Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Provodov je králem remíz, debakl Kopidlna v Miletíně, vysoká prohra Machova v domácím prostředí


Datum akce: 30.11.-0001

 



O co se na jaře hraje ?

 Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se bude hrát ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy přinesla ve 5. jarním kole další čtyři dějství, které roztrhly dost našlapanou tabulku, ve které dělilo před tímto kolem poslední Libáň od prvního Rudníku pouhých pět bodů. Všechna utkání byla na pořadu v sobotu, po jejich skončení se v čele usadila trojice celků z Trutnovska.
 
Už v 14,30 přivítalo jičínské béčko Tatran Hostinné, hosté ještě na jaře neprohráli a tuto bilanci drží i po sobotě. Tři body, které vystříleli svými góly Jakoubek a Petružálek, stály však Tatran dvě červené karty (Kosina, Petružálek). Výhra 2:1 je však potvrzením, že s hosty se musí hodně počítat. Hostinné kopalo celkem 2 penalty, jednu z nich nevyužilo. 

O čtvrt hodiny později začal v Horním Starém Městě souboj rezervy Trutnova se Sobotkou. Ta poprvé vyhrála v minulém kole a je na dostřel čela. Jenže po prvních 45 minutách vedli domácí 3:0 a i přes jiný průběh půle druhého uhráli výhru 4:2 (Bednařík 2, Knap a Groer - Rulc 2). Slova trenéra hostů Ladislava Štrobla: "V prvním poločase jsme herně propadli, 3:0 hovoří za vše. Ve druhém jsme se zvedli a začali být domácím soupeřem. Bohužel to na lepší výsledek nestačilo. Domácí vyhráli zaslouženě. Zatím nejlepší mužstvo, s kterým jsme na jaře hráli."

V 17,00 Libáň hostila Rudník, tady jsme věřili, že fanoušci budou mít lepší den než v zápase s Jičínem B. Dobrý den však v tomto zápase měli především fotbalisté Rudníku, kteří v Libáni vyhráli 4:2 (Havránek, Hylmar, Hloušek, Prívara - Balcar, Havlík) a nadále drží čelo tabulky s bodovým náskokem před Tatranem Hostinné a MFK Trutnov B. Podle domácího trenéra Františka Skřivánka byl soupeř lepší a zaslouženě vyhrál.

Ve stejný čas začala i derby jičínského okresu mezi Miletínem a Kopidlnem. Ve městě K. J. Erbena došlo asi k největšímu překvapení kola, domácí doslova Kopidlno deklasovali 4:0 (Němeček, Krátký, Hátle, Urban) a drží čtvrtou příčku se čtyřbodovou ztrátou na absolutní čelo. Spokojený byl vedoucí Miletína Kraus: "Do zápasu vstoupili lépe hosté. Ve 28.minutě jsme se však dostali do vedení a od té doby hru plně ovládli. K dobrému výkonu jsme přidali tentokrát také branky a mohli zápas v klidu dohrát."

HVĚZDA KOLA :
Rostislav Rodr, brankář Rudníku, se opět po delší pauze postavil do branky podkrkonošského týmu a dokázal, že stále umí.

UDÁLOST KOLA :
Pět kol - pět vyloučených. To je bilance jičínského béčka ve finálové skupině, kterou dovršil v tomto kole červenou kartou ve 39. minutě Hejtmánek.

VÝROK KOLA :
Roman Horna, trenér Kopidlna, po prohře s Miletínem: "Výhra domácích je naprosto zasloužená. Byli ve všech směrech lepší. My jsme předvedli tragický výkon podobný zápasu v Sobotce. Mužstvu se nedaří a je to znát na herní pohodě. Musíme s mužstvem zatřást před dalšími zápasy."

NÁVŠTĚVA KOLA :
V Miletíně přišlo 120 diváků, hrálo se zde okresní derby s Kopidlnem.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 19 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 2 507 diváků, jarní průměr na zápas 125 diváků. 370 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 4. jarním kole).
TJ Rudník - 1 725 diváků (průměr 191 diváků na zápas)                                       FK Kopidlno - 1 575 diváků (průměr na zápas 175 diváků)                                    Tatran Hostinné - 1 399 diváků (průměr 155 diváků na zápas)                                SK Sobotka - 1 230 diváků (průměr na zápas 136 diváků)
Sokol Libáň - 1 135 diváků (průměr na zápas 113 diváků)
SK Miletín - 1 092 diváků (průměr 109 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 815 diváků (průměr 81 diváků na zápas)
SK Jičín B - 660 diváků (průměr na zápas 66 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 19 ODEHRANÝCH KOLECH :
22 - M.Jakoubek (Hostinné),
14 - Hejna (Trutnov B), Rulc (Sobotka), Havránek (Rudník),
11 - Urban (Miletín),
9 - Pluhař (Jičín), Knap (Trutnov B),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski (Libáň)Hylmar (Rudník)
7 - Prívara (Rudník), Škopán (Sobotka), Petružálek (Hostinné),
6 - Kubišta, Přikryl (Sobotka), Novák, Víšek (Rudník), Maličký (Hostinné), Horáček (Jičín), Poutník (Kopidlno), Havlík (Libáň), Němeček (Miletín),
5 - Men, Knobloch (Sobotka), Knížek (Libáň)R.Polák (Hostinné), Zeman (Rudník),  P.Komárek (Kopidlno),
4 - Klaban, Černovský, Machačný (Kopidlno), Hejtmánek, Kocourek, Kořínek (Jičín), Čáp (Rudník), L.Kracík (Hostinné), Leplt, Hátle (Miletín), Ficner (Trutnov B), Balcar (Libáň),
3 - Nývlt (Sobotka), Ondráček, Voldán, Mezsároš, Zugar (Jičín), V.Kulhánek (Kopidlno), Filounek, Brentner (Miletín), Ulrich, Toth (Trutnov B), Štemberka (Rudník),
2 - Baster, Bárta (Sobotka), L.Komárek (Kopidlno), Holubec, Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, vlastní (Trutnov B), Lev, Nosek (Hostinné), Kněžourek, Bartoníček, Machačka (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek (Rudník),
1 - Odvárko (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal vlastní (Jičín B), Zahradník, Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák, Krátký (Miletín), Pecold, Kment, vlastní (Rudník), J.Horák, Kosina, L.Horák, Przybyla, Valeš, Slavík (Hostinné), Tobiáš, Bednařík, Rejl, Přívratský (Trutnov B),



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy se hrálo opět termínově na polovinu, dva zápasy v sobotu, dvě utkání v neděli. Po nich se v čele tabulky usadilo béčko Rychnova.
 
V sobotu Hronov hostil Deštné. Začínalo se v 17,00 a favoritem byli domácí. Tuto úlohu však nakonec nesplnili a konečným výsledkem tohoto duelu byla remíza 2:2 (Šťavík 2 - Kříž, Matula). Domácí byli nakonec i rádi za remízu, měli dost problémů se svým kádrem.

Asi magnet kola byl na pořadu dne ve Smiřicích, domácí nováček v čele s Alešem Bednářem čelili favoritu z Provodova, který je králem remíz. Do tohoto zápasu se mu podařily již tři nerozhodné výsledky ze čtyř utkání, nicméně slovo porážka zatím hráčům Provodova nic neříkala. Stejný stav panuje i po tomto zápase, který skončil 0:0.

V neděli se hrálo v Dobrušce už v 15,00, domácí béčko nastoupilo proti béčku Rychnova. Rezervy obou klubů byly na čele tabulky, což byl docela šrapnel. Jediným gólem Jedlinského nakonec zvítězila rychnovská rezerva a jde do čela tabulky. Výhru lze považovat za jednoznačně zaslouženou. Tomáš Polívka pochválil i kvalitu hřiště v Dobrušce.

Derby Albrechtice - Doudleby bylo rozhodně zajímavým duelem, který by si diváci nemuseli nechat ujít. Nakonec jich přišlo 150. Doudleby se před tímto utkáním blýskly výborným pohárovým výkonem ve čtvrtfinále, Albrechtice bodovaly v posledních dvou kolech. A hle - z týmu Doudleb je po výhře 2:1 (Schod, Kráčmer - Hořínek) jeden z adeptů na čelo.

HVĚZDA KOLA :
Brankář Dobrušky Šenkýř v souboji lídrů tabulky zachránil domácí Dobrušku od větší porážky v souboji s další rezervou soutěže.


UDÁLOST KOLA :
V souboji béček vyhrál Rychnov v Dobrušce a svěřenci trenéra Františka Kotka vedou po 5 kolech tabulku.

VÝROK KOLA :
Petr Bartoš, vedoucí družstva Albrechtic: "Vlastní nemohoucností a nedisciplinovaností jsme se připravili o lepší výsledek. Hlavního rozhodčího tentokrát chlálit nebudu."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Ve Smiřicích přišlo na Provodov 150 diváků, tentýž počet byl na střetnutí dvou sídel na Orlicí Albrechtice - Doudleby.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 19 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 2 097 diváků, jarní průměr na zápas 104 diváků, v 5. jarním kole byla celková bilance 475 fanoušků)
SK Albrechtice - 1 330 diváků (průměr 133 diváků na zápas)                               Sokol Provodov - 1 270 diváků (průměr na zápas 141 diváků)                              SK Smiřice - 1 200 diváků (průměr 120 diváků na zápas)                                   AFK Hronov - 1 049 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                       Velešov Doudleby - 1 035 diváků (průměr na zápas 115 diváků)                              TJ Dobruška - 825 diváků (průměr 82 diváků na zápas)                                        Spartak Rychnov B - 580 diváků (průměr 64 diváků na zápas)                               Sokol Deštné - 550 diváků (průměr na zápas 61 diváků)

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 19 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

18 - D.Hořínek (Albrechtice),
14 - Bednář (Smiřice),
12 - Kříž (Deštné),
11 - Eimer (Provodov),
10 - J.Macek (Dobruška B),
Kubeček (Hronov), Kráčmer (Doudleby),
8 - Duha, L.Sršeň (Albrechtice), Kotyza (Doudleby), Šťavík (Hronov),
7 - Korenčík (Smiřice), Kaplan (Deštné), Polívka (Rychnov),
6 - Dapecí, F.Stieber (Rychnov), Církva (Smiřice), Rojšl (Hronov), Bensch (Provodov), Hašek (Dobruška B),
5 - Šťavík, Rojšl (Hronov), Umlauf (Deštné), Pazderník, Řehák, Jedlinský (Rychnov B), Kuhn (Provodov), Schod (Doudleby),

4 - Metzner, Macek (Provodov), Lanta, Schreiber (Hronov), F.Stieber, Lochman (Rychnov B), Vidlička (Doudleby), Moravec (Albrechtice), Michalík (Dobruška B),
3 - Kuneš (Provodov), Tuček, Drapák (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma, O.Velíšek (Albrechtice), Hudousek, Dudek (Doudleby), Nývlt (Smiřice)
2 - Malý, Štětina (Dobruška B), Franců, Danihel (Hronov), Matějček, Koutník (Smiřice), Pařízek (Provodov), Hochmann (Deštné), Lyer (Doudleby), Jaroš (Albrechtice),

1 - Tichý, Polomský, Valtera (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, Matula, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Tolda (Provodov), Búta, Hottmar, Mochan (Smiřice), Janeček, Barták, L.Velíšek (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Počtýnský, Handa, Trejtnar (Rychnov B), Mazura, Souček, P.Matoušek, Krmaš, Kopsa (Doudleby)


                                                        (foto FK Dolní Kalná)

EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky
 

G-skupina 1.B třídy má za sebou další dějství soubojů o udržení v soutěži. Všechny duely byly naplánovány již tradičně v této skupině na sobotu v úřední začátek. Suverénem skupiny zůstávají Kobylice.

Do Malšovic přijely Janské Lázně, hosté neprožívají dobré časy, domácí byli velkým favoritem. Konečný výsledek 2:1 pro domácí přinesl sice Malšovicím tři body, ale nutno říci, že zápas byl vyrovnanější než se čekalo. Hosté do přestávky vedli, co na vývoj zápas řekl domácí vedoucí Šálek: "V úvodu utkání jsme byli aktivnějším týmem, postupem času jsme se bohužel přizpůsobili stylu hry soupeře. Hra byla neurovnaná, plná nepřesností a vyústěním toho byl gól v naší síti po standardní situaci. Po přestávce se hrálo prakticky celý poločas na jednu branku, rychle jsme skóre otočili a poté přišel náš festival neproměněných šancí. Hosté měli ve druhém poločase jednu vážnější šanci, tu ale výrobně zlikvidoval golman Blažko. Vítězství mělo být určitě výraznější, ale důležité je, že 3 body zůstaly v Malšovicích."

Suverénní Kobylice poprvé ztratily doma proti Robousům, teď je čekal útulný areál v Dolní Kalné. Domácí jsou po porážce s Mladými Buky v situaci, kdy tak trochu již museli. V tomto případě se jednalo o magnet kola, který však opět skončil pro favority z obce nedaleko Nového Bydžova. Domácí sice stihli vyrovnat jednobrankový náskok Kobylic z prvního poločasu, ale pak se Kalná dopustila fatálních chyb a zkušenější hráči hostí trestali. Výsledek 1:4 říká, že Kobylice jedou po dálnici a FK se bude muset hodně snažit, aby opustil sedmou sestupovou příčku.

Hradecká Lokomotiva doma porazila Malšovice a měla před sebou další možnost. Do Hradce Králové přijel Baník Žacléř, oba týmy se doposud příliš nepotkávaly. Co tedy vzniklo z této neznámé? Vznikla remíza 2:2 (Tichý, Svatoň - Kovačík, Hradecký), která více pomohla hostům. Ti vyrovnali v 88. minutě ...

Mladé Buky udělaly v posledních dvou kolech nadějné výsledky a mohly je potvrdit doma s celkem Robous. Jenže před zápasem se varovalo - hosté neprohrávají, vozí body i z venku (Lokomotiva, Kobylice). V Mladých Bukách však hostitelé zbavili robouský tým brzo iluzí, konečný výsledek 5:0 (Doležal 2, Haider, Štěpánek, Špička) zní velmi jednoznačně. Zbyněk Materna nebyl příliš nadšen: "Utkání 5:0 se nehodnotí příliš dobře.Odjíždíme z Mladých Buků s pocitem křivdy a myšlenkou, jak se vypořádat s aktuálním stavem.Hrát proti všem (kromě počasí) a udržet vše na uzdě je obtížné.Dle mého názoru měly - mohly padnout na každé straně dvě červené karty, místo toho vezeme debakl a příliš nakopáno. Myslím,že reakce HR na upozornění kapitána, aby začal dávat karty na obě strany odpověděl " vy jste ještě také nazačali hrát" mluví za vše. Prostě jsme nenavázali na úspěšnou hru z předešlých kol a zaslouženě prohráli."

HVĚZDA KOLA :
Martin Kloz (Kobylice), který zařídil všechny branky v Dolní Kalné, jednu dal a na čtyři přihrál včetně jediného gólu domácích.

UDÁLOST KOLA :
První prohra Robous na jaře stála bohužel za to. Mladé Buky poslaly svého soupeře domů s prohrou 0:5.

VÝROK KOLA :
Petr Janovec, vedoucí Janských Lázní, po utkání v Malšovicích: "Na držení míče domácí určitě vyhráli zcela přesvědčivě, ovšem nebýt penalty - nepenalty, nebylo by jim to nic platné."

NÁVŠTĚVA KOLA :
150 diváků vidělo v Dolní Kalné souboj nováčků, bohužel domácí borci jim připravili další zklamání.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 19 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 1 922 diváků, jarní průměr na zápas 93 diváků, čtvrté kolo bylo divácky o něco horší než kolo předchozí - 420 fanoušků
)
FK Dolní Kalná - 1 482 diváků (průměr 148 diváků na zápas)
SK Robousy - 1 256 diváků (průměr na zápas 139 diváků)
FC Mladé Buky - 1 120 diváků (průměr 112 diváků na zápas)                             Spartak Kobylice - 1 055 diváků (průměr na zápas 117 diváků)                            Lokomotiva HK - 1 010 diváků (průměr na zápas 101 diváků)
Baník Žacléř - 890 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                       Malšovice - 741 diváků (průměr na zápas 74 diváků)                                           SK Janské Lázně - 720 diváků (průměr 80 diváků na zápas)     

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 18 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
16 - L.Vít (Žacléř),
13 - Vích (Robousy),
12 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
11 - T.Jiřička (Dolní Kalná),
10 - Nový (Kobylice),

9 - Kult (Janské Lázně), Tomášek (Robousy), 
8 - Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná), Horváth (Žacléř), Havlíček (Kobylice), Haider (Mladé Buky),
7 - Šoufek (Kobylice),
6 - Tuček (Lokomotiva), Tauchman st. (Dolní Kalná), Mil.Dvořák, Doležal (Mladé Buky),

5 - Brhel, Machalík (Mladé Buky), Drbohlav (Robousy),
4 - Brokeš, Bartoš, Franc (Malšovice), Denk, Schejbal (Lokomotiva), Stránský (Janské Lázně), vlastní (Kobylice),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Khol (Kobylice), Ondráško, Mikolajczyk (Žacléř), Tichý (Lokomotiva), Štěpánek (Mladé Buky),
2 - Vaněk, Svatoň (Lokomotiva), Pšenička, Kubišta (Kobylice), P.Jareš, Velínský, Horký, Ninger, Lemon (Malšovice), F.Materna (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Němeček, Demuth (Janské Lázně), Skála, Hradecký, vlastní (Žacléř), Javůrek, vlastní (Lokomotiva), Hampl, vlastní (Dolní Kalná)
1 - Styar, Průcha, Vávra, M.Novotný (Kobylice), Šec, Mašek, Ziegler, Demeter, Pára (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí, Tobiášek (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, vlastní (Robousy),
Kodytek, Najman, Jan Jiřička (Dolní Kalná), Jurík, Špička, vlastní (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Hradecký, Koblížek (Janské Lázně), Knap, Kocek, Polák, Baše, Petrů, Brožek, Franze, Kovačík (Žacléř), 
 


EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

H-skupina 1.B třídy měla na pořadu jediné nedělní utkání, které však stálo za to. Třikrát se hrálo v sobotu.

Začněme nedělí, Přepychy hostily Opočno. Oba týmy to k sobě mají dva kilometry, pro diváky ideální vzdálenost. Přepychy přivezly v minulém kole první bod z Machova, Opočno však venku řádí jako černá ruka, nastřílelo zde ve dvou zápasech 11 branek. Ani v Přepychách neztratili opočenští mušku a nastříleli ze čtyři branky. Vedení 0:4 korigoval na konečných 2:4 dvěma góly domácí tým až v závěru (Blažej 2 - Musil, Pfeifer, T.Přibyl, Jelen). Před 150 diváky řídil zápas Fryš. A slova Miroslava Pavla: "Zápas se rozhodoval na počátku utkání, kdy Kárník šel sám na brankáře hostů, ale nedal. Ve 12. minutě naše mužstvo po hrubých chybách zadních řad inkasovalo 2 branky v rozmezí 3 minut.Poločas skončil 0:3, když jsme ještě v 38. minutě inkasovali z pokutového kopu. Ve druhém poločase došlo ke zlepšení hry, ale přesto soupeř dal velmi pěkný gól na 0:4 a až poté mužstvo zabralo a soupeře přehrávalo, z čehož následně vyplynulo vstřelení 2 branek Blažejem. V tuto dobu jsme měli ještě několik příležitostí na zkorigování stavu, ale gólman hostů Franc byl proti a již žádnou branku nedostal. Opočno zvítězilo naprosto zaslouženě."

Machov ve skupině o sestup ještě nevyhrál, v sobotu to chtěl zkusit s Černíkovicemi. Ty ještě byly oslabeny díky anabázi v Borohrádku, ale Machov nyní nemá formu, což dokumentuje i konečná prohra 2:5 (Martinec, Šváb - Pauker 2, Hrouda, Zimmer, Kučera). Rozdíl mezi oběma týmy vzrostl na osm bodů. Domácí asistent Pokorný pochválil jen sudí Kánskou: "První poločas byl jako na houpačce. Individuální chyby rozhodly o tom, že jsme dostali 4 branky v první půli. Druhý poločas byl již pro oko diváka nezajímavý. Zasloužená výhra hostů. Pochvalu za výkon zaslouží sudí Kánská."
Vamberk neměl mít jednoduchou úlohu, na jeho trávníku se představilo vedoucí České Meziříčí. Již ve 3. minutě vedli favorité 1:0 (Baše), ale domácí bojovností otočili vývoj zápasu na 3:1 (Pazderník 2, Chochola). Meziříčí dostalo Vamberk v druhé půli pod tlak, ale výsledkem bylo pouze snížení Ježkem na konečných 3:2 pro Vamberk. Domácí se tímto vítězstvím odpoutali od sestupových příček.

Slavoj Předměřice vyzval v důležitém záchranářském souboji Borohrádek. Tabulka se mohla po tomto kole hodně vyrovnat, ale nestalo se. Borohrádek veze domů výhru 1:0 (A. Čermák) a Předměřice se přidaly do trojlístku s Přepychami a Machovem, ten bude mít zřejmě největší starosti se záchranou. Ale nepředbíhejme, čekají nás dva "anglické" týdny.


HVĚZDA KOLA :
Blažena Kánská, dáma v černém, řídila zápas o konec tabulky v Machově. Nestává se často, že by po prohře domácí chválili rozhodčího, ale tady se tak stalo. Takže - palec nahoru.

UDÁLOST KOLA :
V Přepychách přišlo naposledy na Vamberk 40 diváků, na derby s Opočnem jich bylo 150. Jen ty body domácím stále nejsou přány, s Opočnem dokonce prohrávali v průběhu zápasu již 0:4.

VÝROK KOLA :
Jan Souček, trenér Vamberka, po výhře nad lídrem z Českého Meziříčí: "Chválím všechny hráče za bojovnost, takto se totiž má hrát o udržení."

NÁVŠTĚVA KOLA :
150 fanoušků vidělo derby Přepychy - Opočno.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 19 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 2 059 diváků, jarní průměr na zápas 102 diváků, v 4. kole přišlo slabých 344 návštěvníků)
České Meziříčí - 1 590 diváků (průměr 176 diváků na zápas)                                   Černíkovice - 1 550 diváků (průměr na zápas 172 diváků)
SK Přepychy - 1 035 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                    Borohrádek - 930 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                        Spartak Opočno - 785 diváků (průměr 87 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 692 diváků (průměr na zápas 69 diváků)                                    Předměřice - 627 diváků (průměr na zápas 62 diváků)                                         
Jiskra VEBA Machov - 602 diváků (průměr 60 diváků na zápas)

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 19 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (chybí zápas Machov-Přepychy) :
13 - L.Jelen (Opočno),
10 - Blažej (Přepychy),
9 - Pauker (Černíkovice),
8 - Strakatý (Předměřice), Svatoň (Borohrádek), Havel (České Meziříčí), Šváb (Machov), Pfeifer, T. Přibyl (Opočno),

7 - J.Nosek (Černíkovice), Králík, O.Dostál (Vamberk), Ježek (České Meziříčí),
6 - Hamerský (Vamberk),
5 - Rohrich, Flekr (Vamberk), Svatoš, Čech, Martinec (Machov), Hlavsa (České Meziříčí), Víteček (Černíkovice), Škrabal (Opočno),
4 - O.Stieber, D.Hanuš (Černíkovice), Prát, Kinzel (Přepychy), 
J.Čermák, Bílek, P.Matějus, A.Čermák (Borohrádek), Pekáč (Předměřice), Chochola (Vamberk)
3 - Brendl (Borohrádek),  Šponar, Pazderník (Vamberk), Mňuk, Hrouda (Černíkovice), J.Tomášek, Kozák, Baše (České Meziříčí), Zima (Machov),
2 - Kotyza (Vamberk), M.Horák, T.Sazima (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman, Ponikelský (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer (Černíkovice), Čiháček, Slánský, Provazník (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid (Přepychy), Tláskal, Školník, O.Přibyl (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, J.Matějus, vlastní (Borohrádek), Vidlička, Šorm, Pavelka, Samek (Vamberk), Zeman (Předměřice),  Rezek, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, vlastní (Přepychy),



14. srpna 2013 se hrál duel Smiřice - Albrechtice, tehdy v základní skupině. V minulém kole si oba soupeři svůj duel ve Smiřicích zopakovali.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme druhý - realistický. Ten má tento obsah:
a) z divize sestoupí jeden tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) postoupí
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí dva poslední celky
c) z 1. A třídy sestoupí poslední dva týmy (to platí minimálně vždy), z 1. B třídy postoupí dva celky (tedy první dva ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí pět týmů 1. B tříd (tedy poslední dva ze skupin o sestup a horší ze šesté příčky)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, dojde zřejmě k nabídce jiným OFS (toto platí analogicky i pro situaci, kdy se týmy, které mají nárok na start v 1. B třídě, nepřihlásí do nového soutěžního ročníku)



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 1.5.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace