Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Sdělení VV KFS ke střídavým startům v kategorii mládeže


Datum akce: 30.11.-0001

                                                     (foto Libor Pavlíček)

Na základě některých dotazů a chybných interpretací ustanovení  příslušné Směrnice KFS sděluje Výkonný výbor KFS po svém jednání dne 06. 10. 2014 ke střídavým startům v kategorii mládeže v soutěžích KFS následující výklad:

1. Hráči kategorie přípravek, kterým je v soutěžích organizovaných KFS povolen na základě Směrnice KFS střídavý start v novém klubu (start hráče v klubu hrajícím vyšší soutěž), mohou na speciální povolení vydané sekretariátem KFS startovat v rámci tohoto střídavého startu pouze v soutěžích přípravek, nikoliv v soutěžích mladších žáků.

2. Hráči, kterým byl povolen střídavý start v kategorii mladších žáků, starších žáků a mladšího dorostu v novém klubu (start hráče v klubu hrajícím vyšší soutěž na žlutý registrační průkaz), mohou v rámci tohoto střídavého startu startovat ve smyslu článsku III Směrnice KFS startovat i ve vyšší kategorii v novém klubu (za předpokladu, že i v této kategorii hraje nový klub vyšší soutěž mládeže než klub mateřský) takto: 

a) mladší žáci za starší žáky
b) starší žáci za mladší dorost
c) mladší dorost za starší dorost

3. Toto rozhodnutí je dáno strukturou soutěží mládeže v rámci Královéhradeckého KFS, ve které se uskutečňují oddělené soutěže mladších a starších v rámci jedné věkové kategorie.

TEXT PŘÍSLUŠNÉHO ČLÁNKU SMĚRNICE KFS:


Článek III. SPORTOVNĚ TECHNICKÁ OPATŘENÍ

 

1. Hráč, kterému je povolen střídavý start v novém klubu, je oprávněn startovat v daném soutěžním kole za družstvo svého mateřského klubu i za družstvo nového klubu v rámci příslušných kategorií ve smyslu Soutěžního řádu FAČR, tyto starty nejsou omezeny a jejich realizace je vždy rozhodnutím hráče a jeho zákonných zástupců.
2. V jednom soutěžním utkání může za klub v příslušné kategorii nastoupit maximálně 5 hráčů, kterým je povolen střídavý start v tomto klubu. Hráč, který má povolen střídavý start, musí být v zápise o utkání čitelně označen písmenem „S“.
3. Hráč s povolením střídavého startu nesmí být uveden na soupisce družstva nového klubu, ve kterém má povolen střídavý start.

 


Vytvořeno: 7.10.2014
VV KFS, Vladimír Blažej


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace