Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Na fotbale u Vás - pouťové kouzlo v Bydžově tentokrát nefungovalo, Jan Chasák přišel, viděl a zvítězil


Datum akce: 30.11.-0001

1.kolo VOTROK krajského přeboru mužů mělo na programu i utkání RMSK Nový Bydžov-FC Spartak Rychnov nad Kněžnou. Zápas hraný na novobydžovskou pouť, tedy 11.srpna 2013, měl i další pikantní příchuť, na lavičku Rychnova v roli trenéra přijel do Bydžova Jan Chasák, který v krajském přeboru novobydžovskou juniorku již vedl. V novobydžovském klubu se přes léto po sestupu z divize událo hodně změn, 11 hráčů posílilo na základě smlouvy společný tým s Novou Pakou, řada hráčů odešla na hostování, v posledních dvou týdnech například Ondřej Karanský nebo Tomáš Vaněk. Rychnov měl za sebou poměrně velmi úspěšné jaro, kdy čeřil vody krajského přeboru. Nový domácí trenér Michal Stříž měl však pro utkání k dispozici plnou šestnáctku fotbalistů, v kádru mu ještě chyběli Petr Tomeš a Ondřej Janouch. 

Záznam celého utkání zde ....



RMSK CIDLINA NOVÝ BYDŽOV - FC SPARTAK RYCHNOV N.K.   1   :   4  (0:2)
BRANKY: 79. Dítě - 19. Vala, 35. Kubec, 50. Valášek, 89. Vala (sestřih branek zde)
Sestava RMSK:
Špičák - M.Vincour, Obermajer, Přikryl, F.Vincour - Pospíšil (46.Zich), Matějka, Krejčí, Sekera (65.Valenta) - Mokošín - Dítě, trenér Stříž, vedoucí týmu Pospíšil
Sestava RK:
Syrový - Pups, Kubec, Bárnet, Pohl - Vala, Semerád, Trejtnar, Brandejs (89.Mondík) - Zajíček (68.Volný), Valášek (80.Jedlinský), trenér Chasák, vedoucí týmu Kameník

rozhodčí Korec - Beránek, Andrýs, ŽK 2:3, ČK 0:0, PK 0:0, 290 diváků, DS Hradecký

Ideální počasí, slušná divácká kulisa, novobydžovská pouť - mohl se očekávat dobrý fotbal. Už v 1.minutě nová akvizice v domácím dresu Vojtěch Sekera vyslal ostrou střelu, ve 3.minutě F.Vincour poslal ostrý míč do vápna, ve velké šanci se ocitl Dítě, ale kromě brankáře Syrového trochu zmátl i sebe. Jenže - hosté nasadili propracovaný obranný blok, hráli velmi dobře hustý presing na každého hráče domácích s míčem a co bylo čím dále více patrné, byli rychlejší. V 19.minutě domácí Pospíšil špatně rozehrál, M.Vincour řešil situaci faulem a z trestného kopu vypálil Vala z 25 metrů, Špičák jen míč tečoval a ten skončil v šibenici (0:1). V 20.minutě rozehrál pod tlakem opět špatně F.Vincour, Valášek utekl Obermajerovi a domácí děkovali za výborný zákrok Špičákovi. V 21.minutě mohl srovnat Sekyra, ocitl se sám za obranou Rychnova, šel sám na Syrového, který ho vychytal a následná dobrá rána Filipa Vincoura šla o centimetry vedle. V 25.minutě vytasil velmi ostrý skluz Obermajer a přišla první žlutá. V 29.minutě vyrovnal poměr žlutých Kubec, který velmi nešetrně sroloval agilního Mokošína. V 33.minutě poslal Sekyra míč do vápna, ostrá přihrávka našla Matěje Vincoura, který však trefil jen blok bránících hráčů. V 35.minutě založili hosté ukázkovou akci, Valášek opět utekl po pravém křídle a jeho centr našel výborně naskočivšího Kubce, jeho hlavička pak následně síť Špičákovy branky (0:2). V 41.m. mohl ještě vykřesat naději Bydžovu Dítě, dostal míč do tahu a svoji šanci zúročil jen ranou do gólmana Syrového.
Kdo čekal, že se hráči RMSK pokusí o zvrat, byl zklamán. Střížovi svěřenci na hřišti "usnuli" a v 48.minutě mohl Valášek přidat třetí gól, proti byl Špičák. O tři minuty později hostující ofenzíva doslova vyškolila domácí obranu a Valášek elegantně přehodil Špičáka (0:3). V 51.m. křížný míč Mokošína hlavičkoval Zich, stoper Kubec chtěl dát hlavou míč Syrovému a místo toho trefil tyčku své vlastní branky. V 56.minutě fauloval F.Vincour pronikajícího Valáška a Bárnet poslal trestňák s tečí nad břevno. Cidlina hrála obrovsky stereotypně, rychlík Dítě byl zavřen oběma stopery a nesmyslně nakopávané míče na střed obrany Rychnova byly pouze snadnou kořistí. Hosté byli takticky výborně připraveni a Jan Chasák si zápas viditelně užíval. Jeho kolega Michal Stříž nakonec poslal do boje Valentu s cílem zvýšit alespoň důraz na hrotu, což se povedlo. V 69.minutě míč Mokošína nacházel ve výborné pozici Zicha, ale obrana hostů nakonec odvrátila na roh. V 73.m. se pokusil o střelu zprava M.Vincour, ale míč šel nad břevno. Snížení se nakonec domácí dočkali, konečně přišla akce, která mohla rychnovskou defenzívu otevřít, Mokošín, který jako jeden z mála domácích zasloužil alespoň abslutorium, našel doleva rozběhnutého Zicha a jeho ostrý centr poslal do sítě Dítě (1:3). Gól přece jen zvýšil aktivitu domácích fotbalistů, jenže v 83.minutě zazmatkoval Obermajer a hosté mohli dát pojistku. RMSK přešel na hru s třemi beky, což byla ale voda na mlýn rychlým hráčům hostí, v 85.minutě Volný zkoušel ranou Špičáka, v 89.minutě Vala vyhrál lehce souboj s Obermajerem a dokončil dílo zkázy pro Bydžov (1:4).
Jan Chasák, trenér Rychnova: "Jsem určitě velmi rád, že nám vyšla stanovená taktika, upřímně řečeno, vycházel jsem i ze znalosti domácího týmu. Velmi efektivní jsme byli při rychlých protiútocích a velmi jistý výkon v těch rozhodujících chvílích podal Matouš Syrový v brance (pozn. redakce ročník 1996). "

Trenér Chasák měl pravdu, hra jeho svěřenců měla řád a systém, o domácích fotbalistech se to zase tolik říci nedá. Příliš profesorská hra s mnoha dotyky, pomalé rozehrávky, nevýbušní hráči na krajích a mnohdy "okresní" pohyb bez míče hodně kontrastovaly s jednoduchou hrou Rychnova s rychlým přenášením míče. Spartak navázal na velmi dobré jaro a se svou hrou bude určitě postrachem mnoha favoritů nejvyšší krajské soutěže.  



 


Vytvořeno: 12.8.2013
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace