Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Sestřih nejzajímavějších situací z 25. kola VOTROK Krajského přeboru dospělých


Datum akce: 30.11.-0001

Na sestřih se můžete podívat zde.

Boj o udržení ve Votrok krajském přeboru nabírá na obrátkách. Těžký zápas zvládly Libčany, které doma – ač oslabené – dokázaly porazit druhou Jaroměř.

  Vedly už 3:0, přesto se Libčany strachovaly o výsledek. Favorit z Jaroměře totiž v posledních patnácti minutách dvakrát skóroval a zápas notně zdramatizoval. Přesto domácí nakonec vedení udrželi. „Jsme rádi, že se nám podařilo pro nás velmi důležité utkání zvládnout. Celý tým předvedl disciplinovaný výkon a ukázal, jak se bojuje o sestup,“ řekl předseda klubu Jan Schejbal. „Nakonec jsme mohli tříbrankový rozdíl smazat, ovšem neprokázali jsme dostatečnou touhu vyrovnat. Takto se prostě o první místo v kraji nehraje,“ zlobil se jaroměřský trenér Miloš Exnar.

  Libčanský tým bral tři body, ač se mu už v 9. minutě zranil zásadní hráč. Stoper Homoláč, muž ostřílený více než dvěma sty starty v první lize musel odstoupit. Přidal se tak na rozsáhlou libčanskou marodku, na níž už je Sýkora, Kabeláč, Michek či Jedlička. Homoláče však výborně ve stoperské dvojici zastoupil Friedl.

  Podobně si pomohl také Chlumec nad Cidlinou, který zdolal Červený Kostelec. Hostům nestačil ani fakt, že byli – i podle domácích – lepším celkem. „Jsou to ubojované body,“ netajil Ladislav Heger, vedoucí mužstva Chlumce. „Boj o udržení nevzdáváme,“ vzkázal bojovně, tedy ve stylu svých hráčů.

  To Lázně Bělohrad další body do bitvy o život nepřidaly. Na jejich hřišti totiž vyhrála Vysoká nad Labem, rozhodl Jílek, který byl na hřišti po vystřídání jen tři minuty. „Našim hráčům za předvedenou hru nelze nic vytknout,“ podotkl přes neúspěch trenér Tomáš Marek. Jeho tým každopádně padl pošesté v řadě a hostující brankář Menšl se devátou vychytanou nulou usadil na čele této statistiky celé soutěže.

  Poslední dva týmy tabulky dopadly podobně jako Bělohrad. Také prohrály.

  Úpice dostala šestku na stadionu hradecké Slavie, domácí rozhodli už v prvním poločase, který skončil 5:1. Zajímavostí je, že v Orlické kotlině padly v rozmezí 31. a 36 minuty čtyři branky. „Domácí nás hned v úvodu zaskočili rychlým vedením a o vítězi utkání bylo rozhodnuto za půl hodiny. Ve druhém poločase jsme sice byli oslabeni, ale v deseti se naše hra zlepšila,“ prohlásil obránce Úpice Jaroslav Kulhánek.

  Předposlední Broumov padl v Novém Bydžově, branky dostal už v první půlhodině. Přesto domácí nedošli ke třem bodům jednoduše. „Výhra je cenná, byla dosažena proti velmi dobře hrajícímu soupeři, který nás v poli přehrával,“ přiznal trenér Cidliny Vladimír Blažej. „Odehráli jsme dobrý zápas, bohužel bez bodového zisku. Udělali jsme v prvním poločase dvě chyby, za které nás soupeř potrestal. Klukům nebylo co vytknout,“ doplnil hostující kouč Miroslav Harasevič.

  Prohrála také v poslední době úspěšná Dobruška, jež se už vyhoupla na desáté místo. Jenže tentokrát nestačila na Rychnov, na jeho hřišti podlehla 0:1. „Narazili jsme na nejhoršího soupeře v jarní části. Bohužel jsme zároveň podali nejhorší výkon jarní části. Náš výkon z první půle se nedá ani hodnotit. Ve druhé půli jsme se mírně zlepšili, ale přesto jsme se neprosadili a soupeři umožnili prozdržovat se k zisku tří bodů. Fotbal brečel,“ byl naštvaný trenér poražených Bohuslav Jakoubek.

  I na druhém pólu tabulky se mírně změnila situace. Vedoucí Olympia o bod zvýšila náskok. Jaroměř totiž, jak už bylo řečeno, padla v Libčanech.

  První tým z Kuklen sice prohrál také, ale až po penaltovém rozstřelu. A pokutové kopy měly v duelu s Jičínem zásadní roli. Domácí střelec Blažej totiž z jednoho z nich vyrovnal v nastaveném čase na 1:1, jinak by hosté brali body tři. Jičín si tak zkusil rozstřel již podesáté v sezoně a má přesně padesátiprocentní úspěšnost. „Když to vypadalo na tři body, zaúřadovali v 93. minutě rozhodčí úsměvnou penaltou. Dosud jsme byli s rozhodčími spokojeni, teď jsme ale zklamáni, co dokáží vymyslet, a znechutit fotbal hráčům i divákům,“ byl roztrpčený hostující trenér Miroslav Jeník.

  Další díl úspěšné série napsaly Kratonohy – ty neprohrály už jedenáctkrát v řadě. Proti Novému Město rozhodl už na začátku kapitán Franc. Martin Nun, hrající trenér, který odehrál pětatřicet minut, připustil, že protivník dělal třetímu celku tabulky potíže: „Potkali jsme se s velice kvalitním soupeřem. Jsem rád, že jsme se dostávali do šancí a jednu jsme na začátku proměnili.“

 


Vytvořeno: 20.5.2015
redakce Fotbal v kraji (ds)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace