Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Kopidlno potěšilo dvě stovky diváků, Rudník odjel s debaklem, Mladé Buky s Lokomotivou získaly první body


Datum akce: 30.11.-0001

 



O co se na jaře hraje ?

 Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se bude hrát ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy má v sobě zvláštní náboj v podobě týmu Tatranu Hostinné, mužstvo absolvovalo neuvěřitelnou sérii v druhé polovině podzimu a na jaře válí - výhra nad Libání a remíza v Trutnově byla nakonec stvrzena výhrou nad Sobotkou.
 
Tradičně o 150 minut dříve než je úřední začátek zahájil další sobotní zápas v Jičíně. V souboji rezerv nastoupila ta domácí proti trutnovské, domácím chyběli potrestaní Přibyl a Pravda. Před jarní částí se trutnovské béčko považovalo za jednoho z výrazných adeptů na postup do 1.A třídy, což hned dokumentovalo výhrou v Kopidlně. Svěřenci Ladislava Kličky naopak hrají bez zábran a po nečekané výhře v Sobotce vyhráli i tentokrát a body si připsali za uvolněnou výhru 4:3. Ještě v 83. minutě Jičín prohrával, ale závěr měl famózní, góly Zlámala a Zugara mu zajistily výhru. Trenér Skuček označil výhru domácích za zaslouženou.

Ve městě kamenných obrů se hrál jeden z duelů o čelo postupové skupiny. Hostinné se Sobotkou zahájilo v 16,30 a třemi brankami kanonýra Jakoubka zdolalo svého soupeře 3:0. 132 diváků bylo spokojeno a spokojen byl i vedoucí domácího týmu Šmucer: "Vyrovnané bojovné utkání, v prvním poločase jsme si vytvořili několik šancí, ze kterých se mám podařilo dvakrát skórovat. Druhá půle byla více v režii hostí, náskok se nám podařilo udržet a se štěstím ještě přidat branku."

Miletín po kontumační prohře v Rudníku (start hráče Filounka bez členství ve FAČR) opravoval s Libání. Hrálo se rovněž v sobotu od 16,30 a domácí svěřenci trenéra Chlumeckého vyhráli nejtěsnějším poměrem 1:0 (Urban). Domácí vedoucí Kraus řekl k zápasu: "Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a po několika nevyužitých šancích se dostali do vedení ve 14.minutě brankou Urbana. Po tomto vedení jsme bohužel přestali hrát kombinačně, začali stejně jako soupeř nakopávat míče, čímž přibylo nepřesnosti a ubylo pohledných akcí. Tato hra vydržela až do konce zápasu a tak jediná radost je z tříbodového zisku."

Duel Kopidlno - Rudník byl bezesporu magnetem kola, domácí si spravili chuť v Libáni a hostům chtěli uštědřit první prohru. To uštědření bylo až příliš štědré, Rudník si domů odvezl šest branek a skupina o postup se velmi zdramatizovala. Po porážce s Trutnovem 1:3 se zdálo, že domácí nejsou úplně tím lídrem, ale tato výhra zaslouženě vzbudila ovace 200 diváků. Roman Horna, trenér Kopidlna, konstatoval: "Kromě 15 minut druhého poločasu jsme byli jednoznačně lepším týmem. Výhra je naprosto zasloužená. Rudník se představil jako kvalitní tým, ale dnes na nás neměl."

HVĚZDA KOLA :
Těžký duel Tatranu Hostinné se Sobotkou rozhodl domácí střelec Jakoubek třemi góly a výhra 3:0 měla jeho velký podpis. Zasloužená hvězda kola ...

UDÁLOST KOLA :
Bezesporu vysoká výhra Kopidlna nad vedoucím Rudníkem, skóre 6:1 nečekal asi v tomto zápase nikdo.

VÝROK KOLA :
Ladislav Štrobl, trenér Sobotky, po utkání v Hostinném: "Bohužel vstřelit branku pro nás bylo tabu. Pětkrát jsme se ocitli sami před domácím gólmanem a vždy jsme v koncovce selhali. Branku bychom asi nevstřelili, ani kdyby se hrálo do rána."

NÁVŠTĚVA KOLA :
200 diváků sledovalo výhru svého týmu v Kopidlně, se šesti góly v síti soupeře byli nadmíru spokojeni.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 17 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 1 532 diváků, jarní průměr na zápas 127 diváků. 507 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 3. jarním kole).
FK Kopidlno - 1 575 diváků (průměr na zápas 175 diváků)                                    TJ Rudník - 1 440 diváků (průměr 180 diváků na zápas)                                       Tatran Hostinné - 1 399 diváků (průměr 155 diváků na zápas)
SK Sobotka - 1 080 diváků (průměr na zápas 135 diváků)
Sokol Libáň - 1 035 diváků (průměr na zápas 123 diváků)
SK Miletín - 972 diváků (průměr 108 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 665 diváků (průměr 83 diváků na zápas)
SK Jičín B - 610 diváků (průměr na zápas 67 diváků)

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 17 ODEHRANÝCH KOLECH :
21 - M.Jakoubek (Hostinné),
13 - Rulc (Sobotka),
12 - Hejna (Trutnov B), Havránek (Rudník),
10 - Urban (Miletín),
9 - Pluhař (Jičín), Knap (Trutnov B),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski (Libáň),
7 - Hylmar (Rudník), Škopán (Sobotka),
6 - Kubišta, Přikryl (Sobotka), Novák, Víšek (Rudník), Maličký (Hostinné), Horáček (Jičín), Poutník (Kopidlno),
5 - Men (Sobotka), Knížek (Libáň)R.Polák (Hostinné), Zeman, Prívara (Rudník), Němeček (Miletín), P.Komárek (Kopidlno),
4 - Klaban, Černovský, Machačný (Kopidlno), Hejtmánek, Kocourek (Jičín), Havlík (Libáň), Čáp (Rudník), L.Kracík, Petružálek (Hostinné), Leplt (Miletín), Knobloch (Sobotka), Ficner (Trutnov B),
3 - Nývlt (Sobotka), Ondráček, Voldán, Kořínek, Mezsároš, Zugar (Jičín), Balcar (Libáň), V.Kulhánek (Kopidlno), Filounek, Hátle (Miletín), Ulrich, Toth (Trutnov B), Štemberka (Rudník),
2 - Baster, Bárta (Sobotka), L.Komárek (Kopidlno), Holubec, Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, vlastní (Trutnov B), Lev, Nosek (Hostinné), Kněžourek, Bartoníček, Brentner, Machačka (Miletín), vlastní (Libáň)
1 - Odvárko (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal vlastní (Jičín B), Zahradník, Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák (Miletín), Pecold, Hloušek, Kment, vlastní (Rudník), J.Horák, Petružálek, Kosina, L.Horák, Przybyla, Valeš, Slavík (Hostinné), Tobiáš, Bednařík, Rejl, Přívratský (Trutnov B),


EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy se hrálo kompletně v sobotu 12. dubna od 16,30. Ve skupině F se zrodily ve čtvrtek předtím dvě kontumace. Díky jim má Dobruška B o dva body více a Doudleby o jeden méně (na hřišti 1:1)
.
Albrechtice odjížděly s potupnou šestkou z Rychnova a doma konaly opravnou zkoušku proti béčku Dobrušky, které přišlo k vedení skupiny díky kontumaci s Doudlebami (start hráče Jana Součka bez platného členství ve FAČR). Na "lesním" stadionku v Albrechticích se tentokrát slavilo, domácí vyhráli 5:0 (Velíšek 3, Sršeň 2). Trenér Dobrušky Jirásek výsledek komentoval: "K utkání jsme nastoupili s torzem sestavy s brankářem na křídle. Do 67. minuty, kdy domácí kopali penaltu (neproměnili ji, ale následně skórovali ze hry podruhé), jsme sehráli vyrovnané utkání. Neproměnili jsme 3 až 4 velké šance. Konec zápasu jsme nezvládli a během 5 minut sesypali. Vítězství domácích je zasloužené." Zápas řídila dáma - s píšťalkou "krotila" soupeře rozhodčí Hrušková, pochválena domácím klubem.

Sportovní klub Smiřice v sobotu zajížděl do Hronova, který vzal v uplynulém dějství body favorizovanému Provodovu. Domácí AFK opět bodoval díky jednobrankové výhře 1:0, v 52. minutě skóroval Schreiber. Hostující vedoucí Tarantík pochválil dobře pískajícího sudího Doubice. Zápasu přihlíželo 112 diváků.

Doudleby hostily Rychnov B, tady jistý náboj musíme vystopovat. Řada hráčů béčka Rychnova ve Velešově totiž hrála. Domácí řádili, vyhráli před 110 diváky 5:1 a dali zapomenout na minulé kolo. Jednatel domácího klubu Václav Prachař zápas zhodnotil: "Stav zápasu ovlivnily dva rychlé góly domácích. Potom se naši začali bát o výsledek a stáhli se k bránění. Toho využili hosté a Řehák z rohu velkého vápna lobem ke vzdálenější tyči snížil. Po přestávce už byla hra v režii domácích a přidali další 3 branky. A to ještě několik šancí promarnili. Vítězství bylo zasloužené."

Deštné přivítalo Provodov, favorit skupiny ztratil v Hronově, v Orlických horách ho čekalo nelehké utkání. I tady Provodov přišel před 90 diváky o dva body díky remíze 0:0. Petr Cejnar, vedoucí domácích, hodnotil zápas jako kvalitní, kterému chyběly jen branky. Hosté pochválili za dobrý výkon rozhodčího Trejbala.

HVĚZDA KOLA :
Ondřej Velíšek, albrechtický plejer, doposud v soutěži neevidoval jediný střelecký počin. Takže to vzal do svých nohou tentokrát a béčku Dobrušky vstřelil góly hned tři.


UDÁLOST KOLA :
Chvála na sudí, komentáře pochválily výkony hlavních rozhodčích Hruškové, Doubice i Trejbala.

VÝROK KOLA :
Petr Cejnar, vedoucí Deštného: "Kvalitní utkání, kterému bohužel chyběly branky." Jiří Bederka, trenér soupeře z Provodova: "Děkuji hráčům za předvedený výkon.Chyběly už jen branky." Asi bychom si přáli častěji, aby se takto realizační týmy shodly.

NÁVŠTĚVA KOLA :
112 fanoušků je návštěvou kola, ti viděli utkání AFK Hronov - SK Smiřice. Takže divácká hitparáda v tomto kola zase tak úplně nebyla ...

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 17 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 1 258 diváků, jarní průměr na zápas 104 diváků, v 3. jarním kole byla celková bilance 382 fanoušků)
SK Albrechtice - 1 180 diváků (průměr 131 diváků na zápas)                               Sokol Provodov - 1 090 diváků (průměr na zápas 136 diváků)                              Velešov Doudleby - 1 035 diváků (průměr na zápas 115 diváků)                              SK Smiřice - 950 diváků (průměr 118 diváků na zápas)                                           AFK Hronov - 924 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                       TJ Dobruška - 715 diváků (průměr 83 diváků na zápas)                                        Spartak Rychnov B - 556 diváků (průměr 69 diváků na zápas)                               Sokol Deštné - 550 diváků (průměr na zápas 61 diváků)

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 17 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

17 - D.Hořínek (Albrechtice),
13 - Bednář (Smiřice),
11 - Eimer (Provodov), Kříž (Deštné),
10 - J.Macek (Dobruška B),
Kubeček (Hronov),
8 - Duha, L.Sršeň (Albrechtice), Kráčmer, Kotyza (Doudleby),
7 - Korenčík (Smiřice)
6 - Polívka, Dapecí, F.Stieber(Rychnov), Církva (Smiřice), Kaplan (Deštné), Šťavík, Rojšl (Hronov),
5 - Šťavík, Rojšl (Hronov), Umlauf (Deštné), Pazderník (Rychnov B), Bensch, Kuhn (Provodov),

4 - Metzner, Macek (Provodov), Lanta (Hronov), F.Stieber, Jedlinský, Řehák (Rychnov B), Vidlička, Schod (Doudleby), Moravec (Albrechtice), Michalík (Dobruška B),
3 - Kuneš (Provodov), Tuček, Drapák (Deštné), Hašek (Dobruška B), Mar.Ansorge, Bašta, Schreiber (Hronov), Kuzma, O.Velíšek (Albrechtice), Hudousek, Dudek (Doudleby), Lochman (Rychnov B), Nývlt (Smiřice)
2 - Malý, Štětina (Dobruška B), Franců, Danihel (Hronov), Matějček, Koutník (Smiřice), Pařízek (Provodov), Hochmann (Deštné), Lyer (Doudleby)

1 - Tichý, Polomský (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Tolda (Provodov), Búta, Hottmar, Mochan (Smiřice), Jaroš, Janeček, Barták, L.Velíšek (Albrechtice), (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Počtýnský, Handa, Trejtnar (Rychnov B), Mazura, Souček, P.Matoušek, Krmaš (Doudleby)


                                                        (foto FK Dolní Kalná)

EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky
 

G-skupina 1.B třídy má raritu, každé kolo jeden kontumační výsledek. Po prohře Lokomotivy v Janských Lázních (start hráče Maška v trestu) přišla i kontumace v zápase Žacléř-Mladé Buky (start hráče hostí Juríka bez členství ve FAČR), ale tady tento výsledek příliš nic neovlivnil, Žacléř má v tabulce na kontě vstřelených branek o jeden fiktivní gól více.
V tomto kole se všechna utkání hrála v sobotu. Z Dolní Kalné dokonce dorazila pozvánka: "Na své třetí jarní utkání se vydají v sobotu odpoledne hráči FK Dolní Kalná do dalekých Malšovic. Posíleni jednoznačným vítězstvím nad Janskými Lázněmi si věří i na svého sobotního soupeře a rádi by naplno bodovali i v krajské metropoli. Kalenští mohou počítat opět s vydatnou podporou svých fanoušků, neboť klub pro ně zajistil autobus, který byl již týden před utkání beznadějně zaplněn. Tak se nechme překvapit, jak souboj dravého podkrkonošského mládí se zkušeností domácích, nedaleko hradeckých lízátek, dopadne. Hosté budou chtít svoji jarní formu potvrdit, domácí naopak odčinit výprask z Kobylic. Utkání řídí zkušený rozhodčí Stejskal."


V Malšovicích byli po prvním domácím zápase namlsáni, Baník Žacléř si odtud odvezl pět branek. Nyní v cestě stála domácím Dolní Kalná.
Po nerozhodném poločase 2:2 domácí potvrdili dobrou střeleckou formu a nakonec soupeře poslali domů s prohrou 4:2 (Bartoš 2, Ninger, Lemon PK - Z. Tauchman starší a vlastní). Pavel Šálek, vedoucí Malšovic, k zápasu řekl: "Tradičně jsme si nechali dát první gól, tentokrát jsme inkasovali již v 5.minutě. Soupeř, který se snažil hrát fotbal po celý zápas, nás prvních 20 minut přehrával díky lepšímu pohybu, lepší kombinaci a celkově větší aktivitě. Nás "zdravě nakopl" neuznaný regulérní gól. Poté jsme dokázali během 3 minut výsledek otočit v náš prospěch. Po hrubé chybě jsme si dali vlastní gól do šatny. Druhý poločas pokračoval atraktivní fotbal se šancemi na obou stranách. Více štěstí jsme měli my, když jsme jednu ze šancí dokázali proměnit a v závěru pak ještě z pokutového kopu upravil na konečných 4:2 Lemon." Na zdejší hřišti se objevila dobrá návštěva 110 diváků, z nichž téměř polovinu tvořili zklamaní příznivci hostů.

Trenér Petr Průcha vezl své svěřence do Janských Lázní. Domácí trávili debakl z Kalné 0:8, kde navíc přišli o vyloučeného Prokopa (3 utkání). Vrátil se jim však Demuth. Kobylice si vedly nadmíru dobře, po úvodní venkovní výhře v Mladých Bukách vyhráli venku i tentokrát 5:0 (Havlíček 3, Šoufek, vlastní). Petr Janovec uznal převahu hostů: "Hosté byli od úvodu zápasu fotbalovějším týmem. Domácí jim dokázali být soupeřem téměř do konce poločasu, ale ti potom potrestali jednu z chyb těsně před skončením poločasu. Druhý poločas již hosté ovládli a dalšími čtyřmi góly jednoznačně rozhodli zápas. Hatrickem se blýskl hostující Havlíček, na něhož domácí obrana nestačila a svými chybami mu to usnadnila. Hosté odvážejí body zcela zaslouženě."

Mladé Buky přivítaly Lokomotivu a pro oba týmy to byl existenční zápas, protože před zápasem dlely na osmé, respektive sedmé příčce tabulky. Domácí se nakonec radovali z prvního bodového počinku díky výhře 2:1, čímž Lokádu poslali na samý chvost tabulky. Podle sekretáře Mladých Buků Hrubeše se vše odehrávalo takto: "Domácím se konečně povedlo zvítězit po velice dobrém výkonu celého mužstva. Domácí byli fotbalovější a bojovnější, zaslouženě zvítězili.Nesmím zapomenout na velice dobrý výkon všech rozhodčích." Zápas řídil sudí Václav Hlavsa.

Robousy hostily Žacléř, v minulém kole přivezly bod z Hradce Králové, hosté zdolali na hřišti Mladé Buky 2:0, díky startu Juríka se jim připsal gól navíc. Tentokrát se opět zrodil výsledek 3:0 (Tomášek 2, Drbohlav), ale naštěstí skutečně na hřišti a radovali se z něho domácí hráči. Co na výhru řekl Zbyněk Materna: "V první půli vyrovnaný zápas s brankovými příležitostmi na obou stranách pro nás však okořeněný hezkým gólem Tomáška. Ve druhé půli jsme přidali a myslím byli lepším týmem. Poděkování patří všem aktérům za korektní vedení utkání a našim hráčům za zodpovědný výkon i přístup v utkání."

HVĚZDA KOLA :
Střelec tří branek Havlíček je hráčem Spartaku Kobylice, podle sekretáře Janských Lázní Petra Janovce na něj domácí obrana vůbec nestačila. Takže palec nahoru pro hvězdu tohoto kola!

UDÁLOST KOLA :
První tři povzbuzující body pro Mladé Buky v utkání s hradeckou Lokomotivou. Ty do jarní části nastoupily bez bonifikace a dvakrát navíc v úvodních kolech prohrály.

VÝROK KOLA :
Petr Průcha, trenér Kobylic: "Obdivuji starší hráče domácích, jako bratry Dvořáky aj., že i v těchto letech dokáží kvalitně hrát tuto soutěž. Fakt klobouk dolů, kluci. Naopak mě stále utvrzuje ten názor, že zájem mladých o fotbal je skutečně prachbídný. Myslím si, že to ale není problém jenom Janských Lázní."

NÁVŠTĚVA KOLA :
110 diváků přišlo v Malšovicích, což je pro domácí dosavadní návštěvnický rekord. K němu přispěl i plný autobus fanoušků z Dolní Kalné.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 17 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 690 diváků, jarní průměr na zápas 82 diváků, třetí kolo bylo divácky slabší - 297 fanoušků
)
SK Robousy - 1 256 diváků (průměr na zápas 139 diváků)
FK Dolní Kalná - 1 167 diváků (průměr 145 diváků na zápas)
FC Mladé Buky - 1 000 diváků (průměr 111 diváků na zápas)
Spartak Kobylice - 925 diváků (průměr na zápas 115 diváků)
Lokomotiva HK - 850 diváků (průměr na zápas 106 diváků)
Baník Žacléř - 760 diváků (průměr 95 diváků na zápas)                                       SK Janské Lázně - 720 diváků (průměr 80 diváků na zápas)     
Malšovice - 671 diváků (průměr na zápas 74 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 17 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
15 - L.Vít (Žacléř),
13 - Vích (Robousy),
11 - T.Jiřička (Dolní Kalná),
9 - Kult (Janské Lázně), Jar.Jiřička (Dolní Kalná), Tomášek (Robousy), 
8 - Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná), Horváth (Žacléř), Nový (Kobylice),
7 - Havlíček, Šoufek (Kobylice),
6 - Tuček (Lokomotiva), 

5 - Haider, Brhel (Mladé Buky), Tauchman st. (Dolní Kalná),
4 - Brokeš, Bartoš (Malšovice), Denk (Lokomotiva), M.Dvořák, Doležal, Machalík (Mladé Buky), Stránský (Janské Lázně), Drbohlav (Robousy),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Franc (Malšovice), vlastní (Kobylice),
2 - Vaněk, Tichý (Lokomotiva), Pšenička, Khol, Kubišta (Kobylice), P.Jareš, Velínský, Horký, Ninger, Lemon (Malšovice), F.Materna (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák, Štěpánek (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Němeček, Demuth (Janské Lázně), Skála (Žacléř), Javůrek, vlastní (Lokomotiva), vlastní (Dolní Kalná)
1 - Styar, Průcha, Vávra, M.Novotný (Kobylice), Svatoň, Šec, Mašek, Ziegler, Demeter, Pára (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, vlastní (Robousy),
Hampl, Kodytek, Najman, Jan Jiřička (Dolní Kalná), Jurík (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl (Janské Lázně), Knap, Kocek, Ondráško, Polák, Baše, Petrů, Brožek, Mikolajczyk, Franze, Hradecký, vlastní (Žacléř), 
 


EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

H-skupina 1.B třídy sice ve čtvrtek rozhodnutím STK dvakrát kontumovala, ale zápas Černíkovice-Předměřice to nikterak neovlivnilo (platí výsledek na hřišti), České Meziříčí má bodů také stejně, ale vylepšilo se mu skóre.
Na rozdíl od jiných skupin se hrálo ještě třikrát v neděli.

V sobotu od 16,30 Slavoj Předměřice přivítaly Machov. Domácím se zatím vůbec nedařilo, nejásal ani hostující nováček. Pro vývoj skupiny to může být velmi důležité utkání. Výsledek nakonec zněl příznivě pro Slavoj, který vyhrál 2:1 (Ponikelský, Pekáč - Čech) a v tabulce se odpoutal od poslední příčky.

Nedělní derby Opočno-České Meziříčí konečně přivedlo do opočenských ochozů lepší návštěvu, na derby bylo zvědavo 160 diváků. Oba týmy byly zatím na jaře stoprocentní, po tomto kole drží stoprocentní bilanci České Meziříčí, které v Opočně vyhrálo jasně 3:0 (Havel 2, Hlavsa). Podle trenéra Mikušíka byli meříčtí hráči šťastnější a podle trenéra Jánského produktivnější.

Přepychy snad poprvé v soutěži mohly opustit poslední příčku, musely by však doma zdolat Vamberk. Jenže Miroslav Pavel: "Existenční utkání jsme nezvládli s torzem hráčů." Hostující Baník si odvezl výhru 5:1 a po porážce s Opočnem 2:7 si spravil chuť. Situace Přepych není skutečně dobrá, klesá i zájem diváků, kterých přišlo jen 40..

Vedoucí Černíkovice jely v neděli v roli favorita do Borohrádku, jenže domácí první zápas vyhráli a druhý venku remizovali. Hosté jednoznačně doplatili na svou nedisciplinovanost a výsledek - tři vyloučení. Prohra 1:3 byla zřejmě zákonitým důsledkem.

HVĚZDA KOLA :
Tomáš Mudruňka (Baník Vamberk) přišel do obrany týmu z béčka klubu a podle slov trenéra Jana Součka vrátil do obranných řad Baníku klid a pořádek. Výsledek 5:1 tomu napovídal.

UDÁLOST KOLA :
Tři červené karty obdrželi hráči Černíkovic v utkání v Borohrádku, v 67. minutě Hrouda, v 83. minutě Trejtnar a v téže minutě D. Hanuš. Pro další zápas určitě citelné oslabení.

VÝROK KOLA :
Trenér Černíkovic Cejpek byl po zápase v Borohrádku kritický: "V prvním poločase jsme nevyužili řadu šancí. Ve druhém jsme udělali pár chyb a svojí nedisciplinovaností jsme nabídli domácím 3 body."

NÁVŠTĚVA KOLA :
160 diváků vidělo derby Opočno - České Meziříčí, v minulém zápase přišlo v Opočně na Machov 40 fanoušků.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 17 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 1 195 diváků, jarní průměr na zápas 99 diváků, v 3. kole přišlo 392 návštěvníků)
České Meziříčí - 1 380 diváků (průměr 172 diváků na zápas)                                   Černíkovice - 1 350 diváků (průměr na zápas 168 diváků)
Borohrádek - 930 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                        SK Přepychy - 885 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 785 diváků (průměr 87 diváků na zápas)
Předměřice - 577 diváků (průměr na zápas 64 diváků)                                          Baník Vamberk - 531 diváků (průměr na zápas 66 diváků)                                   
VEBA Machov - 507 diváků (průměr 63 diváků na zápas)

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 17 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
10 - L.Jelen (Opočno),
8 - Strakatý (Předměřice), Svatoň (Borohrádek), Blažej (Přepychy),

7 - J.Nosek (Černíkovice), Králík, O.Dostál (Vamberk), Šváb (Machov), Pfeifer (Opočno),
6 - Pauker (Černíkovice), T.Přibyl (Opočno), Hamerský (Vamberk), Havel (České Meziříčí),
5 - Rohrich, Flekr (Vamberk), Svatoš (Machov), Ježek, Hlavsa (České Meziříčí), Víteček (Černíkovice),
4 - O.Stieber, D.Hanuš (Černíkovice), Martinec (Machov), Prát (Přepychy), 
J.Čermák, Bílek, P.Matějus (Borohrádek), Škrabal (Opočno), Pekáč (Předměřice), Čech (Machov),
3 - A.Čermák, Brendl (Borohrádek),  Šponar, Chochola (Vamberk), Mňuk (Černíkovice), J.Tomášek, Kozák (České Meziříčí), Kinzel (Přepychy), Zima (Machov),
2 - Kotyza (Vamberk), M.Horák, T.Sazima (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman, Ponikelský (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Hrouda (Černíkovice), Baše, Čiháček, Slánský, Provazník (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid (Přepychy), Tláskal, Školník, O.Přibyl (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Zimmer, vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, J.Matějus, vlastní (Borohrádek), Vidlička, Šorm, Pavelka, Pazderník, Samek (Vamberk), Zeman (Předměřice),  Rezek, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich (Machov), Trubač, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, vlastní (Přepychy),



Velmi smutno bylo v minulém kole na lavičce Janských Lázní, které startovaly v Dolní Kalné. V tomto dějství přivítaly "Jánky" Spartak Kobylice a smutek bohužel neustal.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes je na pořadu dne ten první - optimistický. Ten má tento obsah:
a) z divize nesestoupí žádný tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) postoupí
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí jen poslední celek
c) z 1. A třídy sestoupí poslední dva týmy (to platí minimálně vždy), z 1. B třídy postoupí tři celky (tedy první dva a lepší druhý ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí čtyři týmy 1. B tříd (tedy poslední dva ze skupin o sestup)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sestoupí pouze tři celky (toto platí analogicky i pro situaci, kdy se týmy, které mají nárok na start v 1. B třídě, nepřihlásí do nového soutěžního ročníku)



 

 

 

 

 


Vytvořeno: 19.4.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace