků na zápas)                                 Sokol Provodov- 1 680 diváků (průměr na zápas 140 diváků)                                SK Smiřice- 1 330 diváků (průměr 102 diváků na zápas)                                   Velešov Doudleby- 1 305 diváků (průměr na zápas 108 diváků)                              AFK Hronov- 1 248 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                       TJ Dobruška- 905 diváků (průměr 75 diváků na zápas)                                        Spartak Rychnov B- 731 diváků (průměr 56 diváků na zápas)                             Sokol Deštné- 715 diváků (průměr na zápas 59 diváků na zápas)                                                  

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 25 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

26 - D.Hořínek (Albrechtice),
16 - Kříž (Deštné),
15 - Bednář (Smiřice), J.Macek (Dobruška B),
14 - Kráčmer (Doudleby),
11 - Eimer (Provodov),
10 -
Kubeček (Hronov), Kaplan (Deštné),
9 - Polívka (Rychnov), Duha, L.Sršeň (Albrechtice), Jedlinský (Rychnov), Bensch (Provodov),
Schod (Doudleby),
8 - Kotyza (Doudleby), Šťavík, Rojšl (Hronov), Khun (Provodov), Korenčík (Smiřice),
7 - F.Stieber (Rychnov B), Macek (Provodov),
6 - Dapecí (Rychnov B), Církva (Smiřice), Hašek (Dobruška B), Umlauf (Deštné),
5 - Šťavík, Rojšl, Lanta (Hronov), Pazderník, Řehák (Rychnov B),

4 - Metzner (Provodov), Schreiber, Danihel, Valtera (Hronov), F.Stieber, Lochman (Rychnov B), Vidlička, Hudousek (Doudleby), Moravec, O.Velíšek (Albrechtice), Michalík (Dobruška B), Nývlt (Smiřice),
3 - Kuneš, Pařízek, Vejprava (Provodov), Tuček, Drapák (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma (Albrechtice), Dudek, Kopsa (Doudleby), Matějček (Smiřice), Počtýnský (Rychnov B), Koutník, Melichárek (Smiřice),
2 - Malý, Štětina, Kováč (Dobruška B), Franců, Danihel, Valtera (Hronov), Mochan (Smiřice), Hochmann (Deštné), Lyer, Mazura (Doudleby), Jaroš, Vítek, Janeček (Albrechtice), Handa (Rychnov),

1 - Tichý, Polomský (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, Matula, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, Petr, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Tolda, Pšenička (Provodov), Búta, Hottmar, Fof, vlastní (Smiřice), Barták, L.Velíšek, Csontoš (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Handa, Trejtnar, Kotek, Fujdiak (Rychnov B), Souček, P.Matoušek (Doudleby)



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky


G-skupina 1.B třídy
přináší stále tuhý souboj o to, kdo skončí sedmý a šestý. Dohrávané utkání Žacléř-Robousy se hraje až v úterý 3. června. Všechny zápasy tohoto kola se hrály v sobotu. 

Právě Robousy přivítaly suveréna z Kobylic. Ty už skupinu vedly o 11 bodů a prémie za první místo by jim uniknout neměla. Ale v Robousích to Tarzan-boys nemuseli mít lehké, jenže tým má formu a pohodu, výhra 2:0 (Kubišta, Nový) už může být pro domácí tým osudová. Zbyněk Materna, asistent trenéra Robous, prohlásil po zápase: "Byla to asi jedna z mála možností soupeře porazit.Ten přijel v nekompletní sestavě, ale naši střelci se s vytvořenými šancemi nedokázali úspěšně vypořádat. A tak v poměrně vyrovnaném souboji vyhráli přesnější hosté. Ve velice poklidném prostředí rozhodčí zápasu neměli příliš co na řešení."

V zápase Janské Lázně - Baník Žacléř jsme mohli vidět jasného favorita v hostech. Domácí soutěž už víceméně dohrávají, ale každý úspěch je vždy psychickou vzpruhou, což se stalo. Jánky však uhrály remízu 2:2 (Hradecký, Demuth - Vít, Herman) a to o ni přišly dvě minuty před koncem. Petr Janovec, sekretář domácího klubu, po zápase mimo jiné napsal: "Hosté odvrátili překvapení kola v samém závěru utkání. Byli po celé utkání aktivnějším týmem, ale jejich naděje umřela na neproměňování šancí. Domácí tým však v tomto utkání také ukázal, že i přes jasnou situaci v tabulce dokáže hrát fotbal a dal tak vzpomenout časům minulým."

4:6, to není výsledek žádného tenisového klání, ale prvního zápasu mezi Dolní Kalnou a Mladými Buky. Před tímto kolem byla Kalná druhá a Buky třetí, jaký byl výsledek odvety ?
Dolní Kalné se podařilo vrátit domácím prohru a vítězství 4:2 jí definitivně potvrdilo druhé místo a zřejmě už i záchranu. Tomáš Navrátil podal k duelu také tento komentář: "Dnes bych chtěl vyzdvihnout naše kolektivní herní pojetí, kluci makali, pomohli jeden druhému a byla na nich vidět neskutečná touha uspět. Navíc i fotbalová kvalita byla na naší straně, včetně brankových příležitostí. Sice jsem při řešení gólových šancí našich útočníků o deset let zestárnul, ale i to do fotbalu patří. Utkání bylo místy velmi emotivní, na čemž se výrazně podílel nepřesný rozhodčí Jansa. Dovolím si tvrdit, že jsme udělali rozhodující krok k záchraně krajské soutěže, nyní jedeme do Kobylic, můžeme hrát úplně v klidu a uděláme vše pro to, abychom byli prvním mužstvem, které na půdě suveréna soutěže vyhraje."

Hradecké derby Sokol Malšovice-Lokomotiva mohlo být hodně důležité, domácí Sokol na páté místo a konkrétně Lokomotivu a Žacléř ztrácel tři body. Série porážek už musí skončit, to věděl trenér David Franc i jeho svěřenci. Skončila, ale jen po remíze 2:2 (Horký, Tobiášek - Němec, Mašek) , když Sokol dvakrát rovnal náskok soupeře. Malšovice mají sice čtyřbodový náskok na Robousy, které mají o zápas méně, ale také tříbodovou ztrátu na páté místo. Derby vidělo pouhých 32 návštěvníků.

HVĚZDA KOLA :
Patrik Demuth (Janské Lázně) přesnou střelou z trestného kopu dostal svůj tým do dvoubrankového vedení, ale ani to na výhru nestačilo.

UDÁLOST KOLA :
V zápasech Mladých Buků s Dolní Kalnou je radost chodit na fotbal, ve dvou jarních střetnutích těchto klubů padlo 16 branek, oba týmy daly po osmi. V Bukách se střelci tentokrát trefili šestkrát.

VÝROK KOLA :
Radek Kotyk, předseda Baníku Žacléř: "Naše branky vstřelil stoper a krajní bek, to hovoří za vše, už se tomu musíme smát, dopředu jsme nebezpeční jako bedna s koťatama."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Návštěva kola nedosáhla ani stovky, v klimaticky neutěšené sobotě, ve které se hrála všechna utkání, přišlo nejvíce diváků v Mladých Bukách - 95.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 25 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 971 diváků, jarní průměr na zápas 92 diváků, jedenácté kolo navštívilo 266 fanoušků
)
FK Dolní Kalná- 1 900 diváků (průměr 146 diváků na zápas)
SK Robousy- 1 520 diváků (průměr na zápas 126 diváků)
FC Mladé Buky- 1 445 diváků (průměr 111 diváků na zápas)                             Spartak Kobylice- 1 369 diváků (průměr na zápas 114 diváků)                             Baník Žacléř- 1 136 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                       Lokomotiva HK- 1 110 diváků (průměr na zápas 92 diváků)
SK Janské Lázně- 1 000 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                        Malšovice- 823 diváků (průměr na zápas 68 diváků)                                          


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 25 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
20 - L.Vít (Žacléř),
19 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
16 - Nový (Kobylice),
13 - Vích (Robousy), Havlíček (Kobylice),
12 - T.JiřičkaZ.Tauchman ml. (Dolní Kalná)Tomášek (Robousy),  
10 - Haider (Mladé Buky),

9 - Kult (Janské Lázně), Machalík (Mladé Buky),
8 - Horváth (Žacléř), Tauchman st. (Dolní Kalná), 
7 - Šoufek (Kobylice), Doležal, Mil. Dvořák (Mladé Buky),
6 - Tuček (Lokomotiva), Brhel (Mladé Buky), Bartoš (Malšovice),

5 - Brhel (Mladé Buky), Drbohlav (Robousy), Khol (Kobylice), Stránský (Janské Lázně), Hampl (Dolní Kalná), Tichý (Lokomotiva)
4 - Brokeš, Franc, Luňák, Tobiášek (Malšovice), Denk, Schejbal (Lokomotiva), Vávra, Kubišta, vlastní (Kobylice), Štěpánek (Mladé Buky), vlastní (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana, Bartoš (Dolní Kalná), Mikolajczyk (Žacléř), Tobiášek, Ninger, Velínský, Horký (Malšovice), Němeček, Demuth (Janské Lázně), Ziegler, vlastní (Lokomotiva),
2 - Vaněk, Svatoň, Mašek (Lokomotiva), Pšenička (Kobylice), P.Jareš, Lemon (Malšovice), F.Materna (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák, Špička (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Hradecký (Janské Lázně), Skála, Hradecký, Mádle, Kotyk, vlastní (Žacléř), Javůrek ml. (Lokomotiva), Ježek, Najman (Dolní Kalná)
1 - Styar, Průcha, M.Novotný, Pozler (Kobylice), Šec, Demeter, Pára, Javůrek st., Němec (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, Rejman, Karásek, vlastní (Robousy),
Kodytek, Navrátil, Jan Jiřička, Dědek (Dolní Kalná), Jurík, vlastní (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Koblížek (Janské Lázně), Knap, Polák, Petrů, Brožek, Franze, Kovačík, Špecián, Herman (Žacléř), 




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

V H-skupině 1.B třídy se zřejmě hraje "jen" o šesté místo, které za jistých okolností znamená záchranu. Ale zdání opravdu mnohdy klame, protože fotbalová matematika může být jiného názoru ...

V sobotu hostily Předměřice Baník Vamberk. Slavoj doma v posledním zápase prokázal dobrou formu, ale vzápětí prohrál v Machově. Díky výhře stáhli předměřičtí soupeře na tři body, což je do dalších kol pro Vamberk varování. Slavoj nakonec zvítězil 2:0 (Pekáč 2) a oba týmy ocenily výborný výkon rozhodčích. Josef Bouček, vedoucí domácích, k zápasu řekl: "Vyrovnané utkání s dobře hrajícím soupeřem. Dokázali jsme využít brankové příležitosti ke vstřelení dvou pěkných branek. Chválím všechny hráče za zodpovědný výkon. Výborný výkon podala i trojice rozhodčích."

Spartak Opočno v sobotu měl hostit Černíkovice a mohl svého soupeře rovněž nechat na 17 bodech. Zápas se však nakonec díky počasí nehrál, náhradní termín je stanoven na středu 28. května od 18,00.

V neděli byla pozornost upřena do Přepych, asi zřejmě ne přímých diváků, kterých přišlo 49, ale celků dalších. Hrál zde Machov, pokud by vyhrál, měl by na kontě 13 bodů a na drama posledních kol by bylo zaděláno.
Jenže Machov si již hodně řízl větev, protože Přepychy se radovaly z první jarní výhry 3:0, která se zrodila až po přestávce, kdy se nejprve trefil Blažej a poté dvakrát Sedlák. Konečně radost měl i předseda domácího klubu Miroslav Pavel: "První jarní vítězství se rodilo těžce. V prvním poločase hosté měli 2 velmi výhodné šance na vstřelení vedoucí branky, ale naštěstí je neproměnili. Hned na úvod druhého poločasu jsme po rohu dali vedoucí branku po střele Blažeje a teči hostujícího obránce. To nás nabudilo a ještě jsme vstřelili dvě branky Sedlákem. Proto jsme zaslouženě v dnešním utkání zvítězili."

Zápas dvou nejlepších mužstev skupiny uviděl Borohrádek, který měl však na České Meziříčí propastnou ztrátu 11 bodů. Ta po tomto kole ještě o tři body narostla, Meziříčí vyhrálo před 102 diváky až drtivě 5:1 (Baše 2, Havel 2, Hovorka - Brendl). Radek Sazima mohl pouze konstatovat: "Zasloužená výhra hostujícího týmu, přehráli nás po všech stránkách. Pochvalu zaslouží jedině trojice rozhodčích, která řídila utkání s přehledem."

HVĚZDA KOLA :
Předměřický Pekáč zajistil dvěma góly obrovsky cenné vítězství Slavoje nad Baníkem Vamberk.

UDÁLOST KOLA :
První výhra Přepych na jaře, tři góly si odvezl Machov.

VÝROK KOLA :
Radek Sazima, trenér Borohrádku, po zápase s Českým Meziříčím: "Pochvalu zaslouží jedině trojice rozhodčích, která řídila utkání s přehledem."

NÁVŠTĚVA KOLA :
102 příznivců vidělo duel Doudleby nad Orlicí - Provodov.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 25 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 4 226 diváků, jarní průměr na zápas 98 diváků, v 11. kole přišlo 202 návštěvníků).
České Meziříčí- 2 232 diváků (průměr 171 diváků na zápas)                                   Černíkovice- 1 920 diváků (průměr na zápas 160 diváků)
Borohrádek- 1 347 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                     Přepychy- 1 286 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 930 diváků (průměr 84 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 792 diváků (průměr na zápas 66 diváků)                                    Předměřice - 758 diváků (průměr na zápas 63 diváků)                                          Jiskra VEBA Machov - 700 diváků (průměr 53 diváků na zápas)                    


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 25 ODEHRANÝCH ZÁPASECH:
15 - L.Jelen (Opočno),
13 - Blažej (Přepychy), 12 - Havel (České Meziříčí),11 - Šváb (Machov), Pauker (Černíkovice),
10 - Ježek (České Meziříčí), Strakatý (Předměřice),
9 - Pfeifer, T. Přibyl (Opočno), O. Dostál (Vamberk),
8 - Svatoň (Borohrádek), Hamerský, Rohrich (Vamberk), Pekáč (Předměřice), Baše (České Meziříčí),

7 - J.Nosek (Černíkovice), Králík (Vamberk), Hlavsa (České Meziříčí), Škrabal (Opočno),
6 - O. Stieber, D. Hanuš (Černíkovice), Svatoš, V. Čech (Machov), Bílek, Brendl (Borohrádek),
5 - Flekr, Pazderník, Chochola (Vamberk), Martinec (Machov), J. Čermák, R. Sazima, (Borohrádek), Víteček (Černíkovice), P.Tomášek, (České Meziříčí),
4 - Prát, Kinzel (Přepychy),
P.Matějus, A.Čermák (Borohrádek),
3 - Šponar (Vamberk), Mňuk, Hrouda (Černíkovice),  Kozák, Čiháček (České Meziříčí), Zima (Machov), O.Přibyl (Opočno), Ponikelský (Předměřice), J. Matějus (Borohrádek),
2 - Kotyza, Vidlička, Samek (Vamberk), M.Horák, T.Sazima, Moravec, vlastní (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman, Voborník (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer, Stodůlka (Černíkovice), Slánský, Provazník, J. Tomášek (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid, Sedlák (Přepychy), Tláskal, Školník (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, Brandejs vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, R. Sazima (Borohrádek), Šorm, Pavelka, Luňáček (Vamberk), Zeman, Bareš, Vyleťal, vlastní (Předměřice),  Rezek, Krajňák, Hovorka, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich, Purtig, R. Čech (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, Jelen, vlastní (Přepychy),

V sobotu 26. dubna 2014 se hrál duel nováčků Dolní Kalná - Kobylice (1:4). Zápasu přihlížela velmi dobrá návštěva 150 diváků.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme druhý - pesimisticky realistický. Ten má tento obsah:
a) z divize sestoupí jeden tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) odmítne postup
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí tři poslední (!) celky
c) z 1. A třídy sestoupí poslední tři týmy, z 1. B třídy postoupí dva celky (tedy první dva ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí šest týmů 1. B tříd (tedy poslední tři ze skupin o sestup)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sníží se počet sestupujících (viz ustanovení Soutěžního řádu).



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 31.5.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace