Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Remíza Doudleb v Rychnově se zrodila v poslední minutě zápasu, Rudník opět dotáhl Trutnov, Machov zdolal Předměřice, čtyři branky Hořínka


Datum akce: 30.11.-0001

 



O co se na jaře hraje ?

 Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se hrálo ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

1. B třída má do konce soutěžního ročníku ještě pět kol. Pro postupy i sestupy jsou v mnohém rozhodující dva faktory - záchrana všech krajských týmů v divizi a postup některého z našich prvních čtyřech mužstev z krajského přeboru do divizní soutěže. V tomto případě by tři týmy postupovaly a sestupovaly pouze čtyři kluby.


EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy
vynesla po minulých kolech do čela béčko Trutnova, na záda mu dýchal s tříbodovou ztrátou Miletín. Všechna utkání 10. jarního kola se hrála v sobotu od 17,00 a po jejich ukončení vystřídal ve sledování vedoucího týmu tabulky Rudník mužstvo Miletína.
 
Právě vedoucí rezerva Trutnova se střetla s béčkem Jičína. Záložní tým metropole Českého ráje je postrachem domácím klubů a v tomto prestižním zápase nedal také nic zadarmo. Hosté vedli dokonce 2:0 (Horáček, Hejtmánek), domácí díky brankám Knapa a Klosowského srovnali na konečných 2:2. Domácí asistent Bednařík zápas komentoval: "V prvním poločase jsme hráli nedůrazně. Hosté bránili v hlubokém bloku, ze kterého podnikli tři brejky, z nichž dva proměnili. Ve druhé půli jsme, po domluvě v kabině, přidali na důrazu a pohybu, zpřesnili jsme kombinaci, přitlačili hosty na jejich polovině, srovnali, a kdybychom proměnili některou z šancí ke konci zápasu, mohli jsme i vyhrát." Zápas sledovalo za "psího" počasí statečných 20 diváků.

Druhý Miletín jel k těžkému zápasu do Libáně, kde se v posledních kolech zrodila řada překvapivých výsledků. Miletín dvakrát vedl a z vedení se radoval vždy přesně minutu, ta vždy stačila libáňským fotbalistům ke srovnání skóre (5. Mička, 25. Balcar - 4. Urban, 26. Krátký). Na konečných a trochu překvapivých 3:2 upravil v 51. minutě domácí Havlík. Co řekl k zápasu domácí kouč František Skřivánek: "Za stálého deště bylo vidět oboustranně pěkné utkání. O vítězství jsme rozhodli v úvodu druhého poločasu. Další naše šance bohužel brankou neskončily." Před 60 zájemci o fotbal řídil duel Bouz.

Rudník, kterému květnové svátky příliš nesvědčily, přivítal Kopidlno a hrál o to "být ještě ve hře". To se mu podařilo, výhra 3:0 (Zeman 2, Havránek) byla jasná a domácí odvedli Kopidlnu porážku 1:6. Díky remíze Trutnova stáhl Rudník ztrátu na první místo na tři body a lídra bude hostit. Juraj Sucháň z domácího klubu zápas okomentoval poměrně podrobně: "K utkání jsme nastoupili bez pěti opor včetně celé zálohy (Hylmar,Víšek,Sucháň). Za stálého deště jsme se snažili hrát útočný fotbal. S šancemi na obou stranách jsme si vytvořili mírnou převahu. Ve 43. minutě skvěle nacentroval do malého vápna Zeman a Havránkovi stačilo míč tečovat za záda bezmocného gólmana. Do druhého poločasu jsme vstoupili se snahou pojistit výsledek. To se nám podařilo v 68. minutě po spolupráci Havránka se Zemanem, posledně jmenovaný s přehledem zakončil. V 70. minutě po nedovoleném zákroku hostujícího obránce jsme zahrávali pokutový kop. Míra Zeman to vzal na sebe a s přehledem penaltu proměnil. Byl to zápas Míry Zemana, který na jeden gól přihrál a dva přidal. Pomohlo nám i pět dorostenců, kteří odvedli opravdu dobrý výkon. Všichni hráči odevzdali maximum. Zvládli jsme zápas i přes velký počet zraněných hráčů. Jsme zpátky ve hře."

Zápas Sobotky s Tatranem Hostinné byl utkáním spíše o umístění, Sobotka měla aktuálně 13 bodů, Hostinné 12. Po tomto zápase a výhře 3:0 (Škopán 2, Knobloch) se domácí hráči dostali k bodovému číslu 16. Komentář soboteckého trenéra Ladislava Štrobla: "Po celé utkání jsme na hřišti byli lepším mužstvem. Herní převahu jsme bohužel nedokázali střelecky lépe využít. Je až neuvěřitelné, jaké šance dokážeme zazdít."

HVĚZDA KOLA :
Miroslav Zeman (Rudník) - oslabenou sestavu svého týmu doslova vedl proti soupeři, který doma jeho tým rozstřílel 6:1. Na odvetě a výsledku 3:0 se podílel dvěma góly a jednou gólovou asistencí. Klobouk dolů ...

UDÁLOST KOLA :
V sestavě týmu Rudníku se vystřídalo celkem pět dorostenců, skutečně není nad to, mít svoji mládežnickou základnu.

VÝROK KOLA :
Ten patří velmi kritickému tónu vedoucího Miletína Krausovi: "Nevím, proč z nás všichni dělají favorita? S přístupem, jaký mají naši někteří hráči, jim být ani nemůžeme."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Vzhledem k sobotní dešťové sibérii přišlo pouze v Sobotce a v Libáni 60 skalních, naopak v Trutnově jich bylo pouze 20 mokrých. V divácké baště v Rudníku bylo přítomno 54 příznivců, kteří odolávali vodním přívalům.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 24 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 4 419 diváků, jarní průměr na zápas 110 diváků. Pouhých 194 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 10. jarním kole, počasí vyhánělo přiznivce z hledišť).
FK Kopidlno - 2 005 diváků (průměr na zápas 167 diváků)                                    TJ Rudník - 1 904 diváků (průměr 173 diváků na zápas)                                       Tatran Hostinné - 1 687 diváků (průměr 153 diváků na zápas)                              SK Sobotka - 1 550 diváků (průměr na zápas 119 diváků)                                Sokol Libáň - 1 470 diváků (průměr na zápas 113 diváků)                                       SK Miletín - 1 312 diváků (průměr 119 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 1 005 diváků (průměr 77 diváků na zápas)
SK Jičín B - 730 diváků (průměr na zápas 67 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 24 ODEHRANÝCH KOLECH :
24 - M.Jakoubek (Hostinné),
19 - Havránek (Rudník),
16 - Rulc (Sobotka),

14 - Hejna (Trutnov B),
13 - Knap (Trutnov B),
12 - Horáček (Jičín B),
Urban (Miletín),
10 - Havlík (Libáň),
9 - Pluhař (Jičín), Prívara (Rudník), Škopán (Sobotka),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski, Balcar (Libáň)Hylmar (Rudník), Ficner (Trutnov B), Kubišta, Přikryl (Sobotka), Němeček (Miletín),
7 - Petružálek (Hostinné), Zeman (Rudník),
6 - Men, Knobloch (Sobotka), Novák, Víšek (Rudník), Maličký, R. Polák (Hostinné), Poutník, Machačný, Černovský (Kopidlno), 
5 - Knížek (Libáň), P.Komárek (Kopidlno), Machačka (Miletín), Hejtmánek (Jičín B),
4 - Klaban (Kopidlno), Kocourek, Kořínek (Jičín), Čáp (Rudník), L.Kracík (Hostinné), Leplt, Hátle (Miletín), vlastní (Trutnov B),
3 - Nývlt (Sobotka), Ondráček, Voldán, Mezsároš, Zugar (Jičín), V.Kulhánek, L.Komárek (Kopidlno), Filounek, Brentner, Bartoníček, Krátký (Miletín), Ulrich, Toth, Holubec, (Trutnov B), Štemberka (Rudník),
2 - Baster, Bárta (Sobotka), Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, Tobiáš, Přívratský (Trutnov B), Lev, Nosek (Hostinné), Kněžourek (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek (Rudník), Vacek (Jičín),
1 - Odvárko, Berounský, Kotlář (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, Jůza, Mička (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal, Bucek, vlastní (Jičín B), Zahradník, Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák (Miletín), Pecold, Kment, vlastní (Rudník), J.Horák, Kosina, L.Horák, Przybyla, Valeš, Slavík (Hostinné), Bednařík, Rejl, Groer, Wimmer, Klosowski (Trutnov B),




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy se opět hrála třikrát v sobotu, v neděli tradičně vykopávali soupeři v Provodově.

Jasným magnetem kole byl zápas béčka Rychnova s Velešovem Doudleby nad Orlicí. Proč ? Doudleby před tímto utkáním první, Rychnov druhý, oba týmy 21 bodů. Lepší pozvánku jsme si nemohli přát. Co na to rychnovský a samozřejmě doudlebský divák ?
Divák nic, přišla dvacítka, počasí bylo silnější. Výsledek dramatického duelu zněl 3:3 (Počtýnský 2, Stieber - Schod, Mazura, Kráčmer). Právě Kráčmer byl autorem vyrovnávající branky v 90. minutě, což František Kotek glosoval stručně: "Společně s hlavním rozhodčím jsme hostům darovali v poslední minutě bod."

Béčko Dobrušky hrálo již od 15,00, soupeřem byly Albrechtice. Oba týmy měly před tímto kolem 11 bodů a hrají bez nervů. K tomu domácí trenér Jirásek: "Hrál se bezstarostný fotbal s mnoha šancemi na obou stranách. Na šance se ale nehraje a my jsme dnes dostali lekci z produktivity. Mrzí nás množství zbytečných školáckých chyb, kterými jsme hostům usnadnili cestu za vítězstvím." Albrechtice vyhrály 5:2 a hvězdou zápasu byl šutér David Hořínek, který nasázel do sítě Dobrušky čtyři branky.

Jedenáctibodové Smiřice hostily poslední osmibodový Hronov. I tady nervy nemusely pracovat na plné obrátky. Hronov stále zůstává poslední, nicméně si ze Smiřic odvezl remízu 2:2 (Bednář, vlastní - Valtera, Rojšl). Přinášíme komentář hostů: "Vyrovnané utkání, remíza byla spravedlivá, uškodilo nám vyloučení našeho hráče (Rojšl). Ke konci zápasu domácí byli lepší, ale neproměňovali šance."

V neděli další adept postupu Provodov (19 bodů) hostil zkušený tým Deštného v Orlických horách. Hosté měli v posledních kolech formu, zachovají si ji i na půdě soupeře, tak zněla otázka před utkáním?
Nezachovali, favorit vyhrál jasně 5:1 (Khun 2, Vejprava 2, Pšenička), vše rozhodly tři góly do 16. minuty. Jiří Bederka, kouč domácích, byl pochopitelně spokojen: "Utkání rozhodl začátek prvního poločasu, kdy jsme vstřelili tři rychlé góly. Pro hosty je porážka krutá a utkání rozhodčí odpískali výborně." Před 120 diváky řídil zápas Janata, po tomto duelu jsou v čele postupové skupiny tři týmy s 22 body. Příští kolo - Doudleby - Provodov!!! 

HVĚZDA KOLA :
David Hořínek, střelecká osobnost Albrechtic, dal v utkání v Dobrušce čtyři branky a napodobil Radka Sazimu z minulého kola.

UDÁLOST KOLA :
Po 10. jarním kole se na čele tabulky srovnaly tři týmy se shodným počtem 22 bodů, "medailové" příčky okupují Doudleby, Provodov a Rychnov B.

VÝROK KOLA :
František Kotek, trenér Rychnova, po vyrovnání na 3:3: "Společně s hlavním rozhodčím jsme hostům darovali v poslední minutě bod."

NÁVŠTĚVA KOLA :
120 diváků bylo podle hlášení domácích přítomno utkání Provodov - Deštné.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 24 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 738 diváků, jarní průměr na zápas 93 diváků, v 10. deštivém jarním kole byla celková bilance 220 fanoušků)

Sokol Provodov - 1 680 diváků (průměr na zápas 140 diváků)                               SK Albrechtice - 1 580 diváků (průměr 131 diváků na zápas)                                 SK Smiřice - 1 330 diváků (průměr 102 diváků na zápas)                                   Velešov Doudleby - 1 235 diváků (průměr na zápas 119 diváků)                              AFK Hronov - 1 184 diváků (průměr na zápas 107 diváků)                                       TJ Dobruška - 905 diváků (průměr 75 diváků na zápas)                                        Spartak Rychnov B - 731 diváků (průměr 56 diváků na zápas)                             Sokol Deštné - 715 diváků (průměr na zápas 59 diváků na zápas)                                                  

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 24 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

26 - D.Hořínek (Albrechtice),
16 - Kříž (Deštné),
15 - Bednář (Smiřice),
13 - Kráčmer (Doudleby), J.Macek (Dobruška B),
11 - Eimer (Provodov),
10 -
Kubeček (Hronov), Kaplan (Deštné),
9 - Polívka (Rychnov), Duha, L.Sršeň (Albrechtice), Jedlinský (Rychnov), Bensch (Provodov),
Schod (Doudleby),
8 - Kotyza (Doudleby), Šťavík, Rojšl (Hronov), Khun (Provodov)
7 - Korenčík (Smiřice), F.Stieber (Rychnov B),
6 - Dapecí (Rychnov B), Církva (Smiřice), Hašek (Dobruška B), Macek (Provodov), Umlauf (Deštné),
5 - Šťavík, Rojšl, Lanta (Hronov), Pazderník, Řehák (Rychnov B),

4 - Metzner (Provodov), Schreiber (Hronov), F.Stieber, Lochman (Rychnov B), Vidlička, Hudousek (Doudleby), Moravec, O.Velíšek (Albrechtice), Michalík (Dobruška B),
3 - Kuneš, Pařízek, Vejprava (Provodov), Tuček, Drapák (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma (Albrechtice), Dudek, Kopsa (Doudleby), Nývlt, Matějček (Smiřice), Počtýnský (Rychnov B),
2 - Malý, Štětina, Kováč (Dobruška B), Franců, Danihel, Valtera (Hronov), Koutník, Mochan, Melichárek (Smiřice), Hochmann (Deštné), Lyer, Mazura (Doudleby), Jaroš, Vítek (Albrechtice), Handa (Rychnov),

1 - Tichý, Polomský (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, Matula, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, Petr, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Tolda, Pšenička (Provodov), Búta, Hottmar, Fof, vlastní (Smiřice), Janeček, Barták, L.Velíšek (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Handa, Trejtnar, Kotek, Fujdiak (Rychnov B), Souček, P.Matoušek (Doudleby)



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky


G-skupina 1.B třídy
přináší tuhý souboj o to, kdo skončí sedmý a šestý, to jsou příčky sestupové, i když šesté místo může znamenat také záchranu. V sobotu se měla hrát tři utkání, nakonec se hrála dvě, v neděli netradičně od 14,00 vykopávala Dolní Kalná.

Jednoznačného favorita měl zápas Kobylice - Janské Lázně, oba týmy dělilo propastných 22 bodů. Tým Petra Průchy ještě neprohrál, mužstvo s nejstarším gólmanem v soutěži vyhrál jednou a to ještě kontumačně.
Už v 45. minutě to bylo 5:0 (Havlíček 2, Nový 2, Pozler) a podle domácího trenéra v tuto chvíli mohl zápas skončit. Před statečnými 66 příznivci kobylické kopané řídil zápas Vávra.
 
Robousy měly jet do Žacléře s nutností získat body k záchraně, cesta k ní je velmi nevyzpytatelná. Oběma týmům však sobotní dešťový příval řekl ne.

Hradecká Lokomotiva hrála doma s Mladými Buky. Oba týmy dělily pouhé čtyři body, po tomto kole už jen bod. Lokáda vyhrála 3:2 (Tichý, vlastní, Ziegler - Machalík 2) a na chvíli si oddechla. Ve vyrovnané tabulce není zatím rozhodnuto nic. Přečtěme si komentář hostujícího lodivoda Petra Zierise: "Utkání jsme nezačali špatně a úvodních deset minut patřilo nám, nicméně z ničeho jsme si dali polovlastní branku a náš výkon se zvrhl v bezhlavé nakopávání míčů. Když jsme si posléze dali druhou, tentokrát už úsměvnou vlastní, dalo se říct, že jsme soupeře posadili na koně. Nakonec nám mohl poděkovat, že jsme mu připravili, rovněž úsměvně, i branku třetí. Nicméně s utkáním se dalo ještě něco dělat, kdybychom nebyli nuceni v poločasové přestávce střídat dva hráče . Nakonec se tato záležitost potvrdila, protože jsme vstřelili ve druhém poločase dvě branky a nebyli daleko od vyrovnání. Škoda, ale nedisciplinovanost jednotlivců nás tentokrát stála jakýkoliv bodový zisk. Musíme podotknout, že na těžkém terénu zápas velice dobře odřídila trojice rozhodčích, která vyčnívala nad výkony obou týmů." A kdo pískal - s píšťalkou vedl zápas sudí Hron.

V nedělním zápase hraném od 14,00 hostila Dolní Kalná Malšovice. Domácí ve třech posledních zápasech nastříleli 18 branek (!!!), naopak Malšovice ve dvou posledních duelech jedenáctkrát inkasovaly. Přesto zápas neměl vůbec favorita.
Toto tvrzení se potvrdilo, utkání bylo velmi vyrovnané a jeho ozdobou bylo několik vynikajících zákroků gólmanů na obou stranách. Kalná nakonec soupeře udolala 2:1 (Jar. Jiřička PK, M. Bartoš - Velinský) a v tabulce poskočila na druhé místo. Podrobné hodnocení zápasu poskytl domácí trenér Tomáš Navrátil: "Utkání mělo dva rozdílné poločasy. V tom prvním jsme byli lepším týmem a dostali jsme se do jednobrankového vedení, když jsme proměnili penaltu za sražení Tomáše Jiřičky. Druhou půli zahájili hosté náporem a hned po čtyřech minutách hry se jim podařilo srovnat. Remízový stav ale vydržel jen tři minuty a nám se podařli jít opět do vedení, když akci Zdendy Tauchmana ml. zakončil Martin Bartoš. Vzápětí mohl zvýšit Tomáš Jiřička, ale v tisíciprocentní šanci selhal. Hosté získávali převahu, měli několik šancí na vyrovnání, ale nám se povedlo zuby nehty hubené vedení ubránit. Když to shrnu, tak první poločas dobrý, ten druhý velké varování. Nyní nás čekají zápasy s mužstvy ze špičky a pokud budeme chtít uspět, tak se musíme z dnešního druhého poločasu výrazně ponaučit." Podle vedoucího Malšovic Bohumila Kruckého není k tomuto hodnocení co dodat, protože vše plně vystihuje.

HVĚZDA KOLA :
Miroslav Hron, rozhodčí zápasu Lokomotiva - Mladé Buky, podle trenéra hostů jeho výkon a výkon jeho asistentů předčil výkony hráčů.

UDÁLOST KOLA :
Třetí porážka Sokola Malšovice za sebou poslala tento tým na šesté místo v tabulce.

VÝROK KOLA :
Petr Janovec, sekretář Janských Lázní, po utkání v Kobylicích: "Šance hostů v zápase se daly v pohodě napočítat na prstech jedné ruky a ještě by zbylo."

NÁVŠTĚVA KOLA :
123 diváků vidělo v neděli odpoledne dramatický duel Dolní Kalná - Malšovice.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 24 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 705 diváků, jarní průměr na zápas 95 diváků, desáté kolo bylo ochuzeno o odložený zápas Žacléř-Robousy - 229 fanoušků
)
FK Dolní Kalná - 1 900 diváků (průměr 146 diváků na zápas)
SK Robousy - 1 431 diváků (průměr na zápas 130 diváků)
Spartak Kobylice - 1 369 diváků (průměr na zápas 114 diváků)                             FC Mladé Buky - 1 350 diváků (průměr 112 diváků na zápas)                             Baník Žacléř - 1 136 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                       Lokomotiva HK - 1 110 diváků (průměr na zápas 92 diváků)
SK Janské Lázně - 950 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                        Malšovice - 791 diváků (průměr na zápas 71 diváků)                                          


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 24 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
19 - L.Vít (Žacléř),
18 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
15 - Nový (Kobylice),
13 - Vích (Robousy), Havlíček (Kobylice),
12 - T.Jiřička (Dolní Kalná), Tomášek (Robousy),
11 - Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná),
  
10 - Haider (Mladé Buky),

9 - Kult (Janské Lázně), Machalík (Mladé Buky),
8 - Horváth (Žacléř), 
7 - Šoufek (Kobylice), Doležal (Mladé Buky), Tauchman st. (Dolní Kalná),
6 - Tuček (Lokomotiva), Mil.Dvořák (Mladé Buky),

5 - Brhel (Mladé Buky), Drbohlav (Robousy), Bartoš (Malšovice), Khol (Kobylice), Stránský (Janské Lázně), Hampl (Dolní Kalná), Tichý (Lokomotiva)
4 - Brokeš, Franc, Luňák (Malšovice), Denk, Schejbal (Lokomotiva), Vávra, vlastní (Kobylice), Štěpánek (Mladé Buky), vlastní (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana, Bartoš (Dolní Kalná), Mikolajczyk (Žacléř), Tobiášek, Ninger, Velínský (Malšovice), Němeček (Janské Lázně), Kubišta (Kobylice), Ziegler, vlastní (Lokomotiva),
2 - Vaněk, Svatoň (Lokomotiva), Pšenička (Kobylice), P.Jareš, Horký, Lemon (Malšovice), F.Materna (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák, Špička (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Demuth (Janské Lázně), Skála, Hradecký, Mádle, Kotyk, vlastní (Žacléř), Javůrek ml. (Lokomotiva), Ježek (Dolní Kalná)
1 - Styar, Průcha, M.Novotný, Pozler (Kobylice), Šec, Mašek, Demeter, Pára, Javůrek st. (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, Rejman, Karásek, vlastní (Robousy),
Kodytek, Najman, Navrátil, Jan Jiřička, Dědek (Dolní Kalná), Jurík, vlastní (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Hradecký, Koblížek (Janské Lázně), Knap, Polák, Petrů, Brožek, Franze, Kovačík, Špecián (Žacléř), 




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

V H-skupině 1.B třídy se zdá, že se už hraje jen o šesté místo, které za jistých okolností znamená záchranu. Ale zdání mnohdy klame ... Tři zápasy měly výkop v sobotu, jeden v neděli. Na všech hřištích se začínalo v 17,00.

Pro záchranu velmi důležité střetnutí se hrálo v Machově. Aktuálně sedmibodoví domácí přivítali Slavoj Předměřice (11 bodů) a vyhráli 2:1 (V. Čech, R. Čech - Voborník). Bitva o šesté místo bude pokračovat velmi intenzívně i nadále. Hrálo se před hrstkou diváků a podle domácích se jim body podařilo doslova uválčit.

Velké derby prvních dvou týmů vidělo České Meziříčí, kde vyběhne jako hostující tým Spartak Opočno. Obě sestavy mohly hrát bez nervů, náskok Meziříčí na prvním místě je velký. Ale divácký náboj dvou sousedních destinací tady určitě byl, jenže z nebe se valily provazy ... Utkání nakonec rozhodla jediná branka, v 82. minutě ji dal Čiháček. Milan Mikušík, trenér Meziříčí, řekl k utkání: "První poločas s oslabeným soupeřem jsme sehráli v dobrém tempu a převážně na půlce hostí. Chyběla tomu přesnější kombinace kolem pokutového území a měli jsme slabý důraz v zakončení. Vstup do druhé půle zvládli lépe hosté, což jsme jim umožnili špatným pohybem a nepřesnostmi. Po 15. minutách se hra vyrovnala a o utkání rozhodla jedna z mnoha standardních situací, kdy balón propadl na Čiháčka, který se štěstím rozhodl." Před 92 diváky řídil zápas Klečka.

Baník Vamberk hostil poslední Přepychy. Vamberk měl stále ještě starosti a tyto řekněme povinné body měly být důležitým vkladem. Co na to soupeř z Přepych ? V podstatě odpověděl klasicky, což dokumentuje názor z hostující kabiny: "Odehráli jsme tradiční přepyšský zápas, rozhodla 17. minuta, kdy jsme si dali vlastní gól, potom druhý po chybě a bylo po zápase." Baník vyhrál 4:1 (Rohrich, Chochola, Samek, O. Dostál - Blažej), i tady se hrálo za stálého deště a na fotbal z diváků nebyl skoro nikdo zvědavý.

V neděli Černíkovice hostily Borohrádek v čele s hvězdou minulého kola, hrajícím trenérem Radkem Sazimou. Jeho čtyři branky do sítě Machova vzbudily hodně pozornosti. Černíkovice ještě potřebují několik bodů k definitivě, doma se jim však podařilo uhrát pouze jeden. Konečným výsledkem zápasu byla remíza 2:2 (D. Hanuš, Brandejs - Moravec, J. Matějus), byť Borohrádek přijel v jedenácti lidech. Dejme slovo trenéru Sazimovi: "V oslabené sestavě s jedenácti hráči jsme jeli do Černíkovic. Začátek utkání nám vyšel a ujali jsme se vedení. Poločas skončil 2:1 pro nás. Druhý poločas byli domácí více u míče, ale spousta nepřesností a naše výborná defenzíva jim stála v cestě za třemi body. Dělba bodů vzhledem k počtu šancí je spravedlivá. Chválím celý tým. Děkuji."

HVĚZDA KOLA :
120 diváků v Černíkovicích, kteří i přes nepříliš valné počasí přišli povzbudit svůj tým v souboji s Borohrádkem.

UDÁLOST KOLA :
Machov udolal doma Předměřice a stáhl jejich náskok na jediný bod, tomuto zápasu přihlíželo v sobotním lijáku 10 fanoušků.

VÝROK KOLA :
Tentokrát z kabiny SK Přepychy po utkání ve Vamberku: "Odehráli jsme tradiční přepyšský zápas, rozhodla 17. minuta, kdy jsme si dali vlastní gól, poté druhý po chybě a bylo po zápase."

NÁVŠTĚVA KOLA :
120 diváků přišlo v Černíkovicích, musíme ovšem vyzdvihnout i 92 fanoušků, kteří v sobotním lijáku vidělo derby České Meziříčí - Opočno.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 24 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 4 024 diváků, jarní průměr na zápas 100 diváků, v 10. kole přišlo 242 návštěvníků, v Machově a Vamberku díky počasí téměř nikdo).
České Meziříčí - 2 232 diváků (průměr 171 diváků na zápas)                                   Černíkovice - 1 920 diváků (průměr na zápas 160 diváků)
Borohrádek - 1 245 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                     Přepychy - 1 237 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 930 diváků (průměr 84 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 792 diváků (průměr na zápas 66 diváků)                                    Předměřice - 707 diváků (průměr na zápas 64 diváků)                                          Jiskra VEBA Machov - 700 diváků (průměr 53 diváků na zápas)                    


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 24 ODEHRANÝCH ZÁPASECH:
15 - L.Jelen (Opočno),
12 - Blažej (Přepychy), 11 - Šváb (Machov), Pauker (Černíkovice),
10 - Ježek, Havel (České Meziříčí), Strakatý (Předměřice),
9 - Pfeifer, T. Přibyl (Opočno), O. Dostál (Vamberk),
8 - Svatoň (Borohrádek), Hamerský, Rohrich (Vamberk),

7 - J.Nosek (Černíkovice), Králík (Vamberk), Hlavsa (České Meziříčí), Škrabal (Opočno),
6 - O. Stieber, D. Hanuš (Černíkovice), Svatoš, V. Čech (Machov), Baše (České Meziříčí), Bílek (Borohrádek), Pekáč (Předměřice),
5 - Flekr, Pazderník, Chochola (Vamberk), Martinec (Machov), J. Čermák, R. Sazima, Brendl (Borohrádek), Víteček (Černíkovice), P.Tomášek, (České Meziříčí),
4 - Prát, Kinzel (Přepychy),
P.Matějus, A.Čermák (Borohrádek),
3 - Šponar (Vamberk), Mňuk, Hrouda (Černíkovice),  Kozák, Čiháček (České Meziříčí), Zima (Machov), O.Přibyl (Opočno), Ponikelský (Předměřice), J. Matějus (Borohrádek),
2 - Kotyza, Vidlička, Samek (Vamberk), M.Horák, T.Sazima, Moravec, vlastní (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman, Voborník (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer, Stodůlka (Černíkovice), Slánský, Provazník, J. Tomášek (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid (Přepychy), Tláskal, Školník (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, Brandejs vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, R. Sazima (Borohrádek), Šorm, Pavelka, Luňáček (Vamberk), Zeman, Bareš, Vyleťal, vlastní (Předměřice),  Rezek, Krajňák, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich, Purtig, R. Čech (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, Jelen, vlastní (Přepychy),

V sobotu 26. dubna 2014 se hrál duel nováčků Dolní Kalná - Kobylice (1:4). Zápasu přihlížela velmi dobrá návštěva 150 diváků.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme druhý - pesimisticky realistický. Ten má tento obsah:
a) z divize sestoupí jeden tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) odmítne postup
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí tři poslední (!) celky
c) z 1. A třídy sestoupí poslední tři týmy, z 1. B třídy postoupí dva celky (tedy první dva ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí šest týmů 1. B tříd (tedy poslední tři ze skupin o sestup)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sníží se počet sestupujících (viz ustanovení Soutěžního řádu).



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 30.5.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace