Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Fotbalisté získali bronz na Hrách VII. letní olympiády dětí a mládeže v Plzni!


Datum akce: 30.11.-0001

Ve dnech 14.-19.7. se uskutečnily Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže, jejímž pořadatelem byl tentokrát Plzeňský kraj. Olympiáda se koná jednou za dva roky a kromě fotbalu bylo zařazeno na tuto akci dalších 17 sportů. Fotbal reprezentovali hráči královéhradeckého kraje ročníku narození 2001 a turnaj byl poprvé dle nařízení FAČR zároveň hraný jako Kouba cup.

Týmy byly rozděleny do čtyřech základních skupin (2x po třech a 2x po čtyřech týmech). Náš kraj byl zařazen do tříčlenné skupiny společně se Zlínským a Ústeckým krajem. Do čtvrtfinálových bojů postoupilo dle nastoleného klíče nejlepších osm krajů po základních skupinách. Následovaly samozřejmě vyřazovací boje a zápasy o konečná umístění.

Výsledky výběru Královéhradeckého kraje:

Základní skupina B:

Pondělí 15.6. 16.30h hřiště ZČE Dynamo SKUPINA A

Královéhradecký kraj – Zlínský kraj 6:1 (4:1). Branky našeho týmu: Firbacher 3, Kosař, Řezáč, Donát.

V tomto utkání jsme byli po celé utkání (až na pětiminutovku, kdy Zlín snížil na 2:1) lepším a důraznějším týmem. Hráli jsme velmi dobře směrem dopředu a kromě gólů jsme si vypracovali další příležitosti

Úterý 16.6. 10.00h hřiště ZČE Dynamo

Ústecký kraj – Královéhradecký kraj 1:1 (1:1). Branka: Řezáč.

Ústí bylo vynikající soupeř, který v rychlosti kombinoval a byl agresivní a přímočarý. Škoda, že jsme nevyužili dva samostatné nájezdy v úvodních minutách-vývoj zápasu mohl být pro nás daleko klidnější. I tato remíza nám však zaručila první místo ve skupině a přímý postup do čtvrtfinále.

Středa 17.6. 10.00h hřiště ZČE Dynamo ČTVRTFINÁLE

Královéhradecký kraj – Středočeský kraj 1:0 (0:0). Branka: Kosař.

Po nezáživném 1.poločase se naše hra ve druhé půli zlepšila-výhra mohla být vyšší, když dvě vyložené šance jsme doslova „zahodili“. Středočechy jsme víceméně k žádné šanci nepustili a tak považujeme postup mezi nejlepší čtyři týmy Olympiády za zasloužený.

Středa 17.6. 15.00h hřiště SENCO Doubravka SEMIFINÁLE

Zlínský kraj – Královéhradecký kraj 1:1 (1:1) PK 4:3. Branka. Kosař.

Semifinále nás svedlo opět s týmem ze základní skupiny, ale tentokrát byla naše hra ospalá a do tempa jsme se dostávali pomaleji. Přesto jsme se ujali vedení a postupem času jsme si vytvořili i další šance, bohužel po nedůsledné obranné fázi jsme dovolili soupeři těsně před přestávkou vyrovnat. Druhý poločas byl Zlín mírně lepším týmem, nakonec jsme utkání dovedli až k penaltovému rozstřelu, ve kterém byl šťastnější moravský tým.

Čtvrtek 18.6. 11.15h hřiště ZČE Dynamo UTKÁNÍ O 3.MÍSTO

Královéhradecký kraj – Moravskoslezský kraj 0:0 PK 5:4.

Po celé utkání byl soupeř lepší, nám docházely síly a se štěstím jsme utkání v základní hrací době zremizovali. V penaltovém rozstřelu jsme tentokrát byli sebevědomější a pro Královéhradeckou výpravu jsme získali bronzové olympijské medaile.

Celkovým vítězem VII. Letní olympiády v kopané se stal výběr Pražského KFS, který ve finále zdolal našeho přemožitele ze semifinále Zlínský KFS 2:0.

Královéhradecký kraj  reprezentovali:

Jaroslav Bleha, Štěpán Podsadlo, Jakub Kosař, Tomáš Vošlajer, Filip Zámečník, Marek Poláček, Marek Kejř, Jiří Řezáč (všichni FC Hradec Králové), Filip Firbacher, Filip Drobný, Ondřej Špinka (všichni RMSK Cidlina), Jaroslav Nývlt, Denis Donát, Daniel Kubrt (všichni FK Náchod), Václav Procházka, Martin Kiec (oba FKM Javorka) a Pavel Meliš (MFK Trutnov).

Touto cestou bychom rádi poděkovali za připravenost reprezentantů všem jejich oddílovým trenérům!!

O naší výpravu se staral realizační tým:

trenéři - Karel Havlíček a Martin Novotný

vedoucí - Roman Prokopec

masér - Aleš Kobr


 


Vytvořeno: 19.6.2015
Karel Havlíček


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace