Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Nejzajímavější sestřihy z 4. a 5. kola VOTROK Krajského přeboru dospělých


Datum akce: 30.11.-0001

                  etiketa piva Votrok             Hradecký votrok

Na sestřih z 5. kola se můžete podívat zde.

Na sestřih ze 4. kola se můžete podívat zde.


Ve Votrok krajském přeboru pokračuje jízda chrabrého nováčka. Vysoká nad Labem v 5. kole vysoko zdolala Broumov, dvakrát se trefil kanonýr soutěže Vojtěch Bělka. Ve šlágru kola zdolala Jaroměř silný Jičín.

Vysoká n. L. – Broumov 4:0

Je to start z říše snů. Nováček je druhý, prohrál pouze jednou. „Může za to pracovitost hráčů,“ vysvětluje trenér Karel Vítek, který se do obce za Hradcem přesunul v létě po osmnáctiletém angažmá v Kratonohách.

Šéfem jízdy – aspoň podle vstřelených branek – je zatím kanonýr Vojtěch Bělka. V posledním kole proti Broumovu skóroval dvakrát, jednou si připsal hattrick a je na metě šesti zásahů. A to hrál před časem v Olympii stopera. Nebyla to škoda?

„Ale proti Broumovu jsme nezvítězili s takovou lehkostí jako v Dobrušce minulý víkend, protože v týdnu jsme se zaměřili na kondici a únava z náročnějšího programu byla na některých hráčích znát. Rovněž soupeř byl houževnatější,“ hodnotil Vítek. „Teď přijdou těžší protivníci a ukáže se,“ dodal.

Jaroměř – Jičín 2:1

Magnet kola zažil pětiminutovku ve stylu bláznivých komedií. Tři gól, z toho jedna penalta, to vše se událo v Jaroměři v rozmezí 39. až 43. minuty. Profitovali z toho nakonec domácí, kteří se tak dál drží na samé špici tabulky.

Hrdinou se stal střelec Škoda, dva góly to je dobrý počinek.  „Sehráli jsme zatím fotbalově nejkvalitnější první poločas. Soupeř sice šel do vedení, ale fotbal je spravedlivý,“ popisoval domácí kouč Miloš Exnar. „Hrál se oboustranně útočný fotbal. Naše mužstvo šlo po pěkném průniku Vega do vedení. Bohužel, během následujících tří minut jsme vyprodukovali dvě hrubé individuální chyby a darovali jsme domácím poločasové vedení,“ doplnil ho hostující Viktor Kubíček.

Ve druhé půli zvládla Jaroměř i přibližně pětadvacetiminutové oslabení po vyloučení záložníka Exnara. „Bránili jsme se tlaku hostů. Tří bodů si ceníme,“ pronesl Exnar.

Chlumec n. C. – Úpice 2:1

Obrat ve druhém poločase se domácím povedl a připsali si první vítězství v novém ročníku – a pod novým trenérem Petrem Hrabíkem. O výhře rozhodl Labík, který byl na trávníku pouhých devět minut, střídání se zkrátka vyplatilo.

„V prvním poločase se nám nedařilo téměř nic a zaslouženě jsme prohrávali. Postrádal jsem i nasazení a bojovnost. Ve druhém poločase se po prostřídání několika hráčů hra zlepšila a na hřišti jsme dominovali. Za předvedenou hru ve druhém poločase jsme si vítězství zasloužili,“ hodnotil Hrabík.

„V začátku druhého poločasu jsme měli dvě velké příležitosti zvýšit vedení, ale nepovedlo se. Domácí poté prostřídali, přidali srdíčko a skóre otočili,“ řekl sekretář Úpice Bohumil Kafka.

Libčany - Olympia Hradec 1:2

Favorit soutěže se prosadil ve druhé půli. První prohrál po brzkém gólu. Nakonec rozhodla jeho řecká posila Topouzis, útočník, který skóroval třikrát v posledních dvou zápasech.

  „Druhý poločas byl soupeř lepší, k větším akcím nás nepustil. Rozhodčí některými svými výroky dal soupeři výhodu v trestných kopech, ale to nesnižuje jeho kvalitu. Olympia nás ve druhém poločase přitlačila, a z toho dala obě branky,“ uznal domácí trenér Zdeněk Karanský, který v minulosti seděl také na lavičce sobotního protivníka.

„V zápase, ve kterém se na hřišti často jiskřilo od kopaček, jsme vyhráli zaslouženě. Po celou dobu jsme měli převahu, kterou se nám nakonec podařilo přetavit v góly,“ popsal sekretář kuklenského mužstva František Bárta.

Cidlina – Rychnov 1:4

Vyloučení toho nejzkušenějšího otřáslo novobydžovským mančaftem. Záložník Ševčík, který si zahrál i druhou ligu za Hradec, byl proti Rychnovu vyloučen už po půlhodině hry a hosté navíc v následujících dvou minutách dvakrát skórovali.

„Utkání se lámalo ve 30. minutě, kdy byl vyloučen náš hráč, a my dostali gól. Než jsme se oklepali, soupeř udeřil znovu,“ poznamenal trenér Michal Stříž. „Pomohlo nám zbytečné vyloučení domácího hráče, po kterém se krásně trefil Míra Pups. Následně jsme přidali druhou branku po pěkné kombinaci,“ dodal vedoucí rychnovského mužstva Václav Hájek.

Ve druhé půli domácí snížili, jenže víc nezvládli. „Dva brejky na konci zápasu nás položili na lopatky. Přestože se náš výkon i v deseti zlepšil, myslím si, že o body se bojuje jinak. Soupeř vyhrál zaslouženě,“ přiznal Stříž. „Důležité vítězství, které jsme potřebovali jako sůl,“ glosoval Hájek.

Kratonohy - Slavia Hradec 1:2

Jakub Vaníček, brankář Kratonoh toho času na operaci, sledoval zápas na internetu. Po prvním gólu přenos vypnul, byl spokojený a čekal výhru Sršňů. Jenže realita byla jiná – Slavia otočila stav ještě v prvním poločase a vyhrála.

„My jsme si za náš hanebný, místy až trapný výkon bodovat nezasloužili. Soupeř byl s výjimkou prvních patnácti minut jasně lepší ve všech činnostech a zcela zaslouženě zvítězil. Nám nezbývá, než hostům pogratulovat a honem rychle se vrátit zpátky na zem a začít poctivě a tvrdě pracovat, což bez tréninkového procesu nepůjde,“ byl po zápase ostrý domácí kouč Václav Pišta.

„Teprve po vyrovnávací brance Brázdy šel náš výkon nahoru a do přestávky jsme díky Homolkovi vývoj zápasu otočili. Ve druhé půli jsme kvalitní výkon podpořili velmi dobrým pohybem a přesnou kombinací. Chválím tým za dobře odvedenou práci,“ byl spokojený Pištův kolega Josef Pleskot.

Červený Kostelec - Nové Město 1:1 (PK 8:9)

Poprvé v sezoně si Červený Kostelec vyzkoušel penaltový rozstřel. A v desáté sérii se radovali hosté z Nového Města.

  „Hosté si za výkon ve druhém poločase zaslouženě připsali dva body. První poločas jsme byli lepším týmem, hosté srovnali gólem do šatny. Hosté se představili v útočné fázi jako velice dobrý tým, byli nebezpeční a hrozili rychlými protiútoky,“ uznal domácí trenér Robert Hanuš.

Miloš Killar, trenér MFK, zase mluvil o tom, že domácí byli lepší v úvodní části: „První poločas jsme se štěstím odolávali tlaku domácích, kteří hrozili zejména z dlouhých autových vhazování. Po přestávce jsme to byli naopak my, kdo určoval tempo hry, a tak vzhledem k průběhu utkání byla remíza v hrací době spravedlivá.“

Lázně Bělohrad – Dobruška 2:0

Dobruška znovu prohrála a spadla na poslední místo tabulky, protože Chlumec porazil doma Úpici. Do Bělohradu přitom jela s cílem uhrát bod.

„Po propadáku v minulém týdnu doma s Vysokou jsme podali podstatně zlepšený výkon. Zlepšili jsme organizaci hry, ale hlavně bojovnost, nasazení a přístup všech hráčů. Hrálo se poměrně vyrovnané utkání, i když v závěru první půle nás podržel brankář Klofanda. Na obou stranách bylo několik neproměněných šancí. My jsme mohli jít dvakrát do vedení, ale bohužel jsme nedokázali vstřelit gól. Obě branky jsme obdrželi ze standardních situací, proto nás porážka mrzí dvojnásob,“ prohlásil trenér Dobrušky Bohuslav Jakoubek.

„Získali jsme tři body zaslouženě, ale na výhru jsme se nadřeli,“ doplnil domácí kouč Lukáš Čížek.

 


Vytvořeno: 20.9.2014
Fotbal v kraji (ds, mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace