Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Glosy, komentáře, hodnocení, vracíme se k událostem fotbalového srpna ...


Datum akce: 30.11.-0001

                                                  (foto Lubomír Douděra)


Střelecká potence našeho prvoligového zástupce FC Hradec Králové v prvních čtyřech kolech SYNOT ligy vehnala doslova vrásky do obličejových partií věrných fanoušků votroků. Nula na kontě vstřelených branek, dvě bezbrankové remízy doma. Pak se naštěstí probudil Pavel Dvořák na hrotu, i díky této brance vyhrál Hradec nad Slováckem 2:0, v dalším kole se Dvořák trefil z penalty a výsledkem byla remíza na Bohemians. Nutno řídi, že produkce vlastní střelecké líhně není vysoká, votroci si před sezónou opět pořídili útočníky z cizích zdrojů, přišli Hynek Prokeš a Pavel Šultes. Možná zamyšlení pro mládežnickou akademii.

V České fotbalové lize se zpočátku velmi dařilo nováčkovi, Sportovnímu klubu UNION 2013, který je produktem rozhodnutí Valné hromady 1. FK Nová Paka o rozdělení klubu a jeho domácím kolbištěm je novobydžovský Městský stadion. Na úvodní zápas s farmou FC Hradec Králové Sportovním klubem Převýšov přišlo dokonce 1130 diváků. Radost z osmi bodů ze tří zápasů však zchladila jasná prohra ve čtvrtém kole na střížkovském stadionu.

Pohled na divizní tabulku skupiny C je z hlediska našeho kraje tristní, na posledních čtyřech příčkách jsou po srpnu tři naši zástupci. Dvůr Králové nalil trochu optimismu výhrou v posledním srpnovém zápase s Českým Brodem, Trutnov hrál výborně v Živanicích, ale doma pouze remizuje a prohrává penaltové rozstřely, nováček z Týniště ještě radost z bodu nezná. Přejme našim krajským reprezentantům, ať se jim daří v kolech následujících, asi si všichni dokážeme představit dopad na krajské soutěže, pokud by to takto mělo být v červnu v roce 2015.


Pohárové duely v soutěži FAČR měly v našem kraji také velký magnet, historicky se utkaly hradecká Olympia s FC Hradec Králové. Zápas byl hojně navštíven, votroci vyhráli nad mladým kuklenským kolektivem 6:0.

Návštěva 1. kola VOTROK krajského přeboru mužů udělala radost tvůrcům letošního losu, na úvodních osm zápasů přišlo celkem 2 126 fanoušků, což je jasně největší návštěva za poslední roky v jednom kole. Hodně se o to zasloužil rekord v Chlumci nad Cidlinou, kam na otevření nové tribuny a utkání s RMSK Nový Bydžov přišlo 630 příznivců fotbalu. V dalších srpnových kolech to tak slavné nebylo, v tom posledním pátém srpnovém kole hlásily statistiky dokonce pouhých 828 zájemců o nejvyšší krajskou soutěž. Na 1. B třídu přišlo v tomto kole 1 649 diváků, na 1. A třídu 882.

Penaltové rozstřely po remíze v normální hrací době jsou novinkou tohoto soutěžního ročníku, jejich vítěz bere bod navíc. A kdo na tom nejvíce v srpnu vydělal - Lázně Bělohrad v krajském přeboru penalty umí a už má dva body navíc, to samé se povedlo Trutnovu B a Bílé Třemešné v 1. A třídě, v 1. B třídě zatím žádný tým nezískal díky této novince více jak jeden bod. Naopak střelba z magického puntíku nejde zatím Kostelci nad Orlicí, ten už dva penaltové duely prohrál.

Vpád nováčků je markantní, v krajském přeboru je FK Vysoká nad Labem po srpnu třetí, v 1. A třídě Provodov vede tabulku a béčko Trutnova je na 4. místě, skupinu A PROMEPRO IT 1. B třídy vede totální novic krajského startovního pole Sokol Nepolisy, drží se i Sokol Zdelov.


Potřetí za sebou stříbrní, tak zní bilance mladých patnáctiletých reprezentantů Královéhradeckého KFS na celorepublikovém turnaji krajských výběrů. Fantastická bilance byla dovršena stříbrným hattrickem na ostravských Bazalech. Výborné vysvědčení pro mládežnický žákovský fotbal v našem kraji.

                                                (foto Alena Bartoníčková)


Do nově vytvořené České dorostenecké ligy s 18 účastníky vstoupily z našeho kraje FK Náchod a FC Olympia Hradec Králové. Oba kluby se s touto soutěží bez statutu SCM perou, kuklenští fotbalisté pod vedením Milana Kormaníka mají šest bodů, Náchod v posledním kole zdolal těsně Admiru a je se čtyřmi body patnáctý.


Dorostenecký Východočeský přebor má letos 16 účastníků a slibuje zajímavé boje. S úvodem soutěže se pral Dvůr Králové, ale v posledních kolech již dal tým dohromady. Z dorosteneckých krajských soutěží máme však prvního odpadlíka, dále nebude pokračovat Bílá Třemešná.


Vytvořeno: 2.9.2014
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace