Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Penaltový specialista z Kratonoh pokutové kopy chytá i proměňuje


Datum akce: 30.11.-0001

Událostí kola Votrok krajského přeboru je dozajista prohra Červeného Kostelce, zajímavostí zase penaltové kousky Jakuba Vaníčka, brankáře Kratonoh.

 V minulém kole Vaníček vychytal v duelu s Jičínem výhru v rozstřelu – a v tom následujícím si to zopakoval v Novém Bydžově. Ale tam připravil ještě přídavek. Nejprve lapil střelu domácímu hrajícímu trenérovi Obermajerovi a poté sám rozhodl o druhém bodu pro Sršně. „Penalty vůbec netrénujeme. Nechávám tomu volný průběh. Spoléhám na hráče s pevnými nervy,“ řekl přitom Martin Nun, trenér Kratonoh. Jak je vidět, Vaníček je má.

Vedoucí Olympia začala s Lázněmi Bělohrad, skórovala v páté minutě, přesto neměla cestu za vítězství vůbec jednoduchou. Hosté hráli velmi dobře. „Potěšila nás kvalitní hra našeho týmu, dokonce si myslím, že jsme byli I fotbalovější,“ řekl trenér Oldřich Velich. „Ke kvalitě utkání přispěl svým dílem i soupeř, který se prezentoval velmi dobrým výkonem,“ přikývl domácí sekretář František Bárta. Na body to však hostům nestačilo.

Ani druhá Jaroměř nezaváhala, v Broumově však definitivně rozhodla až vydařenými kontry na konci. Vedoucí duo tak zvýšilo náskok před třetím Červeným Kostelcem. Ten totiž po šesti výhrách v řadě zaváhal, prohrál v Dobrušce, sklonil se před domácím hrdinou, gólmanem Klofandou. Robert Hanuš, trenér Kostelce, to glosoval: „Po většinu zápasu se hrálo pouze na jednu branku, minimálně pět stoprocentních šancí jsme neproměnili. Kvůli Klofandovi odjíždíme s prázdnou.“

V Jičíně rozhodly pokutové kopy. Ne závěrečný rozstřel, nýbrž dva pokutové kopy v normálním čase. Za stavu 1:1 trefil hostující Zákravský tyč, zatímco domácí Gaubman v 79. minutě rozhodl. „Ve druhém poločase jsme nedali penaltu a potvrdilo se fotbalové klišé nedáš dostaneš, když soupeř nabídnutou penaltu proměnil. Tím se bohužel zápas zlomil,“ popsal hostující trenér Jan Hubka.

Na Slavii souboj s Chlumcem k rozstřelu dospěl – a do hlavní role se obsadil domácí brankář Šebesta, host z Třebše. „Chytal skvěle, v zápase i při penaltách,“ pochválil mladšího kolegu Jiří Mašek, gólmanská opora Slavie, toho času ve stavu zraněných.

Rovněž v Rychnově se souboj rozsekl střelou ze značky pokutového kopu. Domácí Stieber zvládl nervózní moment čtyři minuty před koncem (za stavu 0:0) a Libčany přišly minimálně o bod za remízu. „V remízovém zápase jsme projevili v posledních patnácti minutách větší touhu po vítězství,“ zhodnotil domácí kouč Martin Kameník.

Úpice, další celek hrající o záchranu, vzdoroval Vysoké do nastaveného času druhé půle, kdy rozhodl zkušený Haken. Jednu dobrou zprávu však domácí zjistili, skvěle chytal Erben, a tak se zdá, že odchod uznávaného Kobose do Náchoda by nemusel Spartu bolet.


Vytvořeno: 27.3.2015
redakce Fotbal v kraji (mvh)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace