Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

V posledním kole 1. B třídy doplněny poslední otazníky, za branami finálových skupin Kobylice, Dolní Kalná, Žacléř i Hronov


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na podzim také stále hrálo?  

Pohár společnosti JAKO - bodově nejlepší tým z 1. míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1. míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Do jarních skupin si týmy zajišťují jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 


I v posledním podzimním kole letošním ročníku se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodne, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina A (VÝSLEDKY)         

DO FINÁLOVÉ ČTYŘKY TRIO HRADECKÝCH TÝMŮ A HLUŠICE

Skupina A JAKO 1. B třídy zakončila čtyřmi zápasy 14. kola podzimní část. Jistým postupujícím byly už Předměřice, pouze teorie mohla vyřadit Malšovice. Výrazně otevřeny měla postupové dveře Lokomotiva, nicméně v jednu chvíli se zdálo, že mohou být i zavřeny. Kopidlno a Chlumec už hrály jen o bodový vstup do jarní části. Hodně však již rozhodlo kolo předcházející. STK KFS tentokrát nařídila hrát všechny zápasy v sobotu, v tento den se tedy hrálo i v Kopidlně.

První sobotní utkání se sehrálo v Předměřicích. Domácí slavili po předchozí výhře v Libáni postup, hostům z Malšovic stačilo neprohrát příliš výrazně. Zdálo se, že drama závěrečného kola se v Předměřicích hrát nebude.
Také nehrálo a nakonec byly úspěšné Malšovice v poměru 1:3 (71. Voborník - 15. Lemon, 57. Brokeš, 77. Dušánek). Co to znamená - finance za podzimní první místo poputují nakonec do malšovického klubu. Spokojený byl i trenér Bohumil Krucký: "V posledním utkání na podzim jsme zajížděli k aktuálnímu lídru tabulky. Nečekali jsme vůbec lehký zápas, ale opak byl pravdou. Byli jsme lepší a zaslouženě vyhráli. Po vstřelení druhé branky se nad Předměřicemi zatáhlo, jak počasí, tak i výkon domácích. Děkuji všem hráčům a funkcionářům za 1. místo ve skupině." Před stovkou přihlížejících pískal Martin Vitvar.

V Kobylicích to už bylo jiné. Domácí Spartak hostil od 14:00 béčko Chlumce a samozřejmě musel vyhrát.
Ale jaká byla situace před zápasem - Hlušice, které okupovaly 4. postupovou příčku, měly lepší vzájemné zápasy a v Hradci na Lokomotivě jim cíl velel alespoň remizovat a vyhrát penaltový rozstřel. Takže Kobylice neměly osud skupiny úplně ve svých rukou (nohách) a spoléhaly na to, že Hlušice prostě cíl získat dva body nesplní. Jenže - i rezerva Chlumce je vždy tým nevyzpytatelný ...
Nakonec se drama pohybovalo jiným směrem. Ale postupně - v 19. minutě vedly Kobylice 2:0, dvakrát se trefil Dominik Nový. V 38. minutě Vladan Kárník snížil na 2:1, v 57. minutě Kycelt vyrovnal a v 70. minutě Branský upravil na 2:3. V 81. minutě domácí kapitán Vávra vyrovnal na 3:3, ale dvě minuty před koncem Jan Svoboda zajistil naprosto nečekané vítězství Chlumce v poměru 3:4. Pokud se podíváme na tabulku a kritéria, Kobylice nakonec v souboji s Lokomotivou nebyla úplně aut. Jak však bylo řečeno - rezerva Chlumce je tým, který se z hlediska výsledků velmi těžko tipuje. 90 diváků vidělo kromě výkonu obou celků i rozhodčího Václava Hlavsu.
Libor Tobišek, trenér Kobylic: "Do utkání jsme šli s nadějí výhry a umístění v první čtyřce. První poločas jsme jasně vyhráli byť 2:1 a i na neproměněné šance, které nám scházely v konečném zúčtování, když soupeř po našich chybách utkání otočil po změně stran."

Již nepostupující Kopidlno hostilo v sobotu od 14:00 Libáň. Hosté měli ještě teoretickou šanci v případě ztráty Kobylic a prohry Hlušic (s Čechií mají lepší vzájemné zápasy, s Kobylicemi rovněž), samozřejmě by v tomto hodně tradičním derby ale museli vyhrát. Při současné formě kopidlenských to zase ale nebyla taková fantazie ... Ale opakujme - Kobylice a Hlušice by musely prohrát.
Nakonec se hrálo vypjaté derby s dvěma penaltami a vyloučeným Banyácskim. První penaltu proměnil domácí Hnát v 23. minutě a Kopidlno vedlo 1:0, v 25. minutě si vlastním gólem toto vedení nechalo vzít. V 30. minutě Klaban upravil na 2:1, v 39. minutě byl vyloučen Banyácski a v 50. minutě bylo dokonáno - Hnát druhou penaltou zvýšil na konečných 3:1. Zápas sledovalo jen 100 diváků a pískal ho rozhodčí Žerovnický.

Asi nejsledovanější duel se odehrál v Hradci Králové na Lokomotivě. Od 14:00 hostila Lokomotiva Hlušice. Domácí teoreticky nemuseli ještě postoupit, pokud by si zkomplikovali život prohrou, mohlo rozhodovat i celkové skóre. Lokomotivě tedy stačil jakýkoliv bodový zisk, Hlušice musely získat body nejméně dva. Takže - bylo co sledovat. 
Lokáda vsadila na centry a to proti veteránu Karlu Průchovi (45 let) v brance Hlušic nestačilo. O výhře hostů rozhodly dva góly Soumara v 23. a v 49. minutě, domácí se netrefili ani jednou. Výsledek 2:0 poslal Hlušice na třetí místo tabulky, Lokomotiva udržela postupovou příčku i díky prohře Kobylic. Před 82 diváky pískal Luboš Stejskal.
Co na to vedoucí domácích Michal Sobotka: "Co k dnešnímu zápasu dodat. Fotbal nemá logiku, celý druhý poločas hrajeme na půlce hostů a nedáme ani jeden gól. Akorát můžeme poděkovat za postup do skupiny o postup a klidné jaro pro náš tým, díky týmu Chlumce."

HVĚZDA KOLA :
Karel Průcha (Hlušice) - do rozhodujícího zápasu nastoupil 45-letý gólman bez bázně a hany a v tomto pro jeho tým fatálním zápase vychytal nulu. Výhra 2:0 pak Hlušice posunula do jarní finálové skupiny.

UDÁLOST KOLA :
Kobylice, při prohře Lokomotivy doma s Hlušicemi mohl tým zasáhnout do boje o finálovou čtyřku. V 19. minutě vedly Kobylice nad Chlumcem B 2:0 a nakonec by stačila výhra o tři góly. A co na to béčko Chlumce? V čele s nejstarším hráčem týmu Vladanem Kárníkem dalo čtyři góly, zápas zcela otočilo a Kobylice do finále nepustilo.

VÝROK KOLA :
Michal Sobotka, vedoucí Lokomotivy: "Co k dnešnímu zápasu dodat. Fotbal nemá logiku, celý druhý poločas hrajeme na půlce hostů a nedáme ani jeden gól. Akorát můžeme poděkovat za postup do skupiny o postup a klidné jaro pro náš tým. Díky, týme Chlumce."


NÁVŠTĚVA KOLA :
V Kopidlně a Předměřicích přišla na derby vždy stovka diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 14. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 372 fanoušků, průměr na utkání 93, od počátku sezóny tedy celkem 5 595 diváků, celkový průměr na utkání 99)

FK Kopidlno - 1090 diváků (průměr na zápas 155 diváků)                                       Kobylice - 848 diváků (průměr 121 diváků na zápas)                                              Lokomotiva HK - 742 diváků (průměr 106 diváků na zápas)                                    Sokol Libáň - 710 diváků (průměr na zápas 101 diváků)                                        SK Hlušice - 700 diváků (průměr na zápas 100 diváků)                                           FK Chlumec B - 585 diváků (průměr 83 diváků na zápas)                                     Předměřice - 560 diváků (průměr 80 diváků na zápas)                                            Malšovice - 360 diváků (průměr 51 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 14. ODEHRANÉM KOLE :
11 - M. Batelka (Hlušice),
9 - Dušánek (Malšovice), Nový (Kobylice),
8 - Soumar (Hlušice),
7 - Poutník (Kopidlno),  
6 - Havlík (Libáň),
5 - Brokeš (Malšovice), Strakatý (Předměřice), Zvolánek (Lokomotiva), Hnát, T. Klaban (Kopidlno), Branský (Chlumec B), Sítař (Libáň),  
4 - Jareš (Malšovice), Mar. Kohout (Hlušice), Machačný (Kopidlno), Havlíček (Kobylice), Balcar (Libáň),
3 - Valc (Malšovice), Frank, Pekáč, Hlavatý, Voborník (Předměřice), Klzo, P. Dvořák (Kobylice), Hartman (Chlumec B),
2 - Rejha, T. Franc (Malšovice), Šmarda, Bezvoda (Předměřice), Borovský, Schejbal, A. Hůlka, Odehnal, Jiří Javůrek, Vodák (Lokomotiva), Svěcený, Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), Pečenka (Kobylice), Havelka, Dřímal, Černovský (Kopidlno), M. Kučera, J. Kučera, Kycelt (Chlumec B), Tu Hai Linh (Libáň),
1 - Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon (Malšovice), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský (Předměřice), J. Batelka, Špaček (Hlušice), Rosulek, Svatoň, D. Denk, Dostál, vlastní (Lokomotiva), Zedek, L. Komárek (Kopidlno), Herzog, Vávra (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Beneš, Janda, Tichý, Kárník, Svoboda (Chlumec B), Mička, Smetana, vlastní (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina B (VÝSLEDKY

DOLNÍ KALNÁ A ŽACLÉŘ ZA BRANAMI, TĚŽKÁ PROHRA RUDNÍKU

Kunčice nad Labem a Valdice už myslely spíše na jaro. Šest týmů si již s nimi na jaře zahrát nechtělo. O elitní čtyřku se hrálo dvakrát napřímo, dvakrát na dálku. Všechna utkání se hrála v sobotu od dvou odpoledne.

Vynikající vstupní pozici měl Rudník (23 bodů díky poslední výhře nad Dolní Kalnou), hrál ve Valdicích a mělo mu stačit v řádném hracím čase neprohrát. Domácí hráli bez Zugara a už pouze o vstup do jara, každý bod však bude dobrý. Valdice mohly dosáhnout na "deset jarních bodů" a to už je zajímavý vstup. Prostě deset je lepších než devět.
Hlavní roli v zápase převzal Tomáš Rejman, který už v 5. minutě a poté v 8. minutě poslal svůj tým do vedení 2:0. V 15. minutě Jan Špicar upravil na 3:0 a bylo vymalováno. V 44. minutě šel předčasně do sprch rudnický Eftlaiš a v 55. minutě veterán Kalenda ukončil střelecké manévry domácích gólem na 4:0. Rudník nakonec postupovou příčku udržel právě díky prohrám Dolní Kalné a Žacléře. Před 80 diváky vedl zápas rozhodčí Linhart.
Viktor Kubíček, trenér Valdic: "Bohužel ani 20 bodů nestačí na první skupinu, tak je 1. B třída vyrovnaná. V utkání s Rudníkem jsme měli celý zápas pod kontrolou a prosadili jsme se i střelecky. Jsem spokojen s výkonem hráčů. Na jaře se určitě popereme o setrvání v tak vyrovnané soutěži. "
Jeho protějšek Pavel Cerman: "Prohrávat v 15 minutě 0:3 je opravdu unikum. To ještě veterán v brance J. Čáp chytil další dva góly. Když si hráči uvědomili, že ještě nejsou na oslavě posledního výkopu a začali hrát, přišlo vyloučení. Zbytek byl již o ničem. Přes tuto kaňku patří hráčům dík za celkové umístění."

S dalším nepostupujícím hrál doma Jičín B, který přivítal Kunčice nad Labem. Tady to neměli za jistých okolností jičínští fotbalisté také zcela ve svých rukou, protože jim ani 23 bodů nemuselo stačit. Reprezentanti Jičína utekli předtím hrobníkovi z lopaty v Hostinném i díky střelecké potenci Radka Pluhaře.
Jenže - v 31. minutě vedli svěřenci Romana Mikoláška již 5:0 (5. T. Haken, 19. Bucek, 24. P. Horáček, 24. Pluhař, 31. P. Horáček). Nebylo co řešit. V 55. minutě ještě Petr Mikolášek dokončil dílo šestým gólem a výsledek 6:0 poslal Jičín B na třetí místo ve skupině. Před padesátkou fandů pískal rozhodčí Vlastislav Kiezler.
Jaroslav Matějka, vedoucí Jičína: "Od začátku zápasu nebylo pochyb, které mužstvo získá 3 body. V případě fotbalovějšího řešení situací mohl být rozdíl ve výsledku daleko větší. Jsme rádi, že jsme splnili cíl a postoupili do skupiny bojující na jaře o postup."

To zápas Baníku Žacléř (20 bodů) s týmem Trutnova C (22 bodů), to bylo derby jako řemen. Baník se stále potýká s personálními problémy, v dohrávce v Rudníku dokonce začal v deseti a přesto vyhrál, hodně mu však uškodila dvoubodová ztráta v minulém kole v Kunčicích, kde navíc přišel o Špeciána. Žacléř musela vyhrát, jinak je vše mimo mísu. Trutnovu také nemusela stačit ani remíza. No - byl to adrenalin pro fanoušky, hráče i trenéry.
Za první poločas zkušený sudí Milan Fryš nemusel uznat ani jeden gól, stav 0:0 dokonce trval až do 77. minuty (!!!). To už na hřišti nebyl trutnovský Roman Wimmer, který dostal červenou kartu za zmaření zjevné šance Baníku v 67. minutě. A jak dopadla přesilovka? V 77. minutě Ondřej Šulitka poslal Trutnov do vedení, v 80. minutě srovnal Roman Kovačík. Běžela 85. minuta a David Řehůřek opět poslal hosty do náskoku (1:2). V 88. minutě padly dokonce dva góly, po jednom na každé straně - za hosty se trefil Kancok, za domácí Baše. Drama tedy skončilo 2:3 pro Trutnov a vše vidělo 80 diváků.
A názory z obou stran? Vlastimil Honek, trenér Žacléře: "Kádr lepíme už více než měsíc. Nastoupili i zranění hráči, ale nešlo to. Za stavu 1:1 jsme měli dát gól, místo toho nepovedený centr skončil v naší síti. Soupeři gratulujeme k postupu. My o něj nepřišli dnešním utkáním, ale zbytečnými ztrátami v průběhu celého podzimu."
Jaroslav Votoček, trenér céčka Trutnova: "Myslím, že domácí napíší, že měli vyhrát, že jsme měli dostat tři červené karty, vše bude pravda. Jenže, my jsme hráli od 67. minuty po vyloučení Wimmera o deseti, my jsme měli větší srdce, my jsme měli v brance vynikajícího dorostence Votočka, my jsme dali tři branky, tedy o jednu více než domácí a proto jsme zvítězili. Podzimní sezona, to byly jedny nervy, před třemi koly jsme byli sedmí, po dnešku jsme první, no a co !! Honzo, kluci díky."

A na závěr - Dolní Kalná vs. Tatran Hostinné. Bylo to derby jako hrom, jeden z týmů musel zůstat za branami. Vloni se do finálové čtyřky prodrala Kalná, jak to tedy dopadlo letos?
Tatran Hostinné je mužstvo cizích hřišť, kde sbírá body jak na běžícím pásu na rozdíl od svého stadionu. Dolní Kalná byla ještě tři kola před koncem v čele. Před 230 diváky (!!) se vlastně rozhodlo už v první půli - v 29. minutě skóroval Roman Polák, o šest minut později Pavel Šmucer. Domácí se snažili, ale zejména finálové přihrávky Tomáše Jiřičky nebyly vyslyšeny. V 82. minutě dostal navíc od rozhodčího Lukáše Janaty druhou ŽK Martin Bartoš a o deseti už Kalná šanci na zvrat neměla.
Jak tedy komentovaly výhru Hostinného 2:0 obě strany?
Tomáš Navrátil: "Hosté vyhráli naprosto zaslouženě. V prvním poločase dominovali hráči Tatranu a dostali se do dvoubrankového vedení. Ve druhé půli domácí hru vyrovnali, možná měli i navrch, jejich finální fáze byla ale hanebná, golmana Horáka prakticky neohrozili. Ve výtečné divácké kulise byl ozdobou utkání výkon rozhodčích. Domácím zbyly oči pro pláč, čeká je krušné jaro, snad si hráči uvědomí vážnost situace."
Pavel Šmucer: "Ve velmi důležitém utkání podzimní části soutěže jsme v přímém souboji o postup zdolali domácí celek a vybojovali si účast ve finálové skupině. Utkání skvěle zvládla trojice rozhodčích."

HVĚZDA KOLA :
Lukáš Janata, 24-letý rozhodčí utkání Dolní Kalná - Hostinné, které napřímo rozhodovalo o mnohém, byl velkou postavou tohoto zápasu. Oba kluby ho totiž pochválily včetně jeho asistentů. Za to se sluší říci, díky, pane Janato.

UDÁLOST KOLA :
Událostí kola bylo bezesporu utkání Dolní Kalná-Hostinné, napřímo se hrálo o postup do jarní finálové skupiny. Domácím stačila remíza a tu neuhráli. Byla na vině i tréninková (ne) morálka posledních týdnů?

VÝROK KOLA :
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova C, po zápase v Žacléři: "My jsme hráli od 67. minuty po vyloučení Wimmera o deseti, my jsme měli větší srdce, my jsme měli v brance vynikajícího dorostence Votočka, my jsme dali tři branky, tedy o jednu více než domácí a proto jsme zvítězili. Podzimní sezona, to byly jedny nervy, před třemi koly jsme byli sedmí, po dnešku jsme první ..."


NÁVŠTĚVA KOLA :
V Dolní Kalné přišlo na derby s Tatranem Hostinné 230 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 14. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 440 fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání 110, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 6 039 diváků, celkový průměr na utkání 107)

Hostinné - 1060 diváků (průměr 151 diváků na zápas)                                           Dolní Kalná - 1050 diváků (průměr na zápas 150 diváků)                                       SKP Valdice - 801 diváků (průměr na zápas 114 diváků)                                      Žacléř - 723 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                              Rudník - 632 diváků (průměr na zápas 90 diváků)                                                  Jičín B - 535 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                                               Kunčice n. L. - 515 diváků (průměr na zápas 73 diváků)                                     Trutnov C - 491 diváků (průměr 70 diváků na zápas)                                   
                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 14. ODEHRANÉM KOLE :
12 - Jakoubek (Hostinné),
10 - P. Horáček (Jičín B), Míč (Kunčice),

9 - Kodytek (Dolní Kalná),
8 - Víšek (Rudník), Horváth (Žacléř), T. Jiřička (Dolní Kalná), 
7 - Rejman (Valdice),
6 - Pluhař (Jičín B), Repka (Valdice),
5 - Řehůřek (Trutnov C), R. Polák (Hostinné), Knap (Rudník), 
Najman (Dolní Kalná),  
4 - T. Haken (Jičín B), M. Stránský (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř), Kalenda (Valdice), Krejčík, Jeřábek (Kunčice),
3
- Chvalina, Zákravský, Doubic (Trutnov C), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), Zeman (Rudník), Bartoš (Dolní Kalná), Mádle (Žacléř),
2 - M. Kulda, Šimočko, Kárník (Trutnov C), Kracík, Valeš, T. Maličký, vlastní (Hostinné), M. Jeník, Voldán (Jičín B), Horešovský, Čáp, Kučeravý (Rudník), Tauchman, Hampl, Jar. Jiřička (Dolní Kalná), Skála, Baše, vlastní (Žacléř), Pitthard, Zugar, Špicar (Valdice), Kracík, Tryzna (Kunčice n. L.),
1 - Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Hodbod, Šulitka, Kancok (Trutnov C), Petružálek, Rodr, Brož, L. Horák, Slavík, Filcsák, Šmucer (Hostinné), Míka, Veg, Janda, Řeháček, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Bucek (Jičín B), Eftlaiš (Rudník), D. Ježek (Dolní Kalná), Kotyk, Ma. Těžký, Janata, Hradecký, Kovačík (Žacléř), Kubíček (Valdice), Adolf, Jílek (Kunčice),



JAKO 1.B TŘÍDA skupina C (VÝSLEDKY)       

O OSUDU SKUPINY ROZHODNE NEDĚLNÍ DUEL NÁCHOD B-HRONOV

Skupina C JAKO 1. B třídy má stále před sebou velký souboj o čtvrtou postupovou příčku. Ostatní záležitosti jsou dány a v dalších dvou zápasech se hrálo pouze o bodový zisk pro jaro.

V sobotu byl na pořadu zápas Smiřice - Police nad Metují. Před zápasem měly oba týmy pro jaro "k dispozici" šest bodů, Smiřice mohly dosáhnout až na osm, Police na sedm. Hrálo se od 14:00.
Duel skončil jasnou výhrou Smiřic 4:1 (24. Šimek, 35. Bednář, 60. Šimek, 90. Bednář - 73. Klapkovský). Utkání sledovalo 60 diváků a řídil ho rozhodčí Lubomír Bečvář.

Sobotní zápas Velkého Poříčí s Opočnem byl pochopitelně důležitý pro domácí, kteří museli, chtěli a toužili zvítězit. V případě výhry budou pak čekat na výsledek Hronova.
Výhra přišla, byla nejtěsnější 1:0 a zasloužil se o ni střelec jediné branky Kryštof Lanta v 41. minutě. Před 100 diváky pískal Otakar Pešava.
Vedoucí Velkého Poříčí Josef Hurdálek k zápasu podotkl: "Domácí začali opatrně vědomi si důležitosti zápasu. V závěru poločasu strhli vedení na svou stranu. Druhý poločas měli větší iniciativu hosté, ale dokázat vyrovnat již nedokázali díky dobrému výkonu brankáře domácích."

Zápas Dvůr Králové B - Ohnišov byl pouze dohrávkou podzimu. Hrálo se v neděli od 14:00.
Po poločase vedl Dvůr Králové pouze 1:0 (Volf), v 54. minutě dokonce hosté z penalty vyrovnali na 1:1 (Kováč). Poté už úřadovali domácí a na výsledek 7:1 potřebovali něco málo před 30 minut (Vágner 2, Kuhn, Vitebský, Matula PK a V. Hák). Diváků přišlo 100, vše řídil Jakub Smrček.
Poslední podzimní komentář Čeňka Cellera: "V prvním poločasu jsme nedokázali zrealizovat vyložené brankové příležitosti. Ve druhé půli hosté po kiksu naší obrany vyrovnali z penalty. V další části hry jsme se vzpamatovali a dokázali zvítězit docela slušným počtem vstřelených branek."

Nedělní magnet se hrál v Náchodě. Domácí béčko přivítalo Hronov. Protože v sobotu Velké Poříčí vyhrálo, Hronov musel v Náchodě také vyhrát (vzájemné zápasy mají týmy Hronova a Velkého Poříčí 2:1 a 1:2), skóre měli hronovští horší. Béčko Náchoda hrálo v neděli, protože v sobotu v úřední začátek startovalo doma náchodské áčko.
Po půlhodině hry otevřel skóre Jan Plšek, v 40. minutě srovnal Martin Neuschl na 1:1 a na poločasových 2:1 dal opět těsně před přestávkou Plšek. Jaroslav Vejprava v 58. minutě zvýšil na 3:1 a jeho spoluhráč Hanel v 70. minutě na 4:1. To už se vědělo, že Hronov na postup nedosáhne. V 82. minutě Peremene Gidion ukončil představení Náchoda a stanovil konečný výsledek na 5:1. Zápasu přihlížela hezká návštěva 160 diváků a řídil ho Aleš Havlík.
Richard Berger, asistent trenéra domácích: "S výsledkem jsme spokojeni, i když naše hra nebyla tak kvalitní jak jsme byli zvyklí. Soupeř za celé utkání nic nepředvedl a tak jsme jej jasně přehráli. Příští rok asi budu muset požádat Obchodní akademii v Náchodě, aby svůj ples pořádala až po skončení soutěží."

HVĚZDA KOLA :
Jaroslav Vejprava (Náchod B) - zanedlouho životní jubilant (ročník narození 1966) vedl svůj mladý tým v jednom z nejsledovanějších zápasů posledního kola k výhře nad o postup bojujícím Hronovem. Za stavu 2:1 vstřelil v 58. minutě třetí branku, která již definitivně zlomila vývoj zápasu.

UDÁLOST KOLA :
Událostí kola byla výhra Velkého Poříčí nad Opočnem 1:0, která nováčka nakonec poslala do finále. Jan Jánský, trenér hostů, komentoval zápas mimo jiné i slovy:
"Opět se potvrdilo, že fotbal nemá logiku."

VÝROK KOLA :
Richard Berger, asistent trenéra Náchoda: "S výsledkem jsme spokojeni, i když naše hra nebyla tak kvalitní, jak jsme byli zvyklí. Soupeř za celé utkání nic nepředvedl a tak jsme jej jasně přehráli."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Derby, které také rozhodovalo o posledním otazníku podzimu, tedy zápas Náchod B - Hronov sledovalo v Bělovsi 160 fanoušků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 14. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 420 fanoušků, průměr na utkání 105, od počátku sezóny tedy celkem 5 010 diváků, celkový průměr na utkání 89)

Velké Poříčí - 980 diváků (průměr 140 diváků na zápas)                                         FK Náchod B - 720 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                       Police n. M. - 663 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                         AFK Hronov - 638 diváků (průměr na zápas 91 diváků)                                           Dvůr Králové B - 582 diváků (průměr na zápas 83 diváků)                                      SK Smiřice - 535 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                                            Opočno - 490 diváků (průměr na zápas 70 diváků)                                                Ohnišov - 215 diváků (průměr 30 diváků na zápas)                                       

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 14. ODEHRANÉM KOLE :
21 - Plšek (Náchod B),
14 - Vaněček (Náchod B),
11 - L. Jelen (Opočno), Dobýval (Velké Poříčí),
10 - J. Vaníček (Dvůr Králové B),
9 - Klapkovský (Police),

8 - Marks (Dvůr Králové B), J. Koutník, Bednář (Smiřice),
7 - Poláček (Náchod B), Voldán, M. Otradovský (Dvůr Králové B), T. Přibyl (Opočno),
6 - Šťavík, Tichý (Hronov), Vágner (Dvůr Králové B) Kuchta (Ohnišov), 
5 - Vlček (Náchod B), V. Hák (Dvůr Králové B), Vondřejc (Opočno), Závada (Velké Poříčí), Korenčík (Smiřice), Jandík (Police),
4 - Říha (Náchod B), Reichl (Opočno), Šimek (Smiřice),
3 - Pípek, J. Vejprava (Náchod B), Řežábek, Kuhn (Dvůr Králové B), Pfeifer (Opočno), Mi. Vít, Zelený, Novák, Kuneš (Velké Poříčí), D. Brzek (Ohnišov), Danihel, Neuschl (Hronov),
2 - Akpem Aykien, T. Vejprava, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Samler, Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, Školník, vlastní (Opočno), Hanzl, Stříbrný (Velké Poříčí), Hofman, Nosek (Hronov), Matějček, Škarytka, Melichárek (Smiřice), Pataki, vlastní (Police n. M.), Krpata, Kováč (Ohnišov),
1 - Král, Kromholz, Hanel (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Mertlík, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Škrabal, Šnajdr (Opočno), Kaněra, Flaška, Hubka, Lanta (Velké Poříčí), Pek, Phan Mang Tuong, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Ponikelský, Fof, Čížek, Raszka, Duong Ming Tung, Bureš (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Čermák, Šnábl (Police), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer (Ohnišov),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina D (VÝSLEDKY)    

BITVA O PRVNÍ MÍSTO PRO SOLNICI, SOUBOJE O JARNÍ BODY

"Rychnovská skupina" je z hlediska postupů rozhodnuta. Pozornost poutaly zápasy o první místo a duely o jarní bodové vstupy.

V sobotu přivítala od 14:00 Solnice Albrechtice. Domácí nováček měl před utkáním 28 bodů a je skutečnou štikou skupiny. V případě výhry si mohl sáhnout na finanční prémii. Hosté rovněž postupují.
Po poločase byl stav zápasu 1:1, hosté šli do vedení v 31. minutě Pinkasem, za Solnici srovnal stav v 40. minutě Gajda. Pak přišly velké chvíle Zdeňka Schoda, který v 54. minutě a v 72. minutě zvýšil vedení domácích již na 3:1. Vše uzavřela branka Davida Zaňky v 86. minutě. Solnice vyhrála tedy 4:1 a stala se vítězem podzimní části. Před 73 diváky řídil zápas Michal Mlynář.

O první místo si ještě mohly říci Doudleby v utkání v Lípě nad Orlicí, kde nyní všemu dominuje střelecký výkon snajpra Síkory. Hrálo se v sobotu od 14:00.
Lípa opět jásala nad góly Tomáše Síkory, ten dal dva v 59. a 65. minutě, domácí vedli 2:0 a potvrzovali zlepšenou formu. Na to se však nemohl koukat hostující Josef Hudousek a v rozpětí 5 minut (75. a 79. minuta) vyrovnal na 2:2. Penalty lépe zvládly Doudleby v poměru 6:7. V Lípě přišlo 70 fanoušků, zápas pískal sudí Miloš Skřivánek.

Sokol Zdelov uvítal v sobotu doma Kostelec nad Orlicí B (stávající "jarní" bodové skóre je 7:4), domácí mohli jít až na jarních devět bodů, hosté na šest. Samozřejmě pouze v případě výhry. Tu nakonec získali domácí v poměru 4:2 (9. Sehnal, 52. Csontos, 54. M. Horák, 72. Dostálek - 69. Křehký, 85. Hochmann). Stínem zápasu byli dva vyloučení hráči, Petr Horák z Kostelce už v 25. minutě a domácí David Komárek v 59. minutě. Prvně jmenovaný své vyloučení nesl velmi těžce. Před 60 diváky řídil zápas Daniel Duřt.

V posledním podzimním zápase vyběhl v Černíkovicích v neděli Borohrádek. Šance Černíkovic na první místo již po sobotě nebyla žádná. Borohrádek hrál pouze o vstup do jara.
Proto se hrál bezstarostný fotbal s konečným hokejovým skóre 7:3 (D. Hanuš 2, Stieber 2, Mňuk 2, J. Hanuš - Staněk, Moravec, Liška). Před 125 diváky uzavíral rozhodcovskou podzimní sezónu Vít Zlámal.
Josef Cejpek a jeho komentář: "I když nám v dnešním zápase o nic nešlo, hráči přistoupili k utkání zodpovědně a zaslouženě jsme vyhráli, hlavně výkonem ve druhém poločase. Musím hráčům poděkovat za to, že daný cíl pro podzim splnili a na jaře budeme hrát ve skupině o postup. Soupeři přeji v boji o záchranu hodně štěstí."

HVĚZDA KOLA :
Josef Hudousek (Doudleby) - 23-letý plejer Doudleb se nemohl dívat na dvoubrankový náskok domácí Lípy a dvěma góly v rozmezí 5 minut skóre srovnal na 2:2. Podle našich záznamů to byl jeho čtvrtý a pátý gól v podzimní části.


UDÁLOST KOLA :

Nováček soutěže SK Solnice nepokazil ani v posledním zápase skvělý podzim a výhrou nad Albrechticemi 4:1 si zajistil zisk 31 bodů a první místo.


VÝROK KOLA :
Jan Čermák, trenér Doudleb, po remíze v Lípě: "Škoda, že domácí skončili ve spodní skupině. Zajisté by byli schopni na jaře útočit na postupové pozice.... "

NÁVŠTĚVA KOLA :
125 diváků se přišlo rozloučit se svým celkem v Černíkovicích. Na podzim budou jejich chlapci hrát ve finálové skupině.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 14. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 328 fanoušků, průměr na utkání 82, od počátku sezóny tedy celkem 6 610 diváků, celkový průměr na utkání 118)

Albrechtice n. O. - 1250 diváků (průměr 178 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1200 diváků (průměr na zápas 171 diváků)                                       Borohrádek - 964 diváků (průměr 137 diváků na zápas)                                         Lípa n. O. - 890 diváků (průměr na zápas 127 diváků)                                       Doudleby n. O.- 738 diváků (průměr 105 diváků na zápas)                               Solnice - 718 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                            Zdelov - 678 diváků (průměr 96 diváků na zápas)                                                Kostelec B - 430 diváků (průměr na zápas 61 diváků)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 14. ODEHRANÉM KOLE :

16 -
D. Hanuš (Černíkovice),
14 - Hořínek (Albrechtice),

13 - Síkora (Lípa),
11 - Ma. Kráčmer (Doudleby),
Zaňka (Solnice),
8 - Pinkas (Albrechtice),
5 - Hovorka, Z. Schod (Solnice), Hudousek (Doudleby), Velíšek, Sršeň (Albrechtice),

4 - Stodůlka, J. Hanuš, Stieber (Černíkovice),
3 - Kopsa (Doudleby), Mńuk (Černíkovice), Weisser, Neubecker, Komárek, Dostálek, Sehnal (Zdelov), P. Matějus, T. Sazima, Moravec (Borohrádek), Vašata (Lípa), Rada, Vilímek (Kostelec B),
2 - Rýznar, Kadavý, T. Kubec, J. Kubec, Gajda (Solnice), Dudek (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Grim, Mondík, Brzokoupil, Čepelka (Lípa), Vojnar, R. Sazima, Lochman, Brendl, Liška (Borohrádek), Novotný, Mráz (Zdelov), Handa (Černíkovice), Křehký (Kostelec B), 
1 - Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mat. Mazura, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Kučera, Vrba (Černíkovice), Csontos, Šklíba (Albrechtice), Staněk, Duda, Barták, Udržal, Staněk (Borohrádek), Kozel, J. Šrámek, Hochmann, vlastní (Kostelec B), R. Zeman, Nedvídek, Dvořák, Cvejn, Csontos, M. Horák (Zdelov), Bílek, Kafka, Palán (Lípa),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 6.11.2015
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace