Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Krajský přebor: Jaroměř drží čisté konto


Datum akce: 30.11.-0001

První krajská liga má za sebou dvě kola a před sebou našlapaný týden, ve středu se totiž hraje vložené kolo. Co se událo ve Votrok krajském přeboru o víkendu? Stoprocentně zatím válí Jaroměř, která ještě neinkasovala, naopak nedaří se v minulé sezoně silným Kratonohám a jarní kometě Červenému Kostelci.

Jak vypadaly zápasy 2. kola?

Úpice - Červený Kostelec 1:0

Domácí rozhodli už po jedenácti minutách, trefil se Šulitka, jenž ve spolupráci s Vaněčkem velmi intenzivně zaměstnával obranu vedenou Karlem Havlíčkem. „Ale z několika nadějných šancí se ujala jen jediná,“ litoval domácí sekretář Bohumil Kafka. To se mohlo Spartě vymstít, po změně stran se totiž hosté rvali o vyrovnání. A dokonce nastřelili tyč. „Nebo ztroskotali na domácím brankáři, Petr Kobos opět ukázal jak je pro tým nepostradatelný,“ dodal sekretář Kafka. Zajímavostí zápasu byla i karetní bilance. Sudí Petr Průcha zase předvedl, jaký styl preferuje, neukázal ani jednu kartu.

Jičín – Kratonohy 3:1

Hosté, v minulé sezoně čtvrtý celek tabulky, nemají po dvou výjezdech ven ani bod. V Jičíně jim nepomohlo ani rychlé vedení, z přímého kopu skóroval Jan Fidra, jenž v prvním kole v Libčanech chyběl. Pak ale zvítězila jičínská kvalita. „Dokázali jsme ale rychle vyrovnat a do poločasu jsme šli do vedení. Ve druhém poločase jsme pokračovali v dobrém výkonu a i v deseti hráčích jsme utkání dotáhli k prvnímu vítězství v tomto ročníku,“ připomněl kouč Viktor Kubíček, že jeho mužstvo hrálo od 65. minuty v oslabení. Kratonohy doplatili na zranění, chyběli stabilní stopeři Lesák, Hrůša (ten nebude hrát celý podzim) i Král. Jen na střídání byli připraveni záložníci Franc a Hamák. „Do zápasu jsme přitom vstoupili výborně,“ upozornil trenér Václav Pišta.

Slavia Hradec – Lázně Bělohrad 3:0

Dva góly útočníka Linharta přinesly Slavii výhru nad Lázněmi Bělohrad. „Pomohla nám rychlá branka, přesto první poločas patřil našemu soupeři, který byl aktivnější, a jeho přímočaré akce byly vždy nebezpečné,“ přiznal domácí trenér Josef Pleskot. „Po druhé brance Dernera z našich hráčů spadla nervozita a ve druhém poločase jsme zodpovědným výkonem potvrdili vítězství,“ dodal. Lázně Bělohrad nezvládly nástupy do obou poločasů, v tom druhém nepomohlo ani posílení ofenzivy a hra na tři útočníky. „Utkání se nám vůbec nevydařilo. Do druhé půle jsme vstoupili se třemi útočníky, ale brzký třetí gól zhatil naše snahy,“ řekl trenér Lukáš Čížek.

Dobruška – Jaroměř 0:2

Jaroměř vtrhla do soutěže výborně, po dvou kolech je stoprocentní – a navíc ani jednou neinkasovala. Defenzivní činnost byla přitom v minulých sezonách jejím problémem. „Jsem velmi rád, že jsme ani ve druhém zápase neinkasovali. Soupeř sázel na dlouhé nakopávané míče a na standardní situace, které jsme však dokázali ubránit,“ liboval si po zápase v Dobrušce trenér Miloš Exnar. Ale (samozřejmě) upozornil také na nedostatky: „Herně máme stále ještě velký prostor pro zlepšení, v této fázi soutěže je ovšem nutno především bodovat, a to se nám podařilo. Zápas nás hodně bolel, o to je však naše výhra cennější.“ Dobruška držela s favoritem krok, druhou branku inkasovala až po vyloučení gólmana Klofandy. „V druhém poločase se hra vyrovnala, ale po vyloučení našeho brankáře jsme hru otevřeli a z jednoho z brejků inkasovali,“ glosoval Zdeněk Zounar, vedoucí mužstva.

Olympia Hradec – Vysoká 2:0

Hostující kouč Karel Vítek se před duelem mírně obával vysoké prohry, ale nakonec byl poměrně spokojený. Jeho tým hlavnímu favoritovi soutěže dlouho vzdoroval, padl až dvěma brankami ve druhém poločase. „Musím říct, že Olympia ukázala trpělivost, v tom se zlepšila,“ hodnotil Vítek výkon soupeře. „Do první obdržené branky jsme se drželi dobře, organizovaně bránili a Olympii nepouštěli do žádných šancí s výjimkou jedné v první půli. Poté jsme posílili ofenzivu, ale na zvrat jsme neměli a domácí si zasloužené vítězství již pohlídali.“ Olympia tentokrát nebyla tak útočná, jak je zvykem. Zřejmě se na ní podepsal i středeční duel s ligovým Hradce v Poháru České pošty. „V zápase jsme vsítili dvě branky a nastřelili dvě břevna. Na hráčích ale byla znát únava ze zatížení anglických týdnů,“ řekl sekretář František Bárta.

Rychnov – Chlumec 3:1

Domácí rozhodli o výhře nad Chlumcem už v prvním poločase. A docela naštvali hostujícího kouče Petra Hrabíka. „O všem rozhodl 1. poločas, kdy jsme nezvládli dlouhé nákopy domácích, ačkoliv jsem na to hráče připravoval. Druhý poločas jsme odehráli s naší převahou, i když byla ovlivněna výsledkem z 1. půle. Bohužel z pěti gólovek se ujala jenom jedna. Do dalšího zápasu si musíme vzít ponaučení, že musíme dodržovat stanovené pokyny,“ prohlásil. Také rychnovský Martin Kameník mluvil o zásadním vlivu první půle na výsledek: „Ve vysokém tempu odehraný 1. poločas z naší strany podpořený třemi brankami. Musím jen chválit, všichni makali podle mých představ. Nadprůměrný výkon podal v brance Jan Vrána.“

Cidlina – Libčany 1:0

Hrající asistent Pavel Obermajer rozhodl o vítězství Cidliny nad Libčany. Tým z Nového Bydžova, který v létě opustil kapitán Petr Tomeš, jenž odešel do Dvora Králové, předvedl dobrou úvodní část. „V prvním poločase jsme měli převahu, ale vytěžili jsme z ní pouze jeden gól. Ve druhé půli jsme nechali soupeře ve hře tím, že jsme nepřidali další uklidňující branku. Přesto jsme si výhru zasloužili,“ pronesl trenér Michal Stříž. Hosté přijeli do Bydžova oslabeni. „Absence sedmi hráčů A mužstva byla patrná. Hráči B mužstva, kteří je zastoupili, se snažili a rozhodně nezklamali, ale na body to nestačilo,“ hodnotil předseda Jan Schejbal.

Broumov - Nové Město 2:0

Nováček z Nového Města zvládl první kolo, doma zvítězil, ale další utkání v Broumově padl. Až do předposlední minuty přitom držel naději na vyrovnání. „Nedokázali jsme se vyrovnat s rychlostí a důrazem domácích, náš závěrečný tlak vyústil v druhou branku do otevřené obrany. S naším výkonem určitě spokojen nejsem,“ řekl trenér Miloš Killar. To Milan Vítek, kouč Broumova, byl spokojený: „Předvedli jsme zodpovědný kolektivní výkon s maximálním nasazením.“

 


Vytvořeno: 23.8.2014
redakce Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace