Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

9. kolo Votrok krajského přeboru: Olympia nevyužila zaváhání lídra


Datum akce: 30.11.-0001

Mohli ztrácet pouhý bod. Hradecká Olympia však plně nevyužila zaváhání Jaroměře, která prohrála v Chlumci nad Cidlinou. Ve Votrok krajském přeboru uhrála Olympia jen bod v derby se Slavií, a lídr tak vede po 9. kole o tři body.

Chlumec n. C. – Jaroměř 1:0

Miloš Exnar, kouč Jaroměře, už po minulých zápasech mluvil o tom, že jeho tým dovedla k úspěchu především bojovnost. Tentokrát to však neplatilo, a proto lídr soutěže poprvé v sezoně prohrál. Domácí Chlumec rozhodl jedinou brankou po hodině hry.

„Myslím, že jsme byli po celý zápas bojovnější a více jsme šli za vítězstvím. Mužstvo podalo velice zodpovědný a taktický výkon i bez několika hráčů základní sestavy,“ popisoval duel domácí trenér Petr Hrabík.

Sám Exnar jeho slova uznal. „Bohužel jsme se nevyrovnali domácím v zaujetí pro hru a v agresivitě, která nám dělala problémy celých devadesát minut. My jsme naopak na těžkém terénu velmi špatně kontrolovali míč a zkazili spoustu přihrávek. Prohra je zasloužená,“ řekl trenér.

„Doufám, že naše výkony půjdou nadále po herní i taktické stránce nahoru,“ dodal Hrabík.

Slavia HK - Olympia HK 1:1 (PK: 5:4)

Patnáct karet, z toho tři červené, přineslo hradecké derby. Favorizovaná Olympia v něm prohrála na Slavii po penaltovém rozstřelu. „V karetní přestřelce jsme ztratili dva body do tabulky,“ glosoval stručně František Bárta, sekretář Olympie.

Hosté dohrávali oslabeni o dva hráče, domácí o jednoho. „Bitva o Hradec měla slušnou úroveň se všemi charakteristickými znaky městského derby, včetně mnoha osobních soubojů, které logicky vyústily v karetní mariáš. V prvním poločase podržel hosty zkušený Pařízek. V závěru poločasu šli hosté do vedení, my jsme vyrovnali v přesilovce po vyloučení Topouzise,“ pronesl domácí trenér Josef Pleskot.

Jeho tým si pak poprvé zkusil penaltový rozstřel – a hned uspěl.

Vysoká n. L. – Jičín 1:2

Vysoká se zadrhla, prohrála počtvrté v řadě (jednou po penaltovém rozstřelu). Do souboje s Jičínem přitom vstoupil nováček perfektně, vedl už od 3. minuty.

„Po první brance se hra vyrovnala. Vstup do druhého poločasu se naopak vydařil nám, vstřelili jsme branku z pokutového kupu a poté pronikl do vápna Horáček a vstřelil naši vedoucí branku,“ připomněl kouč Viktor Kubíček, že jeho mužstvo skórovalo dvakrát během tří minut a otočilo stav. „Hlavně za druhý poločas zaslouží hráči pochvalu za bojovnost, jíž v nervózním závěru ubránili cenné vítězství,“ doplnil.

Kouč domácích Karel Vítek nebyl spokojený. „Utkání se nám výsledkově ani herně moc nepovedlo, přitom začátek jsme měli výborný,“ řekl. „Po gólech soupeře jsme si vytvořili velkou územní převahu, hráli na riziko, ale vyrovnat se nám nepodařilo.“

Libčany - Nové Město 0:2

Pavel Zákravský, kapitán Nového Města, tipoval úspěch svého týmu v sobotním zápase. Odhad mu vyšel a nováček krajského přeboru je po výhře v Libčanech už na čtvrtém místě tabulky.

„Po zásluze jsme získali všechny body,“ mínil kouč hostů Miloš Killar. „Hráči soupeře nás kvůli nepřesnému zakončení téměř neohrozili. Po přestávce, kdy domácí hru otevřeli ve snaze o vyrovnání, jsme mohli z několika brejkových situací rozhodnout. V zakončení jsme však nebyli úspěšní ani v situacích tři na jednoho, a tak druhá branka padla až po nedorozumění domácí obrany.“

Libčany nastoupili bez několika stabilních členů základní sestavy. „Limituje nás velká marodka. Soupeř byl k poražení, přesto musím všem hráčům poděkovat,“ prohlásil sekretář klubu Vojtěch Kunčar.

Kratonohy – Broumov 5:2

Sršni měli perfektní vstup do utkání, skórovali hned v 1. minutě. Hosté však zareagovali. „Opět jsme nezvládli úvod utkání. Sice jsme vyrovnali v páté minutě, ale nebylo nám to nic platné,“ litoval trenér Slovanu Jan Klicnar.

Kratonohy totiž vedly po poločase o dvě branky a ve druhé půli zareagovaly i na další snížení hostů z Broumova. „Na znovu perfektně připraveném trávníku jsme sice nepodali optimální herní výkon, ale přesto je naše výhra naprosto zasloužená a velmi cenná,“ radoval se trenér Václav Pišta.

„Bylo to bojovné utkání, kluci bojovali celý zápas. Individuální chyby se podepsaly na výsledku,“ přiznal jeho kolega Klicnar.

Cidlina – Dobruška 4:2

Nedali penaltu – i proto odjeli bez bodu. Dobruška v Novém Bydžově mohla vyrovnat vedení domácích, jenže selhala.

„První poločas jsme špatně neodehráli. Bohužel šanci na vyrovnání z penalty jsme odmítli. Rozhodující pro vývoj byl gól do šatny ve 45. minutě a na 3:0 v 51. minutě. Pak jsme již tahali za kratší konec a odešli kondičně,“ přiznal trenér Bohuslav Jakoubek.

To Michal Stříž, jeho protějšek z domácí lavičky, kritizoval své svěřence za první poločas. A nic na tom nezměnil ani fakt, že jej Cidlina vyhrála 2:0. „První poločas byl z naší strany velice špatný, hra byla rozháraná, bojovali jsme sami se sebou, bylo plno nepřesností a soupeři jsme nabídli pokutový kop. Přesto jsme šli do kabin s dvougólovým vedením. Druhá půle byla už z naší strany úplně o něčem jiném,“ řekl bývalý trenér futsalové reprezentace.

Lázně Bělohrad - Červený Kostelec 2:1

Vlastní branka rozsekla střetnutí, v němž museli domácí otáčet skóre.

„Utkání jsme zkomplikovali hned v úvodu, kdy jsme hostům nabídli hloupou chybou vedení. Zbytek poločasu se hrál v naší režii, vyrovnali jsme a mohli se dostat i do vedení. Ve druhém poločase jsme přečkali dvě veliké šance hostů a poté, co si hosté vstřelili vlastní branku, jsme dovedli toto těžké utkání do vítězného konce,“ popisoval domácí trenér Lukáš Čížek.

Hosté přijeli oslabení – a to bylo podle nich zásadní. „Absence pěti hráčů základní sestavy byla znát i v tomto utkání, ještě k tomu dva hráči odehráli dopolední zápas za B mužstvo,“ řekl kouč Robert Hanuš. Přesto ocenil výkon týmu. „Domácím jsme byli po celé utkání vyrovnaným soupeřem a vlastní brankou odjíždíme bez bodu, klukům není co vytknout, štěstí se bohužel přiklonilo k domácím.“

Rychnov – Úpice 2:1

Blesková reakce na vyrovnávací branku hostů přinesla Rychnovu tři body. Čtyři minuty před koncem rozhodl Bárnet, i když byl v tu chvíli vyrovnaný stav pouhé dvě minuty.

„Je pravda, že domácí měli v poli převahu a vytvořili si hodně šancí, ale téměř žádná z nich se nevešla mezi tyče. Situace ve 45. minutě a v 86. minutě je určitě minimálně na debatu,“ prohlásil Bohumil Kafka, sekretář Sparty.

„Po změně stran jsme měli hru opět pod kontrolou a po dvou dalších šancích se ujala až střela Valáška. Hosté z jedné mála šancí v 84. minutě vyrovnali brankou. O pět minut později byl na velkém vápně faulován Semerád a z přímého kopu vstřelil vítěznou branku Michal Bárnet,“ doplnil Aleš Syrový, vedoucí mužstva Rychnova.


Průběžná tabulka soutěže ... 

 


Vytvořeno: 13.10.2014
Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace