Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Ve skupině D rozhodnuto, sedmigólový galakoncert Tomáše Síkory, v céčku v závěru podzimu velký souboj Hronova a Velkého Poříčí, detektivky ve skupině A i B pokračují


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na podzim také hraje ?  

Pohár společnosti JAKO - bodově nejlepší tým z 1.míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1.míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Do jarních skupin si týmy zajišťují jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. 


I v letošním ročníku se bude odehrávat penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodne, vítěz rozstřelu bere bod navíc

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina A (VÝSLEDKY)         

POKRAČOVALO PROKLETÍ VEDOUCÍ PŘÍČKY, PŘEDMĚŘICE PRODLOUŽILY SÉRII

Skupinu A JAKO 1. B třídy čekalo již 12. kolo. Pouze v Kopidlně se hrálo v neděli, tři střetnutí měly sobotní termín. Stále není nic rozhodnuto, toto kolo však hodně napovědělo. Počtvrté za sebou vyhrály Předměřice, v Libáni nedaly Hlušice v poslední minutě penaltu.

Hlušice po domácí tak trochu potupné prohře s Předměřicemi, kterou vedoucí týmu Jaromír Průcha komentoval hodně jadrně, jely do Libáně. Libáňští fotbalisté před týdnem odjížděli hodně rozladěni z Chlumce, kde nejenže prohráli, ale přišli i o klíčového hráče Adama Sítaře, kterému disciplinárka vyměřila dokonce pětizápasový trest. Čekali jsme, zda to tým semkne a ten dotáhne svého soupeře v tabulce. Každopádně - byl to hodně rozdílový zápas, který za řízení Jiřího Říhy sledovalo 90 diváků. Jediným úspěšným střelcem byl v 57. minutě domácí Radek Havlík a Libáň stále žije. Zápas také okořenily dvě vyloučení, v 69. minutě opustil hřiště po dvou ŽK domácí Valnoha, v 75. minutě ho následoval hlušický Michal Strýhal za zmaření vyložené šance soupeře. V 90. minutě kopali hosté penaltu, ale skvělý gólman Libáně Hampl ji chytil.

Slavoj Předměřice se ještě před třemi koly houpal nad propastí nepostupu, jenže před týdnem už slavil tři výhry za sebou a rázem bylo postavení týmu diametrálně jiné. V sobotu Slavoj hostil vedoucí tým tabulky Spartak Kobylice v čele s hvězdou minulého kola brankářem Jiřím Holým, týmy od sebe dělil jediný bod. Otázka zněla - kdo bude v čele po 12. kole?
A odpověď zní - jsou to Předměřice. V 32. minutě se trefil hráč domácích Mindek a Slavoj vyhrál poločas 1:0. V 50. minutě zvýšil Bezvoda na 2:0 a pro domácí to vypadalo hodně zajímavě. Na drama zadělal v 85. minutě kobylický Pavel Dvořák snížením na 2:1, rozhodlo se v 90. minutě. Brankář Jiří Holý podle zápisu rozhodčího nevybíravě skolil protihráče a o výsledku 3:1 rozhodl pokutový kop, který proměnil Luboš Ponikelský. Zápas sledovalo 110 diváků a řídil ho Leoš Bednář.

Na první místo mohly vystoupat i Malšovice, ty však "jely" k pikantnímu derby na Lokomotivu. Lokáda předtím dvakrát prohrála o gól a klesla dokonce na páté místo. Její hráči se potýkají s koncovkou, otázka zněla - bude to v sobotu jiné? Fotbal na hřišti u prodejce vozů FIAT začínal v půl třetí, asi to byl nejzajímavější víkendový zápas v Hradci Králové.
Střeleckou mizérii Lokomotivy prolomil v 52. minutě Jiří Javůrek a domácí jásali. Jenže přišla 86. minuta a Roman Dušánek vyrovnal na 1:1. Rozhodčí Jaromír Styblík tedy zahájil penaltový rozstřel a ten domácí zvládli v poměru 3:2. Derby přihlíželo 80 diváků. Lokáda se aktuálně dostala na 4. místo, dotáhnout se však v neděli může Kopidlno.
Zápas stručně komentoval trenér malšovického týmu Bohumil Krucký: "Po promarněných šancí zkraje utkání jsme prohrávali. V bojovném utkání jsme ke konci zápasu srovnali skóre. V penaltovém rozstřelu jsme selhali a tak si odvážíme celkově jeden bod."

Kopidlno hrálo v neděli a jeho situace nebyla dobrá. Tým začal prohrávat, trenér Havelka prohlásil, že hráči nemají fotbal na prvním místě. Před vděčné kopidlenské diváky přijelo béčko Chlumce, které tentokrát nevyužívalo hráče z širšího kádru áčka, které hrálo v Provodově. Byl to opět naprosto fatálně rozdílový zápas pro oba týmy. Zápas zahájil v 14:30 rozhodčí Patrik Doubic a první branku uznal ve 13. minutě domácímu Dřímalovi. O minutu později srovnal chlumecký Janda. V 31. minutě Ondřej Kycelt poslal hosty do vedení. Obrovsky dramatická byla poslední minuta první části hry, za domácí se trefil Černovský, za hosty předtím Tichý. Stav 2:3 se ve druhém poločase nezměnil a velmi překvapivá prohra Kopidlna byla světě. Zázraky se dějí, ale domácí hodně urazili fotbalového boha.
Trenér kopidlenských fotbalistů Miloslav Havelka však ještě flintu do žita nehází: "Vstup do zápasu jsme nemohli mít lepší, bohužel vlastními chybami jsme soupeří dovolili 3x skórovat. Snížení těsně před odchodem do kabin silně oživilo naději na otočení výsledku. V druhém poločasu jsme byli lepším týmem, spoustu šancí jsme neproměnili, ale nutno říci, že nás několikrát podržel gólman. Závěrečný tlak neměl gólový efekt, čímž jsme si značně ztížili situaci. Věřím, že ač nám zjevně zvlhl střelný prach, tým nehodí flintu do žita a v posledních 2 kolech se ještě porve o lepší jaro."
Zápas vidělo 100 diváků.

HVĚZDA KOLA :
Radek Havlík (Libáň) - dal jediný gól v klíčovém zápase s Hlušicemi a svůj tým ponechal ve hře o finálovou skupinu.

UDÁLOST KOLA :
Bezesporu domácí porážka Kopidlna s rezervou Chlumce, za kterou nastoupil i Jiří Zeman, ročník narození 1973.

VÝROK KOLA :
Jiří Pešta, vedoucí Libáně, po klíčovém utkání s Čechií Hlušice: "Závěr utkání provázela nervozita, nakonec jsme zuby nehty uhájili cenné vítězství, kdy Hampl v 90. minutě kryl pokutový kop. Vše jsme pak s hosty probrali u piva."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Naprosto netradičně přišla v Předměřicích, kam na utkání s vedoucími Kobylicemi přišlo 110 fanoušků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 12. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 380 fanoušků, průměr na utkání 95, od počátku sezóny tedy celkem 4 893 diváků, celkový průměr na utkání 101)

FK Kopidlno - 990 diváků (průměr na zápas 165 diváků)                                        Kobylice - 758 diváků (průměr 126 diváků na zápas)                                              Lokomotiva HK - 660 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                                    Sokol Libáň - 640 diváků (průměr na zápas 106 diváků)                                        SK Hlušice - 580 diváků (průměr na zápas 96 diváků)                                           FK Chlumec B - 505 diváků (průměr 84 diváků na zápas)                                     Předměřice - 460 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                                            Malšovice - 300 diváků (průměr 50 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 12. ODEHRANÉM KOLE :
11 - M. Batelka (Hlušice),
7 - Poutník (Kopidlno), Nový (Kobylice), Dušánek (Malšovice),
6 - Havlík (Libáň),
5 - Sítař (Libáň), Zvolánek (Lokomotiva), Strakatý (Předměřice),
4 - Jareš, Brokeš (Malšovice), T. Klaban, Machačný (Kopidlno), Mar. Kohout, Soumar (Hlušice), Havlíček (Kobylice), Balcar (Libáň), Branský (Chlumec B),
3 - Frank, Pekáč, Hlavatý (Předměřice), Valc (Malšovice), Klzo, P. Dvořák (Kobylice), Hartman (Chlumec B),
2 - Svěcený, Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), Rejha (Malšovice), Šmarda, Bezvoda (Předměřice), Borovský, Schejbal, A. Hůlka (Lokomotiva), Pečenka (Kobylice), Havelka, Hnát, Dřímal, Černovský (Kopidlno), M. Kučera, J. Kučera (Chlumec B), Tu Hai Linh (Libáň),
1 - T. Franc, Papík, Groh, Luňák, Libřický (Malšovice), Zedek, L. Komárek (Kopidlno), Voborník, E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský (Předměřice), J. Batelka, Špaček (Hlušice), Herzog (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Beneš, Janda, Kycelt, Tichý (Chlumec B), Rosulek, Svatoň, Vodák, D. Denk, Odehnal, Jiří Javůrek, vlastní (Lokomotiva), Mička, Smetana (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina B (VÝSLEDKY

DUELY S PUNCEM "MUSÍME", TO BYLA CHARAKTERISTIKA KOLA

Další díl podkrkonošských fotbalových thrillerů měl pořadové číslo dvanáct. Už minule si jeden z fotbalových činovníků posteskl - je to pořád musíme, musíme, už by člověk rád zažil trochu toho fotbalového klidu. Je pravdou, že tento systém vysněný cíl mnoha trenérů, tedy "klidný střed tabulky", nenabízí, zvláště poté, co jsou týmy tak vyrovnané jako letos na podzim. Na fotbal v této skupině se šlo pouze v sobotu, všechny zápasy začínaly ve 14:30.

Relativně hodně sázkařů, pokud by na toto utkání sázky existovaly, by dalo jedničku na zápas Trutnov C - Kunčice nad Labem. Hrálo se v Horním Starém Městě, hosté neměli co ztratit, ale hráli o bodový bonus pro jarní část soutěže. A tak trochu kuriozita - před zápasem měl Trutnov 16 bodů, byl sedmý a ztrácel pouhé tři body na vedoucí Dolní Kalnou.
V 55. minutě zápasu byla však v trutnovském týmu malá dušička, to kunčický Tomáš Jílek upravil na 1:2 pro hosty, předtím se v první části trefili domácí Kárník a hostující Míč. Pak však přišla fantastická pětiminutovka trutnovských hráčů (62. Zákravský, 65. Klossowski, 67. Doubic) a bylo rozhodnuto. V 89. minutě podtrhl svůj výborný výkon Ondřej Kárník a zrodil se výsledek 5:2. Trutnov je stále ve hře. Zápas řídil před 51 diváky Matěj Junek.
Trutnovský trenér Jaroslav Votoček komentoval zápas takto: "Na rovinu musíme říct, že když ještě v 60. minutě svítil na stav 1:2, byla v nás malá dušička. Naštěstí jsme k průměrnému výkonu přidali vynikající pětiminutovku, ve které jsme vstřelili tři branky a strhli vedení na svou stranu. Od té doby snaživý soupeř odpadl a my přidali pátou branku. Dvě kola před koncem stále žijeme. Určitě budeme bojovat do konce. Za dnešní výkon zaslouží absolutorium středopolař Kárník."

Právě vedoucí Dolní Kalná jela do Valdic. Domácí ztráceli na soupeře 2 body a mohli ho v tabulce přeskočit. Byl to opět emoční souboj s tím pověstným "musíme". Hosté měli již k dispozici Bartoše, naopak domácí přišli v minulém kole o vyloučeného Tomáše Rejmana.
Po bezbrankovém poločase vidělo 105 diváků vedoucí gól Kalné, který zaznamenal v 58. minutě Tomáš Jiřička. V 69. minutě nařídil rozhodčí Lukáš Janata penaltu za zbytečný faul dolnokalenského hráče a valdický Tomáš Repka srovnal na 1:1. Po tomto okamžiku plály i emoce mezi trenérským duem Kubíček - Vondráček. "Zlatý" gól hostů nakonec vstřelil v 82. minutě Kodýtek, předtím domácí nedali několik velkých možností. Výhra 1:2 udržela Dolní Kalnou na čele tabulky.
Zklamání vyjádřil valdický kouč Viktor Kubíček: "Neproměňování vyložených šancí a dvě hrubé chyby v obraně, to vše znamenalo další domácí ztrátu . Celkově se nám dnešní utkání nepovedlo a tak si hosté odvážejí všechny body.Zbytečně jsme si tím zkomplikovali své postavení v tabulce."

Žacléř 16 bodů (ale odložený zápas k dobru), Hostinné 18 bodů. To byl výchozí stav utkání dvou týmů, které se hodně znají. Jenže Tatran jel ven, kde se mu obvykle daří, bez potrestaného kanonýra Martina Jakoubka a to jisté oslabení určitě bylo. Odpočinutý Baník měl být mírným favoritem, ale tato prognóza nevyšla. Zápas sledovalo pouhých 55 fanoušků, ti fandící Žacléři byli spokojeni v 23. minutě, kdy si vlastní branku vstřelil hostující Dominik Polák. Hostinné však ve druhé části hry potvrdilo své postavení týmu, který na hřištích soupeřů umí a dvěma trefami Tomáše Maličkého v 60. a 74. minutě vyhrálo 2:1. Tatran se posunul na druhé místo, v příštím kole na obávan
é domácí půdě hostí SK Jičín B. V Žacléři se s píšťalkou představil Lukáš Šlezinger.
A slova vedoucího Hostinného Pavla Šmucera: "Přestože jsme v zápase měli územní převahu, vlastním gólem jsme poslali Baník do vedení. Rychlým napadáním jsme dokázali eliminovat domácí útočné snahy, z několika pěkných šancí se nakonec dvě ujaly a zápas jsme zaslouženě vyhráli."

Jičín B dostal minule napráskáno v Dolní Kalné, kde se však představil v oslabené sestavě. Doma to mělo být jiné, navíc áčko hrálo předzápas. Pro hosty z Rudníku to měl být hodně těžký duel, dokonce jsme tipovali, že asi padne jednička.
Na úvod řekneme - nepadla. Jičín sice vedl od 17. minuty gólem Malého, ale dvě minuty před přestávkou srovnal Čáp. Pavel Knap v 53. minutě a Jakub Víšek v 68. minutě poté poslali Rudník do dvougólového vedení. Svěřenci Romana Mikoláška křesali naději v 86. minutě, kdy snížil Čeřovský na 2:3, ale k vyrovnání už nevedla ani nastřelená tyč v prodloužení. Před 50 diváky řídil střetnutí rozhodčí Jaromír Kout.
Jaroslav Matějka, vedoucí domácí rezervy, pochopitelně vyjádřil zklamání: "Vstup do zápasu nám vyšel, když jsme se v 17. minutě ujali vedení. Bohužel jsme v jasné šanci odmítli zvýšení náskoku a soupeř brankou do kabiny vyrovnal. Po vedoucí brance soupeře ve druhém poločase jsme se nedokázali dostat zpět do hry. Snížení jsme se dočkali v 86. minutě, při závěrečném tlaku jsme dokázali již jen nastřelit tyč v 92. minutě. Za druhý poločas si body nezasloužíme."

HVĚZDA KOLA :
Ondřej Kárník (Trutnov C) - velmi dobrý výkon korunoval trutnovský středopolař navíc ještě dvěma vstřelenými brankami, které byly důležitými články výhry 5:2. Jeho tým je čtvrtý a má před sebou doma Valdice.

UDÁLOST KOLA :
Šesté utkání venku hrál Tatran Hostinné, pět z těchto utkání dokázal na hřištích soupeřů vyhrát. Získal zde 15 bodů. Doma - tam jenom šest. I v tomto kole dokázal Tatran plně bodovat v Žacléři.

VÝROK KOLA :
Tomáš Navrátil (Dolní Kalná) po výhře ve Valdicích: "V závěru při nás ale stáli všichni svatí, proto bereme tři body. Fotbal dnes plakal, domácí mohli v pohodě vyhrát, ale naštěstí byli větší trdla, než my."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Utkání Valdice - Dolní Kalná vidělo 105 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 12. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 261 fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání tristní 65, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 5 109 diváků, celkový průměr na utkání 108, chybí zápas Rudník-Žacléř)

Hostinné - 960 diváků (průměr 192 diváků na zápas)                                           Dolní Kalná - 820 diváků (průměr na zápas 136 diváků)                                       SKP Valdice - 721 diváků (průměr na zápas 120 diváků)                                      Žacléř - 643 diváků (průměr 107 diváků na zápas)                                              Jičín B - 485 diváků (průměr 80 diváků na zápas)                                                  Kunčice n. L. - 465 diváků (průměr na zápas 77 diváků)                                     Trutnov C - 421 diváků (průměr 70 diváků na zápas)                                         Rudník - 362 diváků (průměr na zápas 90 diváků)                                                                    

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 12. ODEHRANÉM KOLE :
10 - Jakoubek (Hostinné), Míč (Kunčice),
9 - Kodytek (Dolní Kalná),
8 - Horváth (Žacléř), T. Jiřička (Dolní Kalná),
7 - P. Horáček (Jičín B), Víšek (Rudník),
6 - Repka (Valdice),
5 - Rejman (Valdice),
Najman (Dolní Kalná), Knap (Rudník),
4 - R. Polák (Hostinné), Krejčík, Jeřábek (Kunčice), M. Stránský (Dolní Kalná),
3
- Bartoš (Dolní Kalná), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), Ondráško (Žacléř), Chvalina, Řehůřek, Zákravský (Trutnov C), Zeman (Rudník), Kalenda (Valdice),
2 - M. Jeník, Voldán, T. Haken, Pluhař (Jičín B), Tauchman, Hampl, Jar. Jiřička (Dolní Kalná), M. Kulda, Šimočko, Kárník, Doubic (Trutnov C), Horešovský, Čáp (Rudník), Skála, Mádle, vlastní (Žacléř), Pitthard, Zugar (Valdice), Kracík, Valeš, T. Maličký (Hostinné), Kracík (Kunčice n. L.),
1 - Petružálek, Rodr, Brož, L. Horák, Slavík, Filcsák, vlastní (Hostinné), D. Ježek (Dolní Kalná), Kotyk, Ma. Těžký (Žacléř), Míka, Veg, Janda, Řeháček, Čeřovský, Malý (Jičín B), Kubíček, Špicar (Valdice), Eftlaiš, Kučeravý (Rudník), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski (Trutnov C), Adolf, Jílek (Kunčice),



JAKO 1.B TŘÍDA skupina C (VÝSLEDKY)       

ZÁPAS KOLA SE HRÁL VE SMIŘICÍCH, OPOČNO STÁLE KLEPE NA BRÁNU

Skupina C JAKO 1. B třídy má za sebou tři sobotní utkání, střetnutí béček Náchoda a Dvora Králové se hraje v neděli. U těchto dvou soupeřů je o postupu rozhodnuto. Hrálo se tedy o třetí a čtvrté postupové místo a o body pro jaro. O dvě postupová místa bude bojovat trio Opočno, Hronov a Velké Poříčí.

V sobotu je největším favoritem Velké Poříčí, které hostilo poslední Ohnišov. Domácí hráli bez zkušeného Jiřího Kuneše, v posledním čísle Fotbalu v kraji si trenér Opočna Jan Jánský zavěštil, že hosté budou posilovat. Samozřejmě se ale hodně čekala výhra Poříčí, které tři body potřebovalo jako sůl. K hostům z Ohnišova - vstupovat do jara bez bodu, to se také poté hraje těžko.
Běžela 34. minuta zápasu a Poříčí vedlo 4:0 (15. Stříbrný, 20. Závada, 26. a 34. Dobýval), na což odpověděl jen Jan Kuchta v 41. minutě. Pak se za domácí trefila opět hvězda zápasu Jiří Dobýval v 48. minutě, odpověděl ohnišovský Zrzavý v 56. minutě. Konečné skóre 6:2 zajistil kdo jiný než Dobýval v 63. minutě. Zápas před 120 diváky řídil rozhodčí Vít Zlámal. Velké Poříčí stále drží krok s Hronovem a Opočnem.

Opočno mohlo udělat velký krok k jarnímu klidu, v sobotu doma hostilo Polici nad Metují. I tady byli domácí vysokými favority a případných 21 bodů by všichni fandové opočenského fotbalu uvítali. Nutno říci, že domácí fotbalisté by rovněž uvítali i větší podporu fanoušků, kterých v Opočně chodí poměrně málo. Police v posledních zápasech příliš nebodovala s výjimkou zápasu s Ohnišovem.
Samotné utkání opět sledovala pouhá padesátka diváků. Ta viděla raketový střelecký nástup - v 4. minutě Petr Musil dal na 1:0 pro Opočno, v 7. minutě vyrovnal Petr Šnábl. Přišla poslední minuta první části hry a Tomáš Přibyl z penalty upravil na 2:1. Daniel Pfeifer v 75. minutě odstranil vrásky z čela trenéra Jánského a dal výsledku konečnou podobu 3:1. Arbitrem utkání byl Lubomír Bečvář. Domácí trenér podal k zápasu tento komentář: "V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání, oběma týmům se podařilo z několika brankových šancí proměnit po jedné. O našem vítězství se rozhodlo nejprve v nastaveném čase prvního poločasu, kdy jsme proměnili pokutový kop a šli do vedení 2:1. V úvodu druhé půle jsme přidali třetí branku, ovládli hru a až do konce utkání jsme měli zápas pod kontrolou a zaslouženě zvítězili."

Velmi fatální zápas hrály doma Smiřice s Hronovem. Remíza by byla pro domácí zřejmě málo, k případné cestě za postupem byly nutné tři body. Smiřice prohrály v Náchodě i Dvoře Králové, ale na obou hracích plochách zanechaly dobrý dojem. promění tento dojem v bodový zisk? Tak zněla otázka před začátkem zápasu. Hronov - tým byl dobře naladěn po vítězném derby s Velkým Poříčím.
A je stále. Díky gólům Michala Franců ve 4. minutě a Josefa Danihela v 28. minutě vyhráli hosté 2:0. Domácí tedy pijí kalich hořkosti, na jaře budou hrát o záchranu a v 68. minutě navíc přišli o Martina Matějčka, který viděl červenou kartu z rukou Aleše Havlíka, který tento důležitý duel před 40(!) diváky řídil.
Slova Václava Tarantíka: "Hrálo se utkání okresní úrovně. Hosté své dvě šance využili a naši hráči z mnoha šancí branku nevstřelili."

Nedělní duel rezerv se odehrál v Náchodě a víceméně to bylo prestižní utkání, na které se oba týmy vyzbrojily, jak to šlo. Dvoru chyběl k postupu jeden bod a to by to čert vzal, aby ho ve třech kolech nezískal. Čert nic nevzal, hosté brali všechny tři bodíky. Oba celky hrály uvolněně a kdo má rád góly, tak je v tomto zápase uviděl v hojném měřítku, prognóza před zápasem se naplnila.
Hosté ze Dvora vyhráli nakonec 5:3 (7. J. Vaníček, 27. Řežábek, 30. J. Vaníček, 84. Řežábek. 90+2. Vágner - 15. T. Vejprava, 46. T. Vejprava, 84. Aykien) a připravili náchodské rezervě první prohru v letošní sezóně. Zápas komentoval hostující kouč Čeněk Celler svým typickým sarkasmem: "Obě družstva se na utkání řádně vyzbrojila hráči z A družstev. Proto utkání mělo výrazně kvalitní úroveň. Opět naše brejky stačily nahradit naše kiksy v obraně. Objektivně počítáno na šance by výsledek byl 7:7." Před 80 diváky řídil utkání rozhodčí Vrba.

HVĚZDA KOLA :
Jiří Dobýval (Velké Poříčí) - na titul hvězdy kola ho poslaly čtyři přesné trefy v utkání s Ohnišovem.

UDÁLOST KOLA :
Smiřice končí svůj boj o finálovou čtyřku domácí porážkou s Hronovem. Podle vedoucího týmu Václava Tarantíka se v zápase produkuje okresní úroveň. Otázkou je, zda se a jak se trénuje.

VÝROK KOLA :
Čeněk Celler, trenér Dvora Králové, po výhře 5:3: "Naše brejky stačily nahradit naše kiksy v obraně."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Ve Velkém Poříčí se na fotbal chodí, i na poslední Ohnišov přišlo 120 fanoušků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 12. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 290 fanoušků, průměr na utkání 72, od počátku sezóny tedy celkem 4 298 diváků, celkový průměr na utkání 91, chybí zápas Ohnišov - Opočno)

Velké Poříčí - 880 diváků (průměr 146 diváků na zápas)                                         Police n. M. - 573 diváků (průměr 95 diváků na zápas)                                         FK Náchod B - 560 diváků (průměr na zápas 93 diváků)                                       AFK Hronov - 546 diváků (průměr na zápas 91 diváků)                                           Dvůr Králové B - 482 diváků (průměr na zápas 80 diváků)                                      SK Smiřice - 475 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                                            Opočno - 430 diváků (průměr na zápas 71 diváků)                                                Ohnišov - 135 diváků (průměr 27 diváků na zápas)                                       

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 12. ODEHRANÉM KOLE :
19 - Plšek (Náchod B),
12 - Vaněček (Náchod B),
10 - L. Jelen (Opočno), Dobýval (Velké Poříčí), J. Vaníček (Dvůr Králové B),
8 - J. Koutník (Smiřice), 
7 - Poláček (Náchod B), Voldán, M. Otradovský (Dvůr Králové B),
6 - Marks (Dvůr Králové B), Šťavík (Hronov), Klapkovský (Police), Bednář (Smiřice), T. Přibyl (Opočno),
5 - Korenčík (Smiřice), Vlček (Náchod B), Jandík (Police),
4 - V. Hák, Vágner (Dvůr Králové B), Říha (Náchod B), Tichý (Hronov), Reichl (Opočno),
3 - Pípek (Náchod B), D. Brzek (Ohnišov), Mi. Vít, Zelený, Novák, Kuneš (Velké Poříčí), Řežábek (Dvůr Králové B), Vondřejc, Pfeifer (Opočno), Danihel (Hronov),
2 - J. Vejprava, Akpem Aykien, T. Vejprava, vlastní (Náchod B), Samler, Rejl, Teuber, Kuhn (Dvůr Králové B), Pataki, vlastní (Police n. M.), Hanzl, Stříbrný, Závada (Velké Poříčí), Neuschl, Hofman (Hronov), vlastní (Opočno), Matějček,Škarytka, Melichárek (Smiřice), Krpata, Kuchta (Ohnišov),
1 - Král, Peremene Gidion, Kromholz (Náchod B), Kaněra, Flaška, Hubka (Velké Poříčí), Ponikelský, Fof, Čížek, Raszka, Duong Ming Tung, Bureš, Šimek (Smiřice), Pek, Phan Mang Tuong, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Jákl, Kasan, Vitebský, Pícha (Dvůr Králové B), Štětina, Kováč, Martínek, Cuberka, Zrzavý (Ohnišov), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Čermák, Šnábl (Police), Škrabal, Školník, P. Musil (Opočno),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina D (VÝSLEDKY)    

SOBOTNÍ VÝKOP VŠECH ZÁPASŮ, MAGNET ZDELOV-ALBRECHTICE PRO HOSTY

Rychnovská skupina je již skutečně nejméně dramatická, tajenka je rozluštěna. V závěru se bude hrát pouze o prémii a body pro jarní část.

Věnujme se tedy nejdůležitějšímu zápasu, který začínal v půl třetí na útulném hřišti zdelovského klubu. Svěřenci trenéra Miloše Zemana měli před utkáním 14 bodů, tým Rostislava Kchopa 18 bodů. Matematika zápasu byla jasná, Zdelov by měl plně bodovat a pak může v posledních dvou kolech bojovat o postup. Pokud se tak nestane, naděje již umře. Počasí bylo skvělé, kolik přišlo na tento zápas fanoušků?
Diváků přišlo 132 a tento rozdílový duel vedl s píšťalkou Tomáš Franěk. Čtyřicet minut se hrálo bez branek a pak ke slovu přišla kopačka albrechtického Ladislava Sršně (0:1). Tak skončil poločas a radost albrechtického týmu pak plála po brance Davida Hořínka v 54. minutě, Ladislav Sršeň se poté opět nadechl a v 60. minutě dal dokonce na 0:3. Na to byl schopen odpovědět pouze Michael Neubecker, hrdina posledních zdelovských týdnů, gólem z penalty. Prohra 1:3 rozhodla - Zdelov hraje na jaře o sestup, Albrechtice ve finálové skupině.
A slova Miloše Zemana: "Pro soupeře jsme byli snadné sousto. Všechny tři branky padly po našich chybách. O důležité body se bojuje úplně jinak. Albrechticím gratuluji k 4. místu."

Duel týmů, které shodně nasbíraly 25 bodů, se odehrál v Solnici. Nováček již před zápasem jásal, postupuje, 1. B třídu bude hrát i příští rok. A kdyby přišel bonus v podobě prvního místa po podzimu, tak by se určitě kouč Kadavý nezlobil. Ve hře byla samozřejmě i finanční prémie pro vítěze.
Do kabin šly týmy po 45 minutách hry za stavu 0:0. Za čtyři minuty po příchodu hráčů k druhému poločasu poslal Solnici do vedení David Zaňka, na 2:0 upravil Patrik Hovorka v 58. minutě. V 67. minutě byl vyloučen Martin Seibert z mužstva Černíkovic, přesto David Hanuš v 82. minutě snížil. O všem nakonec rozhodl Patrik Hovorka v 88. minutě, výsledek 3:1 poslal do čela tabulky Solnici. Před 150 diváky vedl zápas s píšťalkou Lukáš Kubálek.
Poměrně nezvykle dlouhý komentář k zápasu poskytl trenér Černíkovic Josef Cejpek: "Opět jsme hráli jen jeden poločas a to je málo. Domácí za předvedenou hru zaslouženě berou tři body, byli dnes prostě lepší. Musím smeknout před domácími fanoušky za jejich neúnavné povzbuzování a férové chování k soupeři.To se rozhodně nedá říci o domácím trenéru Martinu Kadavém, který výroky Ty hroudo sádla atd. na adresu našich hráčů ukázal, že slušné chování je mu opravdu cizí. Ty vulgární záměrně neuvádím."

Lípa - Borohrádek, trochu teorie a počítali jsme, že hosté mohou ještě míchat kartami. Radek Sazima a spol. však nejeli do Lípy v roli favorita, ale to se údajně někdy hraje lépe. Body pro jaro potřebovaly oba týmy, pro Borohrádek by však případná výhra (kombinovaná s výhrou Zdelova s Albrechticemi) ještě nechala vrátka do elitní skupiny pootevřená.
Skutečnost byla pro hosty hrozivá, na konci utkání si hráči Borohrádku spočítali, že se Lípa trefila do jejich branky celkem devětkrát. A teď čtěte - sedmkrát (!!!) se trefil Tomáš Síkora, další dva góly dali Kafka a Brzokoupil, za hosty čestně korigoval Tomáš Sazima. Před 120 diváky řídil tento kuriózní zápas Lukáš Linhart.
Radek Sazima, lodivod Borohrádku, vyjádřil své rozpoložení po zápase hodně jasně: "Dnes to není na dlouhý článek. Prostě jsme vyhořeli. Nedařilo se nám vůbec nic. Nejhorší zápas co jsem zažil. Domácím gratuluji k zisku 3 bodů."

Doudleby - Kostelec B, to mělo být zřejmě klidné utkání, cílem budou pouze body pro jaro. Ty by měly být asi důležitější pro mladý tým Kostelce nad Orlicí.
Jenže doudlebští fotbalisté dokráčeli k výhře 5:1 v pohodě, hosty nechali v naději pouze do 36. minuty. Góly Velešova - 14. minuta Matěj Mazura, 36. Dudek, 46. Marek Mazura, 52. Hudousek, 61. Souček, za hosty se trefil v 7. minutě Jan Rada. Před 50 diváky řídil tento zápas Jakub Smrček.
Slova Tomáše Vavřince, vedoucího Kostelce: "Dnešních čtrnáct minut slávy jsme vykoupili pěti góly v naší síti a zaslouženě prohráli. Gratulace soupeři k třem bodům, pochvala všech třech rozhodčích za výkon v zápase."

HVĚZDA KOLA :
Těžko někdo jiný než Tomáš Síkora (Lípa n. O.), dát sedm branek v zápase, to neumí ani Lewandowski.


UDÁLOST KOLA :

Zdá se, že vášně začínají plát mezi týmy Solnice a Černíkovic (viz komentářová přestřelka mezi trenéry obou týmů) , které si to v posledních dvou kolech rozdají už jen na dálku o první místo. S nimi samozřejmě ještě Doudleby.


VÝROK KOLA :
Rostislav Kchop, trenér Albrechtic, po výhře ve Zdelově, která jeho tým definitivně poslala do jarní finálové skupiny: "Takže tatarák, pivo, slivovice, bouchaná tequilla a už ani nevím co dál:)"

NÁVŠTĚVA KOLA :
Utkání Solnice s Černíkovicemi sledovalo 150 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 12. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 452 fanoušků, průměr na utkání 113, od počátku sezóny tedy celkem 5 752 diváků, celkový průměr na utkání 129)

Černíkovice - 1075 diváků (průměr na zápas 179 diváků)                                       Albrechtice n. O. - 1050 diváků (průměr 175 diváků na zápas)                                Borohrádek - 844 diváků (průměr 140 diváků na zápas)                                         Lípa n. O. - 820 diváků (průměr na zápas 136 diváků)                                       Solnice - 645 diváků (průměr na zápas 107 diváků)                                            Zdelov - 618 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                                Doudleby n. O.- 588 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                               Kostelec B - 370 diváků (průměr na zápas 61 diváků)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 12. ODEHRANÉM KOLE :

12 -
Hořínek (Albrechtice),

11 - D. Hanuš (Černíkovice), 
10 - Zaňka (Solnice), Ma. Kráčmer (Doudleby),
9 - Síkora (Lípa),

5 - Pinkas, Velíšek, Sršeň (Albrechtice), Hovorka (Solnice),
4 - Stodůlka (Černíkovice),
3 - Schod (Solnice), Weisser, Neubecker (Zdelov), Kopsa, Hudousek (Doudleby), P. Matějus, T. Sazima (Borohrádek), Vašata (Lípa), Rada (Kostelec B),
2 - Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Grim, Mondík, Brzokoupil (Lípa), Rýznar, Kadavý, T. Kubec, J. Kubec (Solnice), Moravec, Vojnar, R. Sazima, Lochman (Borohrádek), Dostálek, Sehnal, Novotný, Mráz, Komárek (Zdelov), J. Hanuš, Stieber, Handa (Černíkovice), Dudek (Doudleby), Vilímek (Kostelec B),
1 - Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mat. Mazura, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Kučera, Mňuk, Vrba (Černíkovice), Staněk, Duda, Barták, Udržal (Borohrádek), Csontos, Šklíba (Albrechtice), Kozel, Křehký, J. Šrámek, vlastní (Kostelec B), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Gajda, Hartman (Solnice), R. Zeman, Nedvídek, Dvořák (Zdelov), Bílek, Kafka (Lípa),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 24.10.2015
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace