Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO I. A třída: Rezerva Náchoda přehrála silné Kunčice a drží výsadní postavení


Datum akce: 30.11.-0001

Druhá nejvyšší krajská soutěž má odehrána tři mistrovská kola. Během nich již naznačilo svou kvalitu mužstvo Náchoda B. 

 

Po třech mistrovských duelech sezony drží vedoucí příčku rezerva Náchoda s plným počtem bodů před druhým Novým Hradcem Králové, jenž má na kontě o bod méně. Na opačném pólu tabulky jsou Nepolisy bez bodového zisku. 

V tomto kole si nováček z Náchoda na domácí půdě poradil s jedním z favoritů letošního ročníku z Kunčic. Utkání skončilo divokým skóre 6:3. Nejvýrazněji se na vítězství Náchodských brankově podílel Jimmy Peremene Gidion, jenž se trefil hned čtyřikrát. 

„První poločas nám nevyšel dle našich představ a soupeř tak vedl 3:1. Ve druhé půli se nám podařilo již v 56. minutě srovnat skóre, následně přidat další tři branky a dotáhnout utkání do vítězného konce,“ komentoval utkání a vzepjetí ve druhém dějství Zbyněk Chládek, vedoucí mužstva Náchoda.   

Jeho protějšek Zdeněk Šulc měl o důvodech porážky jasno. Ve druhém poločase totiž domácím výrazně pomohli exotičtí hráči Omovie Kingsley a Jimmy Peremene Gidion. „Po slušném prvním poločase nás v druhé půli posílení domácí jednoznačně přehráli, když nasadili své černé perly,“ řekl.

Naopak výsadní postavení v tabulce po dvou kolech ztratilo Hostinné, další nováček soutěže, jenž remizoval s dalším novým týmem v 1. A třídě, Lokomotivou Hradec Králové, která navíc díky vítězným penaltám získala první dva body v soutěži. Hostinné drží se sedmi body po třech kolech lichotivé třetí místo. 

„Utkání se hrálo ve velkém vedru. Nám nevyšel úvod a během deseti minut jsme prohrávali o dvě branky. Poté se hra vyrovnala a posledních patnáct minut patřilo našemu týmu, když jsme vstřelili tři branky. Ve druhém poločase bylo pár šancí na každé straně. Vyrovnání přišlo až v nastavení hrací doby po naší hrubé chybě v obraně, a tak se šlo na penalty, kde jsme získali ještě bod navíc,“ zhodnotil duel domácí Michal Sobotka. 

„Z Hradce jsme přivezli bod, mohly být tři nebo také žádný. Vzhledem k průběhu utkání asi zasloužená remíza, i když v nastavení mohl rozhodnout Jakoubek, který neproměnil samostatný nájezd. V penaltové loterii pak byli úspěšnější domácí,“ řekl k zápasu Zdeněk Macháček, vedoucí Hostinného. 

Po dvou sestupech hráčsky obrozené Týniště nad Orlicí mělo po dvou kolech na kontě tři body a svoji dosavadní bilanci chtělo vylepšit na hřišti Trutnova, kde se utkalo s místní rezervou, jenž v minulém ročníku také opustila nejvyšší krajskou soutěž. První poločas ovládli domácí poměrem 2:1 a ve druhém dějství náskok ještě zvýraznili o tři branky na výsledných 5:2.

„V utkání dvou týmů, které v minulé sezoně hrály krajský přebor, jsme drželi otěže utkání od počátku ve svých rukou. V první půli jsme neproměnili několik šancí a soupeř snížil. Hned na začátku druhé půle dokonce hosté srovnali. Poté to bylo chvíli o tom, kdo dá branku. Dali jsme ji my a ke konci jsme přidali další dvě a zaslouženě zvítězili,“ sdělil k duelu s vítěznou tečkou pro svůj tým trutnovský Jaroslav Votoček.

Trenér Týniště nad Orlicí Martin Horák s hodnocením soupeře souhlasil. „Myslím, že shrnutí zápasu kolegy z Trutnova je přesné! O osudu zápasu rozhodla třetí branka u tu jsme dostali my. Domácí mužstvo zaslouženě vyhrálo!“   

Derby dvou hradeckých týmů viděli diváci v Třebši. Ta vyzvala Nový Hradec Králové, jenž do soutěže vstoupil výborně a úvodní dva duely dokázal vyhrát. Utkání bylo vyrovnané, přičemž Třebeš se musela vypořádat s absencí několika hráčů základní sestavy. „Utkání hrané v úmorném vedru moc pohledného fotbalu nepřineslo. Bez pěti hráčů základu chyběla naší hře myšlenka i moment překvapení. Ten přicházel jenom se zbytečnými ztrátami míče. Více vzruchu než ve hře bylo v komentářích obou střídaček. Ty byly ale stejně plané, jako hra obou týmů na hřišti. V penaltách pak hosty podržel gólman Šebesta,“ hodnotil derby třebešský Krykorka. 

Hostující trenér Ondřej Kolář uznal, že nerozhodný výsledek je zasloužený. „Ve vyrovnaném utkání, kdy si obě mužstva vytvořila svoje šance, se zrodila spravedlivá remíza. V penaltovém rozstřelu nás dvakrát podržel brankář Šebesta. Chválím mužstvo za týmové pojetí hry, ve kterém vyčníval Ondra Vik.“

Tým Nepolis zatím výsledkově jednoznačně tápe. Po dvou kolech figurovala na jejich kontě nula, a tak to zůstalo i po domácím utkání s Třebechovicemi. Ty položily výrazný základ k úspěchu již v prvním poločase, po kterém vedly 3:0. Jasnou výhru pak hosté pojistili dalšími dvěma trefami ve druhém poločase. 

Domácí litovali nevyužití příležitostí v prvním poločase. „Začali jsme ofenzivně, jenže neproměnili ani jednu ze čtyř šancí, proto přišel trest. Soupeř z prvních dvou útoků dvakrát skóroval. Příliš netrpělivě jsme se pak hnali za obratem a inkasovali potřetí. Tím bylo vlastně po zápase,“ hledal důvody porážky vedoucí mužstva Nepolis Milan Havlík.  

Jeho protějšek Karel Bíl uznal, že měl jeho tým štěstí v tom, že po šancích domácích neprohrával a pak děkoval hráčům za výhru. „Utkání se hrálo za úmorného vedra, ale šancí bylo na obou stranách dost. Po prvních patnácti minutách jsme mohli prohrávat o tři branky, ale byli jsme to my, kdo udeřil první. Do poločasu jsme vstřelili další dvě branky a ve druhém poločase jsme si výhru pojistili dalšími dvěma góly, i když se soupeř snažil o zkorigování výsledku, udrželi jsme nulu. Díky hoši, jen tak dál.“

V souboji Roudnice se Sobotkou padlo také pět branek. Ve 39. minutě poslal Roudnici do vedení Krejcar a za tohoto stavu se také odcházelo do kabin na poločasovou přestávku. Po změně stran vyrovnal v v 54. minutě sobotecký Men a začínalo se od začátku. Roudnice pak v dalším průběhu vstřelila ještě dvě branky a dostala se do vedení 3:1. O zkorigování výsledku se zasloužil v poslední minutě utkání Knobloch, na víc už Sobotce nezbyl čas. 

„Domácí byli herně lepším týmem, ale opět neproměnili několik vyložených příležitostí. Hosté hrozili z brejkových a standardních situací,“ řekl k zápasu Tomáš Rejl, sekretář Roudnice.   

Trenér Sobotky Ladislav Štrobl přiznal, že Roudnice vyhrála zaslouženě, ale byl rozladěný z první inkasované branky, která podle něj nebyla docílena regulérně. „Asi těžko pochopíme, proč pomezní Kubálek pustil domácí ve 39. minutě do několikametrového ofsajdu, ze kterého jsme inkasovali první branku. Jinak si domácí za vyložené šance zasloužili výhru více.“

První tři body do tabulky si připsalo Vrchlabí. To se po úvodních dvou duelech trochu překvapivě krčilo na posledním místě tabulky s výrazně pasivním skóre. I to si však Vrchlabští dokázali výrazně zlepšit v utkání s Černilovem, jemuž v domácím prostředí nastříleli hned pět branek a žádnou neinkasovali. 

Lodivod Vrchlabí David Votoček si pochvaloval fakt, že jeho svěřenci splnili to, co po nich před utkáním chtěl. „V zápase musím hráče pochválit za plnění všech instrukcí, které jsem jim naordinoval. Celé utkání se odehrávalo v naší režii, hráči dobře kombinovali a také stříleli kýžené góly. Proto zůstaly tři body zaslouženě doma,“


Vytvořeno: 30.8.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace