Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Začaly odvety, v Hostinném derby s Rudníkem nerozhodně, v Náchodě prohrálo i Velké Poříčí, podkrkonošské derby pro Dolní Kalnou, Hlušice zdolaly Kobylice


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na podzim také hraje ?  

Pohár společnosti JAKO - bodově nejlepší tým z 1.míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1.míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Do jarních skupin si týmy zajišťují jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. 


I v letošním ročníku se bude odehrávat penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodne, vítěz rozstřelu bere bod navíc

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina A (VÝSLEDKY)          

DERBY V HLUŠICÍCH PRO DOMÁCÍ, V PŘEDMĚŘICÍCH KOPIDLNO S REMÍZOU

Skupina A JAKO 1. B třídy už sice nebyla nejvyrovnanější skupinou, ale tři poslední týmy měly před tímto kolem shodně 8 bodů a pouhou čtyřbodovou ztrátu na třetí příčku ve skupině. Navíc Hlušice, Chlumec B i Předměřice hrály úvodní zápas odvet na domácí půdě. Všechny duely se hrály shodně v sobotu od 16.30, po tomto kole zůstávají na chvostu tabulky Předměřice se tříbodovou ztrátou na čtvrtou postupovou příčku.

Osmý s prvním - to bylo utkání Slavoje Předměřice s Kopidlnem. Vedoucí Předměřic Martin Pšenička sdělil po posledním zápase: "Prokletí venkovních zápasů dál pokračuje ..." Doma však bývá jeho tým zcela jiným kolektivem a zápas neměl favorita. Kopidlno totiž nad svým výkonem v derby v Libáni najásalo a mělo co napravovat, čekalo se, kdy se trefí opět nejlepší střelec skupiny Poutník.
Poutník se netrefil, zápas však skončil atraktivním skóre 3:3 (22. Voborník, 63. Pekáč, 82. Strakatý - 6. Havelka, 41. Havelka, 52. Machačný), Kopidlno dvakrát vedlo o dva góly, nakonec vybojovalo dva body za vítězný penaltový rozstřel. Před 70 diváky pískal Filip Svoboda, který udělil pouhé tři žluté karty.
Názor vedoucího Slavoje Martina Pšeničky: "Utkání bylo poměrně vyrovnané. Remíza je zasloužená, i když jsme měli více šancí a dokonce čtyřikrát zvonila branková konstrukce.V penaltách byli lepší hosté. Hráčům bych chtěl poděkovat především za druhý poločas, ve kterém jsme byli bojovnější."

Hlušice v minulém kole poprvé okusily hořkost domácí prohry s Lokomotivou a navíc rozhodující gól dostaly v nastavení. Nyní je čekalo regionální derby s Kobylicemi a pro svěřence Jaromíra Průchy a Jaroslava Trejbala to bylo hodně fatální utkání. Výhra = naděje, porážka = velké komplikace. Bude pro Čechii opět spásou nejstarší muž sestavy Marian Kohout, to byla otázka před zápasem?
Kapitán nastoupil, neskóroval, ale před 100 diváky Čechie nakonec potěšila všechny, kteří jí fandili. Výhra 3:1 (48. Špaček, 65. a 70. Michal Batelka - 78. P. Dvořák) opět vnesla naděje do hlušických fotbalových domácností.
Jaromír Průcha musel být spokojen: "První poločas vyzněl jasně pro hosty. Kdyby vedli o tři branky, nemohli bychom se divit. V důsledku toho hosté nastoupili do druhého poločasu ležérně a přišel trest. Nejlepší hráč Jakub Špaček svoje sólo proměnil a pak Michal Batelka dvěma brankami rozhodl utkání. Při té třetí doslova vymetl pavučinu. Závěrečný tlak hostů byl již jen platonický."

Libáň v prvním utkání v Hradci Králové vyhrála a cílem bylo tento výsledek zopakovat. Navíc Banyácského mužstvo mělo za sebou vítězné derby s Kopidlnem a to vždy naleje do hlav psychickou pohodu. Domácí byli favoritem, Lokomotiva Hradec Králové však měla svého hrdinu Borovského, který rozhodl v nastavení v Hlušicích.
Vše podstatné se odehrálo v prvním poločase, Libáň vedla v 12. minutě gólem Sítaře, v 28. minutě srovnal na konečných 1:1 Jakub Schejbal. Pokutové kopy vyzněly v poměru 4:2 pro Libáň. Zkušený sudí František Jehlička rozdal sedm žlutých karet, přihlíželo 80 fanoušků.

Chlumec B má v odvetné sedmičce zápasů výhodu domácího prostředí ve čtyřech zápasech a nyní ho v úvodu odvetné části čeká zlomová dvojka utkání doma za sebou. V Malšovicích dostali chlumečtí hráči trojku a svému soupeři hodlali tuto prohru vrátit. V posledním zápase zdolal reprezentant města nad Cidlinou jasně Kobylice a prodloužení domácí vítězné série by bylo určitě zajímavým počinkem.
A jak to dopadlo? Remíza 1:1, v 10. minutě rozjásal domácí Hartman, v 79. minutě naopak malšovické Jiří Jareš. Dva body za penalty (5:4) nakonec získali chlumečtí fotbalisté. Utkání pískal rozhodčí Leoš Bednář před 70 diváky.
Slova Jaroslava Kozy, vedoucího týmu Chlumce: "Ve druhém poločase jsme přenechali iniciativu hostům. S postupem času nám začaly ubývat síly a zmohli jsme se jen na odkopávání balónů. Hosté nás přehrávali a podařilo se jim vyrovnat a tak skončil i zápas. V penaltovém rozstřelu nás podržel Frajer a všichni naši hráči své kopy proměnili."

HVĚZDA KOLA :
Jakub Špaček - nejlepší hráč zápasu Hlušic s Kobylicemi vstřelil úvodní branku zápasu a hodně přispěl k jeho konečnému vývoji.

UDÁLOST KOLA :
Třikrát rozhodovaly pokutové kopy, třikrát zápasy skončily remízou. Bod navíc si připsaly týmy Kopidlna, Chlumce B a Libáně.

VÝROK KOLA :
Martin Pšenička, vedoucí Předměřic, o spravedlivé remíze v utkání s Kopidlnem: "Remíza je zasloužená, i když jsme měli více šancí a dokonce čtyřikrát zvonila branková konstrukce."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Nejvíce diváků, celkem 100, vidělo regionální derby Hlušice - Kobylice.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 8. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 320 fanoušků, průměr na utkání 80, od počátku sezóny tedy celkem 3 315 diváků, celkový průměr na utkání 103)

FK Kopidlno - 770 diváků (průměr na zápas 192 diváků)                                        Sokol Libáň - 460 diváků (průměr na zápas 115 diváků)                                        Kobylice - 450 diváků (průměr 112 diváků na zápas)                                              Lokomotiva HK - 440 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                                    SK Hlušice - 380 diváků (průměr na zápas 95 diváků)                                           FK Chlumec B - 355 diváků (průměr 88 diváků na zápas)                                     Předměřice - 250 diváků (průměr 62 diváků na zápas)                                         Malšovice - 210 diváků (průměr 52 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 8. ODEHRANÉM KOLE :
6 - Poutník (Kopidlno), M. Batelka (Hlušice),
5 - Nový (Kobylice), Havlík, Sítař (Libáň),
4 - Jareš, Dušánek (Malšovice), T. Klaban, Machačný (Kopidlno), Mar. Kohout (Hlušice),
3 - Havlíček (Kobylice), Balcar (Libáň), Zvolánek (Lokomotiva), Branský (Chlumec B), Strakatý (Předměřice),
2 - Svěcený, Soumar (Hlušice), Rejha, Brokeš, Valc (Malšovice), Frank, Pekáč (Předměřice), Borovský, Schejbal (Lokomotiva), Pečenka, P. Dvořák (Kobylice), Havelka (Kopidlno), Hartman (Chlumec B),
1 - T. Franc, Papík, Groh, Luňák (Malšovice), Zedek, Černovský, Hnát (Kopidlno), Bezvoda, Šmarda, Voborník (Předměřice), Pav. Průcha, Kyral, Špaček (Hlušice), Herzog, Klzo (Kobylice), J. Kučera, M. Kučera, Bareš, Zeman, Hubený, Beneš (Chlumec B), Rosulek, Svatoň, Vodák, vlastní (Lokomotiva), Tu Hai Linh, Mička (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina B (VÝSLEDKY

HOSTINNÉ NEROZHODNĚ S RIVALEM Z RUDNÍKU, KALNÁ VÍTĚZNĚ V KUNČICÍCH

Čtyři body ve skupině B JAKO 1. B třídy dělily osmou Dolní Kalnou od vedoucího Jičína B. K tomuto kolu hleděly všechny týmy s velkým napětím a věru, je proč. Začátky všech zápasů byly shodné - sobota od 16.30. Poslední Kunčice dělí od čtvrté postupové příčky rovněž pouhé tři body.

Baník Žacléř jel na největší výlet do Valdic na půdu nováčka. Svěřenci trenéra Kubička zaujali v posledních kolech výsledky, ale také několika vyloučenými hráči a Marek Švec dokonce vyfasoval trest na pět utkání. Honkova družina hraje dobře a v Trutnově byla chválena. Zápas neměl favorita, ale domácí to budou mít velmi těžké, to bylo konstatování před zápasem.
Bylo pravdivé - Baník vyhrál zcela jasně 3:0 (7. Horváth, 39. Mádle, 45. Horváth) a jeho situace se již stává velmi dobrou. Před pouhými 50 diváky řídila utkání Blažena Kánská.
Vlastimil Honek považoval výhru vzhledem k sestavě za téměř zázrak: "Výrazně oslabenou sestavu (8 hráčů - Kotyk, Franze, L. Vít, Ondráško, Janata, Herman, Špecián, Kovačík) doplnili hráči Bernartic Zeman a Flechsig, nehrající Popelka, narychlo zařízený Hradecký a dorostenci. Podali jsme takticky výborný výkon a dokud nám stačily síly, byli jsme velmi nebezpeční směrem dopředu."

Rezervní týmy Trutnova a Jičína se střetly v Horním Starém Městě. Nutno říci, že áčko Jičína hrálo svůj sobotní zápas doma s Náchodem již v 10.15 a bylo předpokladem, že někteří hráči se odpoledne vydají do krkonošské metropole. Trutnov se však vždy dokáže kousnout a proti favoritu byly karty otevřeny.
Dlouho, dlouho byl stav 0:0, až se v 72. minutě trefil Šimočko, v 90. minutě pojistil výhru Trutnova 2:0 Chvalina. 40 diváků sledovalo fotbal i výkon rozhodčího Lukáše Šlezingera.
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova, komentoval zápas takto: "Dnes jsme byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili. V první půli jsme měli dvě šance, ale neproměnili je. O poločase jsme hráče nabádali k trpělivosti a hlavně jsme chtěli přidat v pohybu a napadání. Nakonec se nám podařilo vstřelit dvě krásné branky, které potěšily, stejně jako předvedená hra i naše příznivce. Celý tým podal velmi dobrý výkon, vynikli Drtina a Šimočko."

V Hostinném bylo opět na pořadu derby, domácí (před zápasem 12 bodů) hostili svého odvěkého rivala Rudník (před zápasem 11 bodů). V posledním kole přišla na derby Tatranu s Dolní Kalnou velmi solidní návštěva, náš tip byl, že bude zopakována. Trefili jsme se se, diváků přišlo celkem 225 (!!). V zápase bylo skutečně o co hrát.
V 19. minutě jásali to, kteří přáli Rudníku, to se trefil hostující Zeman. Až v druhé minutě nastavení vyrovnal domácí snajpr Martin Jakoubek, penalty však poté zvládli lépe domácí v poměru 4:2 a udrželi před Rudníkem dvoubodový náskok.
Pavel Šmucer, vedoucí Tatranu: "Diváci viděli velmi rychlé a bojovné utkání s vysokým nasazením obou celků. Hosté se ujali vedení a dařilo se jim držet vysledek i přes značný tlak až do posledních minut. Vyrovnat se nám podařilo až v nastavení hrací doby. V penaltové loterii jsme byli úspěšnější."

Kunčice nad Labem -  Dolní Kalná, zápas zeměpisných sousedů byl pro fanoušky hostí doslova za kopcem a v Kunčicích bude určitě více diváků než obvykle, to byl tip před utkáním. Oba týmy dlely na posledních přířkách tabulky, nováček měl bod k dobru a výhru s Jičínem ve svých hlavách. Jenže hosté vyloupili Hostinné ...
Dolní Kalná loupila i v Kunčicích a zopakovala výsledek z domácí půdy, vyhrála 6:2 (32. Kodýtek, 64. Jar. Jiřička PK, 72. Tauchman, 81. Kodýtek, 85. Kodýtek PK, 90. Najman - 37. Krejčík, 55. Míč) a poslední příčce se už vzdálila. Zápas řídil před 115 diváky rozhodčí Miloš Skřivánek a nutno říci, že domácí diváky svým výkonem nenadchl. Kunčice ve slušném utkání obdržely šest žlutých karet, vyloučen byl za stavu 1:1 Trýzna, když druhou ŽK dostal za předčasné rozehrání trestného kopu, Kalná kopala dvě penalty, nutno říci, že obě oprávněně.
Slova Jana Jelínka, trenéra Kunčic: "Zasloužené vítězství hostů, kteří byli fotbalovější a hlavně disciplinovanější. Zápas se vůbec nepovedl trojici rozhodčích - první branka z dvoumetrového ofsajdu, necitlivé vyloučení hráče na úvod druhého poločasu a prapodivné (ne)ponechávání výhod."

HVĚZDA KOLA :
Zdeněk Tauchman - předseda klubu a 43-letý (!!) špílmachr Dolní Kalné dirigoval svůj tým v důležitém duelu v Kunčicích a navíc vstřelil i hodně rozdílový třetí gól svého týmu.

UDÁLOST KOLA :
Bezesporu sestava Baníku Žacléř, který odjel do Valdic bez osmi hráčů sestavy a vyhrál zde jasně 3:0. Jaké bylo složení týmu, to komentuje trenér Vlastimil Honek. Klobouk dolů před žacléřskými fotbalisty ...

VÝROK KOLA :
Jan Jelínek, trenér Kunčic nad Labem: "Zápas se vůbec nepovedl trojici rozhodčích - první branka z dvoumetrového ofsajdu, necitlivé vyloučení hráče na úvod druhého poločasu a prapodivné (ne)ponechávání výhod." Nutno říci, že stejný názor vyslovili i hosté, což není častý jev.


NÁVŠTĚVA KOLA :
V Hostinném na derby s Rudníkem přišlo výborných 225 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 8. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 430 fanoušků, průměr na utkání 107, od počátku sezóny tedy celkem 3 678 diváků, celkový průměr na utkání 114)

Hostinné - 780 diváků (průměr 195 diváků na zápas)                                           Dolní Kalná - 595 diváků (průměr na zápas 148 diváků)                                       Žacléř - 498 diváků (průměr 124 diváků na zápas)                                              SKP Valdice - 406 diváků (průměr na zápas 101 diváků)                                      Jičín B - 350 diváků (průměr 87 diváků na zápas)                                               Kunčice n. L. - 335 diváků (průměr na zápas 83 diváků)                                     Trutnov C - 320 diváků (průměr 80 diváků na zápas)                                        Rudník - 282 diváků (průměr na zápas 94 diváků)                                                 
        
KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 8. ODEHRANÉM KOLE :
8 - Jakoubek (Hostinné), Horváth (Žacléř),
7 - Míč (Kunčice), Kodytek (Dolní Kalná),
6 - P. Horáček (Jičín B), 
4 - R. Polák (Hostinné), Rejman (Valdice), 
3
- T. Jiřička, Bartoš, Najman (Dolní Kalná), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), Víšek (Rudník), Ondráško (Žacléř), Jeřábek, Krejčík (Kunčice), Chvalina (Trutnov C),
2 - M. Jeník, Voldán (Jičín B), M. Stránský, Tauchman (Dolní Kalná), M. Kulda, Zákravský, Řehůřek (Trutnov C), Horešovský, Knap, Zeman (Rudník), Skála (Žacléř), Kalenda, Pitthard (Valdice), Kracík (Hostinné),
1 - Petružálek, Rodr, Brož, L. Horák vlastní (Hostinné), D. Ježek, Jar. Jiřička (Dolní Kalná), Kracík (Kunčice n. L.), Kotyk, Ma. Těžký, Mádle, vlastní (Žacléř), Míka, Veg, Janda (Jičín B), Repka, Zugar (Valdice), Eftlaiš (Rudník), Doubic, Vomočil, Švorc, Rada, Šimočko (Trutnov C),



JAKO 1.B TŘÍDA skupina C (VÝSLEDKY)       

POZORNOST POUTALO DERBY NÁCHOD-VELKÉ POŘÍČÍ, OHNIŠOV S DEBAKLEM

Skupina C JAKO 1. B třídy má svého suveréna, Náchod B ještě neztratil ani bod a o jeho postupu už nejsou pochyby. Tým spíše sbírá bodovou bonifikaci pro jaro. Důležitý zápas se hrál v Polici nad Metují a skončil nakonec debaklem domácího mužstva.

V sobotu se hrál opět zápas v Ohnišově. Po posledním zápase konstatoval domácí trenér Kárník, že se konečně tým sešel ve stavu, ve kterém se hraje fotbal. Na výhru to nestačilo, nyní přijel Hronov. Hosté byli v roli favorita, ale jakoby ve vzduchu byly cítit první body domácího týmu. Začínalo se od 16.30.
Ve vzduchu možná byly cítit, na hřišti určitě ne. Hronov zápasu vévodil a vyhrál zcela jasně 7:0 (25., 31., 62. a 71. Šťavík, 47. Tichý, 81. Vít, 84. Hofman), hrdinou zápasu se jednoznačně stal Milan Štavík. Střetnutí pískal před pouhými 20 diváky Jaroslav Kout.
Zdeněk Samko, trenér Hronova, komentoval zápas zřejmě výstižně: "Bylo to utkání za trest, nikomu to nic nedalo a divácky to nemělo s fotbalem nic společného."

Dva celky se shodným počtem 12 bodů se střetly v Opočně, domácí Spartak přivítal Smiřice. Názor redakce před střetnutím - i přes poslední prohru byli stále favority domácí hráči v čele se střelci Přibylem, Jelenem a Reichlem. I zde se hrálo v soboru od 16.30.
V 14. minutě se trefil první z kanonýrů Tomáš Přibyl a Opočno vedlo po prvním poločase 1:0. V 69. minutě pojistil vedení Vondřejc, v 85. minutě na 3:0 zvýšil Přibyl a v 90. minutě uzavřel účet zápasu na 4:0 Radek Školník. Před 60 diváky řídil zápas Prokůpek, v 67. minutě vyloučil po druhé ŽK smiřického Filipa Korenčíka.
Václav Tarantík, vedoucí Smiřic, byl velmi lakonický: "Utkání skončilo tak, jak skončilo a více ho komentovat nebudu."

V neděli se hrálo velké derby v Náchodě, domácí béčko uvítalo Velké Poříčí v čele se jmény Hubka či Kuneš. Jak už bylo řečeno dříve, domácí jsou suvéreny této soutěže, nicméně právě Velké Poříčí jim v úvodním kole kladlo velký odpor (prohra 2:3). Nastoupí opět Jimmy Permene Gidion, zněla otázka před zápasem, jehož výkop byl stanoven v 16.30.
Nigérijský útočník nenastoupil, první gól dal za domácí v 33. minutě Vlastimil Vlček. v 67. minutě se trefil Vaněček a v 73. minutě Pípek. Náchod B vyhrál jasně 3:0 a má na kontě osm výher z osmi utkání. Zápas řídil Milan Fryš před 170 diváky.
Asistent náchodského trenér Berger: "Jo jo, naše skvělá kapela jménem ,,Mladé pušky" s dirigentem Jardou Vejpravou opět zahrála vítěznou písničku. Doufám, že ještě chvíli budeme hrát tyhle pěkné písničky."

Druhý nedělní zápas uviděla Police nad Metují. Karel Klimeš konstatoval po minulém zápase zlepšený výkon hráčů, proti Dvoru Králové to poličtí hráči snad měli v úmyslu zopakovat. Hodně rozhodující měla být skutečnost, jaký počet omluv bude mít trenér Čeněk Celler tentokrát a zda bude mít takového plejera v sestavě, jako byl v minulém kole Martin Otradovský. I zde se začínalo v 16.30.
Sestavu hostů, kterých bylo v zápise třináct, vyztužil stoper Kruliš a útočník Řežábek a výsledek - hosté vyhráli 8:0 (V. Hák 3, Teuber 2, Vágner 2, Řežábek). Zápas řídil Radek Vrba, který byl nucen udělit pouze dvě žluté karty.

HVĚZDA KOLA :
Milan Šťavík (Hronov) - čtyřmi zásahy do černého "uzemnil" domácí Ohnišov a svým střeleckým koncertem vystoupal mezi nejlepší kanonýry skupiny.

UDÁLOST KOLA :
Dvůr Králové B přijel konečně na zápas venku kompletní včetně Kruliše a Řežábka a odnesla to Police - výsledek 0:8 pro hosty.

VÝROK KOLA :
Ladislav Kudláček, trenér Police: "Hosté, posíleni o dva hráče áčka, si k nám přijeli zatrénovat."


NÁVŠTĚVA KOLA :
170 diváků sledovalo derby dvou nováčků Náchoda B a Velkého Poříčí.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 8. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo pouhých 290 fanoušků, průměr na utkání 72, od počátku sezóny tedy celkem 2 881 diváků, celkový průměr na utkání 90)

Velké Poříčí - 660 diváků (průměr 165 diváků na zápas)                                         Police n. M. - 443 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                                         FK Náchod B - 400 diváků (průměr na zápas 100 diváků)                                       SK Smiřice - 365 diváků (průměr 91 diváků na zápas)                                            Dvůr Králové B - 302 diváků (průměr na zápas 75 diváků)                                      Opočno - 325 diváků (průměr na zápas 81 diváků)                                                AFK Hronov - 261 diváků (průměr na zápas 65 diváků)                                           Ohnišov - 125 diváků (průměr 31 diváků na zápas)                                       

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 8. ODEHRANÉM KOLE :
13 - Plšek (Náchod B)
8 - J. Vaníček (Dvůr Králové B), Vaněček (Náchod B),
7 - L. Jelen (Opočno),
6 - M. Otradovský (Dvůr Králové B), J. Koutník (Smiřice), Šťavík (Hronov),
5 - Poláček (Náchod B), Korenčík, Bednář (Smiřice), T. Přibyl (Opočno),
4 - Voldán, V. Hák (Dvůr Králové B), Klapkovský (Police), Vlček (Náchod B),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Mi. Vít, Zelený (Velké Poříčí), Reichl (Opočno), Jandík (Police), Tichý (Hronov), Vágner (Dvůr Králové B),
2 - vlastní (Náchod B), Samler, Rejl, Marks, Teuber (Dvůr Králové B), Pataki, vlastní (Police n. M.), Hanzl, Novák, Dobýval, Kuneš (Velké Poříčí), Neuschl, Hofman (Hronov), Pfeifer, Vondřejc, vlastní (Opočno), Matějček,Škarytka (Smiřice), Krpata (Ohnišov),
1 - Král, Říha, Akpem, Gidion, Pípek (Náchod B), Stříbrný, Kaněra, Flaška, Závada, Hubka (Velké Poříčí), Melichárek, Ponikelský, Fof, Čížek, Raszka, Duong Ming Tung (Smiřice), Pek, Phan Mang Tuong, Danihel, Ansorge, Novák, Vít (Hronov), Jákl, Řežábek (Dvůr Králové B), Štětina, Kováč, Martínek (Ohnišov), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak (Police), Škrabal, Školník (Opočno),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina D (VÝSLEDKY)       

V BOROHRÁDKU ALBRECHTICE, DOUDLEBY ROZTRHLY TABULKU

"Rychnovská" skupina mohla po tomto kole hodně nastavit další vývoj, nejvíce o tom rozhodoval zápas v Doudlebách. Jedině v Borohrádku se hrálo v neděli, ostatní utkání měly sobotní výkop nekolidující s derby pražských S. Tabulka se rozdělila na tři pásma, pozornost bude poutat dostih Albrechtic a Zdelova o čtvrté místo.

V prvním ze tří sobotních utkání hrál doma Velešov Doudleby (před zápasem 14 bodů) v 16.30 proti Zdelovu (před zápasem 10 bodů). Jasná fotbalová matematika před zápasem - pokud Čermákovi svěřenci vyhrají, uteče vedoucí trio ostatním týmům už o dost a bude těžké vývoj zvrátit. Byl to tedy magnet kola a řešili jsme, zda Zdelov opět potvrdí pověst manšaftu krizových situací.
Sice potvrdil, na půdě Doudleb uhrál remízu 1:1 (50. Kopsa - 60. Dostálek), penalty však zvládly Doudleby v poměru 5:4 a od soupeře odskočily. Zápasu přihlíželo 125 diváků, řídil ho Michal Mlynář.
Komentář Jana Čermáka: "Chtěli jsme o maličko víc, ale jsme spokojeni i s tímto výsledkem - máme o bod víc než hosté. Bohužel jsme některé naše šance nedotáhli do konce a proti koncentrovaně bránícímu soupeři se nám to nepodařilo. Jinak se hrál kvalitní a důrazný fotbal s několika šancemi a spoustou adrenalinových momentů. Takže pro diváky, žádná nuda.... "

Nováček ze Solnice byl v sobotním domácím zápase s Lípou v roli velkého favorita a to před soutěží mnoho fotbalových odborníků nečekalo. Ale je to tak, jak konstatoval albrechtický trenér trenér Kchop, Solnice těží z dlouhodobé dobré práce s mládeží. Domácí měli před zápasem aktuálně o 12 bodů více než jejich soupeř.
Před 110 diváky se nakonec oba týmy rozešly smírně 1:1 (29. Zaňka - 32. Bílek), rozstřel zvládla lépe Solnice v poměru 5:3 a dva body jsou pro domácí celek super počinek. Utkání vedl s píšťalkou Vlastislav Kiezler.
Slova domácího lodivoda Kadavého: "V prvním poločase jsme se vůbec nedokázali dostat do hry. Druhý už jsme odehráli lépe, ale zahodili jsme spoustu šancí. Soupeř bojoval tvrdě, ale fér a bod si určitě zaslouží. Pozitivum je návrat Jardy Holuba a Jirky Kubce (ten rozhodl pátou penaltou)."

Třetí sobotní duel se hrál v Kostelci nad Orlicí již v 10.15. Domácí rezerva přivítala vedoucí Černíkovice, které zatím hrají ve velké pohodě a střílí to snajprovi Davidu Hanušovi. Jak se s rolí hrát proti lídru tabulky popasovali domácí mladíci?
Hosté roli favorita zvládli a domácímu celku radost neumožnili. V 5. minutě se trefil kdo jiný než David Hanuš, v 67. minutě zvýšil na konečných 2:0 Ondřej Stieber. Před 60 diváky vedl týmy na hřišti zkušený Miloš Hofman.
Josef Cejpek, černíkovský trenér, měl radost: "Domácí mladíci nám byli dnes vyrovnaným soupeřem a musím přiznat, že to nebyl vůbec lehký zápas. Přesto si myslím, že tři body jsme si zasloužili. Děkuji hráčům za odvedený výkon a soupeři přeji hodně zdaru v dalších kolech."

V neděli jsme měli na pořadu střetnutí o hodně, Albrechtice jely do Borohrádku. Rostislav Kchop prohlásil, že do zbývajících sedmi utkání dá jeho tým všechno, start odvet byl pro tento cíl hodně a hodně důležitý. Derby jsou však nevyzpytatelná záležitost. Začínalo se v 16.30, pro Borohrádek bylo určitě důležité to, kdo se tentokrát postaví mezi tři tyče.
Do branky Borohrádku se postavil Jakub Hlaváč a nakonec inkasoval pětkrát. Hosté vedli již do poločasu 0:3 (Hořínek 2, Velíšek), v 56. minutě dal poté Hořínek na 0:4. V 59. minutě Duda snížil z penalty na 1:4 a výsledek 1:5 dovršil v 76. minutě albrechtický Duha. Vyloučen byl v 42. minutě po druhé ŽK domácí Udržal, před 203 diváky pískal Patrik Doubic.
Smutný komentář domácího kouče Radka Sazimy: "Dnešní zápas se mi hodnotí velice těžce. Před zápasem jsme si řekli určité věci, které jsme nedodrželi. Inkasovali jsme hned v 2. minutě po naší chybě. První poločas jsme v poli neodehrali špatně, místy si myslím, že jsme byli herně lepší. Fotbal se hraje na góly a ty stříleli hosté. Když k tomu přičtu nesmyslnou červenou, tak bylo po zápase. Dnešní zápas s přehledem řídila trojice rozhodčích. Hostům gratuluji k zisku 3 bodů zcela zaslouženě."

HVĚZDA KOLA :
David Hořínek - třemi góly přivodil albrechtický restart, po selhání doma veze jeho tým body zpátky z Borohrádku.


UDÁLOST KOLA :

Doposud čtyřbodová Lípa brala nakonec bod z půdy druhé Solnice a podle slov zúčastněných zaslouženě.


VÝROK KOLA :
Libor Beran, vedoucí Lípy nad Orlicí: "Byl jsem překvapen domácími diváky. Ti mladí neúnavně hnali svůj tým k vítězství a "staří bardi" za našimi střídačkami objektivně glosovali dění na hřišti. Vše v mezích slušnosti a to už se dnes moc nevidí."

NÁVŠTĚVA KOLA :
203 diváků sledovalo zápas Borohrádek - Albrechtice.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 8. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 498 fanoušků, průměr na utkání 124, od počátku sezóny tedy celkem 4 349 diváků, celkový průměr na utkání 135)

Černíkovice - 850 diváků (průměr na zápas 212 diváků)                                         Albrechtice n. O. - 620 diváků (průměr 155 diváků na zápas)                                  Borohrádek - 601 diváků (průměr 150 diváků na zápas)                                         Lípa n. O. - 590 diváků (průměr na zápas 147 diváků)                                       Doudleby n. O.- 438 diváků (průměr 109 diváků na zápas)                               Solnice - 415 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                        Zdelov - 340 diváků (průměr 113 diváků na zápas)                                                Kostelec B - 280 diváků (průměr na zápas 70 diváků)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 8. ODEHRANÉM KOLE :

10 - D. Hanuš (Černíkovice),
9 - Ma. Kráčmer (Doudleby),
8 - Zaňka (Solnice), Hořínek (Albrechtice),
5 - Pinkas (Albrechtice),
3 - Schod, Hovorka (Solnice), Sršeň (Albrechtice), Weisser (Zdelov), Kopsa (Doudleby),
2 - Řehák, Duha, Velíšek (Albrechtice), Vašata, Grim (Lípa), Rýznar, Kadavý, T. Kubec (Solnice), Moravec, T. Sazima, Vojnar (Borohrádek), Dostálek, Sehnal (Zdelov), J. Hanuš, Stieber (Černíkovice),
1 - Plachetka, Dudek, Lyer, Hudousek, Kudláček, Kotyza, T. Mazura (Doudleby), Handa, Kučera, Mňuk, Stodůlka, Vrba (Černíkovice), P. Matějus, Staněk, Lochman, R. Sazima, Duda(Borohrádek),
Csontos, Šklíba, Jaroš (Albrechtice), Kozel, Křehký, J. Šrámek, Rada, vlastní (Kostelec B), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík (Solnice), Novotný, R. Zeman, Nedvídek, Neubecker, Mráz, Dvořák, Komárek, Dostálek (Zdelov), Brzokoupil, Síkora, Bílek (Lípa),

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 26.9.2015
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace