Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Krajský přebor: Bělohrad sestupuje. Doplní ho ještě někdo? A kdo skončí druhý?


Datum akce: 30.11.-0001

Často jsou chváleni za ofenzivní hru. Jenže jejich výsledky je posílají do druhé krajské ligy. Po 29. kole Votrok krajského přeboru je jasné, že sestupují Lázně Bělohrad.

  Jejich tým pokračoval i o víkendu v na staveném rytmu – tedy v příšerné sérii. Pravda, tentokrát měl velmi složitou úlohu. Dorazil totiž do Kratonoh, tedy na hřiště nejlepšího mužstva jara. Předpoklady se potvrdily, Bělohrad vysoko prohrál 1:5. Mladý útočník Sršňů David Jošt k tomu přispěl hattrickem. „Proti kvalitnímu soupeři jsme si vypracovali celkem hodně brankových příležitostí, které jsme opět neproměnili. I takový je sport,“ glosoval kouč hostů Oldřich Velich.

  Jeho tým smutní, sestupuje totiž do A třídy. Může za to bodový zisk Libčan, které doma porazily po penaltovém rozstřelu Chlumec nad Cidlinou. Před Bělohradem mají sice jen tříbodový náskok, jenže na konci sezony by pro ně mluvila lepší vzájemná bilance.

  Libčanští opět potvrdili, že jsou nejlepším penaltovým týmem přeboru. Vyhráli všech pět pokusů. Přesto nebyli úplně nadšení. „Velmi jsme si přáli před početnou návštěvou zvítězit za tři body, a posunout se tak v tabulce nad našeho soupeře, což se nám nepodařilo. Nedokázali jsme si proti běhavému a houževnatému soupeři vytvořit brankové příležitosti. Rozhodovat se tak bude až v posledním kole, kdy zajíždíme k přetěžkému zápasu do Jičína,“ pronesl domácí předseda Jan Schejbal. Také Ladislav Heger, vedoucí mužstva Chlumce, nebyl spokojený: „Chtěli jsme získat tři body a definitivně se zachránit. Měli jsme víc šancí, byli jsme nebezpečnější, ale bohužel dali jen jednu branku, která na tři body nestačila.“

  A protože je situace Náchoda v divizi velmi složitá, budou podle všeho sestupovat tři kluby. Libčany si to tak v posledním kole na dálku rozdají s Chlumcem nad Cidlinou, Broumovem a Dobruškou.

  Chlumec hraje s Kratonohami, Libčany jedou do Jičína a Dobruška se utká právě s Broumovem. „Proč by série Kratonoh nemohla skončit právě u nás,“ ptá se chlumecký vedoucí Heger. Jeho tým se jistojistě zachrání, když vyhraje v normální hrací době, což platí také o Libčanech a Dobrušce. Broumovu stačí k jistotě udržení uhrát bod.

  Posledním zásadním otazníkem je, kdo skončí na druhém místě. Všechny karty má v rukou Jaroměř, která seděla na stříbrné příčce prakticky celý rok. Jenže v posledním utkání přijede na její hřiště suverénní Olympia. K jistotě druhé pozice stačí Jaroměři bod, pak se nebude muset ohlížet na výsledek Kratonoh.

  Tým Jaroměře půjde do zápasu v dobrém rozpoložení, zvládl totiž perfektně souboj s druhým hradeckým celkem, Slavií. Na jeho hřišti vyhrál 4:1. „Znovu chválím celý tým za výborně zvládnutý zápas z pohledu obranné činnosti. Přidali jsme k tomu i nadstavbu v podobě gólové produktivity,“ řekl Miloš Exnar, trenér Jaroměře. Jediným zádrhelem je zranění kapitána Hrobského.

  Kratonohy musí v sobotu v Chlumci vyhrát a čekat na nedělní výsledek. „My už chceme vyhrát všechno do konce sezony,“ netajil v rozhovoru pro časopis Fotbal v kraji útočník Jiří Kořínek.

  Jak skončí dvě poslední klíčové bitvy přeboru? Tedy stříbrná a záchranářská?

 

Tabulka střelců: 22 – Hašek (Dobruška), 18 – Bělka (Vysoká), 14 – Rychecký (L. Bělohrad), Blažej (Olympia HK), Exnar (Jaroměř), 13 – D. Hlava (Č. Kostelec), Kořínek (Kratonohy).

 

PŘÍŠTÍ PROGRAM – 30. KOLO

Středa - 10. června

17:30: MFK Nové Město n. M. - SK Sparta Úpice

Sobota - 13. června

14:00: FK Vysoká n. L. - FC Spartak Rychnov

17:00: SK Jičín - SK Libčany

17:00: FK Chlumec n. C. - TJ Sokol Kratonohy

17:00: Slovan Broumov - TJ Dobruška

Neděle - 14. června

17:00: TJ Lázně Bělohrad - RMSK Cidlina

17:00: TJ Červený Kostelec - FC Slavia HK

17:00: FK Jaroměř - FC Olympia HK


Vytvořeno: 10.6.2015


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace