Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Ohlédnutí nad podzimní částí krajské 1.A třídy mužů


Datum akce: 30.11.-0001



Krajská 1.A třída dospělých ukončila svoji podzimní část vedením Bystřianu Kunčice a rovněž rozhodnutím Výkonného výboru KFS, které na základě většinového vyjádření klubů tuto soutěž početně srovnalo s krajským přeborem na 16 účastníků v soutěžním ročníku 2013/2014.
Na start letošního ročníku se postavilo startovní pole se třemi expřeborovými účastníky, ani jeden z tria týmů Nový Hradec Králové, Dobruška a Police neskončil na medailových místech a Police n.M. je dokonce poslední.
Tabulka po podzimu ...

Krajská fotbalová I. A třída: Ohnišov - Roudnice.


1.A TŘÍDA MUŽI     


V čele tabulky je suverénně s osmibodovým náskokem Bystřian Kunčice. Parta zkušených hráčů okolo Doležala, Hůlky, Kratochvíly, Téra a Pilaře vedená Petrem Hypiusem prohrála pouze jednou a jedenáckrát zvítězila, což je jev hodně nevídaný.
"Je mi ctí trénovat takové mužstvo", prohlásil v Deníku kouč Hypius ...

Pohotovost má fotbalový Chlumec n.C., exligový Jan Kraus začíná svoji trenérskou práci prodávat a mladý tým se zejména ve druhé polovině soutěže rozjel. Soutěž chlumečtí sice zahájili vysokou prohrou ve Vysoké n.L., ale závěrečná výhra nad Vrchlabím 4:1 jim dala stříbrnou postupovou příčku. Nejlepšími kanonýry jsou Jiří Kučera (1993) a Jakub Jelínek (1988).
Jan Kraus zhodnotil podzim pro Hradecký deník ..

Vrchlabští fotbalisté dlouho čeřili vodu, ale dvě závěrečné prohry o tři branky v Kunčicích a v Chlumci posadily tým na třetí místo, jenže jarní odvety se budou hrát v Krkonoších. Faktem zůstává, že FC Vrchlabí nyní chybí domácí stánek (hřiště ustoupilo investici mladoboleslavské Škodovky) a azyl v nedalekých Kunčicích n.L. není určitě věcí, která by fotbal ve Vrchlabí podporovala.

Určitě černého koně jarní části můžeme hledat na Novém Hradci Králové, loňský expřeborový tým určitě na jaře ještě promluví do souboje o vedoucí příčky. Tým se opírá o střeleckou pohotovost Neppla, Olšáka a Šmída.
Trenér Silbernágel hovoří o nutnosti vylepšit obrannou činnost ...

Krajská fotbalová I. A třída: Ohnišov - Vysoká nad Labem. Vysoká n.L. patřila vzhledem ke kvalitě kádru a zázemí k favoritům, ale doslova prohospodařila několik zápasů doma (Přepychy, Úpice, Třebechovice) a tam hledejme příčinu "až" pátého místa nováčka soutěže. Z pohledu FK je bodů poměrně dost a Miroslav Píša věří v klidné jaro. O tom také Deník ...

Druhý nováček z Úpice patří do lepší poloviny tabulky, trenér Roman Čáp dal týmu tvář a úpický fotbal má po dlouhé době velmi konkurenceschopný celek.

Bohuslav Jakoubek Expřeborová Dobruška sází na odchovance, ale její koncovku musel v závěru opět vylepšit střelec Hájek, jeho góly nakonec pomohly k lepším výsledkům a sedmému místu. Trenér Jakoubek míní, že v Dobrušce mají na čem stavět, okolo tria zkušených Doubek, Hájek a Zrzavý hrají vesměs mladíci.

Roudnice s krásným areálem a dobrým týmem dlouho okupovala závěrečné příčky, závěr podzimu však vylepšila a posunula se na osmé místo. Z týmu odešel střelec Hůlka do Kunčic. Trenér Koudelka i přes nevydařený úvod svému kolektivu věřil, více v Deníku ... Ne se vším souhlasil gólman Roudnice Zasadil.

Stanislav Mára a Pavel Poledno z vedení FC Kostelec nad Orlicí V Kostelci n.O. během podzimu rezignovala dvojice Umlaufů, nakonec tým uhrál 15 bodů, aktivní skóre a zřejmě při sestupovém klíči, který je minimalizovaný, se záchranou mít starosti nebude. Nový kouč Stanislav Mára tvrdí, že mladí hráči musí ještě dozrát ...

V Přepychách nastalo reálné zhodnocení možností fotbalu v této obci a 1.A třída po loňské záchraně je zřejmě současným optimem pro tento klub. 15 bodů dává dobré vyhlídky pro jaro. Podle trenéra Mikušika je největším problémem týmu hra záložní řady.

Odchod střelce Jindřicha Václavka do Týniště poznamenal střeleckou produktivitu Třebechovic, krásný areál pod Orebem by si ale zasluhoval lepší výsledky.
Nad podzimem se zamyslel v Deníku hrající trenér Roman Kyral, který řekl, že na víc zřejmě tým neměl.

Ohnišovský fotbal bude na jaře čekat, jak se zvednou celky z posledních míst, 13 bodů je pro klub z malé obce asi výsledkem, který nebyl přijat s nadšením. Jiří Klemenc říká, že tým se nevyrovnal s velkou obměnou kádru.

Černilovu vloni utekl postup do nejvyšší krajské soutěže doslova v posledních chvílích, závěrečná prohra v Třebechovicích je ještě v paměti. A letos - tým se krčí na předposledním místě s deseti body a s obavami vyhlíží jaro.

K Polici n.M., loňskému účastníku krajského přeboru, lze říci jen jedno, tým má rozhodně na víc, což dokázal až v úplném závěru podzimní části. Sedm bodů a poslední příčka, to je asi velké zklamání pro všechny okolo polického fotbalu.

Krajská fotbalová I. A třída: Nový Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou.

Jak vypadá koření fotbalu, tedy góly, v 1.A třídě:


KANONÝŘI 1.A TŘÍDY (po 13.kole)

11 - Neppl (Nový Hradec),
9 - R.Brzek (Kunčice), Winter (Úpice),
8- Šlechta (Vrchlabí)
7 - J.Kučera (Chlumec), Jandík (Police), Hašek (Přepychy)
6 - J.Jelínek (Chlumec), Doležal (Kunčice), Jakoubek (Vrchlabí), Šmíd, Olšák (Nový Hradec), Mikušík, Hájek (Dobruška), 
5 - Herrmann (Chlumec), Laštovička (Kunčice), Dvořáček (Roudnice), Prát (Přepychy), Štěnička (Černilov), Macháček (Ohnišov),
4 - Dohnálek (Vysoká), M.Kučera (Chlumec), Kmoníček (Roudnice), Dobýval (Ohnišov), R.Kyral, Vích (Třebechovice), Švandrlík, L.Šrámek (Kostelec)
3 - Beneš (Chlumec), Hůlka (Kunčice), Kárník (Přepychy), Ježek (Černilov), P.Kraus (Vrchlabí), David, D.Brzek (Ohnišov), Kollert (Police), Páter (Nový Hradec), Lochman (Třebechovice), Kejzlar (Úpice) 
2 - Jarkovský, Macháček, Jelínek (Vysoká), Bráborec, J.Hanuš, D.Jelínek (Chlumec), J.Šrámek, Bolehovský, Řehák, Klapal (Kostelec), Tér, Šulc (Kunčice), Slezák, Jiroutek (Roudnice), vlastní (Přepychy), Hušek (Černilov), Votoček, Kolář, Šulc (Vrchlabí), Klapkovský, Pavlů (Police), Rada, Hanzlík, Čáp (Úpice), Jindra (Nový Hradec), M.Dostál, Doubek, Krahulec (Dobruška), Pokorný (Třebechovice)
1 - Šulc, Haken, Dvořák, Kalaš, Samek, Bittnar, vlastní (Vysoká), Havránek, Vopátek (Chlumec), Hochman, Mlynář, Cvejn (Kostelec), Janata, Hruška, Kratochvíla, Vik, Hornych, Rohlíček, Pilař (Kunčice), Koblížek, Bednář, Samšeňák, T.Krejcar, Mikan, J.Krejcar (Roudnice), Čtvrtečka, Kubec, Kovaříček (Přepychy), Čapek, Filip, Linhart, Benák, Jarotek (Černilov), Hawel, Vejnar, Burger, Panýr (Vrchlabí), Fetter, Mityska, Kratěna (Ohnišov), Schubert, Pášma, Pataki, Kalaš (Police), Mach, Marel, Šulitka, Stránský (Úpice), Přiklopil, Kolář, Jarotek (Nový Hradec), Týfa, Kováč, Jirásek, Štětina (Dobruška), Krejčí, Hruška, vlastní (Třebechovice)

V tabulce chybí střelec Sk Přepychy v zápase s Vysokou.

Žádný gól v utkání v dosavadním průběhu soutěže nevstřelily Police n.M. (celkem 7x), Kostelec n.O. (4x), Ohnišov (4x), Roudnice (4x), Dobruška (4x), Černilov (3x), Přepychy (3x), Třebechovice (2x), Nový Hradec Králové (2x), Vrchlabí (2x), Úpice (2x), Vysoká n.L. (2x), Kunčice (1x).

V každém zápase se alespoň jednou v 13 odehraných kolech trefili svěřenci Jana Krause z Chlumce n.C..

V 12.kole s řadou dohrávek padlo rekordních 31 branek, průměr 4,42 gólu na utkání (hlavně díky utkání Dobruška-Ohnišov 8:1), v  posledním kompletním 13.kole padlo 30 branek, průměr 4,28 gólu na utkání, a byl vyrovnán rekord ze 7.kola.
(v 11.kole 20 branek, průměr 2,85 gólu na utkání, v 10.kole 29 branek, průměr 4,14 gólu na utkání, v 9.kole 19 branek, průměr 2,71 gólu na utkání, v 8.kole 27 branek, průměr 3,85 gólu na utkání, v 7.kole 30 branek, průměr 4,28 gólu na utkání, v 6.kole 24 branek, průměr 3,42 gólu na utkání, v 5.kole 18 branek, průměr 2,57 gólu na utkání, v 4.kole 19 branek, průměr 2,71 gólu na utkání, v 3.kole 17 branek, průměr 2,42 gólu na utkání, v 2.kole 19 branek, průměr 2,71 gólu na utkání, v 1.kole 27 branek, průměr 3,85 gólu na utkání).
Nejméně branek - 17 - padlo v 3.kole.


Krajská fotbalová I. A třída: FK Chlumec nad Cidlinou - Vrchlabí.

Zástupci některých klubů nám zodpověděli po skončení podzimu pět otázek ...

Jaké je Vaše hodnocení podzimu z pohledu Vašeho klubu ?"

 Vladislav Koudelka (Roudnice): "Nato, že se nám začátek sezóny nepovedl, tak nakonec panuje spokojenost."
Ing.Karel Heger (Chlumec): ".Pro chlumecký fotbal to byla nejúspěšnější podzimní část za poslední roky.Velkou měrou k tomu přispěl příchod trenéra Jana Krause , který dokázal z hráčů dostat maximum."

Jaký nejkrásnější a nejhorší zážitek máte z podzimní části soutěže ?

Vladislav Koudelka: "Nejkrásnější, že jsme v Polici neinkasovali a poprvé za 10 let působení v 1.A.třídě jsme tam poprvé vyhráli 1:0. Nejhorší, když jsme hráli v Ohnišově a místo abychom vyhráli výraznějším rozdílem, tak jsme prohráli 2:1. Tento zápas mě bude dlouho strašit."
Ing.Karel Heger: "Nejhorší zážitek byl z hlediska výsledku zápas v Kunčicích, kdy jsme v závěru ostřelovali tyče branky domácích, ale na vyrovnání to nestačilo. Nejkrásnější  zážitky asi byly ze všech vyhraných zápasů."

Častým tématem diskuzí jsou výkony rozhodčích, koho považujete za výraznou pozitivní osobnost této profese v našem kraji a s kým byste se naopak již nerad setkal ?

Vladislav Koudelka:"Víme jak to je. Rozhodčí to mají v této soutěži těžké, jak nepomůžou domácím, tak je zle, všechno se svede na ně. Ale kolikrát zato můžou hráči, nedají ty nejvyloženější šance a pak se to právě svádí na rozhodčí. Samozřejmě že někteří jsou dobří a špatní, ale to samé máte u hráčů a trenérů."
Ing.Karel Heger: "Nemáme k rozhodčím žadné větší výhrady, oni to nemají lehké v souvislosti s aférami ve vyšších soutěžích, ale stále chceme věřit, že při sporných výrocích v tom nejsou nekalé úmysly."

Pokud se podíváte na další týmy, který klub Vás ve vzájemném utkání fotbalově zaujal ?

Vladislav Koudelka: "Nejvíce mě zaujaly mladý tým Chlumec nad Cidlinou a nováček z Úpice."
Ing.Karel Heger: "Soutěži vévodí zkušené Kunčice, ostatní mužstva jsou vyrovnaná a porazit se dá každý, z našeho pohledu se nám líbila hra nováčka z Úpice."

Jaký námět byste případně měl pro Královéhradecký KFS z hlediska organizace této druhé nejvyšší krajské soutěže dospělých ?

Vladislav Koudelka: "Všude se říká, že je potřeba šetřit a místo toho rozšíříme 1.A třídu. Kdyby se rozdělila na dvě skupiny, hrálo by se více derby a oddíly by měly na zaplacení rozhodčího. Takhle se to většinou dotuje. Vítězové by pak hráli o postup do krajského přeboru."
Ing.Karel Heger: "Nejsme pro převratné změny v soutěžích a současný systém nám vyhovuje."

 




Vytvořeno: 22.12.2012
redakce


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace