Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Členství ve FAČR a jeho výhody pro fotbalové kluby a jednotlivé členy


Datum akce: 30.11.-0001

Projekt Členství ve Fotbalové asociaci České republiky (FAČR), který odstartoval začátkem roku 2012, vytvořil během svého fungování reálnou a aktuální databázi všech osob pohybujících se a vyvíjejících činnost ve fotbale v České republice. Kvalitní technické zpracování a funkčnost projektu vyvolaly obdivný zájem UEFA, FIFA a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Co ovšem tento projekt přináší fotbalovým klubům a jednotlivým členům?

Ke konci roku 2012 se počet členů FAČR ustálil na úctyhodném čísle 280 810 osob, které jsou aktivní ve fotbale. S platností od 1. 7. 2012 dle nových stanov FAČR mohou činnost ve fotbale v České republice vykonávat pouze členové Fotbalové asociace České republiky. Členem jsou všichni, kdo vyvíjejí činnost ve fotbale od dětí, přes ženy až po seniory. Jedná se o hráče, trenéry, rozhodčí, funkcionáře klubů, ale i samotného FAČR. Díky Členství dokáže FAČR kdykoliv rozhodně říci, kolik lidí tvoří fotbal v České republice. Členem FAČR se může stát i fyzická osoba nevyvíjející činnost ve fotbale v ČR a má pouze osobní zájem stát se členem FAČR.

Jednotlivec má dvě možnosti jak se stát členem, buďto prostřednictvím klubu anebo bez klubové příslušnosti. Formuláře pro přihlášení člena jako jednotlivce či prostřednictvím klubu jsou k nalezení na stránkách clenstvi.fotbal.cz. Členství a klubové příslušnosti lze během roku měnit jednoduchým formulářem, který stejně jako ostatní lze opět nalézt na clenstvi.fotbal.cz. Členské příspěvky lze následně zaplatit individuálně převodem na účet za jednoho člena či hromadnou platbou, pomocí které si může klub na stránce clenstvi.fotbal.cz vygenerovat speciální variabilní symbol, pod kterým lze členské příspěvky uhradit za více členů.

Pokud byl jednotlivec členem FAČR již v roce 2012, musí si pro rok 2013 své členství obnovit zaplacením členského příspěvku. Obnovování členství na rok 2013 bude probíhat v období od 1. ledna do 28. února 2013.

Fotbalové kluby

Pro rok 2013 dochází ke změně systému přerozdělování členských příspěvků – celý mechanismus výběru členských příspěvků a systém hospodaření s nimi, jsou stanoveny směrnicí VV FAČR. Zároveň se mění i výše samotných příspěvků na tyto částky:
a) 200,- Kč ročně u dospělých
b) 100,- Kč ročně u mládeže do 18 let (osoby roku narození 1995 a mladší) a důchodců od 70 let (osoby roku narození 1943 a starší)

Z celkové vybrané sumy členských příspěvků od všech členů bude 80% automaticky přerozděleno nazpět ve prospěch členských klubů hrajících krajské a okresní soutěže prostřednictvím Okresních fotbalových svazů. Kluby Gambrinus ligy, Druhé liga, ČFL, MSFL, divizních soutěží a Juniorské ligy se podílu při rozdělování této částky zřekly. Výkonný výbor FAČR na svém zasedání dále rozhodl, že částka bude dále navýšena o částku 20 miliónů Kč, kterou FAČR obdrží ze státních dotací na základě své funkční členské databáze. Přerozdělování ve prospěch klubů proběhne dle počtu jejich členů, kteří do 28. února 2013 zaplatili členský příspěvek. Za členy, kteří do tohoto dne neměli zaplacené a zaktivněné členství klub dotaci z členských příspěvků neobdrží.

Pro příklad, při počtu členů 280 810, který byl na konci roku 2012, by se vybraná částka rozdělovala mezi 247 844 členů FAČR působící v klubech na okresní a krajské úrovni, což by znamenalo příspěvek pro klub na jednoho hráče v hodnotě 226 Kč. A to bez rozdílu, zda se jedná o dospělého, který zaplatil 200 Kč či o dítě nebo důchodce, kteří zaplatili 100 Kč.

Zbylými 20% z vybrané částky kryje FAČR náklady na technickou správu databáze a přípravu bonusového programu pro všechny členy své fotbalové rodiny FAČR, který nabídne výhody pomocí, kterých není složité ušetřit až tisíce korun ročně. Celá vybraná částka je tedy v důsledku zpětně použita ve prospěch všech členů FAČR.

Bonusový program

Pro rok 2013 vytvořil FAČR ke Členství bonusový program, kterým se chystá odměnit všechny své členy za jejich aktivitu ve fotbale. Bonusový program bude fungovat prostřednictvím bonusové karty, která bude sloužit jako jednoduchý a funkční identifikátor člena. Členská karta nabízí výhody existující benefitní sítě ALIVE obsahující více než 1500 obchodních míst ať již klasických, nebo on-line obchodů. Karta přináší členům Fotbalové asociace České republiky rozsáhlou síť benefitů po celé České republice včetně pojištění, restauračních zařízení, sportovních obchodů, kaváren, vstupů na kulturní akce a mnoho dalších. Kromě toho budou mít členové Fotbalové asociace České republiky možnost využívat dalších exkluzivních výhod cílených přímo na ně samotné. Ty budou postupem času ohlašovány na clenstvi.fotbal.cz a Facebook profilu facebook.com/ClenstviFacr. Všichni členové budou pravidelně dostávat elektronický Newsletter, který bude informovat o nejnovějších benefitech a výhodách, které Členství a bonusová karta nabízí.

Členská karta FAČR ALIVE je vydávána s platností na tři roky, přičemž platnost je v každém roce vázána na aktivní členství ve FAČR. Na kartě je kromě platnosti vizuálně uvedeno také unikátní číslo karty, které umožňuje kartu ALIVE uplatnit on-line u vybraných obchodníků. Karta bude opatřena QR kódem, který bude po načtení přesměrovávat členy na stránku bytclenemsevyplati.cz, kde naleznou aktuální nabídkou výhod, které mají dispozici. Distribuce karet začne 15. dubna 2013 a celý bonusový program bude zaktivněn ke dni 1. května 2013.


Vytvořeno: 11.2.2013
FAČR


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace