Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Dorostenecké zpravodajství 22-23. září 2012


Datum akce: 30.11.-0001

PARTNEREM DOROSTENECKÝCH SOUTĚŽÍ JE SPOLEČNOST JUTA DVŮR KRÁLOVÉ

zavod-350VÝCHODOČESKÝ OBLASTNÍ PŘEBOR U-19


Pět utkání v sobotu a jedno v neděli, to byl program tohoto dějství nejvyšší společné krajské dorostenecké soutěže.

Asi nejzajímavějším zápasem bylo derby Pardubického kraje mezi domácím Hlinskem a velmi suverénním Vysokým Mýtem (6 utkání - 18 bodů). Hrálo se v sobotu v 10,15 a výsledek nakonec vyzněl jednoznačně pro hosty z Mýta v poměru 0:4.


Další favorit FK Náchod se představil v 14,15 na Novém Hradci Králové a proti domácímu spojenému mužstvu Slavia HK/Nový Hradec Králové byl vysokým favoritem. Svoji úlohu splnili náchodští dorostenci suverénně a vyhráli 7:1.

Třetí lídr soutěže FK Pardubice B hostoval v Rychnově n.K. už v 9,00 (!!!) a pokud někdo tipoval jednoznačnou dvojku, tipoval správně, hosté vyhráli zcela jednoznačně 7:1 (60.,81. a 85.Strnad, 28. a 53.Prokůpek, 7.Hundák, 56.Kopecký - 43.Šmída). Pod taktovkou rozhodčího Hlavsy se hrál zápas, který domácí realizační tým komentoval takto: "Stačili jsme hostům jenom poločas, po přestávce jsme se již jenom dívali, jak se fotbal hraje."

Sobotu doplnilo utkánilo utkání Olympia B-Dvůr Králové s výsledkem 2:0 (Vladeka a Junek) a Letohrad B-Nové Město n.M. s výsledkem 4:3 (2:3) pro rezervu Letohradu.
Komentář k tomuto zápasu dal Pavel Zelený, trenér dorostu Nového Města n.M.: "Začátek utkání jsme zvládli, 28. minut jsme soupeře přehrávali, po gólech Klikara, Vaňka a Lelka jsme vedli 3:0. Na všech gólech měl podíl Králíček, dvě přihrávky a faul. Třetí gól jsme dali ve 28. minutě a ve 34. minutě už to bylo jen 3:2. První gól jsme inkasovali ve 29. minutě po zaspání všech a druhý po chybě Škody a gólmana, první podskočil míč a druhý ho měl stáhnout. Druhý poločas jsme byli horším týmem, domácí byli fotbalovější a v první půlhodině jsme se nezmohli vůbec na nic. Domácí vyrovnali v 60. minutě. My jsme se trošku zvedli asi v 70. minutě, Králíček šel sám na bránu, gólman výborně vyrazil na roh, po kterém hlavičkoval Zákravský, ale znovu golman výborně zasáhl. Po dalším rohu znovu Zákravský hlavou trefil k tyči, ale brankář domácích opět dvakrát výborně zasáhl. Platilo pravidlo, nedáš, dostaneš. Po centru do našeho velkého vápna jsme nedokázali odkopnout míč, ten se ze skrumáže vykutálel k domácímu hráči a ten to uklidil k tyči. Jsme stále nedůrazní ve vápnech a hlavně se nedaří oporám, které by to měli táhnout."


Nedělní utkání RMSK Cidlina B-Ústí nad Orlicí se hrálo jako předzápas divize se stejným složením soupeřů. Svěřenci trenéra Jaroslava Matějky se oklepávali z debaklu v Pardubicích a podařilo se jim to díky mimořádně bojovnému výkonu proti věkově staršímu soupeři. Oba góly dal Jakub Jelínek, hosté postrádali disciplínu, což nakonec vyústilo ve dvě vyloučení.

PŘEHLED VÝSLEDKŮ: Hlinsko-Vysoké Mýto 0:4, Rychnov n.K.-Pardubice B 1:7, Slavia HK/Nový Hradec-Náchod 1:7, Letohrad B-Nové Město 4:3, Olympia HK B-Dvůr Králové 2:0, RMSK Cidlina B-Ústí n.O. 2:1


DSCF4473 KRAJSKÝ PŘEBOR U-19

Úvodní utkání patřilo derby rychnovského okresu, SK Solnice doma remizovala s Dobruškou 3:3.

Trutnov B doma zdolal tým Nové Paky/Staré Paky 3:1 (1:1). Branky domácích dali Karmáček, Ryšavý a Zapadlo. Tomáš Cerman, trenér Trutnova, se k zápasu vyjádřil těmito slovy: "Hosté se představili v dobré světle, i když dorazili ve dvanácti lidech. Postupně jim ale docházeli síly, čehož využila naše lavička. Jinak se hrál od 60. minuty hrozný fotbal, naši kluci si zaslouží pochvalu jen za vítězství, výkon byl více než rozpačitý." Připomeňme si ještě sestavu domácích: Kerekanič - Mrvík (46. Fikejz), Kancok, Karmáček, Tůma - Rada (87. Slavíček), Jankovič (46. Zapadlo), Švorc (Hruška), Malinský - Šafařík (46. Ryšavý), Hoffman.

Třebechovice jasně podlehly doma FC Vrchlabí 0:4.

Náchod B s Chlumcem, to byl divoký zápas se vším všudy a skončil nakonec výsledkem 6:6. Branky hostů dali Hartman 3, Škop, J.Svoboda a Šusta, domácí střelce neznáme. Hosté vedli již 3:6 a dokázali tento zápas nakonec pustit. Ing.Ladislav Vacek řekl k zápasu za chlumecký tým toto: "Byl divoký zápas s vývojem 2:0, 2:1, 3:1, 3:6 a 6:6. Několikeré přeskupení řad a zlepšený výkon v druhé půli otáčelo misky vah na stranu hostí, ale nakonec přišla asi zasloužená remíza, která je ale pro domácí trochu šťastná. Mladý hlavní sudí tento zápas nezvládl."
A ještě sestava Chlumce: Frajer - Steklý, Drobný, Rejnek (21.Kuchař, 60.A.Svoboda), Branský (70.Musil) - Kycelt, Škop, Novotný, J.Svoboda - M.Kučera (46.Šusta), Hartman.

V neděli Jaroměř přivítal Hořice a hostující Jiskra byla úspěšnější díky výhře 3:2 (Melichar 2, Pour). Hosté mohli vyhrát výrazněji, ale trápili se v koncovce. Videozáznam ze zápasu naleznete zde ..

Červený Kostelec jako vysoký favorit hostil Volanov a zápas skončil nad papírovými předpoklady, domácí vyhráli 11:0 po poločase 5:0.

Vedoucí Kunčice nehrály v Žacléři.

PŘEHLED VÝSLEDKŮ: Solnice-Dobruška 3:3, Náchod B-Chlumec/Nový Bydžov 6:6, Červený Kostelec-Volanov 11:0, Třebechovice-Vrchlabí 0:4, Trutnov B-Nová Paka/Stará Paka 3:1, Jaroměř-Hořice 2:3, Žacléř-Kunčice nehráno


KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina A

Bez Sobotky se hraje toto kolo v této velmi vyrovnané skupině.

V sobotu od 14,00 se úspěšně snažila domácí Červeněves dotáhnout na hosty z Kopidlna (12 bodů), kteří jsou nadále v čele tabulky. Vedoucí tým prohrál s domácími dorostenci vysoko 1:5 (Černovský - M.Král 2, Restl, Dvořák, Sedláček). V jakých
sestavách hrála obě družstva, Kopidlno Ulrych - Carda, Strnad, Jantulík, Hnízdil, Valnoha, Černovský, Poutník, Nasikovský, Haban, Wajs, domácí Sokol Čapek - Jor, Wojcik D., Hillebrand, Rest, Hlavatý, Sedláček, Král A., Wojcik K., Král M., Dvořák.
Domácí trenér Dvořák řekl k zápasu: "Oboustranně kvalitní utkání, které se muselo divákům líbit. Brankář hostů neměl svůj den, což naši dokonale využili a zaslouženě vyhráli."

V tradiční čas v 10,00 zahájilo v neděli utkání Skřivany-Kosičky, Spartak byl rozjetý a domácím nechtěl určitě dát nic zadarmo. Navíc mohl dokonce vyrovnat bodovou bilanci vedoucího Kopidlna.
Skřivanští dorostenci však už ve 40.minutě vedli 3:0 a brankový rozdíl udrželi až do konce utkání. Konečný výsledek zněl 5:2 (8. a 40.Trutnovský, 26.Hladík, 55.Čapek, 58.Fiala - 41.Novotný, 76.Stránský). Slavoj se tak zařadil na třetí místo tabulky právě před Kosičky.

Ve 14,00 Sokol Lovčice změřily síly s Podhradím, hosté byli lepší a vyhráli 3:1 (Ramšák 2, Dobiáš - Stuchlík). Ve 14.m. po krásné kombinaci Voldána,Ondráčka a Ramšáka posledně jmenovaný dává vedoucí branku Podskalanu. Ve 25.m. po signálu zakončil Havelka (0:2). Domácí snížili Stuchlíkem na 1:2 v 44.m., ale v poslední minutě zápasu rozhodl Dobiáš po samostatném nájezdu.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina B

V sobotu v 14,15 se hrál zápas Smiřice/Předměřice-Myštěves s výsledkem 1:0 pro domácí. Ladislav Obst, sekretář Smiřic: "Branku domácích vstřelil Munzar, jinak opět slabé utkání, když Smiřice nedaly několik šancí a nakonec se strachovaly o výsledek. Před koncem utkání ještě  hosté nastřelili břevno."

V neděli od 14,00 hostila Lhota p.L. Stěžery a podlehla 0:1.

O čtvrt hodiny později se zahajovalo v Kobylicích, favoritem zde byl vedoucí Probluz i s navrátilcem Milanem Štípkem a AFK vyhrál jasně 4:1.

Volno měly před tímto kolem aktuálně druhé Dohalice.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina C

Sparta Úpice se snažila doma zastavit Javorku a povedlo se jí dokonale výsledkem 4:0.

O půl hodiny později se hrálo v Meziměstí, kam přijela Bílá Třemešná. Domácí Loko se vytáhlo a získalo první výhru v soutěži góly Ryšavého, Kubečka a Pražáka. Na konečný stav 3:1 pro Meziměstí korigoval Jakl. Domácí trenér Kubeček byl pochopitelně spokojený: "Domácí byli překvapivě lepším týmem,kdy se jim během zápasu povedlo i několik pěkných kombinací, což vyústilo k vstřelení tří pěkných branek papírově silnějšímu soupeři a proto si zaslouženě připsali první výhru v soutěži."

V neděli od 14,00 se hrálo utkání Česká Skalice-Janské Lázně, hrálo se v Janských Lázních a hosté-domácí zvítězili 4:3 (Vik 2, Kubánek, Lexman - Haider, Kurtinec, Stehlík).


KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina D

Týniště-Voděrady, tento duel začínal v sobotu od 13,30. Hosté přijeli do Týniště s dobrou formou a zodpovědným přístupem a vyhráli zcela jednoznačně 6:1 (Koráb 2, Holoubek, Falta, Plachetka a Podsztavek). Sestava Voděrad - Brich Marek, Šimerda Petr, Plachetka Radek, Oubrecht Jakub, Muller Vojtěch, Podsztavek Ondřej, Derner Marek, Řezníček Pavel, Koráb Jakub, Holoubek Michal, Falta Tomáš, Holoubek Jakub, Toman Dan, Brich Jan.

V neděli ve 13 hodin hostil Vamberk/Doudleby Albrechtice n.O. a tým domácích byl mimořádným favoritem, hrál první s posledním. Konečný výsledek tomu odpovídal, hosté si odvezli porážku 1:11.

SK Babí přivítalo v derby Velké Poříčí, hrálo se od 14,45 a výsledek do redakce nedorazil.


Tímto kolem se uzavřela podzimní polovina soutěží a na pořadu budou odvetné zápasy, které rozhodnou o postupujících do jarní části soutěže (o postup) a o postupujících do zimní fáze JUTA GRASS poháru staršího dorostu.

BELSPORT KRAJSKÝ PŘEBOR U-17

Rychnovským dorostencům se nedařilo ani v druhém zápase, mladší kolegové napodobili ty starší a podlehli poměrně nečekaně týmu Kostelec n.O./Častolovice 2:3.

V druhé sobotním utkání rozstřílel broumovský Slovan Dobrušku 8:1.

Trutnovští mladší dorostenci, hrající soutěž se smluvním partnerem z Mladých Buků, doma remizovali se Slavií Hradec/Novým Hradcem Králové 1:1. Jediný gól dal za domácí Karmáček v 44.minutě z penalty.
Sestava Trutnova/Mladých Buků: Tichý - Spurný, Slavíček, Minařík, Mrvík, Bartůněk, Rada, Kancok, Juriga, Podzimek, Kvíčala, Csámpai, Tošovský, Hruška, Tůma, Karmáček.
Sestava Slavie/Nový Hradec: Sedláček - Baloun, Unger, Hajcman, Dostál, Vencl, Trojan, Šanda, Musil, Novotný, Dostál, Hnát, Stanislav a Valenta.
Jak zápas komentoval trutnovský realizační tým: "První poločas jsme doplatili na neproměňování šancí, místo abychom vedli o tři branky, děkovali jsme brankáři za chycenou penaltu. V druhé půli už se jedno o vyrovnané utkání, hostí jedinou, ale krásnou, střelou mezi tři tyče srovnali."

Olympia Hradec Králové - Vrchlabí, to byla bomba tohoto kola (domácí 6 zápasů, 15 bodů, hosté 4 zápasy, 12 bodů). Hrálo se na Olympii v neděli v 10,45. Konečný výsledek zněl 2:2 (1:1), za domácí dali branky Kučera a Zeman, za hosty Mejvald a Zenkert. Zápas řídila Monika Hrušková a komentář z domácího tábora zněl: "Hosté byli v prvním poločase fotbalovější, rychlejší a důraznější. Nám se postupem času ve druhé půli povedlo hru vyrovnat a v samém závěru jsem mohli sahat ještě po vítězství, které by díky předvedené hře nebylo úplně spravedlivé."

Nové Město n.M. doma smetlo spojený tým Chlumec/Převýšov v poměru 9:1 (M.Lukášek 4, Borůvka 2, Cohorna 2, Šanovec - Šafránek). Bohumil Popperle mohl být stručný a spokojený: "Jednoznačné utkání, soupeře jsme po celé utkání přehrávali ve všech činnostech."

PŘEHLED VÝSLEDKŮ: Trutnov/Mladé Buky-Slavia HK/Nový Hradec 1:1, Rychnov n.K.-Kostelec/Častolovice 2:3, Broumov-Dobruška 8:1, Olympia HK-Vrchlabí 2:2, Nové Město n.M.-Chlumec n.C./Převýšov 9:1, volno Třebeš



DOROSTENECKÉ LIGOVÉ SOUTĚŽE


V úvodním sobotním dorosteneckém zápase České ligy U-19 startoval RMSK Cidlina na půdě největšího favorita ligy FK Baumit Jablonec n.N. Reprezentanti našeho kraje podlehli v Jablonci 1:3 (0:2), jediný gól dal v 70.minutě Pavlata. Trenér Pavel Obermajer řekl, že tým se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, po snížení na 1:2 sahal jeho tým velmi důrazně po vyrovnání.

Olympia Hradec Králové přehrála v Kuklenách jasně Vyšehrad 6:1 po poločase 2:1.

Až neuvěřitelný výsledek zatím přišel z Letohradu, kde domácí OEZ doslova roznesl trutnovské dorostence 10:3 po poločase 4:2.


ukázka

Pravidelné zpravodajství o fotbalových soutěžích Královéhradeckého kraje přináší úterní číslo (25.září) týdeníku Fotbal v kraji (informace o předplatném zde).


Vytvořeno: 21.9.2012
Vladimír Blažej


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace