Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Oslava fotbalu v Kostelci pobavila – Bělohrad už obří ztrátu nedotáhl


Datum akce: 30.11.-0001

Padlo devět branek, u hřiště bylo 315 diváků. Parádní zápas viděl ve 24. kole Votrok krajského přeboru Červený Kostelec. Týmem jara zůstávají Kratonohy, které bodovaly podesáté v řadě.

  Do Kostelce dorazily Lázně Bělohrad, tedy tým známý velkou chutí k útočení. Totéž lze říci o domácích – a bylo jasné, že se fanoušci nebudou nudit. Nejprve vládl Kostelec, ve 46. minutě byl stav 4:1 pro domácí. Jenže pak hosté zabrali a kousali až do konce. Nakonec však nevybojovali ani bod. „Za stavu 4:1 jsme si mysleli, že máme vítězství v kapse. Hostující tým, který předváděl po celý zápas, a hlavně ve druhém poločase, sympatický výkon na body nedosáhl. S hrou nejsem vůbec spokojen a vítězství považuji spíše za šťastné,“ přiznal domácí kouč Robert Hanuš. „I přes prohru musím uznat, že zápas byl tak trochu oslavou fotbalu na této úrovni,“ glosoval jeho hostující kolega Oldřich Velich.

  Kostelec nasázel pět branek, což se povedlo také Kratonohám, zatím nejlepšímu celku jara. Sršni vyhráli jasně 5:0 v Broumově a bodovali už podesáté v řadě. „Představil se u nás nejlepší soupeř, se kterým jsme hráli, a po našich chybách jsme zaslouženě prohráli,“ pronesl domácí trenér Miroslav Harasevič.

  Broumov tedy po dobré sérii padl a dál bojuje o záchranu. V této válce si mírně pomohla Úpice, která dokázala vyhrát po dlouhých jedenácti kolech. Doma zdolala Rychnov, jehož trenér Martin Kameník označil výkon svého mužstva jako „tragický“. To domácí byli spokojeni, což potvrdil i sekretář Bohumil Kafka: „Hráči museli odcházet ze hřiště se vztyčenou hlavou a dobrým pocitem ze svého výkonu.“ Týmu ke třem bodům pomohli také dva dorostenci v útoku.

  Ve hře o udržení si nepomohly Libčany. Ty padly v Novém Městě, ač byly prakticky po celý zápas lepší. Nakonec inkasovaly dvě minuty před koncem. „Výsledek utkání neodpovídá průběhu zápasu, hosté si určitě nezasloužili odjíždět bez bodu. Náš výkon nebyl dobrý a za body můžeme děkovat jen štěstí a brankáři,“ přiznal domácí trenér Jan Hubka.

  Důležitý duel v Dobrušce, kam přijel Nový Bydžov, zvládli domácí po výsledku 3:2. Na vítězství měla zásadní podíl dvojice klasických střelců Hájek, Hašek. I když první z nich odehrál kvůli zranění pouze poločas. „Porazilo nás duo Hájek - Hašek. Hrajeme v poli dobře kombinačně, ale směrem dozadu děláme doslova dětské chyby, které nás stojí body,“ hodnotil Pavel Obermajer, trenér Cidliny.

  Také další tým od řeky Cidliny prohrál. Chlumecký Jelínek sice v Jaroměři vstřelil branku už ve 39. vteřině, na body to přesto nestačilo. Domácí favorit nakonec skóre otočil. „Vyšel nám vstup do zápasu, kdy jsme se v první minutě dostali do vedení, a od té chvíle nás bylo plné hřiště. Bohužel jsme další šance nevyužili. V dobrém výkonu jsme pokračovali i ve druhém poločase. Podle mého názoru nevyhrál lepší, ale šťastnější tým,“ řekl Ladislav Heger, vedoucí mužstva Chlumce.

  A jak si vedly celky ze špičky?

  Olympia vyhrála jednoznačně hradecké derby – Slavii porazila 3:0. A bylo to zasloužené, což uznal i Josef Pleskot, trenér hostů: „Očekávání byla naplněna. Favorit soutěže žádné překvapení nepřipustil a zápas ovládl.“

  Třetí Jičín si poradil s Vysokou, i když prohrával. V 5. minutě totiž nezklamal penaltový specialista Ptáček. Nakonec ale domácí zvítězili 3:1, skóre zlomili v posledních dvaceti minutách. „Narazili jsme na kvalitního a zkušeného soupeře, který měl většinu zápasu více ze hry,“ připustil po úspěchu domácí kouč Miroslav Jeník.

PŘÍŠTÍ PROGRAM – 25. KOLO:

Pátek - 8. května

14:00: FC Olympia HK - SK Jičín

Sobota - 9. května

10:15: FC Slavia HK - SK Sparta Úpice

13:00: TJ Sokol Kratonohy - MFK Nové Město n. M.

17:00: RMSK Cidlina - Slovan Broumov

17:00: SK Libčany - FK Jaroměř

17:00: FK Chlumec n. C. - TJ Červený Kostelec

Neděle - 10. května

17:00: FC Spartak Rychnov - TJ Dobruška

17:00: TJ Lázně Bělohrad - FK Vysoká n. L.


Vytvořeno: 12.5.2015
redakce Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace