Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO I. A třída: Nový Hradec se výhrou s Náchodem B vyšvihl do čela tabulky


Datum akce: 30.11.-0001

Druhá nejvyšší krajská soutěž má za sebou šest odehraných kol. Po nich je trochu překvapivým lídrem Nový Hradec Králové.

Výsadní postavení si svěřenci Ondřeje Koláře zajistili domácím vítězstvím se silnou rezervou Náchoda. Domácí přitom hráli od čtyřicáté minuty o deseti hráčích po vyloučení A. Jarotka. O třech bodech pro svoje mužstvo rozhodl v první minutě nastavení Matějka. 

„V utkání, ve kterém se obě mužstva snažila hrát kombinační fotbal, se v první půli hrálo nadstandardní utkání 1. A třídy. Bohužel tuto kvalitu snížilo vyloučení na domácí straně. Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem neinkasovat. Hned z kraje ale hosté vsítili krásnou branku. Nám se po nacvičené standardní situaci podařilo díky zásahu Ondřeje Vika vyrovnat. Když už se zdálo, že utkání směřuje k remíze, Martin Šmíd vyslal krásnou přihrávkou do úniku Tomáše Matějku, který nabídnutou příležitostí nepohrdl,“ hodnotil utkání trenér Nového Hradce Králové Ondřej Kolář.  

„Výborně rozehrané utkání, které se nám nepodařilo dotáhnout do vítězného konce. Domácí rozhodli v závěru utkání pěknou brankou,“ okomentoval duel vedoucí mužstva Náchoda Chládek.

Zajímavé utkání se hrálo také v Úpici, kam přicestovala Třebeš. První poločas skončil jednogólovým vedením hostů, když se v šestnácté minutě trefil Kincl. Třebeš pak ve druhém dějství vstřelila ještě dvě branky a získala tak velice cenné tři body, které tým udržely na druhém místě průběžné tabulky. 

„První poločas utkání byl za stálého lijáku poměrně vyrovnaný, i když naši kluci lehčích vah byli na podmáčeném terénu přece jenom o něco pohyblivější. Ve druhém poločase déšť ustal a domácí se snažili o vyrovnání. Přitom však odkrývali více obranu, a tak jsme se dostávali opakovaně do brejků. Hráči se předháněli v tom, co se dá nedat téměř na ligové úrovni. Herní projev týmu se postupně stabilizuje, ale ta koncovka.. Je na čem pracovat,“ sdělil k utkání tým Třebše. 

Úpický trenér Radek Kaplan litoval hrubých chyb, které soupeř potrestal, starosti mu ale také dělají zranění v hráčském kádru. „Soupeř vyhrál zaslouženě. Dopouštíme se zbytečných chyb, které soupeř v tomto utkání vždy potrestal brankou. Trápí nás zranění hráčů, ale příští týden do Nepolis jedeme vyhrát,“ řekl. 

Divoký výsledek se zrodil v Bílé Třemešné, kde se představily v letošní sezoně obměněné Kunčice. První poločas skončil remízou 1:1, ale v tom druhém padlo hned pět branek, přičemž tři body za výhru 4:3 brali hosté. 

„Nedokázali jsme navázat na výhru v minulém kole. Nutno zmínit, že soupeř potvrdil své ambice bojovat o čelo soutěže. Děkuji chlapcům, že dnes bojovali a makali, jak se patří. Určitě ale musíme přidat na důrazu ve vápně, dostáváme laciné góly,“ řekl trenér Bílé Třemešné Zbyněk Šturma.    

Sekretář Kunčic Zdeněk Šulc byl s výhrou samozřejmě spokojený a cení si vydřených třech bodů. „V bojovném zápase domácí dvakrát dotahovali naše vedení. V druhé půli šli do vedení 3:2, ale po dvou našich gólech již odpovědět nedokázali, a tak jsme si z Třemešné odvezli, myslím, zaslouženě perně vybojované tři body.“

V duelu dvou mužstev ze spodní části tabulky mezi domácí Sobotkou a Černilovem bylo k vidění také dost branek, konkrétně pět. Domácí po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedli 2:1, prosadila se předsezonní posila z Nové Paky Wojcik a M. Topič. Ve druhém dějství Sobotečtí potvrdili vedení dalšími dvěma brankami a po vítězství 4:1 slavili důležité tři body. 

„V zápase jsme byli od začátku aktivnějším mužstvem, což jsme vyjádřili i v prvním poločase dvěma brankami. Hosté v utkání zahodili dvě velké šance, tu gólovou na konci prvního poločasu jsme jim vypracovali sami, když náš obránce poslal do samostatného nájezdu hostujícího útočníka. Hráčům musím poděkovat za bojovnost a přístup. Po prohraném utkání ve Vrchlabí to nebylo jednoduché,“ uvedl k zápasu trenér domácích Ladislav Štrobl. 

„Proměnili jsme méně svých příležitostí, proto jsme prohráli. Domácí se na zápas lépe připravili, k jejich zdaru přispěl i rozhodčí, který na nás odpískal neuvěřitelné množství standardních situací a za našeho sílícího tlaku odpískal penaltu, kterou viděl jen on. A bylo po zápase,“ znělo po utkání z realizačního týmu Černilova. 

Po minulém debaklu na hřišti Třebše toužil nováček z Hostinného znovu navázat na povedené výkony a výsledky z úvodu soutěže. A to se mu nakonec podařilo. V domácím duelu s tápajícími Nepolisy totiž vyhrál 3:2. Hostinné přitom hned od páté minuty prohrávalo po brance Masáka. Do konce poločasu ale skóre otočili Maličký a střelec Jakoubek. Rozhodující branku vstřelil tři minuty před koncem R. Polák, neboť hosté ještě v poslední minutě snížili na konečných 3:2. 

„Vyrovnaný zápas na těžkém terénu. Po poločasovém vedení 2:1 jsme přestali hrát a pouštěli soupeře do šancí. Děkovat můžeme pouze jejich nemohoucnosti a brankáři Zítkovi. Uklidňující třetí gól přišel tři minuty před koncem, hosté pak už pouze korigovali z penalty. Vydřené vítězství,“ řekl vedoucí mužstva Hostinného Zdeněk Macháček. 

„Opět jsme do Hostinného nepřijeli v optimální sestavě, ale od začátku byli naši hráči domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Od doby, kdy domácí strhli vedení na svou stranu, jsme byli lepším týmem my a domácí jen trnuli, kdy to tam spadne. Jenže to nepřišlo, střelecká impotence se nás nechtěla pustit. Co je platné, že nás chválí rozhodčí i domácí, když body nevezeme. Letos je 1. A třída vzácně vyrovnaná, rozhoduje i trocha štěstí, kterou měl dnes náš soupeř,“ sdělil k utkání zkroušeně Milan Havlík, vedoucí Nepolis.  

Výsledkově zabrat dokázala doposud poslední Lokomotiva Hradec Králové. Ta přivítala rezervu Trutnova a po dvaceti minutách vedla již 3:0. Nutno ale říci, že domácí hráli od dvanácté minuty o deseti po vyloučení brankáře Votočka. Trutnovští pak ve zbytku utkání dokázali pouze snížit na konečných 3:1, a to až v samotném závěru, když se v poslední minutě prosadil Vošanovič. 

„Podali jsme bojovný výkon a zásluhou toho získali tři body. Pochvalu zaslouží celé naše mužstvo,“ radoval se po zápase domácí Michal Sobotka. 

„Další z řady utkání, ve kterých jsme si vlastní nekoncentrovaností nechali utéct začátek. Hned v deváté minutě jsme po dlouhém nákopu inkasovali a vzápětí šli do deseti, když byl po faulu před velkým vápnem vyloučen brankář Votoček. Bohužel, než jsme se vzpamatovali, přišly další dva rychlé údery. Co na tom, že od 30. minuty jsme domácím prakticky nepůjčili balón, když jsme se nedostali dál než před velké vápno a tutovky, do kterých jsme se dostali, jsme využít nedokázali,“ litoval realizační tým Trutnova špatného vstupu do utkání. 

Ze spodních pater tabulky po neúspěšném úvodu sezony stoupá Vrchlabí, které tentokrát vyhrálo v Třebechovicích. A to jasně – 3:0, když o vítězství hosté rozhodli již v prvním dějství, ve kterém vsítili všechny tři branky. 

„První poločas jsme totálně zpackali, a i když jsme ve druhé půli měli několik příležitostí, výsledek již zůstal nezměněn,“ řekl k duelu Karel Bíl, vedoucí Třebechovic. 

To hostující David Votoček byl s výsledkem pochopitelně spokojen. „Tento venkovní zápas se nám opravdu vydařil. V první půli jsme si vytvořili nátlakovou hrou několik brankových příležitostí, z nichž jsme proměnili tři a víceméně bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Ve druhém poločase jsme hru nadále kontrolovali, ale další branky jsme už vsítit nedokázali,“ řekl.  

V posledním zápase kola hostilo Týniště soupeře z Roudnice. V utkání branka nepadla a o bonusovém bodu tak rozhodovaly penalty. V nich byli úspěšnější hosté. Roudnici v utkání výborným výkonem podržel brankář Hopko.  

„Zápas týmů ze spodních pater tabulky nabídl velmi pěkné utkání se šancemi na obou stranách. Hosté byli kombinačně lepší, ale díky bojovnosti jsme je dokázali přehrát. Ovšem neproměněné dvě penalty a další šance nás stály vítězství! Bereme však každý bod a bojujeme dál,“ sdělil trenér domácích Martin Horák. 

Toto vyrovnané utkání rozhodl výborný výkon našeho brankáře Hopka, který chytil dvě penalty ve hře a další v penaltovém rozstřelu. Domácí hrozili z brejků, my jsme lépe kombinovali, ale vypracované šance neproměnili. I přes přísně odpískané penalty podal hlavní rozhodčí dobrý výkon, “ hodnotil zápas asistent trenéra Roudnice Zdeněk Mikan. 

Po šesti kolech nové sezony je tak na prvním místě tabulky Nový Hradec Králové se čtrnácti body. O bod zpět jsou pak dva třináctibodové týmy – Třebeš a Kunčice. Na poslední příčku spadly po tomto dějství Nepolisy, které zatím získaly tři body.


Vytvořeno: 20.9.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace