Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

7. kolo Votrok krajského přeboru: Vysoká zlobila lídra


Datum akce: 30.11.-0001

Dál se drží na čele, ale o víkendu měla namále. Jaroměř vyhrála v 7. kole Votrok krajského přeboru ve Vysoké nad Labem. Domácí na lídra tlačili, ale šance neproměnili. Duo Jaroměř, Olympia i proto navýšilo náskok před pronásledovateli.

Vysoká n. L. – Jaroměř 1:2

I kouč hostů uznal kvalitu domácích. „Tyto tři body jsou z kategorie ubojovaných, o to jsou však pro nás cennější. V defenzivě jsme některé pasáže hry zvládli jen díky sebeobětování hráčů a díky nezměrné touze neinkasovat. Domácí byli celkově fotbalovější, my jsme naopak byli efektivnější v brejkových situacích,“ hodnotil Miloš Exnar.

Hosté šli brzy do vedení, trefil se kanonýr Škoda, ale chvíli před poločasem srovnal Škvrňák. Bylo to vyústění hry. „Stejně jako minulý týden v Novém Městě jsme ztratili tři body v utkání, ve kterém jsme po většinu času byli lepším týmem, měli herní převahu a vytvořili si i více brankových příležitostí,“ řekl kouč Karel Vítek. „Soupeř ze tří šancí dvě proměnil, my z pěti jen jedinou, když jsme mimo jiné dvakrát v jasné pozici trefili břevno. Hosté byli efektivnější, a tak si odvážejí šťastnou výhru.“

Ano, výsledek rozsekl čtvrt hodiny před koncem Kašajík.


Cidlina - Olympia HK 0:3

S Jaroměří hlavní favorit soutěže hradecká Olympia udeřila v Novém Bydžově bleskově, už v 9. minutě se trefil rychlonohý záložník Musil. „V úvodu zápasu jsme měli velký respekt ze soupeře a doplatili na to brankou,“ litoval kouč domácích Michal Stříž.

Poté se jeho tým zlepšil, dokonce měl na začátku druhého poločasu výhodu penalty. Jenže exligový gólman Pařízek ji chytil. „Brzy vstřelený gól nás na dlouho uspal. Až Pařízkem chycená penalta ve 47. minutě nás opět trochu probudila a výsledkem byly další dvě vstřelené branky,“ popisoval sekretář kuklenského klubu František Bárta.

Poté Olympia dvakrát skórovala a dotvořila výsledek. „Neproměněná penalta byla asi zlomový okamžik zápasu. V momentě, kdy Olympia šla do vedení o dva góly, si už výsledek pohlídala. Prohra nás mrzí, ale herně jsme podali po delší době dobrý výkon,“ glosoval Stříž.

Červený Kostelec – Jičín 2:2

Jičín předvedl na horké půdě Červeného Kostelce velký obrat. Ještě v 80. minutě totiž prohrával o dvě branky, přesto nakonec bral dva body za výhru po penaltovém rozstřelu.

Robert Hanuš, trenér Kostelce, byl velmi zklamaný: „Do 80. minuty jsme měli zápas pod kontrolou, vedli jsme o dvě branky, další šance jsme neproměnili a hosté v závěru dvěma brankami vyrovnali.“

„Do druhého poločasu jsme zvýšili úsilí, ale branku jsme dlouho nemohli vstřelit. Nakonec se nám vyplatilo bojovat a v 86. a v 89. minutě jsme vyrovnali. V dlouhém penaltovém rozstřelu jsme získali cenné dva body s kvalitním soupeřem,“ vykládal kouč Jičína Viktor Kubíček.

„Tak jako minulý domácí zápas jsme opět selhali ve střelbě pokutových kopů,“ dodal Hanuš.

Libčany – Dobruška 1:0

„Proč bychom v Libčanech nevyhráli, když jsme to zvládli na jaře,“ říkal před duelem obránce Dobrušky Pavel Krahulec.

Tentokrát se to však jeho týmu nepovedlo, nepomohla mu ani necelých dvacet minut trvající přesilovka na konci střetnutí. To už domácí vedli. „Nastoupili jsme opět v nekompletní sestavě. První poločas byl spíše o nesehranosti našeho mužstva a vyčkávání, co soupeř předvede. Po zlepšeném výkonu a větším důrazu jsme ve druhé půli skórovali. Chtěl bych poděkovat hráčům za bojovnost a hráčům béčka za pomoc,“ pronesl domácí kouč Zdeněk Karanský.

Jeho kolega a soupeř Bohuslav Jakoubek byl rozmrzelý: „V utkání, kdy jsme domácím byli minimálně vyrovnaným soupeřem, jsme body ztratili po chybě naší obrany a polovlastním gólu.“

Kratonohy – Úpice 3:2

Kratonohy měly za sebou špatnou sérii, v duelu s Úpicí ji však zlomily. Klíčovým momentem byl druhý gól Sršňů, který na začátku druhé půle vstřelil domácí kanonýr Dostál.

„Určitě rozhodlo, že jsme nepřidali druhou branku, a za to jsme zaplatili hned v úvodu druhého poločasu. Pak již domácí zápas kontrolovali,“ řekl sekretář Úpice Bohumil Kafka.

„Museli jsme se ale mít na pozoru až do samotného závěru, kdy jsme ještě hostům darovali gól po naší fatální chybě v rozehrávce. Naštěstí tento gól znamenal také konec utkání, které jsme zaslouženě vyhráli. Celý tým chválím za předvedený výkon a za nasazení, bojovnost a disciplínu,“ prohlásil kratonožský trenér Václav Pišta.

Chlumec n. C. – Broumov 4:1

Chlumec v minulém kole těžce padl v Dobrušce, kde dostal šest branek. Proti Broumovu však sehráli jeho hráči výborný první poločas, po němž vedli 2:0.

„Konečně nám vyšel úvod utkání, kdy jsme neinkasovali, a naopak s přibývajícím časem jsme získávali herní převahu, kterou jsme vyjádřili i góly,“ těšilo domácího trenéra Petr Hrabíka. „Ve druhém poločase jsme pokračovali v dobrém výkonu a zaslouženě zvítězili, když jsme ještě další šance nevyužili,“ doplnil.

„Výsledek odpovídá momentální situaci v mužstvu. Musíme s tím rychle něco dělat, protože to, co předvádíme, na krajský přebor nestačí,“ čílil se Jan Klicnar, trenér Broumova.

Jeho tým po tomto výsledku spadl na poslední místo tabulky.

Lázně Bělohrad - Nové Město 0:1

Od 15. minuty hráli domácí o deseti, vyloučen byl záložník Lánský. „Červená karta utkání ovlivnila,“ uznal domácí trenér Lukáš Čížek.

Hosté přesto udeřili až ve druhém poločase, rozhodující zásah vstřelili z pokutového kopu. „Hosté byli aktivnější, přečkali jsme jejich dvě gólové šance. Po obdržené brance jsme přešli do rozestavení 3-3-3 a snažili se o vyrovnání. Odehráli jsme vynikajících posledních dvacet minut, kdy jsme mohli vyrovnat. Musím však uznat, že hosté měli také velké gólové šance. Poslední minuty se museli lidem líbit,“ hodnotil Čížek.

„Od 15. minuty oslabený soupeř bojoval do posledního okamžiku, o to víc mě těší vítězství. Jsem rád, že ve zbytečně vyhroceném utkání nedošlo k žádnému zranění,“ poznamenal hostující Miloš Killar.

Rychnov - Slavia HK 2:1

Domácí Spartak sice nezvládl nastavený čas prvního poločasu, přesto nakonec bral tři body. „První poločas byl vyrovnaný, odehraný ve vysokém tempu a nasazení. Bohužel jsme na konci dostali gól z perfektně rozehrané standardky,“ vykládal Martin Kameník, trenér Rychnova.

„Vedoucí branka do šatny nás místo povzbuzení spíše ukolébala a nástup do druhé půle se nám vůbec nepovedl,“ popsal Milan Krempa, vedoucí hradeckého mužstva. „Vyústěním byla vyrovnávací branka z penalty, kterou hlavní rozhodčí doslova darovala domácímu týmu. Na druhou branku Rychnova jsme už nedokázali odpovědět.“

„Do 2. poločasu jsme nastoupili s odhodláním zápas otočit, což se po brankách Počtýnského z penalty a Kubce povedlo. Zásluhou obou mužstev se hrál kvalitní fotbal,“ glosoval Kameník.

Příští kolo:

Sobota - 27. září

14:30     MFK Nové Město n. M. - FK Chlumec n. C.

16:30     SK Jičín - FC Slavia HK

16:30     TJ Dobruška - Sokol Kratonohy

17:00     SK Sparta Úpice - RMSK Cidlina

Neděle - 28. září

10:15     FC Olympia HK - FC Spartak Rychnov

16:30     Slovan Broumov - SK Libčany

16:30     FK Jaroměř - TJ Lázne Bělohrad

16:30     TJ Červený Kostelec - FK Vysoká n. L.

 


Vytvořeno: 28.9.2014
Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace