Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Velké finále skupiny F o postup zvládl před 320 diváky Provodov, druhým postupujícím Trutnov B, jistě sestupují Přepychy a Janské Lázně


Datum akce: 30.11.-0001

O co se na jaře v posledním kole ještě hraje ?


  Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, skončila tedy 15.června 2014, dvakrát se hrálo ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím byla od počátku již Stará Paka, která však přihlášku do nového ročníku krajských soutěží nepodala.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

Nejnižší krajské soutěže mají za sebou epilog. Ten byl vyšperkován utkáním Provodov-Rychnov B, které rozhodlo o prvenství ve skupině F o postup. Sledovalo ho 320 diváků, vítěz získal finanční prémii 8 000 Kč.
Již rozhodnuto bylo i ve skupině E o postup, kde béčko Trutnova vysoko vyhrálo a poté se již nemuselo ohlížet na nic. Výhra domácích se všeobecně očekávala.
Šesté týmy skupin o sestup se spíše dívaly na poslední výsledek Náchoda v divizi s Trutnovem, týmu trenéra Hromádka stačil bod a nakonec uhrál všechny díky výhře 3:0. Všichni víme, že v případě záchrany Náchoda je již šesté místo "bezpečné", ale pozor, za předpokladu postupu zástupce našeho kraje do divize, který je však věřme reálný.
Do 1. A třídy postoupila kromě Provodova a Trutnova B i Sobotka, právo postupu z 2. místa odmítl Rychnov nad Kněžnou B. Do nového soutěžního ročníku se nepřihlásila Dobruška B, jejíž místo pravděpodobně zaujme Zdelov. Stále se čeká na to, který klub z OFS Jičín nahradí nepřihlášenou Starou Paku.


EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy
zahajuje v pátek, zbývající zápasy se hrají v sobotu.
 
V pátek si "přátelsky", jak už je pravidlem v řadě soutěží v závěrečných kolech, zahrál doma Miletín s Jičínem B. Jičínu ještě šlo o třetí místo a o finanční prémii, která by třeba pomohla s financováním rozlučky. Začínalo se v 18,00.
Již v 17. minutě vedli hosté brankou z penalty, dvěma slepenými góly domácí za několik minut poté skóre obrátili. Vedoucí Miletína Kraus měl nakonec radost z úspěšného završení sezóny: "Od první minuty na nás soupeř vlétl a připravil si několik šancí. Tento tlak byl korunován vedoucí brankou v 17.minutě. Naštěstí pro nás jsme během dvou minut stav zápasu otočili. I přes několik příležitostí na obou stranách se na výsledku už nic nezměnilo. A tak jsme nakonec rádi, že sezonu, kde bylo z naší strany několik zbytečných výkyvů, končíme vítězstvím."
Miletín s bilancí sedmi výher a sedmi proher na jaře mohl po pátku skončit třetí, ale také až pátý. Vedoucí Jičína Klaban nakonec litoval, že jeho tým prohra připravila o třetí příčku, ale také se zmínil o nepříliš "přátelských" devíti žlutých kartách, na které jeho mužstvo vyhrálo 6:3.

V sobotu už ve 12,00 nastoupilo v sobotu béčko Trutnova s Libání. Posílení domácí byli pochopitelně vysokým favoritem a svoji roli bezezbytku potvrdili - zvítězili 8:1 (Holubec 3, Groer 2, Bednařík 2, Doubic - Balcar) a stali se vítězem skupiny o postup s 29 body a novým účastníkem 1. A třídy. Soupeř z Libáně skončil na konečném sedmém místě skupiny. Asistent Bednařík zhodnotil postupové utkání: "Do zápasu jsme šli s odhodláním potvrdit postup. Hrál se svižný fotbal a nám se konečně, po pěkných kombinačních akcích, dařilo dávat góly. Druhý poločas se hrál již jen z povinnosti a s očekáváním závěrečného hvizdu, po kterém jsme mohli začít slavit druhý postup ve dvou letech. Poděkování patří všem, kteří se během sezony u "béčka" pohybovali."

Od 17,00 hostil v sobotním duelu Rudník Sobotku, domácí hájili třetí místo (a prémii
3 000 Kč), reprezentanti Českého ráje bojovali o místo druhé (a prémii 4 000 Kč). Samozřejmě za jistých okolností může druhé místo brát i postup, podmínkou byl již realizovaný nesestup Náchoda, postup zástupce kraje do divize a odmítnutí přechodu do vyšší soutěže od 2. týmu druhé postupové skupiny. Že by jen teorie ?
Zápas skončil remízou s osmi góly, tedy 4:4. Sobotka tedy získala na druhém místě konečných 26 bodů a Provodov a Rychnov B v druhé postupové skupině mají bodů více. Jenže, Rychnov B své rozhodnutí oznámí zřejmě až příští týden a v případě záporu by se otevírala postupová brána právě pro Sobotku. Trenér Štrobl však s touto eventualitou ve svém hodnocení nepočítal: "Do Rudníku jsme odjížděli v trochu improvizované sestavě a prakticky na výlet, protože nám již výsledkově o nic nešlo. Netušil jsem, že mě utkání, kde nám prakticky o nic nejde, zvedne tolik emoce, respektive rozhodčí, kteří toto utkání řídili. Jejich výkon by nestačil ani na televizní okresní přebor. Jinak na to, že jsme prakticky celý 2. poločas hráli o deseti, je remíza zřejmě spravedlivá."

Zápas Hostinné-Kopidlno se hrál rovněž od 17,00, v případě souhry okolností může domácí Tatran vystoupat na "bronzovou" příčku a brát mírnou finanční prémii. Domácí tým nakonec také vyhrál 2:1 (Jakoubek 2 - Klaban), ale bronz mu nebyl souzen díky "divoké" remíze, která se zrodila v nedalekém Rudníku.

HVĚZDA KOLA :
Martin Jakoubek (Hostinné), skvělá střelecká forma ho neopustila ani v posledním duelu sezóny, Kopidlnu dal dvě branky.

UDÁLOST KOLA :
Postup do 1. A třídy oslavilo béčko Trutnova osmi góly do sítě Libáně.

VÝROK KOLA :
Ladislav Štrobl, trenér postupující Sobotky: "Do Rudníku jsme odjížděli v trochu improvizované sestavě a prakticky na výlet, protože nám již výsledkově o nic nešlo. Netušil jsem, že mě utkání, kde nám prakticky o nic nejde, zvedne tolik emocí. Respektive rozhodčí, kteří toto utkání řídili. Jejich výkon by nestačil ani na televizní okresní přebor."

NÁVŠTĚVA KOLA :
118 diváků přišlo na duel Rudník - Sobotka, kdo tušil, že se v Rudníku představil postupující tým ?

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 28 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině v 56 utkáních 5 992 diváci, jarní průměr na zápas činil 107 diváků. Celkem 377 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v posledním 14. jarním kole s konkurencí MS ve fotbale).

TJ Rudník - 2 273 diváků (průměr 162 diváků na zápas)                                       FK Kopidlno - 2 225 diváků (průměr na zápas 158 diváků)                                    Tatran Hostinné - 1 997 diváků (průměr 142 diváků na zápas)                              SK Sobotka - 1 630 diváků (průměr na zápas 116 diváků)                                    SK Miletín - 1 602 diváků (průměr 114 diváků na zápas)                                        Sokol Libáň - 1 590 diváků (průměr na zápas 113 diváků)                                       MFK Trutnov B - 1 074 diváků (průměr 76 diváků na zápas)
SK Jičín B - 865 diváků (průměr na zápas 66 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 28 ODEHRANÝCH KOLECH :
29 - M.Jakoubek (Hostinné),
22 - Havránek (Rudník),
18 - Rulc (Sobotka),

14 - Hejna, Knap (Trutnov B),
13 - Havlík (Libáň), Přikryl (Sobotka), Urban (Miletín),
12 - Horáček (Jičín B),

11 - Škopán (Sobotka),
9 - Pluhař (Jičín), Prívara (Rudník), Němeček (Miletín), Balcar (Libáň),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski (Libáň)Hylmar, Novák, Víšek (Rudník), Ficner (Trutnov B), Kubišta (Sobotka),
7 - Petružálek (Hostinné), Zeman (Rudník), Černovský, Machačný (Kopidlno), Knobloch (Sobotka), Hejtmánek (Jičín B),
6 - Men (Sobotka), Maličký, R. Polák (Hostinné), Poutník, Klaban (Kopidlno), Kořínek (Jičín B), Holubec (Trutnov B),
5 - Knížek (Libáň), P.Komárek (Kopidlno), Machačka, Leplt (Miletín), Čáp (Rudník), Bednařík (Trutnov B),
4 - Kocourek, Mezsároš (Jičín), L.Kracík (Hostinné), Hátle, Bartoníček (Miletín), Groer, vlastní (Trutnov B),
3 - Nývlt, Bárta (Sobotka), Ondráček, Voldán, Zugar, Vacek (Jičín), V.Kulhánek, L.Komárek (Kopidlno), Filounek, Brentner, Krátký (Miletín), Ulrich, Toth, Doubic (Trutnov B), Štemberka (Rudník), Šmucer (Hostinné),
2 - Baster, Zahradník (Sobotka), Skuček, Bonisch, Mahrla, Chvalina, Tobiáš, Přívratský, Wimmer, Rejl (Trutnov B), Lev, Nosek, Slavík, L. Horák (Hostinné), Kněžourek (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek, vlastní (Rudník),
1 - Odvárko, Berounský, Kotlář (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, Jůza, Mička, Pham (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal, Bucek, vlastní (Jičín B), Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák, vlastní (Miletín), Pecold, Kment, Horešovský (Rudník), J. Horák, Kosina, Przybyla, Valeš, Blažek (Hostinné), Klosowski (Trutnov B),




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy měla na závěr zvláštní vývoj. V případě výhry Doudleb nad Sokolem Deštné by musel v neděli Provodov bodovat. No, nestalo se, Velešov doma podlehl Deštnému ...

Doudleby hostily v sobotu od 17,00 Sokol Deštné a domácí byli favoritem. Stále mohli být druzí a stále byli ve hře o postup, výhra byla však povinností. Jenže - na konci zápasu zněl výsledek 1:2 pro hosty z Orlických hor, což znamená, že Doudleby už zůstanou zcela jistě na třetím místě. Co na to trenér Doudleb Jan Čermák, který dokáže svým komentářům dát vždy neortodoxní myšlenku: "Cílovou rovinku jsme nezvládli a od 29.9. jsme poprvé v mistrovské zápase odešli poraženi (když nepočítám kontumační výsledek pro administrativu). Je pravdou, že každá serie jednou končí - bohužel pro nás v nejnevhodnější okamžik. Ač zklamán posledním dvojutkáním, tak převládá pozitivní pocit, že se nám povedl krásný soutěžní ročník. Teď přijde nejtěžší okamžik, připravit se na příští sezónu. Udržet motivaci, kádr a chuť pokračovat v nastoupené cestě. Odpočívejme, bavme se a těšme se, vždyť je na světě tak krásně..."

Zápas Dobrušky B se Smiřicemi se hrál rovněž v sobotu od 17,00, okolo rezervy Dobrušky se rojí různé zprávy vzhledem k příštímu ročníku, ale počkejme si na losovací aktiv. Toto utkání však rezerva Dobrušky vyhrála 4:2 bez ohledu na to, že nakonec končí na posledním osmém místě skupiny.

Už od 15,00 se hrál zápas Hronov - Albrechtice nad Orlicí, měl probíhat v přátelském duchu. Domácí však loučení pojali z hlediska výsledku velkolepě a porazili svého soupeře jednoznačně 5:0. Že by se projevila přítomnost trenéra Samka ?

A v neděli to přišlo, v Provodově se hrálo o první místo, domácí (29 bodů) přivítali lídra Rychnov B (31 bodů). Pokud chtěl být Provodov první, musel vyhrát. O této skupině se hodně hovoří v kuloárech včetně "grónské ligy", jisté je, že tomuto zápasu byla věnována velká pozornost. Provodov nakonec vyhrál 3:2 (Khun 2, Vejprava - Jedlinský, Lochman) a postupuje do 1. A třídy. Možnost postupu však nemíjí ani béčko Rychnova. Trenér Bederka zaujal k utkání toto stanovisko: "K postupu do A.třídy nám chyběl poslední krok. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, což se potvrdilo. Rychnov přijel posílen hráči A mužstva a o to víc si ceníme vítězství. Kluci a členové provodovského výboru mají můj obdiv." A slova Františka Kotka: "Vrchol soutěže jsme bohužel prohráli, ale doufám, že jsme přispěli svým výkonem ke kvalitě samotného utkání. Gratuluji Provodovu k prvnímu místu v tabulce a k postupu do 1.A třídy. Na závěr chci poděkovat všem našim hráčům i všem lidem, kteří nám pomáhali, za celou sezónu, kterou musíme opět hodnotit jako úspěšnou." Před 320 diváky (!!!) řídil zápas Matěj Novotný, který rozdal na toto utkání jen pět žlutých karet.

HVĚZDA KOLA :
V 51. a 70. minutě finálového zápasu této skupiny Provodov-Rychnov B dal dvě důležité branky domácí střelec Khun, zvýšil skóre na 3:1 a jeho tým kráčel k prvenství ve finálové skupině.

UDÁLOST KOLA :
Co jiného než výhra Provodova nad Rychnovem B 3:2, domácí předstihli hosty v tabulce a získali první místo.

VÝROK KOLA :
Jan Čermák, trenér Doudleb: "Ač zklamán posledním dvojutkáním, tak převládá pozitivní pocit, že se nám povedl krásný soutěžní ročník. Teď přijde nejtěžší okamžik, připravit se na příští sezónu. Udržet motivaci, kádr a chuť pokračovat v nastoupené cestě."

NÁVŠTĚVA KOLA :
320 diváků sledovalo duel Provodov-Rychnov B. Fantastická návštěva ... Co by za ní dali třeba fotbalisté Znojma ?

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 28 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 5 318 diváků, jarní průměr na zápas 94 diváků, v 14. jarním kole byla celková bilance 588 fanoušků na čtyřech stadionech, zcela vybočil zápas v Provodově s 320 fanoušky)

Sokol Provodov- 2 180 diváků (průměr na zápas 155 diváků)                                SK Albrechtice- 1 880 diváků (průměr 134 diváků na zápas)                             SK Smiřice- 1 480 diváků (průměr 105 diváků na zápas)                                    Velešov Doudleby- 1 465 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                AFK Hronov- 1 429 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                       TJ Dobruška- 1 050 diváků (průměr 75 diváků na zápas)                                        Sokol Deštné- 765 diváků (průměr na zápas 58 diváků na zápas)                       Spartak Rychnov B- 761 diváků (průměr 54 diváků na zápas)                                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 28 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

28 - D.Hořínek (Albrechtice),
17 - Macek (Dobruška B),
16 - Kříž (Deštné),
15 - Bednář (Smiřice), Kráčmer (Doudleby), Khun (Provodov),
13 - Kaplan (Deštné),

11 - Eimer (Provodov), Jedlinský (Rychnov),
10 -
Kubeček (Hronov), Schod (Doudleby), Duha (Albrechtice),
9 - Polívka (Rychnov), L.Sršeň (Albrechtice), Bensch (Provodov),
Korenčík (Smiřice), Kotyza (Doudleby), Rojšl (Hronov),
8 - Šťavík (Hronov), F.Stieber, Lochman (Rychnov B), Macek (Provodov), Hašek (Dobruška B),
6 - Dapecí (Rychnov B), Církva (Smiřice), Umlauf (Deštné), Danihel, Valtera (Hronov), Vejprava (Provodov),
5 - Šťavík, Lanta (Hronov), Pazderník, Řehák (Rychnov B), Metzner, Kuneš (Provodov), Moravec (Albrechtice),

4 - Schreiber (Hronov), Vidlička, Hudousek (Doudleby), O.Velíšek (Albrechtice), Michalík (Dobruška B), Nývlt (Smiřice), Handa (Rychnov), Matula (Deštné),
3 - Pařízek (Provodov), Tuček, Drapák, Hochmann, Zatloukal (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma, Vítek (Albrechtice), Dudek, Kopsa (Doudleby), Matějček (Smiřice), Počtýnský (Rychnov B), Koutník, Melichárek (Smiřice),
2 - Malý, Štětina, Kováč, Krahulec, Effenberk, Petr (Dobruška B), Franců, Danihel, Valtera (Hronov), Mochan, Hotmar, Fof (Smiřice), Lyer, Mazura, Souček, Krmaš (Doudleby), Jaroš, Janeček (Albrechtice), Pfeifer (Provodov),

1 - Tichý, Polomský, Štelzig (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Novák, Prouza, vlastní (Deštné), Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Tolda, Pšenička, Muller (Provodov), Búta, Růžek, vlastní (Smiřice), Barták, L.Velíšek, Csontoš (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Trejtnar, Kotek, Fujdiak, Pohl (Rychnov B), P.Matoušek (Doudleby)



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky


G-skupina 1.B třídy
má jasno, pravděpodobné sestupové příčky jsou dány, šestý tým hleděl k Náchodu a byl právem optimistický.

Už v 15,00 se v sobotu utkaly Robousy s Janskými Lázněmi, oba týmy sestupují, u Robous však musíme stále použít pouze slovo pravděpodobně. Reprezentant jičínské destinace vyhrál poslední zápas tohoto ročníku 5:3, už před zápasem bylo o konečných příčkách rozhodnuto. Vzhledem k tomu, že přihlášku do krajské 1. B třídy nepodala Stará Paka, budou k postupu vyzvány kromě první Milíčevse i v pořadí další kluby přeboru OFS Jičín maximálně do 4. místa. Proto tedy slovo pravděpodobně ...

Od 17,00 oslavily první místo (a prémii 5 000 Kč) Kobylice s Žacléří. 152 diváků se přišlo rozloučit se svými hochy, kteří pro nováčka suverénním způsobem udrželi soutěž. Hoši se jim odměnili výhrou 2:1. A pravidelně podal komentář bez obvyklých klišé i trenér Petr Průcha: "Jsem šťasten, že jsme sezónu zakončili vítězstvím, které se nerodilo vůbec lehce, poněvadž hosté ze Žacléře hráli u nás velice dobře, ale jenom velké týmy vyhrávají takovéto zápasy. Často to nedělám, ale moc dobře jsem si byl vědom toho, že několik borců hrálo od 14:00 hodin za B tým a bylo to už znát. Ke konci zápasu už chlapci píchali bubliny a všichni byli rádi, že už je konec a to doslova. Těší mě i to, že poprvé v kariéře si zahrál I.B. třídu trenér našeho béčka Libor Tobišek, který ve svých 48 letech odehrál dobrý zápas a když jsem ho deset minut před koncem střídal, tak sklidil takový aplaus, že to ani on sám nečekal. Jinak co se týče jarní části, tak si všichni kluci zaslouží uznání, tleskám jim, poněvadž se přesvědčili, že i ve skromných podmínkách na vesnici lze dělat fotbal na velice solidní úrovni a co je důležité, se svými hráči. A slovo na závěr ,,Chlapci tleskám vám a moc děkuji."

Lokomotiva se od 17,00 chtěla zbavit šesté příčky, v cestě jí stála (ale nikterak pevně) Dolní Kalná, která zřejmě do zápasu nešla v úplně optimálním složení, minimálně jí bude chyběl distancovaný Tomáš Jiříčka. Lokáda vyhrála jasně 4:0 (Zvolánek 2, Demeter, Ziegler) a s 21 body skončila nakonec pátá. Domácí hodnocení od Michala Sobotky: "V posledním utkáni sezony jsme k jistotě záchrany soutěže potřebovali vyhrát,což se nám podařilo, ale přesto se naše vítězství nerodilo jednoduše, jak nakonec vypadá výsledek utkání. Hosté byli dost houževnatým soupeřem, ale přesto jsme ho dobrou obranou k ničemu nepustili a naopak jsme využili naše příležitosti ke vstřelení čtyř branek. Celé mužstvo za dnešní výkon zaslouží pochvalu. Pochválit také musíme trojici rozhodčích za předvedený výkon."

Stejný cíl měly Malšovice proti Mladým Bukům, oba týmy se v příštím ročníku zřejmě nepotkají. Závěr obou týmů v této soutěži skončil 2:2 (Franc, Luňák - Brhel PK, M. Dvořák), Malšovice končí šesté, Buky čtvrté. Malšovice budou pro jistotu čekat na losovací aktiv divize, protože Předměřice hostily poslední Přepychy ... Co na poslední utkání soutěže řekl Bohumil Krucký: "Po mírném tlaku jsme vyhráli první poločas 1:0. Ve druhém poločase hosté vyrovnali z pokutového kopu a v závěru utkání dokonce vstřelili vedoucí branku. Domácí, ale zbraně nesložili a po velké snaze zařídili konečnou remízu. Utkání mělo bojovný charakter a nám se opět nepodařilo vstřelit více branek."

HVĚZDA KOLA :
V dresu Kobylic nastoupil 48-letý Libor Tobišek, trenér B-týmu a vydržel ve vítězném duelu s Žacléří 81 minut ...

UDÁLOST KOLA :
V Malšovicích vidělo poslední zápas sezóny jen 35 diváků.

VÝROK KOLA :
Tomáš Navrátil, trenér Kalné: "Pozitivní snad je jen to, že už končí sezóna a zachránili jsme se. V době začínajících hudebních festivalů, při počtu zraněných, vyloučených a nefér jednajících hráčů nemáme s kým hrát, doslova prosíme starší veterány či šestnáctileté dorostence. Pak to samozřejmě vypadá na hřišti tak, jak to vypadá."

NÁVŠTĚVA KOLA :
152 fanoušků přišlo poděkovat vítězi skupiny Spartaku Kobylice za záchranu soutěže a výborné jarní výkony.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 28 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 5 060 diváků, jarní průměr na zápas 90 diváků, čtrnácté kolo navštívilo 312 fanoušků
, v Malšovicích pouhých 35)

FK Dolní Kalná- 2 020 diváků (průměr 144 diváků na zápas)
Spartak Kobylice- 1 717 diváků (průměr na zápas 122 diváků)                              SK Robousy- 1 629 diváků (průměr na zápas 116 diváků)
FC Mladé Buky- 1 535 diváků (průměr 109 diváků na zápas)                             Baník Žacléř- 1 271 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                       Lokomotiva HK- 1 270 diváků (průměr na zápas 90 diváků)
SK Janské Lázně- 1 070 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                        Malšovice- 890 diváků (průměr na zápas 63 diváků)                                          


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 28 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
20 - L.Vít (Žacléř),
19 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
18 - Nový (Kobylice),
14 - Havlíček (Kobylice),
13 - Vích (Robousy), 
12 - T.JiřičkaZ.Tauchman ml. (Dolní Kalná)Tomášek (Robousy),  
10 - Haider (Mladé Buky),

9 - Kult (Janské Lázně), Machalík (Mladé Buky),
8 - Horváth (Žacléř), Tauchman st. (Dolní Kalná), Drbohlav (Robousy),
7 - Šoufek (Kobylice), Doležal, Mil. Dvořák, Brhel (Mladé Buky), Tobiášek (Malšovice),
6 - Tuček, L. Tichý (Lokomotiva), Bartoš (Malšovice), Stránský (Janské Lázně),

5 - Khol, Kubišta (Kobylice), Hampl (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř), Brokeš, Franc, Luňák (Malšovice), Zvolánek, Ziegler (Lokomotiva),
4 - Denk, Schejbal (Lokomotiva), Vávra, vlastní (Kobylice), Štěpánek (Mladé Buky), Bartoš, vlastní (Dolní Kalná), Mádle, Baše (Žacléř),
3 - F.Materna, Karásek (Robousy), Stehlík, Hradecký (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Mikolajczyk, Hradecký (Žacléř), Tobiášek, Ninger, Velínský, Horký, P.Jareš (Malšovice), Němeček, Demuth (Janské Lázně), vlastní (Lokomotiva), Špička (Mladé Buky),
2 - Vaněk, Svatoň, Mašek, Němec, Demeter (Lokomotiva), Pšenička, Průcha (Kobylice), Lemon (Malšovice), Rejman (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák, vlastní (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st. (Janské Lázně), Skála, Kotyk, Kovačík, Franze, vlastní (Žacléř), Javůrek ml. (Lokomotiva), Ježek, Najman (Dolní Kalná)
1 - Styar, M.Novotný, Pozler, F.Vincour (Kobylice), Šec, Pára, Javůrek st. (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, vlastní (Robousy),
Kodytek, Navrátil, Jan Jiřička, Dědek (Dolní Kalná), Jurík, Minařík (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Koblížek, Brát, Pour, vlastní (Janské Lázně), Knap, Polák, Petrů, Brožek, Franze, Špecián, Herman, M.Vít, Albert (Žacléř), 




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

V H-skupině 1.B třídy je rovněž rozhodnuto o místech sedmém a osmém, soutěž pravděpodobně opustí Machov a poslední Přepychy.

Vamberk hostil právě Machov a poslal svého soupeře domů (a zřejmě i do okresního přeboru) vysokou výhrou 5:0 (Chochola, Vašátko, Rohrich, Luňáček, Kotyza). Baník skončil v soutěži čtvrtý a trenér Souček byl spokojen: "Domácí tým měl celý zápas pod kontrolou a o svém vítězství rozhodl již v 18. minutě 1. poločasu, kdy vedl 3:0. Chtěl bych vyzvednout profesionální výkon rozhodčích, kdy neváhali vyloučit již za rozhodnutého stavu zápasu jak domácího tak i hostujícího hráče."

Opočno si v ten samý termín zahrálo rozlučku s Borohrádkem. Loučení s jarem bylo remízové, týmy se rozešly s výsledkem 2:2 (T. Přibyl, Pfeifer - J.Matějus, Bílek). Domácí kouč Jan Jánský řekl k utkání: "Celý zápas jsme byli lepší a třikrát nastřelili brankovou konstrukci. O zasloužené vítězství jsme přišli nedůrazným a laxním přístupem v poslední minutě."

Předměřice uvítaly v sobotu od 17,00 Přepychy a pro hosty to bylo loučení s krajskými soutěžemi. Bylo sedmigólové, Slavoj vyhrál 7:1 a 1. B třída se v Předměřicích bude hrát i příští rok. Martin Knap, asistent Slavoje: "Poslední utkání jsme si náležitě užili a vsítili jsme 7 krásných branek. Škoda že jsme neudrželi čisté konto. Děkuji všem hráčům za předvedený výkon."

V neděli se měl hrát zajímavý zápas Černíkovice - České Meziříčí, hosté byli a jsou suverénem skupiny a i držitelem prémie za primát. Domácí ještě mohli zaútočit na třetí příčku a přišlo se na to podívat 150 diváků. Jenže útočili spíše hosté, kteří domácím uštědřili drtivou porážku 1:7. Už v poločase vedlo Meziříčí 4:0. Co na to trenér Josef Cejpek: "Pokračovali jsme stejně jako ve Vamberku a zahodili jsme řadu vyložených šancí. Naopak soupeř proměnil naprosto vše a proto je výsledek utkání takový, jaký je." A Milan Mikušík: "V dnešním zápase se nám povedly pěkné akce, ze kterých jsme si vypracovali gólové šance, které jsme proměnili. Zasloužené vítězství. Domácí se snažili hrát kombinační fotbal, bohužel pro ně selhali v koncovce. Děkuji za přístup v jarní části sezony."


HVĚZDA KOLA :
Martin Strakatý (Předměřice) dal v posledním utkání svého týmu tři góly, Slavoj nastřílel odevzdaným Přepychám sedm branek a nakonec skončil pátý.

UDÁLOST KOLA :
Před velkou návštěvou se Černíkovice loučily se soutěžním ročníkem domácí drtivou porážkou s Českým Meziříčím v poměru 1:7.

VÝROK KOLA :
Josef Cejpek, trenér Černíkovic: "Pokračovali jsme stejně jako ve Vamberku a zahodili jsme řadu vyložených šancí. Naopak soupeř proměnil naprosto vše a proto je výsledek utkání takový, jaký je."

NÁVŠTĚVA KOLA :
150 diváků v Černíkovicích vidělo úctyhodných 8 branek, bohužel sedm jich padlo do domácí sítě.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 28 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 5 463 diváků, jarní průměr na zápas 97 diváků, v 14. jarním kole přišla celkově lepší návštěva, díky Černíkovicím 385 fanoušků).

České Meziříčí- 2 442 diváků (průměr 174 diváků na zápas)                                   Černíkovice- 2 220 diváků (průměr na zápas 158 diváků)
Borohrádek- 1 457 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                     Přepychy- 1 356 diváků (průměr 96 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 1 075 diváků (průměr 76 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 992 diváků (průměr na zápas 70 diváků)                                    Předměřice - 888 diváků (průměr na zápas 63 diváků)                                          Jiskra VEBA Machov - 750 diváků (průměr 53 diváků na zápas)                    


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 28 ODEHRANÝCH ZÁPASECH:
15 - L.Jelen (Opočno),
14 - Pauker (Černíkovice), Blažej (Přepychy), Strakatý (Předměřice),
13 - Havel (České Meziříčí),                                                                              11 - Šváb (Machov), T. Přibyl (Opočno), Ježek (České Meziříčí),
10 - Baše (České Meziříčí), Pfeifer (Opočno),
9 - O. Dostál, Rohrich (Vamberk),
8 - Svatoň, Brendl (Borohrádek), Hamerský (Vamberk), Pekáč (Předměřice), Škrabal (Opočno), Hlavsa (České Meziříčí), D.Hanuš (Černíkovice),

7 - J.Nosek (Černíkovice), Králík, Chochola (Vamberk), Bílek (Borohrádek), P.Tomášek (České Meziříčí),
6 - O. Stieber (Černíkovice), Svatoš, V. Čech (Machov), J. Čermák, R. Sazima, J. Matějus (Borohrádek), 
5 - Flekr, Pazderník (Vamberk), Martinec, Zima (Machov), Víteček (Černíkovice), P. Matějus (Borohrádek),
4 - Prát, Kinzel (Přepychy),
A.Čermák (Borohrádek), Mňuk (Černíkovice), Hronek (Předměřice), Provazník (České Meziříčí),
3 - Šponar, Samek, Kotyza (Vamberk), Hrouda (Černíkovice), Kozák, Čiháček, J.Tomášek, Krajňák (České Meziříčí), O.Přibyl (Opočno), Ponikelský (Předměřice),
2 - Vidlička, Luňáček (Vamberk), M.Horák, T.Sazima, Moravec, vlastní (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Bergman, Voborník, Bareš (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer, Stodůlka, Brandejs (Černíkovice), Slánský, Hovorka, Frynta (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid, Sedlák (Přepychy), Tláskal, Školník (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, Holoubek, vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, R. Sazima (Borohrádek), Šorm, Pavelka, Vašátko (Vamberk), Zeman, Jiroušek, Vyleťal, vlastní (Předměřice), Rezek, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich, Purtig, R. Čech (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, Jelen, vlastní (Přepychy),

V sobotu 26. dubna 2014 se hrál duel nováčků Dolní Kalná - Kobylice (1:4). Zápasu přihlížela velmi dobrá návštěva 150 diváků.


Postupně jsme přinášeli některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme ten pravděpodobný - pro náš kraj ten nejlepší. Ten má tento obsah:
a) z divize nikdo z našeho kraje nesestoupí, náš vítěz KP (či další tým) neodmítne postup
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí pouze poslední tým
c) z 1. A třídy sestoupí poslední dva týmy (ke Staré Pace ještě jeden), z 1. B třídy postoupí tři celky (tedy první tři ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí čtyři týmy 1. B tříd (tedy poslední dva ze skupin o sestup)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sníží se počet sestupujících (viz ustanovení Soutěžního řádu).



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 24.6.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace