Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Votrok krajský přebor: Trutnov slaví první bod. Nezůstane u něj, věří trenér


Datum akce: 30.11.-0001

Po osmi zápasech neměli na kontě ani bod, ale tentokrát se dočkali. Fotbalisté trutnovského béčka uhráli první úspěch ve Votrok krajském přeboru, uhráli remízu v Novém Městě nad Metují.

  V penaltovém rozstřelu nadějný trutnovský tým padl, ale přesto ukázal potenciál. „Myslím, že náš soupeř v krajském přeboru neřekl poslední slovo, je jen otázkou času, až mladí hráči posbírají potřebné zkušenosti,“ ocenil protivníka staronový trenér MFK Miloš Killar. „Dovolím si tvrdit, že jsme měli šancí i o něco víc, ale protože jsme je neproměnili, a to dokonce ani pokutový kop v 64. minutě, skončil zápas zaslouženou remízou,“ doplnil kouč hostů Eduard Bednařík.

  To druhý nováček, Kostelec nad Orlicí, je už etablovaný. Dokonce se míchá do boje o horní příčky tabulky, po 8. kole je na pátém místě, jen o bod za třetí hradeckou Slavií. Tentokrát jasně vyhrál na hřišti Dobrušky. „Z naší strany byl první poločas nejlépe zahraný v této soutěži,“ radoval se Milan Bořek, vedoucí mužstva Kostelce. Zápas ovlivnila také červená karta pro nejlepšího střelce minulé sezony Aleše Haška.

  Hašek byl číslo jedna v minulém ročníku, v tomto je král střelců prakticky jistý už teď. Jiří Kořínek z Kratonoh nastřílel osmnáct branek, naposledy proti Rychnovu nad Kněžnou tři – byl to jeho třetí hattrick v tomto ročníku. Martin Kameník, kouč poražených, uznal sílu soupeře: „S favoritem soutěže jsme sehráli zápas podle předpokladů. Skóre 6:0 mohlo být ještě vyšší, ale taky nula na našem kontě být nemusela. Pro nás je ovšem vstřelit branku neřešitelný problém.“

  Kořínkovy Kratonohy mají na kontě nejvíce nastřílených branek, na druhém místě je v tomto směru trochu nečekaně Chlumec. K jeho bilanci přispěl i poslední duel v Týništi, kde svěřenci kouče Jana Krause nasázeli deset branek. Stoper Bráborec, ač defenzivní hráč, zaznamenal čtyři branky za devětačtyřicet minut. „Na ostudném výsledku se podepsala chybující obrana a celkově katastrofální výkon celého týmu. Což ovšem nesnižuje velmi dobrý výkon hostí a jejich zasloužené vysoké vítězství,“ řekl Jan Šrajer, sekretář Týniště.

  Týniště, byť hrálo ještě na jaře divizi, v přeboru strádá. To druhý tým, jenž do první krajské ligy sestoupil, hraje o postup. Od Náchoda se to čekalo, přesto celek zatím ztrácí na první Kratonohy. Po posledním zápase jsou to už čtyři body, protože Náchod vyhrál v Jičíně až po penaltovém rozstřelu. „Remíza je asi spravedlivá, v závěru obě mužstva chtěla strhnout výhru na svou stranu, což se nepovedlo, a tak rozhodly penalty, ve kterých byli hosté úspěšnější,“ hodnotil domácí trenér Miroslav Jeník.

  Za Náchodem je třetí Slavia, která uhájila přívětivou příčku v Provodově. Po poločase vedla pouze o jednu branku, ale ve druhé půli během třinácti minut pokořila domácí obranu třikrát. A bylo jasno. „Náš výkon nejde omluvit ničím. Úvodní branka soupeře nás totálně rozložila a druhý poločas náš zmar jen vyvrcholil. Za ostudný výkon se našim fanouškům omlouváme,“ byl rozčilený domácí hrající trenér Ondřej Nejman.

  Dál se daří i Vysoké, jež tentokrát jasně zvítězila v Červeném Kostelci. Teď ji však kardinální zkouška, na jejím hřišti se předvedou suverénní Kratonohy.

  Podobně jako Vysoká si zastřílela také Cidlina. Novobydžovské mužstvo dalo čtyři branky v průběhu patnácti minut. Zlomem byl pokutový kop, který v poslední minutě prvního poločasu proměnil zkušený Michal Blažej.

 

TABULKA STŘELCŮ

18 – Kořínek (Kratonohy), 7 – Hašek (Dobruška), Jimmy, 6 – Malý (oba Náchod), Chramovský (Jičín), Bělka (Vysoká), Derner (Slavia HK), Dítě (N. Bydžov), 5 – Koval (Č. Kostelec), Sedláček (N. Město).

 

PŘÍŠTÍ PROGRAM – 9. KOLO

Sobota - 3. října

10:00: RMSK Cidlina - SK Jičín

10:15: FC Slavia HK - TJ Červený Kostelec

16:00: FK Kostelec n. O. - Sokol Provodov

16:00: FK Náchod - TJ Dobruška

16:00: FK Chlumec n. C. - Slovan Broumov

16:00: FK Vysoká n. L. - TJ Sokol Kratonohy

Neděle - 4. října:

16:00: MFK Trutnov B - SK Týniště n. O.

16:00: FC Spartak Rychnov - MFK Nové Město n. M.


Vytvořeno: 1.10.2015


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace