Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Souboj lídrů v Černíkovicích nerozhodně i díky úmyslně neproměněné penaltě, Ohnišov doma v devíti, Albrechticím nestačil třígólový náskok v 84. minutě na výhru


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na podzim také hraje ?  

Pohár společnosti JAKO - bodově nejlepší tým z 1.míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1.míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Do jarních skupin si týmy zajišťují jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. 


I v letošním ročníku se bude odehrávat penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodne, vítěz rozstřelu bere bod navíc

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina A (VÝSLEDKY)          

HRADECKÉ DERBY PRO MALŠOVICE, VEDOUCÍ KOPIDLNO DO CHLUMCE

Skupina A JAKO 1. B třídy měla v 5. podzimním kole na pořadu hradecké derby. Neuvěřitelně vyrovnaný peloton této skupiny sebou nesl před zápasy tohoto dějství  pouze tříbodový rozdíl osmého celku pořadí od prvního.

V sobotu se jako první ze tří utkání hrálo hradecké derby, ve kterém Malšovice (6 bodů) hostily Lokomotivu (7 bodů). Souboj nejlepší obrany s nejlepším útokem neměl mít favorita a pokud by byl vypsán kurz, asi by byl hodně ve prospěch remízy v řádném čase. Začínalo se v 17:00.
V 8. minutě vedla Lokáda díky brance Svatoně, ve 20. minutě srovnal Jareš z penalty. V 33. minutě ši domácí do deseti, vyloučen byl Dušánek. Hodně důležitá byla branka Valce na 2:1, která padla 5 minut po přestávce. V naprostém závěru utkání Luňák a Brokeš rozhodli o konečné výhře Malšovic v poměru 4:1. Útok tedy jednoznačně předčil obranu. V Malšovicích bylao hlášeno 105 diváků, což je jasný rekord pro toto hřiště, s píšťalkou vedla zápas Blažena Kánská.
Bohumil Krucký a jeho komentář k zápasu: "Od 33. minuty jsme hráli o desíti, když se nechal zbytečně vyloučit Dušánek. Kdo by čekal hostující smršť musel být zklamán. Na začátku druhého poločasu jsme se dostali do vedení a paradoxně Lokomotivu do ničeho za celý druhý poločas nepustili a v závěru jsme ji dorazili a vyhráli jednoznačně 4:1. Dnes bychom naplno bodovali snad i v 7 hráčích. Tým zaslouží pochvalu."

Kobylice, respektive někteří hráči, v sobotu zřejmě usmiřovali trenéra Karabinoše. Po prohře na Lokomotivě, kterou trenér glosoval velmi výstižně na stránkách všech médií, hostili jeho svěřenci Předměřice. Oba týmy měly pět bodů, dále bylo netřeba psát o důležitosti utkání. I zde se hrálo v 17:00.
V hlavní roli zápasu byl Dominik Nový, autor třech gólů v 17., 39. a 89. minutě. V poločase vedli domácí již 3:0, v poslední minutě před přestávkou ještě skóroval Pavel Dvořák. Předměřice ještě zkusily změnu, v 74. minutě exligový Šmarda snížil na 3:1, ale závěr opět patřil Spartaku. Na zápas přišla stovka diváků a pískal Aleš Havlík.

Třetí sobotní zápas se hrál v Hlušicích. Domácí Čechie předtím třikrát (!) prohrála penaltový rozstřel a vedoucí týmu Jaromír Průcha hodně přemýšlel, jak tuto fotbalovou dovednost natrénovat. V souboji s Libání se však domácí měli spíše pokusit o výhru v řádném čase, duel začínal v 17:00.
Nestalo se, v řádné hrací době skončil duel opět remízou, tentokrát 2:2. Jak se zrodila - 13. minuta byla šťastná pro Michala Batelku (1:0). Libáňští Sítař a Mička do poločasu skóre otočili na 1:2, pro Čechii je spásou 37-letý Marian Kohout, který dal opět důležitý gól na 2:2 již v 53. minutě. Co se ale Hlušicím povedlo, byly konečně penalty, které vyhráli v poměru 6:5 a konečně se radovali z bodu navíc. Před 100 diváky pískal Janota.
Slova vedoucího Libáně Jiřího Pešty: "Bojovné a vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. První poločas jsme byli lepší, ve druhém domácí. Škoda nastřelených tyčí ve druhém poločase. Spravedlivá remíza. Domácí zvládli lépe penaltový rozstřel."

Jediné nedělní utkání se hrálo v Chlumci. Domácí rezerva přivítala od 17:00 vedoucí Kopidlno. Chlumečtí předtím přivezli hodně nečekané body z Libáně a pokud by je doma potvrdili, vyrovnanost této skupiny by neznala mezí.
Nestalo se, v 54. minutě kopidlenský Tomáš Klaban dal jediný gól zápasu a poslal své mužstvo do vedení v tabulce.
Výhru 1:0 ocenil i trenér hostů Miloslav Havelka: "Úvodních 26 minut patřilo jednoznačně nám. Potom jsme soupeři dovolili, aby se nadýchl a začal zlobit. Po remízovém poločasu se dalo očekávat, že šťastnější střelec bude brát body. Důrazný Tomáš Klaban byl tím šťastným. Domácí se citelně snažili o zkorigování, nebylo jim to však přáno. Tři body zvenčí moc těší. A 53 našich věrných fandů na stadionu v Chlumci to ocenilo." Před 80 diváky řídil zápas Miloš Hofman.

HVĚZDA KOLA :
Dominik Nový (Kobylice) - střelec Kobylic byl v hlavní roli zápasu s Předměřicemi, svými třemi góly usmiřoval trenéra Karabinoše a dal zapomenout na nenatřený plot u jeho bydliště.

UDÁLOST KOLA :
Hradecké derby mělo zcela jasný výsledek a také průběh druhého poločasu, který vítězné Malšovice odehrály v deseti bez vyloučeného Dušánka.

VÝROK KOLA :
Bohumil Krucký, trenér Malšovic: "Dnes bychom naplno bodovali snad i v 7 hráčích."


NÁVŠTĚVA KOLA :
105 diváků přišlo na derby Malšovice - Lokomotiva a asi nepamatujeme, kdyby se návštěva právě v Malšovicích stala návštěvou kola.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 5. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 385 fanoušků, průměr na utkání 96, od počátku sezóny tedy celkem 1 880 diváků, celkový průměr na utkání 94)

FK Kopidlno - 470 diváků (průměr na zápas 156 diváků)                                        Lokomotiva HK - 340 diváků (průměr 113 diváků na zápas)                                    Kobylice - 300 diváků (průměr 100 diváků na zápas)                                              FK Chlumec B - 200 diváků (průměr 100 diváků na zápas)                                     SK Hlušice - 180 diváků (průměr na zápas 90 diváků)                                       Malšovice - 180 diváků (průměr 60 diváků na zápas)                                          Předměřice - 110 diváků (průměr 55 diváků na zápas)                                         Sokol Libáň - 100 diváků (průměr na zápas 50 diváků)                                       

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 5. ODEHRANÉM KOLE :
5 - Poutník (Kopidlno), Nový (Kobylice),
4 - Havlík, Sítař (Libáň), Dušánek (Malšovice),
3 - Havlíček (Kobylice), Poutník, T. Klaban (Kopidlno), Jareš (Malšovice), M. Batelka, Mar. Kohout (Hlušice),
2 - Svěcený (Hlušice), Machačný (Kopidlno), Rejha (Malšovice), Balcar (Libáň), Branský (Chlumec B), Zvolánek (Lokomotiva),
1 - T. Franc, Papík, Groh, Luňák, Brokeš, Valc (Malšovice), Zedek, Černovský (Kopidlno), Bezvoda, Frank, Pekáč, Strakatý, Šmarda (Předměřice), Pav. Průcha, Soumar (Hlušice), Herzog, P. Dvořák (Kobylice), J. Kučera, M. Kučera, Bareš, Zeman, Hubený (Chlumec B), Borovský, Rosulek, Svatoň, vlastní (Lokomotiva), Tu Hai Linh, Mička (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina B (VÝSLEDKY

CÉČKO TRUTNOVA VYHRÁLO V KUNČICÍCH, V DOLNÍ KALNÉ VALDICE

Skupina B JAKO 1. B třídy měla stále tradiční hrací schéma, sobota od 17:00. Před tímto kolem tříbodové celky Trutnova a Valdic jedou na cizí půdu a své výlety zvládly excelentně.

Pod kaštany v Dolní Kalné přivítali domácí borci Valdice. Výkony kalenských hráčů jsou naprosto rozdílné doma a venku a domácí byli favoritem. Jenže Kubíčkovi svěřenci minule konečně vyhráli a určitě budou u koupaliště kousat, to bylo řečeno před utkáním.
První se zakousl věkem ještě dorostenec Tomáš Rejman, ve 14. minutě vedly Valdice 1:0. Martin Stránský z penalty vyrovnal v 64. minutě a v 78. minutě šly Valdice do deseti, druhou ŽK inkasoval Drahoňovský. Jenže dvě minuty před koncem se opět trefil mladík Rejman a domácí si ten pověstný kalich hořkého fotbalového nápoje vypili až do dna. Před 120 fanoušky řídil zápas Filip Svoboda.
Viktor Kubíček, trenér Valdic: "Jako první skórovali hosté, když Rejman dorazil trestný kop Zugara. Domácí vyrovnali po velmi přísné penaltě a poté si vytvořili stálý tlak, který ovšem neskončil brankou. Patnáct minut před koncem obdržel červenou kartu Drahoňovský a domácí se dostali do ještě většího tlaku. V 89. minutě potrestal Rejman chybu domácího obránce a zajistil svému týmu tříbodový zisk. Velmi kvalitní výkon podal hostující brankář Mäsiar."

Rudník pozvolna vstává z prachu závěru tabulky a doma měl další příležitost jít opět výše. V cestě mu bude stálo béčko Jičína, které tabulku vedlo. V Rumcajsově městě áčko a béčko spolupracuje velmi dobře a nutné bylo k tomuto zápasu říci, že Jičín A hrál až v neděli v Provodově.
Po bezbrankové první půli nastoupil za hosty jako posila Jan Drusan a v 50. minutě se Jičín ujal vedení 0:1 brankou Petra Horáčka. Domácí však zabojovali v posledních 10 minutách, v 82. minutě srovnal skóre Horešovský a v 87. minutě vše rozhodl Víšek. Duel s výsledkem 2:1 pro Rudník řídil rozhodčí Kudláček, který do zápisu neuvedl počet diváků, kterých přišlo podle hlášení domácích 120.
Spokojen byl trenér Pavel Cerman: "V prvním poločase hrálo naše mužstvo výborný fotbal, ale nedokázalo proměnit i ty nejvyloženější šance. Ve druhém poločase byli naopak aktivnější hosté, kteří se prosadili i brankově. V závěru utkání ale naše mužstvo neskutečně zabojovalo a drtivým tlakem rozhodlo o zaslouženém vítězství."

Hostinné - Žacléř, to byl asi nejsledovanější zápas tohoto kola. Tatranu se v posledních kolech doma nedařilo (Kunčice 1:4, v poháru Červený Kostelec 2:5) a už bylo načase trochu naladit fanoušky. Tým navíc získal poslední body díky mimořádnému gestu fair-play trutnovského fotbalisty. Co na to Baník? Přímo na lavičce nebyl trenér Honek, který si minule vyříkával způsob řízení zápasu s rozhodčími, nicméně Žacléř měla být velmi zdatným protivníkem.
Diváci nezklamali, přišlo jich 195. Hostinné vedlo 1:0, trefil se kanonýr Jakubek v 35. minutě. V 52. minutě bylo srovnáno, vše zajistil David Horváth. Přišla 81. minuta, trestný kop Kracíka končí v síti a Tatran vede 2:1, vše pojistil v 87. minutě opět Jakoubek na konečných 3:1. V 88. minutě viděl druhou ŽK žacléřský Baše, kterému katu barvy červené nakonec ukázal arbitr František Jehlička.
Hodnocení Pavla Šmucera, vedoucího domácích: "V prvním poločase bojovné, ale celkově neurovnané utkání. Bojovalo se převážně mezi šetnáckami, na naší straně se ujala pěkná střela Jakoubka, odrazem od tyče skončila v síti. Ve druhé půlce jsme byli krapet lepším celkem. Zápas rozhodly trestné kopy v závěru zápasu, nejprve se pěkně trefil D. Kracík, poté bombou prostřelil gólmana Jakoubek."

V čele s kanonýrem Míčem přivítaly labské Kunčice céčko Trutnova. Všichni smekli klobouk před posledním sportovním gestem, které trutnovská kabina nakonec ústy trenéra Votočka podpořila. Sobotní zápas byl pro hosty velmi důležitý, na půdě nováčka soutěže to nemělo být vůbec jednoduché.
V 7. minutě hosté vedli, trefil se Jiří Zákravský. Vedení 0:1 vydrželo hostům až do 67. minuty, kdy ho pojistil Rada. To již Kunčice hrály o deseti, hrací plochu opustil v 39. minutě Miroslav Punner, kterému ukázal druhou ŽK rozhodčí Stejskal. Zápas vidělo pouze 65 příznivců domácího fotbalu.
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova: "Po minulém emočním utkání jsme v týdnu volili lehčí herní tréninky, dnes pár maličkostí před utkáním změnili. Výsledkem byl náš velmi dobrý výkon, plný nasazení a pohybu. S klidným srdcem můžeme říct, že jsme byli jednoznačně lepší a výsledek je pro domácí milosrdný a jen proto, že nám nešlo zakončení. "

HVĚZDA KOLA :
Antonín Masiar (SKP Valdice) - gólman hostů byl nejvýraznější postavou svého týmu, čelil řadě šancí fotbalistů Dolní Kalné a byl velkým strůjcem nečekané výhry svěřenců trenéra Kubíčka.

UDÁLOST KOLA :
Celkově šest žlutých karet obdrželi fotbalisté Žacléře v Hostinném z rukou rozhodčího Františka Jehličky, dvě viděl Jan Baše a šel v 86. minutě předčasně do kabiny. 

VÝROK KOLA :
Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: "Někteří diváci by si měli vrátit rozum z mezi půlek zpět o metr výše. Zápas naštěstí neřídil pan Bouz, ale Filip Svoboda. A velmi dobře."


NÁVŠTĚVA KOLA :
V Hostinném přišla výborná návštěva, zápas s Baníkem Žacléř sledovalo 195 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 5. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 500 fanoušků, průměr na utkání 125, od počátku sezóny tedy celkem 2 398 diváků, celkový průměr na utkání 119)

Dolní Kalná - 420 diváků (průměr na zápas 140 diváků)                                       Žacléř - 418 diváků (průměr 139 diváků na zápas)                                              Hostinné - 375 diváků (průměr 187 diváků na zápas)                                           Jičín B - 310 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                               SKP Valdice - 276 diváků (průměr na zápas 138 diváků)                                      Trutnov C - 180 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                        Rudník - 162 diváků (průměr na zápas 81 diváků)                                                
Kunčice n. L. - 145 diváků (průměr na zápas 73 diváků)                                             

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 5. ODEHRANÉM KOLE :
5 - Míč (Kunčice), Jakoubek (Hostinné),
4 - R. Polák (Hostinné), Rejman (Valdice), P. Horáček (Jičín B), Horváth (Žacléř),
3
- Kodytek, T. Jiřička (Dolní Kalná), Nálevka (Jičín B),  
2 - M. Jeník, Voldán, M. Mezsároš (Jičín B), Jeřábek, Krejčík (Kunčice), Bartoš, M. Stránský (Dolní Kalná), M. Kulda, Zákravský (Trutnov C), Víšek, Horešovský (Rudník),
1 - Petružálek, Rodr, Brož, Kracík, vlastní (Hostinné), Najman, D. Ježek, Tauchman (Dolní Kalná), Kracík (Kunčice n. L.), Skála, Kotyk, Ondráško, vlastní (Žacléř), Míka (Jičín B), Kalenda, Pitthard (Valdice), Eftlaiš (Rudník), Doubic, Vomočil, Chvalina, Švorc, Rada (Trutnov C),



JAKO 1.B TŘÍDA skupina C (VÝSLEDKY)       

V SOBOTU VE DVOŘE DUEL BÉČEK, OHNIŠOV DOMA S DEVÍTI HRÁČI

Skupina C JAKO 1. B třídy měla opět v tomto kole program rozdělen, po dvou utkáních se hrálo v sobotu a v neděli. V sobotu se šlágr kola odehrál pod Hankovým domem.

Sobotní duel rezerv Dvora Králové a Náchoda měl být velmi zajímavý. Áčko Dvora hrálo až v neděli důležitý souboj s Jaroměří, takže kádr domácích mohl být poskládán poměrně dobře. Naopak náchodské áčko hrálo velké derby s Novým Městem v sobotu. Jaká byla prognóza - je možné, že hosté z Náchoda ztratí v tomto utkání první body. Začínalo se v 17:00.
Náchodské béčko body ale neztratilo, už o přestávce šli hráči do kabin za stavu 0:3 pro hosty (24. Říha, 40. Plšek, 44. Vaněček). Jakoby to dvorští diváci tušili, zápas se hrál za jejich mizivého zájmu, podle zápisu jich přišlo pouhých 32. V 51. minutě sice Viktor Marks upravil na 1:3, ale o konečné skóre 1:4 rozhodl Vlastimil Vlček. Zápas s pouhými dvěma ŽK řídila Monika Hrušková.
Čeněk Celler, lodivod Dvora: "Utkání solidní úrovně, ve kterém zaslouženě zvítězili hosté, když dokázali realizovat své brankové příležitosti. Naši hráči si sice šance vytvořili, ale jejich realizace byla špatná. Hosté potvrdili svoje dominantní postavení v tabulce."

I druhý sobotní duel měl mít punc velké zajímavosti, Ohnišov (jako jediný měl na kontě 0 bodů) hostil nováčka z Velkého Poříčí (před zápasem 3 body). Pro svěřence trenérů Kárníka a Trojny byl zápas zřejmě možná posledním pokusem, jak zvrátit dosavadní podzimní účinkování v 1. B třídě.
Jenže ohnišovské působení není zrovna na výskání, domácí nastoupili v devíti hráčích (!). Hosté si pak ze zápasu udělali střelnici, vyhráli 5:0 (Zelený 2, M. Vít, Dobýval a Hanzl) a 30 diváků, to byla kulisa zápasu, který byl asi tím jednodušším pro sudího Lukáše Šlezingera.
Josef Kárník byl logický a lakonický: "Bohužel jsme do utkání nastoupili v 9 hráčích a to se také promítlo do konečného výsledku."

Hronov dělily od Smiřic tři body a povinnost Samkovým svěřencům velela v neděli vyhrát. Prognóza zněla - domácí prostředí bude zřejmě hrát roli, začínalo se v 17:00.
Skutečně hrálo, Hronov vyhrál drtivě 6:0 (Neuschl a Štavík 2, Hofman a Ansorge).
Co na to Václav Tarantík, vedoucí týmu hostů: "Utkání se mně hodnotí těžce, namísto toho, abychom po půlhodině vedli 4:0, tak jsme šli do deseti. čehož domácí využili (do čeho kopli, to skončilo v síti). Nutno dodat, že ani na jedné brance nenese vinu brankář."
Zápas řídil před 50 diváky rozhodčí Kos, který poslal v 38. minutě předčasně do šaten hostujícího Bureše, obě žluté karty pro hostujícího plejera byly uděleny za výroky po ztrátě emoční stability. 

Jak řekl předseda polického fotbalu Klimeš, duel s Opočnem měl být pro domácí důležitým odrazovým můstkem. V týdnu hráli poličtí fotbalisté pohár s Náchodem, ve kterém prohráli 0:4, dosáhli tedy s áčkem lepšího výsledku než s náchodskou rezervou. Nedělní střetnutí s Opočnem, které začínalo v 17:00, nemělo podle našeho názoru favorita.
Opočno má však Lukáše Jelena, jehož góly v 29. a 48. minutě zajistily hostů vedení 0:2. V 53. minutě Klapkovský proměnil penaltu a bylo to pouze o gól. Jenže v 63. minutě šli domácí do deseti díky vyloučení Kollerta a to hosté využili, přesilovku zužitkovali svými góly Pfeifer a T. Přibyl.
Karel Klimeš po výsledku 1:4 pouze řekl: "Utkání, které jsme měli zvládnout, jsme totálně zkazili." Před 33 diváky řídil zápas Jiří Říha, počasí v neděli udělalo své.

HVĚZDA KOLA :
Lukáš Jelen (Opočno) - kanonýra Opočna vyhlašujeme podruhé, protože dal dva rozdílové góly na cizí půdě a to se počítá ... Jeho tým také přivezl tři důležité body.

UDÁLOST KOLA :
Tato skupina je specifická tím, že již ve třech zápasech nastoupily týmy s menším počtem hráčů než jedenáct. Zlí jazykové už hovoří o zápasu Ohnišov - Dvůr Králové B ...

VÝROK KOLA :
Václav Tarantík, vedoucí Smiřic: "Namísto toho, abychom po půlhodině vedli 4:0, tak jsme šli do deseti. čehož domácí využili - do čeho kopli, to skončilo v síti."


NÁVŠTĚVA KOLA :
"Návštěvou kola" se stala padesátka fanoušků v zápase v Hronově. Ono bylo kusem statečnosti, jít na fotbal v nedělním počasí.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 5. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišla historicky nejhorší návštěva 1. B třídy 145 fanoušků, průměr na utkání 36 (!), od počátku sezóny tedy celkem 1 836 diváků, celkový průměr na utkání 91)

Velké Poříčí - 460 diváků (průměr 153 diváků na zápas)                                         Police n. M. - 333 diváků (průměr 161 diváků na zápas)                                         SK Smiřice - 255 diváků (průměr 84 diváků na zápas)                                            Dvůr Králové B - 212 diváků (průměr na zápas 70 diváků)                                      Opočno - 195 diváků (průměr na zápas 97 diváků)                                                AFK Hronov - 186 diváků (průměr na zápas 62 diváků)                                           FK Náchod B - 130 diváků (průměr na zápas 65 diváků)                                       Ohnišov - 65 diváků (průměr 32 diváků na zápas)                                       

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 5. ODEHRANÉM KOLE :
9 - Plšek (Náchod B)
7 - Vaněček (Náchod B), L. Jelen (Opočno)
4 - J. Vaníček (Dvůr Králové B), Poláček (Náchod B),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Vlček (Náchod B), Mi. Vít (Velké Poříčí), Reichl (Opočno), Klapkovský (Police),
2 - vlastní (Náchod B), Samler, Rejl, Voldán, Marks (Dvůr Králové B), vlastní (Police n. M.), Zelený, Hanzl (Velké Poříčí), Tichý, Neuschl, Šťavík (Hronov), Pfeifer, T. Přibyl vlastní (Opočno), Bednář (Smiřice),
1 - Král, Říha (Náchod B), Stříbrný, Kaněra, Kuneš, Novák, Dobýval (Velké Poříčí), Korenčík, Melichárek, Ponikelský, Fof, Škarytka, Čížek, Koutník, Raszka, Matějček (Smiřice), Pek, Phan Mang Tuong, Danihel, Ansorge, Hofman (Hronov), V. Hák (Dvůr Králové B), Krpata, Štětina, Kováč (Ohnišov), Jandík, Pataki, Hauk, Tauc (Police), Vondřejc, Škrabal (Opočno),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina D (VÝSLEDKY)       

V ČERNÍKOVICÍCH SOUBOJ PRVNÍCH TÝMŮ TABULKY, HOROR PRO ALBRECHTICE

Rychnovská skupina preferuje neděli, v tento den se hrály tři duely. Rozdíl mezi prvním a posledním týmem činil po čtyřech kolech již devět bodů.

Na posledním místě tabulky se krčil Zdelov s dvěma bodíky. Přidat další, to bude úkol pro fotbalové stachanovce. Zdelov totiž jel do Albrechtic, které byly s osmi body třetí, do tohoto zápasu nastoupily bez kanonýra Hořínka. Sobotní zápas začínal v 17:00.
Na komentář domácích jsme asi byli všichni zvědavi. Albrechtice totiž ještě v 84. minutě vedly 4:1 (15. Sršeň, 57. Pinkas, 71. Duha, 77. Pinkas, respektive 63. Mráz) a většina ze 160 diváků si mnula ruce nad tím, jakou pěknou sobotu jim domácí tým připravil. A pak to přišlo - v 85. minutě nařídil rozhodčí Tomáš Bouz penaltu a Neubecker snížil na 4:2. To už byl na hřišti i zdelovský trenér Miloš Zeman a naopak nebyl zkušený albrechtický stoper Tomáš Jedlička. V 89. minutě přišel ke slovu Weisser a bylo to 4:3. Jaké je asi v takové situaci vnitřní naladění obou celků, to trenéři znají, jedni se klepou, druzí jsou v euforii. A také tak to bylo - v 90. minutě Richard Dostálek srovnal na 4:4. A kdo mohl vyhrát v takové situaci penalty, pochopitelně Zdelov. A jakým poměrem - 1:3!
Rostislav Kchop, trenér Albrechtic: "Silná slova zůstanou v týmu. První poločas optická převaha - jednogólové vedení. Druhý poločas nepustíme soupeře 35 minut k ničemu a posledních 10 minut ke všemu. Odešla zkušenost z postu stopera a v obraně skončil fotbal. O Zdelovu se to ví, jak bojuje, další, kdo se o tom přesvědčil jsme byli my. Ostuda."

Magnet kola - v neděli se v Černíkovicích představil nováček ze Solnice. Ten si v týdnu vystřílel pohárové čtvrtfinále, když vyřadil Kostelec nad Orlicí a euforie se hráčů bude určitě ještě držet. Domácí mají jedenáct bodů, hosté devět. Bitva o čelo tabulky začala v 17:00.
V nevlídném počasí a za vytrvalého deště 250 diváků gól nevidělo, pouze v penaltovém rozstřelu, který domácí Černíkovice vyhrály 5:4.
Zajímavý byl komentář hostujícího trenéra Martina Kadavého: "Ani já stejně jako kolega z Doudleb Honza Čermák s Josefem úplně nesouhlasím, nebýt úmyslně neproměněné penalty, odvezli bychom si asi všechny body. Můj názor je, že rozhodčí píská a hráč hraje. Klobouk dolů před tímto Zdeňkovým rozhodnutím, jen musí mít reálný základ a tak tomu v "černíkách" nebylo."
A co řekl Josef Cejpek: "Hráčům musím poděkovat za předvedený výkon. Za vytrvalého deště byl k vidění vyrovnaný zápas, ve kterém jsme zaslouženě brali o bod více."
Zdá se, že zde máme dalšího adeptana cenu fair-play, jediným Zdeňkem v sestavě Solnice je Zdeněk Schod, který zřejmě opravoval penaltové rozhodnutí rozhodčího Matěje Junka.

Borohrádek - Lípa nad Orlicí, to byl další nedělní duel. Oba týmy si asi představovaly trochu větší bodový zisk, v Lípě zřejmě určitě. Pokud se podíváme na tabulku, která se rozdělila na dvě poloviny a čtvrtý tým dělily od pátého již čtyři body, bylo jasné, o co oběma týmům patřícím do té spodní části v tomto zápase jde. I zde se začínalo v 17:00, zápas řídil před 120 diváky sudí David Frič.
Vymalováno bylo již v 19. minutě, kdy se podruhé v zápase trefil Tomáš Sazima. Výhru 2:0 Borohrádek už udržel, nervozitu v týmu Lípy dokumentoval v 58. minutě Jan Bílek, který se osopil na hlavního arbitra a zápas pro něho skončil.

Úkol béčka Kostelce byl hodně jasný, pokusit se v neděli zdolat Doudleby. Výhodou domácích bylo určitě to, že hrají po utkání svého A-týmu. Jenže Doudleby ještě neprohrály, zatím se jim při dvou remízách nepovedly penaltové rozstřely a podle trenéra Čermáka zatím Velešov netrefuje optimálním způsobem "zařízení". Prognóza a nakonec chybná zněla - zápas bude velmi otevřenou záležitostí, nemá favorita.
V Kostelci na fotbal šlo od 17:00 60 fanoušků, kteří viděli střelecké řádění Matěje Kráčmera, který domácím nasázel čtyři branky (3., 16., 52. a 68. minuta), pátý gól Doudleb přidal v 74. minutě Kopsa. Domácím vrátil naději v 23. minutě "vlastňákem" Jan Krmaš, na konečných 2:5 korigoval v 75. minutě Jakub Šrámek.
Jan Čermák, kouč Doudleb: "Konečně jsme "trefovali zařízení" výrazněji než v minulých zápasech. Byli jsme tak dokonalí a zblblí z "náročného tréninkového procesu", že bylo jedno, jestli zasuneme do vlastní nebo do soupeřovy svatyně."

HVĚZDA KOLA :
Matěj Kráčmer (Doudleby) - čtyřikrát v tomto kole trefil zařízení a dotáhl se na vedoucího Davida Hanuše v tabulce střelců.

UDÁLOST KOLA :
V zápase lídrů tabulky došlo k dalšímu mimořádnému sportovnímu gestu, hosté úmyslně neproměnili nařízenou penaltu.

VÝROK KOLA :
Miloš Zeman, trenér Zdelova, po utkání v Albrechticích: "Nemožné na počkání, zázraky do 5 minut, asi tak bych nazval naši poslední pětiminutovku z dnešního utkání."

NÁVŠTĚVA KOLA :
I přes hodně nevlídné počasí přišlo na šlágr kola v Černíkovicích 250 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 5. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 590 fanoušků, průměr na utkání 147, od počátku sezóny tedy celkem 2 706 diváků, celkový průměr na utkání 135)

Černíkovice - 700 diváků (průměr na zápas 233 diváků)                                         Lípa n. O. - 475 diváků (průměr na zápas 158 diváků)                                       Albrechtice n. O. - 440 diváků (průměr 146 diváků na zápas)                                  Zdelov - 340 diváků (průměr 113 diváků na zápas)                                                Borohrádek - 238 diváků (průměr 119 diváků na zápas)                                         Solnice - 200 diváků (průměr na zápas 100 diváků)                                        Doudleby n. O.- 163 diváků (průměr 81 diváků na zápas)                               Kostelec B - 140 diváků (průměr na zápas 70 diváků)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 5. ODEHRANÉM KOLE :

6 - D. Hanuš (Černíkovice), Ma. Kráčmer (Doudleby),
5 - Pinkas (Albrechtice),
4 - Zaňka (Solnice), Hořínek (Albrechtice),
3 - Schod (Solnice), Sršeň (Albrechtice),
2 - Řehák (Albrechtice), Vašata, Grim (Lípa), Rýznar, Kadavý (Solnice), Moravec, T. Sazima (Borohrádek), Weisser, Dostálek (Zdelov), Kopsa (Doudleby),
1 - Plachetka, Dudek, Lyer, Hudousek, Kudláček (Doudleby), Handa, Kučera, Mňuk (Černíkovice), P. Matějus, Staněk, Lochman, Vojnar, R. Sazima (Borohrádek),
Csontos, Šklíba, Duha (Albrechtice), Kozel, Křehký, J. Šrámek, vlastní (Kostelec B), Camara Morlaye, T. Kubec (Solnice), Sehnal, Novotný, R. Zeman, Nedvídek, Neubecker, Mráz (Zdelov), Brzokoupil (Lípa),

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 7.9.2015
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace