Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Statut rozhodčího Královéhradeckého krajského fotbalového svazu


Datum akce: 30.11.-0001

S T A T U T   R O Z H O D Č Í H O

 

Královéhradeckého KFS

 

 

Rozhodčí, který je delegován k řízení soutěží FAČR KR KKFS je povinen se při své činnosti řídit Stanovami FAČR, rozhodnutími Výkonného výboru KKFS a z jeho pověření pokyny Komise rozhodčích KKFS, která jej přímo řídí.

 

 

ROZHODČÍ JE POVINEN RESPEKTOVAT PŘEDEVŠÍM TYTO ZÁSADY :

 

  • Být k dispozici KR KKFS. Pokud rozhodčí nemůže vykonávat funkci z vážných důvodů, musí se včas omluvit způsobem určeným KR KKFS.
  • Důsledným uplatňováním pravidel fotbalu a dalších norem je povinen vždy vytvářet stejné podmínky pro hráče a funkcionáře obou družstev daného utkání.
  • O událostech souvisejících s jeho činností podávat pravdivé, úplné a přesné informace příslušným komisím KKFS.  
  • Respektovat všechny rozhodnutí a pokyny odborných komisí KKFS a Výkonného výboru KKFS. Veřejně nediskutovat s těmito orgány mimo oficiální jednání KKFS.
  • Neustále se odborně a fyzicky připravovat,dbát na dodržování životosprávy zvláště den před a v den utkání, aby byl schopen vždy podat maximálně koncentrovaný výkon, který plně odpovídá požadavkům KR a VV KKFS.
  • Udržovat svůj zdravotní stav na odpovídající úrovni. V případě vážných zdravotních problémů, které dočasně nebo trvale zamezují podat optimální výkon, okamžitě informovat KR KKFS.
  • Jednat a vystupovat na veřejnosti i v soukromém životě slušně a důstojně tak, aby nepoškozoval dobré jméno funkce rozhodčího KKFS, podporovat rozvoj fotbalu a zvyšovat prestiž funkce rozhodčího.
  • Nepožívat alkoholické nápoje a omamné prostředky před a v průběhu utkání v němž působí jako rozhodčí KKFS.
  • Nerozšiřovat a nepublikovat jakékoli informace či obrazové materiály ( videa, fotografie apod.)  z utkání KKFS na internetu či na různých sociálních sítích (facebook, badoo, twitter apod.).
  • Funkce rozhodčího vyžaduje bezúhonnost a proto rozhodčí v rámci KKFS nesmí:

-         vykonávat jakoukoli funkci v klubech, jejichž mužstvo je zařazeno do soutěží KKFS bez svolení KR KFS, popřípadě VV KFS

-         sázet nebo podílet se na sázkách na fotbalová utkání hraná v rámci KKFS, a na utkání,v nichž vykonává funkci rozhodčího, ať již přímo nebo nepřímo prostřednictvím jiných osob a subjektů                                

  • Plnit požadavky KR KKFS související s vyplňováním písemností, dodržováním určeného oblečení společenského i sportovního a účastí na akcích pořádaných KKFS.
  • Ke svým kolegům být loajální, jejich výkony nebudu veřejně komentovat a nebudu podávat komentáře k výkonům kolegů do tisku a do sdělovacích prostředků. 

 

ROZHODČÍ JE OPRÁVNĚN :

  • Žádat od KKFS plnění práv daných zejména Soutěžním řádem fotbalu, článkem 42.
  • Žádat od KKFS plnění práv daných Rozpisem soutěží – Hlava III.
  • Na požádání zástupců médií vysvětlit svoje rozhodnutí s přihlédnutím k zásadě nevyjadřovat se k případům, které podléhají následnému disciplinárnímu řízení. Může tak učinit po utkání a to pouze v civilním oděvu, po uzavření veškerých formalit, souvisejících zejména s vyplněním Zápisu o utkání a po uskutečněném zhodnocení utkání delegátem KKFS, avšak s plnou zodpovědností za své výroky.

 

     Nerespektování tohoto Statutu rozhodčího KKFS bude mít za následek sankce v rozsahu od opatření KR KKFS až po vyřazení z delegační listiny rozhodčích VV KKFS.

 


Vytvořeno: 6.3.2013
Zbyněk Novotný


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace