Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Divizní los bez Lhoty pod Libčany, do soutěže postupuje šestý Rapid Liberec a sedmé Živanice


Datum akce: 30.11.-0001

Snad již definitivní los divizní skupiny C zveřejnil sekretariát KPŘFČ. Ve skupině C divize budou z týmů Královéhradeckého kraje startovat FK Náchod, TJ Dvůr Králové, MFK Trutnov a 1.FK Nová Paka. Z divize odstoupila Lhota pod Libčany, tato zpráva dorazila ze sekretariátu KPŘFČ v úterý 25.června.


Dalšími účastníky soutěže jsou týmy, které startovaly v uplynulém soutěžním ročníku, tedy Svitavy, Kutná Hora, Dobrovice, Pardubice B, FKP Turnov, Ústí nad Orlicí a Letohrad.
Tabulka uplynulého ročníku zde ...
Hodnocení zástupců východočeských klubů ...

Jako vítězové krajských přeborů postoupili mimo přeborníka našeho kraje MFK Trutnov také vítězové Pardubického krajského přeboru SK Vysoké Mýto a Libereckého krajského přeboru Sokol Jablonec n.J.. Ti nahradili sestupující Holice, Semily a Nový Bydžov.

Zcela mimo pořadí se do soutěže dostali sedmý (!?) tým z Pardubického krajského přeboru Živanice (tabulka přeboru zde), třetí a šestý tým Libereckého krajského přeboru Železný Brod místo Mšena a VTJ Rapid Liberec místo Hlavice (tabulka přeboru zde).
Tyto kluby byly do soutěže zařazeny místo odstoupivších Mšena a po losovacím aktivu Lhoty pod Libčany a samozřejmě místo postupujících Jiren. Jestli je praxe zařazování týmů z prostřední části tabulek krajských přeborů správná, to necháme na posouzení fotbalové veřejnosti.

Po loňských rošádách s postupy a sestupy, které náš kraj pocítil, se ani letos nemůžeme zbavit pocitů nestandardních východisek.


Důležitá ustanovení Soutěžního řádu,

článek 5:

4. Odhlásí-li se přihlášené družstvo ze soutěže po jejím rozlosování, avšak ještě před jejím zahájením, nebo vystoupí-li ze soutěže před ukončením její podzimní části anebo bude-li v této době ze soutěže vyloučeno na základě čl. 64 odst. 1, nemůže být v témž soutěžním ročníku zařazeno do jiné třídy soutěže a pro příští soutěžní ročník bude zařazeno do nejnižší třídy soutěže svého okresu. Řídící orgán soutěže je v těchto případech povinen postihnout klub takového družstva pořádkovou pokutou podle čl. 57 písm. a). Řídící orgán má v období před zahájením soutěže právo soutěž doplnit po dohodě s nižšími orgány na původně stanovený počet.
6. Naplní-li družstva, která se odhlásila, vystoupila nebo byla vyloučena ze soutěže stanovený počet sestupujících, potom družstvo, které v soutěži skončí na posledním místě, nesestupuje.
8., písmeno d. - Do divize družstvo, které se umístilo na 2. místě z toho krajského přeboru, do něhož územně patří družstvo, jehož místo se v divizi uvolnilo. Pokud toto družstvo nemá zájem o postup, nabídne řídící orgán soutěže postup dalším družstvům v tomto krajském přeboru podle jejich umístění.

článek 7:

3. Družstvo, které se po skončení soutěže příslušného ročníku umístí na posledním místě, ze soutěže zpravidla sestupuje. Řídící orgán může rozhodnout v konkrétním případě i jinak, pokud je to v zájmu dodržení regulérnosti soutěže (viz čl. 5 odst. 6).



Vytvořeno: 25.6.2013
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace