Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Miletín se dotahuje na čelo tabulky, Přepychy a Janské Lázně už jen v rovině teorie, vyrovnané čelo druhé skupiny o postup


Datum akce: 30.11.-0001

 



O co se na jaře hraje ?

 Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se hrálo ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

1. B třída a její program z počátku května byl velkou prověrkou nejen trénovanosti jednotlivých kádrů, ale také jejich početnosti, motivace, vnitřní naladěnosti a herní i osobní kázně.

E-skupina 1.B třídy
přinesla o víkendu velmi zajímavé zápasy. Netradičně v neděli hrál doma i Miletín a jeho výhra nad Rudníkem ho poslala do závěsu za Trutnov. V případě, že z divize ze zástupců Královéhradeckého KFS nikdo nesestoupí a postup do divize bude některým z našich celků akceptován, může být druhá příčka postupová.
 
První utkání bylo na pořadu v sobotu ve 14,30, kdy Jičín B uvítal Sobotku. Derby regionálních sousedů bylo zajímavé v tom, že oba týmy v minulém kole vyhrály a další tři body by pro ně z pohledu tabulky byly velmi zajímavé. Jenže došlo k dělení, oba soupeři si do tabulky připsali pouze bod za remízu 2:2 (Bucek, Horáček - Přikryl, Kubišta). Dejme slovo vedoucímu Jičína: "Po vítězství v Rudníku jsme i dnes chtěli bodovat. Jako tradičně jsme zpočátku utkání nevyužili několik slibných šancí, poté jsme inkasovali branku na 0:1. Ještě v 1. poločase jsme vyrovnali, ve druhém jsme se dokonce ujali vedení 2:1, ale hosté 10 minut před koncem šťastnou brankou vyrovnali. Dělba bodů je asi spravedlivým vyjádřením poměru sil na hřišti."

V 17,00 se vykopávalo v Hostinném, kde se představil vedoucí Trutnov. V prvním zápase uhrál Tatran remízu, doma se chtěl předvést. Dejme slovo domácímu vedoucímu Pavlu Šmucerovi: "Bojovné utkání z obou stran, ve kterém se nakonec radovali hosté, kteří potvrdili výsledek v samém závěru zápasu. Utkání by více slušela dělba bodů." Trutnov totiž vyhrál 2:0, v 28. minutě si domácí dali vlastní gól, výhru pojistil pár minut před koncem střídající Wimmer. Před 120 diváky řídil zápas Fryš, trutnovská rezerva udělala velký krok k postupu.  

V neděli se hrálo velké derby Kopidlno - Libáň, jenže postavení obou celků nebylo před tímto zápasem takové, jaké se všeobecně očekávalo. Libáň sedmá, Kopidlno dokonce osmé. Svěřence trenéra Horny trápila asi trápí sedmička, kterou jim uštědřili hráči Trutnova. 180 diváků se branky nedočkalo, zápas se střelcům obou kolektivů nepovedl. Kopidlno hrálo celý poločas proti deseti (v 41. minutě byl vyloučen Papič), ale tuto výhodu nezužitkovalo.

Miletín opět útočil ze záložního postavení, v neděli od 17,00 uvítal Rudník. Hosté hodně šokovali domácí prohrou s Jičínem B, Miletín také neexceloval v Sobotce. Oba týmy tedy skládaly reparát. Lépe vyšel Miletínu, který vyhrál 2:0 (Němeček, Bartoníček). Slovo vedoucího domácíc fotbalistů Krause: "Za stálé převahy domácí trestuhodně zahazovali svoje šance a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu. V druhé půli pokračovalo dobývání hostující branky. Až po hodině hry se prosadil důrazný Němeček. Pojistku přidal dvě minuty před koncem Bartoníček a tak body zůstaly zaslouženě na domácí půdě."

HVĚZDA KOLA :
Brankář Sokola Libáň Hampl vychytal v Kopidlně čisté konto, i když před ním operovalo ve druhém poločase v poli pouze devět spoluhráčů.

UDÁLOST KOLA :
O výsledku zápasu Hostinné - Trutnov B defacto rozhodl vlastní gól, který si domácí dali v 28. minutě. Trutnov vyhrál v Hostinném po dlouhé řadě nevítězných utkání.

VÝROK KOLA :
Ladislav Štrobl, trenér Sobotky: "Utkání nevalné úrovně sehrála obě mužstva. Není se co divit, hráči mají sehráno 5 utkání během 14 dní. Těžko říct, jestli hrát zápasy v rozmezí čtvrtek - sobota,nějakým způsobem přispívají ke kvalitě fotbalu."
Dodáváme, výrok je v mnohém pravdivý. Které řešení však bylo lepší ? Vzpomeňme na řadu dohrávek v loňském antiklimatickém jaru ...


NÁVŠTĚVA KOLA :
Velké derby Kopidlno - Libáň sledovalo 180 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 23 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 4 225 diváků, jarní průměr na zápas 117 diváků. 470 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 9. jarním kole).
FK Kopidlno - 2 005 diváků (průměr na zápas 167 diváků)                                    TJ Rudník - 1 850 diváků (průměr 185 diváků na zápas)                                       Tatran Hostinné - 1 687 diváků (průměr 153 diváků na zápas)                              SK Sobotka - 1 490 diváků (průměr na zápas 124 diváků)                                Sokol Libáň - 1 410 diváků (průměr na zápas 117 diváků)                                       SK Miletín - 1 312 diváků (průměr 119 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 985 diváků (průměr 81 diváků na zápas)
SK Jičín B - 730 diváků (průměr na zápas 67 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 23 ODEHRANÝCH KOLECH :
24 - M.Jakoubek (Hostinné),
18 - Havránek (Rudník),
16 - Rulc (Sobotka),

14 - Hejna (Trutnov B),
12 - Knap (Trutnov B), 

11 - Urban (Miletín), Horáček (Jičín),
9 - Pluhař (Jičín), Prívara (Rudník), Havlík (Libáň),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski (Libáň)Hylmar (Rudník), Ficner (Trutnov B), Kubišta, Přikryl (Sobotka), Němeček (Miletín),
7 - Škopán (Sobotka), Petružálek (Hostinné), Balcar (Libáň),
6 - Men (Sobotka), Novák, Víšek (Rudník), Maličký, R. Polák (Hostinné), Poutník, Machačný, Černovský (Kopidlno), 
5 - Knobloch (Sobotka), Knížek (Libáň), Zeman (Rudník), P.Komárek (Kopidlno), Machačka (Miletín),
4 - Klaban (Kopidlno), Hejtmánek, Kocourek, Kořínek (Jičín), Čáp (Rudník), L.Kracík (Hostinné), Leplt, Hátle (Miletín), vlastní (Trutnov B),
3 - Nývlt (Sobotka), Ondráček, Voldán, Mezsároš, Zugar (Jičín), V.Kulhánek, L.Komárek (Kopidlno), Filounek, Brentner, Bartoníček (Miletín), Ulrich, Toth, Holubec (Trutnov B), Štemberka (Rudník),
2 - Baster, Bárta (Sobotka), Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, Tobiáš, Přívratský (Trutnov B), Lev, Nosek (Hostinné), Kněžourek, Krátký (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek (Rudník), Vacek (Jičín),
1 - Odvárko, Berounský, Kotlář (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, Jůza (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal, Bucek, vlastní (Jičín B), Zahradník, Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák (Miletín), Pecold, Kment, vlastní (Rudník), J.Horák, Kosina, L.Horák, Przybyla, Valeš, Slavík (Hostinné), Bednařík, Rejl, Groer, Wimmer (Trutnov B),




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy hrála třikrát v sobotu, tedy šest týmů si dalo odpočinek pouze dva dny.

Doudleby uvítaly od 17,00 béčko Dobrušky, to hraje poslední zápasy v hodně kombinovaných sestavách, s čím přijela rezerva z města F. L. Věka do Doudleb ? Každopádně dobře hrající Velešov byl favoritem, před ním byla ztráta tří bodů na vedoucí Rychnov. 120 fanoušků vidělo nakonec jedinou branku od Kopsy, kterou Doudleby vyhrály 1:0. Co na to trenér Čermák: "Náročný čtrnáctidenní cyklus jsme zakončili výhrou. Doufám, že se marodka vyprázdní a druhou polovinu jarní části soutěže zvládneme. Jsem rád, že hráči, kteří nastoupili, mne mile překvapili svými výkony. V dnešním utkání fotbalovost trochu skřípala, ale vůle a bojovnost zvítězila. Soupeř, ač oslaben, předvedl také nadějný výkon a tak doufám, že i diváci byli spokojeni. Za duhou je vždy hrnec plný zlata... "

V derby náchodského "okresu" se konečně domů vracel Hronov, který plnil roli hostitele pro Provodov. Zápas těchto rivalů začínal v 17,00 a sledovalo ho 135 příznivců. Asistent domácího trenéra Hansl ocenil hru soupeře: "Hosté byli jednoznačně lepší,při naší marodce a dvěma dalším zraněním v prvním poločase jsme proti kvalitnímu soupeři neměli šanci." Favorit vyhrál 4:1 (Macek 2, Bensch, Pařízek - Rojšl) a přiblížil se před nedělí na dva body dosud vedoucímu béčku Rychnova.

Deštné dalo pětku domácí Dobrušce, Smiřice zahrály dobrý fotbal proti Doudlebům. Tyto týmy se střetly v Orlických horách, hosté přijeli bez "červeného" Mochana. V Deštném se žádné drama nekonalo, domácí vyhráli jasně 4:1 (Kříž 3. L.Zatloukal - Matějček).

V neděli bylo živo v Albrechticích. Domácí SK cítil křivdu po odjezdu z Provodova a proti vedoucímu týmu tabulky Rychnovu B měl motivaci. Na zaváhání rychnovských borců čekalo duo Doudleby - Provodov. V 17.minutě vedlo domácí mužstvo 2:0 (Vítek, Hořínek), ve druhé části hrál Rychnov, ale podařilo se mu pouze snížit na 2:1 Fujdiakem. Trenér Kotek byl hodně rozhořčen nad neuznáním branky jeho svěřence a spoluhráče Dapecího. Zápas vidělo 150 diváků a řídil ho sudí Styblík. A slovo vedoucího Albrechtic Petra Bartoše: "Utkání se nám vydařilo. Hosté měli územní převahu a více drželi míč na svých kopačkách. Dali jsme dva góly a nastřelili tyč a břevno. Obrana zahrála výborně a podržel nás golman Králík. Pochvalu za výborný výkon si zaslouží také útočník Lukáš Vítek. Celý mančaft hrál soustředěně a soustředěně až do konce."

HVĚZDA KOLA :
Třígólový střelec Sokola Deštné Kříž, který hattrickem zatížil konto soupeřů ze Smiřic.

UDÁLOST KOLA :
Ve druhém poločase neuznal hlavní sudí zápasu Albrechtice - Rychnov B (2:1) branku Dapecímu a hodně pobouřil trenéra Františka Kotka.

VÝROK KOLA :
Milan Jirásek, trenér Dobrušky B: "Kombinace prodlouženého víkendu s velkým počtem omluvenek se souběžně hranými zápasy A mužstva a dorostu zapříčinila, že dnes hrál ten, kdo ve FAČRu svítí zeleně. O to víc mrzí, že rozhodujícím momentem utkání byl trestný kop po faulu, který viděl jen nejzkušenější rozhodčí v kraji."

NÁVŠTĚVA KOLA :

V Albrechticích přišlo na vedoucí Rychnov 150 fanoušků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 23 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 518 diváků, jarní průměr na zápas 97 diváků, v 9. jarním kole byla celková bilance 485 fanoušků)

SK Albrechtice - 1 580 diváků (průměr 131 diváků na zápas)                                 Sokol Provodov - 1 560 diváků (průměr na zápas 141 diváků)                               SK Smiřice - 1 280 diváků (průměr 116 diváků na zápas)                                   Velešov Doudleby - 1 235 diváků (průměr na zápas 119 diváků)                              AFK Hronov - 1 184 diváků (průměr na zápas 107 diváků)                                       TJ Dobruška - 875 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                                        Sokol Deštné - 715 diváků (průměr na zápas 59 diváků na zápas)                       Spartak Rychnov B - 711 diváků (průměr 59 diváků na zápas)  
                           

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 23 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

22 - D.Hořínek (Albrechtice),
16 - Kříž (Deštné),
14 - Bednář (Smiřice),
12 - Kráčmer (Doudleby),
11 - Eimer (Provodov),
10 - J.Macek (Dobruška B),
Kubeček (Hronov), Kaplan (Deštné),
9 - Polívka (Rychnov), Duha, L.Sršeň (Albrechtice), Jedlinský (Rychnov), Bensch (Provodov),

8 - Kotyza, Schod (Doudleby), Šťavík (Hronov),
7 - Korenčík (Smiřice), Rojšl (Hronov),
6 - Dapecí, F.Stieber (Rychnov), Církva (Smiřice), Hašek (Dobruška B), Khun, Macek (Provodov), Umlauf (Deštné),
5 - Šťavík, Rojšl, Lanta (Hronov), Pazderník, Řehák (Rychnov B),

4 - Metzner (Provodov), Schreiber (Hronov), F.Stieber, Lochman (Rychnov B), Vidlička, Hudousek (Doudleby), Moravec, O.Velíšek (Albrechtice), Michalík (Dobruška B),
3 - Kuneš, Pařízek (Provodov), Tuček, Drapák (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma (Albrechtice), Dudek, Kopsa (Doudleby), Nývlt, Matějček (Smiřice)
2 - Malý, Štětina, Kováč (Dobruška B), Franců, Danihel (Hronov), Koutník, Mochan, Melichárek (Smiřice), Hochmann (Deštné), Lyer (Doudleby), Jaroš (Albrechtice), Handa (Rychnov),

1 - Tichý, Polomský, Valtera (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, Matula, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Tolda, Vejprava (Provodov), Búta, Hottmar, Fof (Smiřice), Janeček, Barták, L.Velíšek, Vítek (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Počtýnský, Handa, Trejtnar, Kotek, Fujdiak (Rychnov B), Mazura, Souček, P.Matoušek (Doudleby)



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky


G-skupina 1.B třídy
měla před sebou velký duel Robousy - Lokomotiva. Hrálo se v sobotu v úřední začátek, stejný výkop měly i ostatní zápasy.

Bez Gritzera nastoupili robouští fotbalisté proti sousedu v tabulce z Hradce Králové (oba týmy měly před zápasem 10 bodů). Lokáda už měla k dispozici Páru a Zieglera. Výsledek zápasu nakonec přinesl radost hostům, kteří v Robousech plně bodovali výhrou 2:1 (14. Tichý, 22. Ziegler - 18. Tomášek). Zbyněk Materna přidal tento komentář: "Začátek utkání jsme měli poněkud vlažný a jak se v konečném účtování ukázalo, bylo to rozhodující. Hosté nám brzo dali laciné góly a naší střeleckou nemohoucností jsme v druhé části utkání výsledek neotočili. Slibné šance jsme si vytvořili,přesto jsou body u soupeře." Dodáváme, že možná hodně fatální body.

Janské Lázně hrály naposledy v Hradci Králové o deseti, doma přivítaly Dolní Kalnou. Hosté mají drajv, v posledních dvou zápasech nastříleli 12 branek, ale do Krkonoš jeli bez brankáře Junka, kterého nahradil gólman jejich rezervy. Do poločasu vedli kalenští fotbalisté již 0:4, nakonec si odvezli výhru 1:6 (Stránský PK - Dědek, Jar.Jiřička, Tauchman st., Ježek, Hampl, vlastní). Ze 110 diváků byla více jak polovina fandů Dolní Kalné, která udělala velký krok k záchraně, byť v zápase hrála bez své útočné síly Tauchmana mladšího a Tomáše Jiřičky.

Malšovice hostily Kobylice, před minulým kolem se už zdálo, že svěřenci Davida France mají nejhorší za sebou, ale po debaklu v Žacléři už to tak nebylo. Pouhý tříbodový náskok na Robousy a Lokomotivu a jednobodový na Dolní Kalnou velel bodovat, jenže kobyličtí fotbalisté mají fazónu a nechtěli o ní přijít. A nepřišli - výhra 5:1 (Nový 2, Havlíček 2 - Kubišta) byla jasná, vysoká a přesvědčivá. Co na to vedoucí Malšovic Pavel Šálek: "Pro nás velice krutý výsledek, zvláště poté, co jsme velice slušně odehráli první poločas. Bohužel jsme v jeho nastaveném čase nedokázali uhlídat standardní situaci a inkasovali gól do šatny, který utkání pravděpodobně rozhodl. Ve druhém poločase soupeř trestal vše a přidal další branky, my už jsme stihli dát alespoň čestný gól."

Derby Mladé Buky - Žacléř bylo zápasem týmů, které v posledních kolech signalizovaly nástup formy. Buky uhrály remízu v Kobylicích, Baník přidělil šest pozdravů na cestu soupeři z Hradce Králové. Na zápas zval fanoušky trenér Vlastimil Honek. Jenže jeho svěřenci mu velkou radost neudělali, Buky zvítězily zcela jasně 3:0 (Špička, Machalík, Haider) před 130 diváky. Sekretář domácího klubu Pavel Hrubeš podal k zápasu tento komentář: "Čekal nás těžký zápas proti dobře hrajícímu Žacléři a také to tak bylo. Baník byl po většinu zápasu fotbalovější, ale naší dobrou hrou zezadu jsme je nepouštěli do žádných šancí a chodili jsme do brejků, ze kterých se nám podařilo dát góly.Takže zasloužená výhra."

HVĚZDA KOLA :
53 diváků z Dolní Kalné, kteří vážili se svým týmem cestu do Janských Lázní a pomohli zde vytvořit jarní divácký rekord.

UDÁLOST KOLA :
V souboji dvou velmi sestupem ohrožených klubů podlehl doma Robousy Lokomotivě, všechny branky padly do 22. minuty.

VÝROK KOLA :
Petr Průcha, trenér Kobylic, po výhře svého týmu v Malšovicích: "Výše prohry je pro domácí fakt krutá, tým kolem Davida France, kterému přeji hodně zdaru v dalších bojích, hrál v prvním poločase opravdu velice dobře."

NÁVŠTĚVA KOLA :
130 fanoušků bylo na utkání Mladé Buky - Baník Žacléř, zápas nabídl poměrně zajímavou podívanou.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 23 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 476 diváků, jarní průměr na zápas 96 diváků, deváté kolo bylo divácky o malinko horší než minulé - 397 fanoušků
)
FK Dolní Kalná - 1 777 diváků (průměr 148 diváků na zápas)
SK Robousy - 1 431 diváků (průměr na zápas 130 diváků)
FC Mladé Buky - 1 350 diváků (průměr 112 diváků na zápas)                             Spartak Kobylice - 1 303 diváků (průměr na zápas 118 diváků)                             Baník Žacléř - 1 136 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                       Lokomotiva HK - 1 060 diváků (průměr na zápas 97 diváků)
SK Janské Lázně - 950 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                        Malšovice - 791 diváků (průměr na zápas 71 diváků)                                          


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 23 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
19 - L.Vít (Žacléř),
17 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
13 - Vích (Robousy), Nový (Kobylice),
12 - T.Jiřička (Dolní Kalná), Tomášek (Robousy),
11 - Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná),
Havlíček (Kobylice), 
10 - Haider (Mladé Buky),

9 - Kult (Janské Lázně),
8 - Horváth (Žacléř), 
7 - Šoufek (Kobylice), Doležal, Machalík (Mladé Buky), Tauchman st. (Dolní Kalná),
6 - Tuček (Lokomotiva), Mil.Dvořák (Mladé Buky),

5 - Brhel (Mladé Buky), Drbohlav (Robousy), Bartoš (Malšovice), Khol (Kobylice), Stránský (Janské Lázně), Hampl (Dolní Kalná),
4 - Brokeš, Franc, Luňák (Malšovice), Denk, Schejbal, Tichý (Lokomotiva), Vávra, vlastní (Kobylice), Štěpánek (Mladé Buky), vlastní (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Mikolajczyk (Žacléř), Tobiášek, Ninger (Malšovice), Němeček (Janské Lázně), Kubišta (Kobylice),
2 - Vaněk, Svatoň, Ziegler (Lokomotiva), Pšenička (Kobylice), P.Jareš, Velínský, Horký, Lemon (Malšovice), F.Materna (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák, Špička (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Demuth (Janské Lázně), Skála, Hradecký, Mádle, Kotyk, vlastní (Žacléř), Javůrek ml., vlastní (Lokomotiva), Bartoš, Ježek (Dolní Kalná)
1 - Styar, Průcha, M.Novotný (Kobylice), Šec, Mašek, Demeter, Pára, Javůrek st. (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, Rejman, Karásek, vlastní (Robousy),
Kodytek, Najman, Navrátil, Jan Jiřička, Dědek (Dolní Kalná), Jurík, vlastní (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Hradecký, Koblížek (Janské Lázně), Knap, Polák, Petrů, Brožek, Franze, Kovačík, Špecián (Žacléř), 




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

V H-skupině 1.B třídy se zdá, že se už hraje jen o šesté místo, které za jistých okolností znamená záchranu. Ale zdání mnohdy klame ...

V sobotu Opočno přivítalo Vamberk, domácí zažili velký prvek zklamání v Machově, kde domácím povolili první jarní výhru, za Baník se vedoucí týmu svým příznivcům v minulém kole omluvil. Vamberk rozhodně ještě v klidu být nemohl. V 11. minutě rozjásal hráče Baníku Pazderník, teprve dvě minuty před závěrem vyrovnal na konečných 1:1 Škrabal. Před 70 diváky řídila zápas Hrušková, oba realizační týmy se shodly na tom, že dělba bodů byla spravedlivá.

Předměřice hostily v sobotu od 17,00 Černíkovice. Slavoj byl velmi obtížné situaci a musel bodovat. Černíkovice se 16 body měly přece jen o hodně větší klid. Po výhře 4:1 (Strakatý 2, Vyleťal, Pekáč - Pauker) hovořil domácí vedoucí Josef Bouček o nejlepším výkonu jara v konsolidované sestavě. Kouč Černíkovic Cejpek byl hodně rozladěn: "To, co jsme předvedli my v prvním poločase, to nemá s fotbalem nic společného. Paradoxně jsme začali trochu hrát, až když nás rozhodčí poslal do desíti." Sudí Kubálek poslal pod sprchy v 54. minutě černíkovského Holoubka. Domácí ztrácejí na pátý Vamberk už jen tři body.

V neděli Borohrádek uviděl Jiskru Machov. V Machově se hrálo 2:2, domácí jsou týmem nevyzpytatelným. Každopádně hosté jeli do Borohrádku bez Jakuba Purtiga. Bororádek postavil všechny dohady na hlavu jasnou výhrou 6:0, střelecky se blýskl R. Sazima čtyřmi góly, další přidali Brendl a Bílek. Trenér domácích řekl obdivná slova na adresu svých svěřenců: "Zasloužená výhra. Pochvalu zaslouží celý tým. Pro oko diváka zajímavé utkání se spoustou šancí. Kdyby utkání skončilo 10:4, tak by se nikdo nemohl divit. Ještě jednou děkuji celému týmu za skvěle odehraných 5 utkaní během 14 dnů. Smekám!"

V Přepychách, pokud zvýšili vstupné, mohli pokladnu trochu zalít, protože v zápase s Českým Meziříčím mohli očekávat větší než obvyklou návštěvu. Tak se také stalo, zápas vidělo 152 diváků. Šesté místo bylo přepyšským fotbalistům vzdáleno šestibodově, ale jejich poslední výsledky příliš optimismu neskýtaly. Naopak svěřenci Milana Mikušíka měli v posledních duelech fazónu. Nedělní zápas se hrál od 17,00, derby nevytáhlo žádné překvapení. Miroslav Pavel, předseda Přepych: "První poločas jsme odehráli ve vlažném tempu, proto hosté poločas vyhráli zcela zaslouženě. Ve druhém poločase jsme přeskupili jednotlivé posty a vytvořili jsme si územní převahu. Vytvořili jsme si i šance, které jsme bohužel neproměnili. V závěru hosté dali třetí branku a utkání jsme zaslouženě prohráli." Takže 0:3 pro České Meziříčí, branky dali Havel, Ježek a P. Tomášek.

HVĚZDA KOLA :
Jednoznačně R. Sazima z Borohrádku, autor čtyřech branek do sítě Machova.

UDÁLOST KOLA :
Výhra Předměřic nad Černíkovicemi 4:1, Slavoj se dotáhl na tři body za Vamberk.

VÝROK KOLA :
Radek Sazima, trenér Borohrádku, po zápase s Machovem: "Pro oko diváka zajímavé utkání se spoustou šancí. Kdyby utkání skončilo 10:4, tak by se nikdo nemohl divit. Ještě jednou děkuji celému týmu za skvěle odehraných 5 utkaní během 14 dnů. Smekám! "

NÁVŠTĚVA KOLA :
Opět na derby, v zápase Přepych s Českým Meziříčím přišlo 152 příznivců.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 23 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 782 diváků, jarní průměr na zápas 105 diváků, v 8. kole přišlo 407 návštěvníků)
České Meziříčí - 2 140 diváků (průměr 178 diváků na zápas)                                   Černíkovice - 1 800 diváků (průměr na zápas 163 diváků)
Borohrádek - 1 245 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                     Přepychy - 1 237 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 930 diváků (průměr 84 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 782 diváků (průměr na zápas 71 diváků)                                    Předměřice - 707 diváků (průměr na zápas 64 diváků)                                          Jiskra VEBA Machov - 690 diváků (průměr 57 diváků na zápas)                    


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 23 ODEHRANÝCH ZÁPASECH:
15 - L.Jelen (Opočno),
11 - Blažej (Přepychy), Šváb (Machov), Pauker (Černíkovice),
10 - Ježek, Havel (České Meziříčí), Strakatý (Předměřice),
9 - Pfeifer, T. Přibyl (Opočno),
8 - Svatoň (Borohrádek), Hamerský, O. Dostál (Vamberk),

7 - J.Nosek (Černíkovice), Králík, Rohrich (Vamberk), Hlavsa (České Meziříčí), Škrabal (Opočno),
6 - O. Stieber (Černíkovice), Svatoš (Machov), Baše (České Meziříčí), Bílek (Borohrádek), Pekáč (Předměřice),
5 - Flekr, Pazderník (Vamberk), Čech, Martinec (Machov), J. Čermák, R. Sazima, Brendl (Borohrádek), D.Hanuš, Víteček (Černíkovice), P.Tomášek, (České Meziříčí),
4 - Prát, Kinzel (Přepychy),
P.Matějus, A.Čermák (Borohrádek), Chochola (Vamberk),
3 - Šponar (Vamberk), Mňuk, Hrouda (Černíkovice),  Kozák (České Meziříčí), Zima (Machov), O.Přibyl (Opočno), Ponikelský (Předměřice),
2 - Kotyza, Vidlička (Vamberk), M.Horák, T.Sazima, J.Matějus, vlastní (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer, Stodůlka (Černíkovice), Čiháček, Slánský, Provazník, J. Tomášek (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid (Přepychy), Tláskal, Školník (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, R. Sazima (Borohrádek), Šorm, Pavelka, Samek, Luňáček (Vamberk), Zeman, Bareš, Voborník, Vyleťal, vlastní (Předměřice),  Rezek, Krajňák, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich, Purtig (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, Jelen, vlastní (Přepychy),

V sobotu 26. dubna 2014 se hrál duel nováčků Dolní Kalná - Kobylice (1:4). Zápasu přihlížela velmi dobrá návštěva 150 diváků.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme druhý - realistický. Ten má tento obsah:
a) z divize sestoupí jeden tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) postoupí
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí dva poslední celky
c) z 1. A třídy sestoupí poslední dva týmy (to platí minimálně vždy), z 1. B třídy postoupí dva celky (tedy první dva ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí pět týmů 1. B tříd (tedy poslední dva ze skupin o sestup a horší ze šesté příčky)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sníží se počet sestupujících (viz ustanovení Soutěžního řádu).



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 18.5.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace