Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Rezervy Jičína a Trutnova při střelecké chuti, Lípa nestačila na Smiřice, Černíkovice s druhou porážkou, Police otočila zápas se Zdelovem


Datum akce: 30.11.-0001

0 

O co se na jaře také hraje?  

Především se hraje o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde před týdnem začaly tvrdé boje o setrvání.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)         

DEBAKLY MALŠOVIC A HOSTINNÉHO NA UMĚLÝCH POVRŠÍCH

Skupina E JAKO 1. B třídy měla po 1. kole v čele tabulky Malšovice, které si převedly 13-bodový základ z podzimu. Stíhalo je s 15 body Hostinné, které se netají postupovými ambicemi. Oba kluby jely ven a oba si ozkusily umělou trávu, nutno říci, že jim vůbec neseděla.

První sobotní utkání se hrálo v Trutnově, od 14:00 domácí céčko přivítalo Sokol Malšovice. Před týdnem si trutnovští zkusili hru na přírodním trávníku a ta se jim příliš nedařila. Tak jak to bylo v sobotu opět na "svém" povrchu? 
Poločas zápasu skončil bez branek, ale v tom druhém trutnovští fotbalisté předvedli střelecký galakoncert a svého soupeře vyprovodili s výsledkem 5:0 (57. Hodbod, 66. Tůma, 73. Kárník, 79. Tůma a 81. opět Tůma). Zápas vedl s píšťalkou Martin Vitvar před mizivou kulisou.
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova: "Hosté mohli jít ve čtvrté minutě do vedení, ale Votoček ránu Brokeše vyrazil na rohový kop. Poté jsme převzali otěže my, vypracovali jsme si tři velké šance, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu. Druhý poločas tradičně lepší výkon, na hřiště přišli tři ofenzivní hráči Skuček, Tůma a Chvalina. Právě po jejich akcích vstřelil tři branky dorostenec Tůma, další přidal Hodbod a jeden přidal výstavní ranou Kárník. Po velmi dobré druhé polovině bereme první tři jarní body."

O hodinu později oživla jičínská umělka, na které domácí béčko přivítalo Tatran Hostinné. Zápas pod taktovkou sudího Špačka sledovala padesátka diváků, v 8. minutě poslal Jičín do vedení trenér áčka Miroslav Jeník, v 10. minutě zvýšil na 2:0 Horáček a na poločasových 3:0 upravil v 34. minutě Jaroslav Řeháček. V 70. minutě Miroslav Jeník dal poslední čtvrtý gól zápasu a Tatran se po vysoké výhře v Rudníku opět vrátil na zem.
Slova Pavla Šmucera, vedoucího Hostinného: "Z několika málo šancí, které jsme si vypracovali, jsme žádnou nedokázali proměnit. V zápase se nám nedařilo praktiky nic .Domácí nás „dá se říct“ po celou dobu přehrávali a zaslouženě vyhráli."

Třetí sobotní zápas byl typickým hradeckým derby, to se odehrálo od 15:00 na hradecké Lokomotivě, která uvítala Slavoj Předměřice. Rozhodčí Milan Kudláček zahájil střetnutí před 100 diváky, kteří v první půli viděli vedoucí branku Lokády v 31. minutě, dal ji Marek Zvolánek. V 50. minutě srovnal Richard Frank, ale o pět minut později opět Marek Zvolánek rozhodl o konečném skóre 2:1 pro Lokomotivu.

Netradičně v neděli od 15:00 přivítaly Hlušice tým Rudníku, byl to souboj dvou 12-bodových mužstev. Po tomto zápase mají Hlušice bodů 15, Rudník zůstal na svém. Čechie vyhrála 4:2 (13. a 75. Svěcený, 26. a 43. Michal Batelka - 10. Zeman, 62. Knap), přihlížela pěkná návštěva 126 diváků a utkání řídil Luboš Stejskal.
Jaromír Průcha, vedoucí Hlušic: "V korektně hraném utkání jsme šli za svým cílem a tím bylo vítězství. Malá komplikace přišla, když hosté vstřelili úvodní branku utkání, ale ještě do poločasu utkání jsme výsledek otočili a v druhém poločase vítězství pohlídali. "

HVĚZDA KOLA :
Marek Tůma (Trutnov C) - po přestávce přišel tento trutnovský dorostenec na hrací plochu a dokázal se třikrát prosadit, trutnovské céčko deklasovalo Malšovice 5:0.

UDÁLOST KOLA :
Malšovice a Hostinné byly na prvních místech tabulky, tentokrát zajížděly ven a na umělých travách v Trutnově a v Jičíně dostaly dvakrát celkem slušné nakládačky.

VÝROK KOLA :
Jaroslav Matějka, vedoucí SK Jičín B: "Střelecky vyšel zápas oběma stoperům, když hlavně Miroslav Jeník (trenér A týmu) zaznamenal dvě moc pěkné branky."


NÁVŠTĚVA KOLA :
126 diváků přihlíželo za krásného jarního počasí zápasu Hlušice - Rudník.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 16. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 286 fanoušků, průměr na utkání 71, od počátku sezóny tedy celkem 5 335 diváků, celkový průměr na utkání 87)

Hostinné - 1060 diváků (průměr 151 diváků na zápas)                                           Lokomotiva HK - 882 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                    SK Hlušice - 862 diváků (průměr na zápas 107 diváků)                                           Rudník - 732 diváků (průměr na zápas 91 diváků)                                                  Předměřice - 620 diváků (průměr 77 diváků na zápas)                                            Jičín B - 585 diváků (průměr 73 diváků na zápas)                                               Trutnov C - 501 diváků (průměr 62 diváků na zápas)                                 Malšovice - 415 diváků (průměr 51 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 16. ODEHRANÉM KOLE :
15 - Jakoubek (Hostinné),
13 - M. Batelka (Hlušice),

11 - P. Horáček (Jičín B),
9 - Dušánek (Malšovice), 
8 - Soumar (Hlušice), Víšek (Rudník),
7 - Zvolánek (Lokomotiva),

6 - Pluhař (Jičín B), Jareš (Malšovice), Knap (Rudník), Frank (Předměřice),
5 - Brokeš (Malšovice), Strakatý, Voborník (Předměřice), Řehůřek (Trutnov C), R. Polák (Hostinné),   
4 - Mar. Kohout, Svěcený (Hlušice), T. Haken, M. Jeník (Jičín B), Z. Doubic (Trutnov C), Zeman (Rudník),
3 - Valc (Malšovice), Pekáč, Hlavatý (Předměřice), Chvalina, Zákravský, Tůma, Kárník (Trutnov C), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), Valeš (Hostinné),
2 - Rejha, T. Franc (Malšovice), Šmarda, Bezvoda (Předměřice), Borovský, Schejbal, A. Hůlka, Odehnal, Jiří Javůrek, Vodák, vlastní (Lokomotiva), Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), M. Kulda, Šimočko, Hodbod (Trutnov C), Kracík, T. Maličký, Rodr, vlastní (Hostinné), Řeháček, Voldán (Jičín B), Horešovský, Čáp, Kučeravý (Rudník),
1 - Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon (Malšovice), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský (Předměřice), J. Batelka, Špaček (Hlušice), Rosulek, Svatoň, D. Denk, Dostál (Lokomotiva), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Šulitka, Kancok (Trutnov C), Petružálek, Brož, L. Horák, Slavík, Filcsák, Šmucer (Hostinné), Míka, Veg, Janda, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Bucek (Jičín B), Eftlaiš (Rudník), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

SOUBOJ DVORSKÉ A NÁCHODSKÉ REZERVY V NEDĚLI NA UMĚLCE

Cíl v podobě postupu vyhlásilo béčko Náchoda a do finálové skupiny vstoupilo razantně výhrou v Černíkovicích 5:0.

Černíkovice po domácím debaklu jely v sobotu do Velkého Poříčí, kde se od 15:00 pokusily napravit reputaci z prvního kola. Jenže v 19. minutě napnul síť branky Davida Holoubka Petr Závada a byl to jediný gól zápasu. Výhru 1:0 udrželi hráči Velkého Poříčí až do 90. minuty. Zápas vedl rozhodčí Matěj Junek před 120 diváky. Komentář Josefa Cejpka, lodivoda Černíkovic: "V utkání bohatém na šance padla pouze jedna branka a k naší smůle do naší sítě. Mužstvo nehrálo špatně, ale domácí berou všechny body, k čemuž jim gratuluji."

Čtvrtá Solnice uvítala druhé Doudleby nad Orlicí, které hrají jaro již s novým trenérem Mazurou, dosavadní kouč Jan Čermák zaujal místo na lavičce Rychnova. I zde se hrálo od 15:00. V 8. minutě šly Doudleby do vedení brankou Jakuba Šrámka, v 17. minutě srovnal solnický David Zaňka na 1:1. Stovka diváků už další branku ve hře neviděla a o bodu navíc rozhodly penalty, které skončily v poměru 1:3 ve prospěch hostů. Utkání řídil Milan Fryš.
Hlas domácího trenéra Kadavého: "Vyrovnaný první poločas, ve kterém jsme bohužel vinou zranění museli střídat dva hráče, ve druhém měli hosté více ze hry, ale vynikající golman Švorc jim ve skorování zabránil. Všichni přejeme brzké uzdravení Radkovi Hartmanovi, který utpěl otřes mozku."

V Albrechticích nad Orlicí hrálo Opočno, byť podle losu mělo výhodu domácího prostředí. Vykopávalo se od 15:00. V 36. minutě Daniel Pfeifer poslal tým trenéra Jánského do vedení a když už se zdálo, že Opočno vyhraje ve finálové skupině i podruhé, srovnal v nastavení na konečných 1:1 albrechtický Pinkas. Na penalty však opočenský tým vyhrál 4:2. Před 90 fanoušky pískal Bečvář.
Jiří Koblmuller, sekretář Albrechtic: "Za jarního počasí viděli naši věrní diváci dva rozdílné poločasy. V prvním měli navrch hosté a zaslouženě se ujali vedení. V druhé půli jsme byli aktivnější, ale vytouženého a spravedlivého vyrovnání jsme se dočkali až v nastaveném čase díky "Pinkymu". Penalty musíme potrénovat!"

Na umělé trávě v Náchodě mělo domácí béčko v neděli rezervu Dvora Králové. Zápas byl však zrušen.

HVĚZDA KOLA :
Radim Pinkas (Albrechtice) - na hřiště šel v 75. minutě a nakonec se stal spasitelem domácího týmu v nastavení, kdy srovnal na konečných 1:1.

UDÁLOST KOLA :
Zápas Náchod B - Dvůr Králové B byl zrušen.

VÝROK KOLA :
Jiří Koblmuller, sekretář Albrechtic: "Penalty musíme potrénovat."


NÁVŠTĚVA KOLA :
120 diváků přišlo na zápas Velkého Poříčí s Černíkovicemi.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 16. ODEHRANÉM KOLE :
21 - Plšek (Náchod B),
16 - D. Hanuš (Černíkovice),
14 - Hořínek (Albrechtice),
Vaněček (Náchod B),
12 - Zaňka (Solnice),
11 - L. Jelen (Opočno), Dobýval (Velké Poříčí), Ma. Kráčmer (Doudleby), 
10 - J. Vaníček (Dvůr Králové B),
9 - Marks (Dvůr Králové B), Pinkas (Albrechtice),
8 - 
T. Přibyl (Opočno), Poláček (Náchod B),

7 - Voldán, M. Otradovský (Dvůr Králové B),
6 - Vágner (Dvůr Králové B)Vlček (Náchod B), Závada (Velké Poříčí),
5 - V. Hák (Dvůr Králové B), Vondřejc, Reichl (Opočno), Hovorka, Z. Schod (Solnice), Hudousek (Doudleby), Velíšek, Sršeň (Albrechtice),
4 - Říha (Náchod B), Stodůlka, J. Hanuš, Stieber (Černíkovice), Mi. Vít (Velké Poříčí), Pfeifer (Opočno),
3 - Pípek, J. Vejprava, T. Vejprava (Náchod B), Řežábek, Kuhn, Samler (Dvůr Králové B), Školník (Opočno), Zelený, Novák, Kuneš (Velké Poříčí), Kopsa (Doudleby), Mńuk (Černíkovice), Rýznar (Solnice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, vlastní (Opočno), Hanzl, Stříbrný (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec, Gajda (Solnice), Dudek, Jak. Šrámek (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Handa (Černíkovice),
1 - Král, Kromholz, Hanel, Vrabec, Scharfer (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Mertlík, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Škrabal, Šnajdr (Opočno), Kaněra, Flaška, Hubka, Lanta (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mat. Mazura, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Kučera, Vrba (Černíkovice),


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 16. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 310 fanoušků ve třech duelech, průměr na utkání 103, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 7 298 diváků, celkový průměr na utkání 115, chybí zápas Náchod B - Dvůr Králové B)

Albrechtice n. O. - 1440 diváků (průměr 160 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1300 diváků (průměr na zápas 162 diváků)                                       Velké Poříčí - 1200 diváků (průměr 133 diváků na zápas)                                       Solnice - 818 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                            Doudleby n. O.- 738 diváků (průměr 105 diváků na zápas)                                   FK Náchod B - 720 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                       Dvůr Králové B - 592 diváků (průměr na zápas 74 diváků)                                      Opočno - 490 diváků (průměr na zápas 70 diváků)     
                



JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)       

SEDM BRANEK A PĚKNÁ NÁVŠTĚVA V DERBY V KUNČICÍCH

Skupina G JAKO 1. B třídy rozehrála již minulou sobotu velkou sestupovou ruletu, do které se zatím nezapojily celky Baníku Žacléř a SKP Valdice. Výborně do jara vstoupily celky Dolní Kalné a Kobylic, právě v obou týmech se objevili zajímaví noví hráči.

Odložený zápas Baník Žacléř - SKP Valdice se hraje v 6. dubna, všechna střetnutí tohoto kola se hrála v sobotu 26. března od 15:00,

Vedoucí Dolní Kalná hrála v Kunčicích nad Labem. Domácí chtěli napravit debakl z Kobylic, Kalná naopak navázat na podzimní výhru, kterou v Kunčicích dosáhla. Po sedmičce, kterou Kunčice inkasovaly v Kobylicích se zdálo, že se možná rodí první adept na sestupující tým. Ale domácí se vzepřeli osudu a nevykolejila je ani vedoucí branka kalenského Najmana v 19. minutě. David Jeřábek v 30. a v 34. minutě otočil vývoj zápasu, Adam Kracík v 66. minutě zvýšil na 3:1 a Jakub Jeřábek v 76. minutě dokonce na 4:1. Šokovaní hosté se ještě pokusili o obrat, v 81. minutě Tomáš Hampl korigoval na 4:2, ale snížení Ježka z penalty v 90. minutě už přišlo pozdě. Před velmi pěknou návštěvou 152 diváků řídil Štěpán Janeček.
Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: "Utkání se nám nepovedlo, ani herně, ani výsledkově. Domácí vyhráli zcela zaslouženě, protože oni vyhrát chtěli. My jsme se utápěli v množství chyb a nebezpeční jsme byli až v závěru utkání, kdy už ale bylo o bodech rozhodnuto. Nezbývá než rychle zapomenout a udělat vše pro úspěšný reparát za týden doma proti Libáni. Jestli dnes někdo zaslouží pochvalu, tak to je 65 kalenských fanoušků, kteří přijeli hráče podpořit, a trojice rozhodčích v čele s hlavním Janečkem, která podala excelentní výkon."

Valdice hostily béčko Chlumce, které mělo k dispozici slušnou sestavu s Benešem, Bráborcem či Kmínkem. Pro domácí mužstvo je byla jarní premiéra a šťastná byla 37. minuta pro valdického Tomáše Rejmana, který poslal SKP do vedení. 110 diváků vidělo vyrovnávající branku v 64. minutě, vstřelil ji chlumecký Kofránek. František Jehlička, který řídil toto utkání, musel udělit červenou kartu kapitánu hostů Martinu Drahorádovi za použití hanlivého výroku. Pokutové kopay zvládly Valdice v poměru 4:3.
Vladimír Kalenda, hrající trenér Valdic: "Utkali jsme se s dalším velmi kvalitním soupeřem. První poločas byl vyrovnaný a naše družstvo šlo do vedení zásluhou Rejmana. Po hodině hry si hosté vytvořili mírný tlak, ze kterého vytěžili vyrovnávací branku. V penaltovém rozstřelu jsme uspěli a získali bonusový bod."

Sokol Libáň přivítal Spartak Kobylice. Na pozoru se měla obrana domácích mít především před střelcem Jiřím Dítě, který se stal osobností 1. kola díky vstřeleným čtyřem brankám. Domácí defenzívě se to podařilo, nakonec oba týmy branku nevstřelily a stovka diváků viděla výhru Libáně v penaltovém rozstřelu 3:2. Utkání pískal sudí Tomáš Bouz, který udělil "redku" za ostrý faul kobylickému Havlíčkovi v 85. minutě.
Komentář Jiřího Pešty, vedoucího Libáně: "Vyrovnanė utkánī, šancī jsme měli více. Nakonec zaslouženě dělené body. Na penalty jsme byli šťastnějším mužstvem."

Kopidlno se vydalo na poměrně dlouhou trasu do Žacléře. Baník do jara vstoupil svým prvním zápasem, Kopidlno doma ztratilo bod v derby s Libání. Zápas řídil Martin Pálka a nakonec nemusel uznat žádný gól, výsledek tedy neatraktivní 0:0. 60 diváků nakonec bralo zavděk výhrou Baníku v penaltovém rozstřelu 4:2.
Radek Kotyk, sekretář domácích: "Do utkání jsme vstupovali s obavami, zimní příprava nebyla ideální. Hrálo se typické první jarní utkání, ještě v týdnu u nás chumelilo, terén byl těžký. Takže se převážně bojovalo. Gól však diváci neviděli. Překvapivě jsme zvítězili v penaltovém rozstřelu. Na podzim nás 5 neúspěšných rozstřelů připravilo o finálovou skupinu."

HVĚZDA KOLA :
David Jeřábek (Kunčice n. L.) - dvěma brankami odpověděl na vedoucí gól hostů z Dolní Kalné a zavelel k prvnímu jarnímu vítězství, které Kunčice stále drží ve hře.

UDÁLOST KOLA :
Třikrát remíza a třikrát penalty, bod navíc pro Žacléř, Libáň a Valdice. Bonusové body po penaltových rozstřelech mohou být nakonec fatálním faktorem.

VÝROK KOLA :
Radek Kotyk, sekretář Baníku Žacléř: "
Překvapivě jsme zvítězili v penaltovém rozstřelu. Na podzim nás 5 neúspěšných rozstřelů připravilo o finálovou skupinu."

NÁVŠTĚVA KOLA :
152 diváků, z toho 65 z Dolní Kalné, sledovalo podkrkonošské derby Kunčice n. L. - Dolní Kalná.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 16. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 422 fanoušků, průměr na utkání 105, od počátku sezóny tedy celkem 7 073 diváků, celkový průměr na utkání 112, chybí zápas Žacléř-Valdice)

FK Kopidlno - 1190 diváků (průměr na zápas 148 diváků)                                       Dolní Kalná - 1177 diváků (průměr na zápas 147 diváků)                                       Kobylice - 950 diváků (průměr 118 diváků na zápas)                                              SKP Valdice - 911 diváků (průměr na zápas 113 diváků)                                      Sokol Libáň - 810 diváků (průměr na zápas 101 diváků)                                        Žacléř - 783 diváků (průměr 97 diváků na zápas)                                                Kunčice n. L. - 667 diváků (průměr na zápas 83 diváků)                                         Kunčice n. L. - 667 diváků (průměr na zápas 83 diváků)                                         FK Chlumec B - 585 diváků (průměr 83 diváků na zápas)                                    

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 16. ODEHRANÉM KOLE :
11 - Míč (Kunčice),
10 - V. Kodytek (Dolní Kalná),
9 - Nový (Kobylice),
8 - Horváth (Žacléř), T. Jiřička (Dolní Kalná), Rejman (Valdice),
7 - Poutník (Kopidlno),
6 - Repka (Valdice), Havlík (Libáň), Najman (Dolní Kalná), D. Jeřábek (Kunčice),
5 -
Hnát, T. Klaban (Kopidlno), Branský (Chlumec B), Sítař (Libáň),  
4 - M. Stránský, Hampl (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř), Kalenda (Valdice), Krejčík (Kunčice), Havlíček, Dítě (Kobylice), Balcar (Libáň),
3
- Bartoš (Dolní Kalná), Mádle (Žacléř), Klzo, P. Dvořák, Vávra (Kobylice), Hartman (Chlumec B), Kracík (Kunčice),
2 - Tauchman, Jar. Jiřička, D. Ježek (Dolní Kalná), Skála, Baše, vlastní (Žacléř), Pitthard, Zugar, Špicar (Valdice), Tryzna (Kunčice n. L.), Pečenka (Kobylice), Havelka, Dřímal, Černovský (Kopidlno), M. Kučera, J. Kučera, Kycelt (Chlumec B), Tu Hai Linh (Libáň),
1 - Smetana, vlastní (Dolní Kalná), Kotyk, Ma. Těžký, Janata, Hradecký, Kovačík (Žacléř), Kubíček (Valdice), Adolf, Jílek, J. Jeřábek (Kunčice), Zedek, L. Komárek, Machačný (Kopidlno), Herzog, Říha (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Beneš, Janda, Tichý, Kárník, Svoboda, Kofránek (Chlumec B), Mička, Smetana, Hlavatý, vlastní (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)    

BOROHRÁDEK S OHNIŠOVEM, HRONOV DO KOSTELCE

Jediný zápas se hrál v sobotu v 15:00, tři zbývající měly výkop v neděli.

V sobotu se v Lípě odehrála bitva 11-bodových, na zdejší hřiště přijely Smiřice. Oba soupeři v 1. jarním kole bodovali, domácí vzývali střelce jediné branky Brzokoupila. Bude on opět hrdinou tohoto zápasu?
Nebyl, naopak hrdinou utkání se stal jeho protihráč Petr Šimek, který čistým hattrickem poslal Smiřice do poločasového vedení 1:3. V 38. minutě dal jediný gól Lípy Tomáš Síkora. V 53. minutě zvýšil hostující Korenčík na 1:4 a gól Radima Kafky stačil jen na korekci a konečných 2:4. Nad pravidly bděl před 90 diváky rozhodčí Vlastislav Kiezler.
Libor Beran, vedoucí Lípy: "Nepochopitelným herním výpadkem v prvních dvaceti minutách jsme se připravili alespoň o bod. Za stavu 0:2 jsme začali lépe kombinovat a výkon byl o poznání lepší. Nutno uznat, že Smiřičtí byli v pohybu a práci z míčem o level před námi a tak si zaslouženě odvážejí 3 body."

V neděli hostilo béčko Kostelce n. O. AFK Hronov. Domácí hráli po utkání svého áčka, Hronov utrpěl v minulém kole domácí debakl 0:9 s Ohnišovem. Začínalo se v 15:00. Už ve 2. minutě se trefil hronovský Danihel, v 6. minutě odpověděl kostelecký Jošt. V 24. minutě poslal Kostelec do vedení Krejčí, o minutu později opět srovnal Danihel. Do poločasu opět vedl Hronov, zasloužil se o to Šťavík v 36. minutě. V 77. minutě odmítl pojistku hostující Neuschl a přišel trest v podobě parádní branky Hochmanna, který srovnal na 3:3. V penaltách byli však nakonec úspěšnější hosté. Před 60 diváky řídil zápas Jaromír Styblík.
Miroslav Žežule, vedoucí Kostelce: "Po zlepšeném výkonu proti minulému zápasu jsme na tři body nedosáhli. První poločas byl vyrovnaný, ale vlastními chybami jsme umožnily soupeři vedení. Druhý poločas jsme byli lepším týmem. Výbornými zákroky gólmana J. Kozla, který soupeře vychytal, a parádním gólem M.Hochmanna v 86. minutě jsme dohráli utkání v základní hrací době zaslouženou remízou. V penaltové loterii byli šťastnější hosté."

Osmibodový Borohrádek představil své hřiště posílenému Ohnišovu. Byl to test, zda jsou hosté v takové síle, aby jarní částí projížděli jako nůž máslem. I zde nedělní zápas začínal v 15:00. Na Ohnišov bylo zvědavo 150 diváků, utkání pískal Lukáš Linhart.
V 31. minutě poslal hosty do vedení Marek Baborák, za Borohrádek vyrovnal stav Miloň Vojnar. Stav 1:1 vydržel až do konce a opět přišly ke slovu penalty, ty vyhráli hosté v poměru 4:2.
Radek Sazima, trenér Borohrádku: "Před zápasem bych bral bod všemi deseti. Když jsem se dočetl o týmu Ohnišova, že angažovali 8 nových naplavenin, co hrajou za prachy, tak to budilo velký respekt. Začátek utkání tomu napovídal a proto jsme hráli ze zajištěné obrany a čekali na naše šance. První poločas jsme mohli klidně vyhrát 3:1. To bychom museli proměnit naše šance. Na počet šancí jsme měli vyhrát, ale fotbal se hraje na góly. I přesto všem hráčům děkuji a pochvalu zaslouží i trojice rozhodčích,"

Vedoucí Zdelov (12 bodů) navštívil Polici nad Metují, hrálo se v neděli od 15:00. Dokáží domácí fotbalisté udělat svému předsedovi Karlu Klimešovi radost, to byla otázka před utkáním?
V prvním poločase rozhodne ne, protože Zdelov vedl 1:0 (19. Mráz). Police se však po přestávce výrazně zlepšila, v 49. minutě se trefil Švorčík, v 55. minutě Čermák a vše dovršil dvě minuty před koncem Jandík. Výsledek 3:1 nakonec komentoval polický předseda takto: "Asi bychom měli fotbal hrát až od 46.minuty. V první půli byl soupeř fotbalovější, po změně stran s příchodem Švorčíka přišla zkušenost a na naší hře se to projevilo. Za druhý poločas hráčům děkuji." Před 90 diváky pískal Michal Mlynář.

HVĚZDA KOLA :
Petr Šimek (Smiřice) - jeho tři zářezy přinesly výhru jeho týmu a šest bodů pro Smiřice je fantastickým jarním startem.


UDÁLOST KOLA :

Zvrat utkání v Polici nad Metují, domácí prohrávali 0:1 a dokázali tento stav dokonale zvrátit. Pomohl příchod zkušeného Švorčíka.


VÝROK KOLA :
Radek Sazima, trenér Borohrádku: "Když jsem se dočetl o týmu Ohnišova, že angažovali 8 nových naplavenin, co hrajou za prachy, tak to budilo velký respekt."

NÁVŠTĚVA KOLA :
150 diváků sledovalo zápas Borohrádek - Ohnišov.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 16. ODEHRANÉM KOLE :
14 - Síkora (Lípa),
9 - Klapkovský (Police), Kuchta (Ohnišov),

8 - J. Koutník, Bednář (Smiřice),
7 - Šimek, Korenčík (Smiřice), Šťavík (Hronov),
6 - Tichý (Hronov), Jandík (Police),  
5 - Kováč (Ohnišov), Weisser (Zdelov), Danihel (Hronov),
4 - Neubecker, Dostálek (Zdelov),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal, Novotný, Mráz (Zdelov), P. Matějus, T. Sazima, Moravec, Vojnar (Borohrádek), Vašata, Brzokoupil (Lípa), Rada, Vilímek (Kostelec B),
2 - Hofman, Nosek (Hronov), Matějček, Škarytka, Melichárek, Čížek (Smiřice), Pataki, Čermák, vlastní (Police n. M.), Krpata, Šedivý, Baborák (Ohnišov), Grim, Mondík, Čepelka, Kafka (Lípa), R. Sazima, Lochman, Brendl, Liška (Borohrádek), Hurdálek, Dvořák (Zdelov), Křehký, Hochmann (Kostelec B), 
1 - Pek, Phan Mang Tuong, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Ponikelský, Fof, Raszka, Duong Ming Tung, Bureš, Šimek (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Šnábl, Valtera, Švorčík (Police), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer (Ohnišov),
Staněk, Duda, Barták, Udržal, Staněk (Borohrádek), Kozel, J. Šrámek, Krejčí, Jošt, vlastní (Kostelec B), R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos, M. Horák (Zdelov), Bílek, Palán (Lípa),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 16. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 390 fanoušků, průměr na utkání 97, od počátku sezóny tedy celkem 5 758 diváků, celkový průměr na utkání 89)

Borohrádek - 1 114 diváků (průměr 139 diváků na zápas)                                      Lípa n. O. - 1 065 diváků (průměr na zápas 118 diváků)                                       Zdelov - 778 diváků (průměr 97 diváků na zápas)                                                Police n. M. - 753 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                         AFK Hronov - 708 diváků (průměr na zápas 88 diváků)                                           SK Smiřice - 635 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                                            Kostelec B - 490 diváků (průměr na zápas 61 diváků)                                          Ohnišov - 215 diváků (průměr 30 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 25.3.2016
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace