Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Do finálové skupiny Předměřice, v béčku stále nerozhodnuto, o postupu rozhodlo Opočno, Valdice a Kopidlno si již zavřely dveře


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na podzim také stále hraje ?  

Pohár společnosti JAKO - bodově nejlepší tým z 1. míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1. míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Do jarních skupin si týmy zajišťují jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. 


I v letošním ročníku se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodne, vítěz rozstřelu bere bod navíc

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina A (VÝSLEDKY)         

KOPIDLNO SI ZABOUCHLO DVEŘE, O ŠANCI V NEDĚLI PŘIŠEL I CHLUMEC

Skupina A JAKO 1. B třídy prožívá 13. kolo. Situace ve skupině byla před tímto dějstvím téměř neuvěřitelná, všechny celky byly ve hře. Bohužel toto kolo některé z nich z tohoto dramatického díla vyřadilo, naprosto překvapivě to bylo jako první Kopidlno, u kterého jsme si celou první polovinu podzimu zvykli, že startovní pole vedlo. Famózní sérii dovršily Předměřice, u Malšovic hraje ještě roli teorie. Hodně nakročeno má Lokomotiva, ta by musela v posledním kole prohrát doma s Hlušicemi (které však hrají o všechno) a mít oproti Kobylicím (ty hrají doma závěr s béčkem Chlumce) horší skóre. Tak se na to pojďme podívat ...

První sobotní utkání se odehrálo v Hlušicích a bylo to utkání z kategorie fatálních. Domácí Čechie v minulém kole rozebrala u piva celkovou situaci v Libáni, kde prohrála 0:1 a nedala penaltu, a rozbor pomohl. Tým měl před utkáním 17 bodů a její soupeř Kopidlno šestnáct. Před utkáním bylo konstatováno, že ten, kdo vyhraje, má šanci, ten, kdo podlehne nebo získá bod, už absolvuje jarní bitvu o záchranu.
Hlušice se do poločasu ujaly vedení Soumarem v 38. minutě z penalty a ten samý hráč potvrdil vedení na 2:0 v 78. minutě, předtím však druhou penaltu neproměnil. V 80. minutě šel Klaban sám na K. Průchu a rozhodčí Miloš Hofman viděl penaltový faul, z pokutového kopu Hnát snížil na 2:1. Více už hosté, kteří od 55. minuty hráli bez vyloučeného gólmana Vítězslava Kohúta, nestihli a jejich jarní anabáze se bude odehrávat ve skupině o záchranu. Poté, co Kopidlno řadu kol vedlo tabulku, to čekal málokdo, ale poslední řez do své větve uskutečnili hosté před týdnem, kdy doma nedokázali zdolat béčko Chlumce. Hlušice si zachovaly šanci do posledního kola, kdy jedou na Lokomotivu. Zápas vidělo 120 diváků. 
Slova Jaromíra Průchy: "Bylo to pro oba týmy prakticky utkání o všechno. Úvod utkání patřil hostům z Kopidlna. Poté jsme přidali. Z našeho tlaku jsme vytěžili PK, který s přehledem proměnil Soumar. V druhé půli jsme opět kopali penaltu, ale tentýž hráč ji neproměnil. V 78. minutě opět Soumar rychlým bodlem překonal hostujícího gólmana. O dvě minuty na to hosté snížili z PK na konečných 2:1  Zisk tří bodů nás těší.  Musím podotknout, že těžké utkání s přehledem odřídila trojice rozhodčích."

Libáň chtěla v sobotu finišovat (měla 17 bodů) a doma přivítala vedoucí Předměřice (před zápasem 21 bodů). Zatím platilo pravidlo, kdo skupinu vede, v následujícím kole prohrává a vedoucí příčku opouští. Čeká tento osud i Slavoj s jeho famózní bilancí posledních čtyř kol, to jsme se ptali před utkáním.
Předměřice tuto tradici zrušily a odměnou jim je již jistota postupu. Devět žlutých karet udělil rozhodčí Milan Kudláček, ta desátá přišla v 70. minutě pro Radka Havlíka z Libáně, který následně viděl kartu barvy červené. Předtím o osudu zápasu zápasu rozhodla jediná branka střetnutí, kterou vsítil v 60. minutě Voborník. Výhru Slavoje 1:0 vidělo 70 diváků. Co na porážku Libáně řekl její vedoucí Jiří Pešta: "Fotbal nevalné úrovně, v 1. poločase jsme zahodili několik šancí, ve druhém jsme se nedokázali prosadit a hosté z rychlého brejku skórovali. Někteří hráči by si měli uvědomit, že místo mluvení směrem k rozhodčím by se raději měli věnovat hře a svým výkonům."

Malšovice - Kobylice, oba týmy nasbíraly před vzájemným zápasem 19 bodů. Hostům chyběl brankář Jiří Holý, jehož faulový zkrat přinesl v minulém kole penaltu pro Předměřice, zranění pro soupeře a následný disciplinární trest, který se nadále ještě řeší. Kdo tento duel vyhraje, bude mít dveře do jarní finálové osmičky otevřeny, to byla předzvěst zápasu. Ten druhý naději neztratí, ale o všem bude rozhodovat v posledním kole.
Zkušený Tomáš Franc zacílil do kobylické sítě v 45. minutě, kdy už se oba týmy chystaly do kabin. Byla to jeho druhá branka na podzim. Vedení 1:0 domácí stále drželi a v 70. minutě Roman Dušánek zvýšil na 2:0, což byl obrovsky důležitý gól z hlediska vzájemných zápasů. Malšovice mají totiž i v případě prohry v posledním zápase výrazně lepší skóre a muselo by se opravdu stát nějaké harakiri, aby neudržely postupovou příčku. Před 60 diváky řídil utkání sudí Vítězslav Kiezler.
Slova domácího Bohumila Kruckého: "Dnes jsme udělali velký krok k postupu. Hráči si dnešní vítězství zaslouží. Byli jsme lepší a po zásluze jsme vyhráli. Smolařem utkání byl hráč Dušánek, který promarnil nejméně 4 gólovky." A komentář Libora Tobiška z týmu Kobylic: "První poločas byli domácí výrazně lepší a své šance zúročili až gólem do šatny. Po změně stran jsme 35 minut hráli vyrovnaný fotbal, ale šance jsme nedokázali proměnit a tak soupeř zvýšil svůj náskok druhým gólem."

Jediný duel se hrál v neděli. Chlumec B v minulém kole nečekaně vybral body v Kopidlně a byl zase ve hře. Na kontě měl 16 bodů, pokud by Lokomotivu (19 bodů) zdolal, dotáhl by ji v tabulce a v posledním kole jel na zápas pravdy do Kobylic.
V Chlumci se vykopávalo ve 14:00, těsně před čtvrtou bylo vymalováno. Hradečtí fotbalisté vyhráli zcela jasně 4:0 (11. Dostál, 25. Odehnal, 65. Vodák PK a 87. Jiří Javůrek). Dveře postupu se pro domácí zavřely, naopak Lokomotivu by o finále připravila jen skutečně velká shoda okolností. Před 80 diváky řídil zápas sudí Martin Vitvar.
Jaroslav Koza, vedoucí chlumeckého béčka, si posteskl: "Naší dnešní hosté z hradecké "Lokády" byli po všech stránkách lepší a zaslouženě vyhráli. Naše výkony jsou jako noc a den."

HVĚZDA KOLA :
Josef Voborník (Předměřice) - dal jediný a obrovsky důležitý gól v Libáni, kterým Předměřice dosáhly páté výhry za sebou a zajistily si bezpečně postup do finálové skupiny. Pochválil ho i vedoucí mužstva Martin Pšenička: "Jediný gól padl v 60. minutě, když po neuvěřitelné akci Voborníka a zakončení levým bodlem nedal domácímu brankáři šanci."

UDÁLOST KOLA :
Kopidlno nepostupuje - po mnoha kolech, kdy se Havelkovi svěřenci vyhřívali na vedoucí příčce, přišel tvrdý náraz, porážky doma s Chlumcem a následně v tomto kole v Hlušicích poslaly tým do skupiny o udržení.

VÝROK KOLA :
Jiří Pešta, vedoucí Libáně: "Někteří hráči by si měli uvědomit, že místo mluvení směrem k rozhodčím by se raději měli věnovat hře a svým výkonům."


NÁVŠTĚVA KOLA :
V Hlušicích přišlo na poměrně emoční zápas s Kopidlnem 120 fanoušků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 13. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 330 fanoušků, průměr na utkání 82, od počátku sezóny tedy celkem 5 223 diváků, celkový průměr na utkání 100)

FK Kopidlno - 990 diváků (průměr na zápas 165 diváků)                                        Kobylice - 758 diváků (průměr 126 diváků na zápas)                                              Lokomotiva HK - 660 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                                    Sokol Libáň - 710 diváků (průměr na zápas 101 diváků)                                        SK Hlušice - 700 diváků (průměr na zápas 100 diváků)                                           FK Chlumec B - 585 diváků (průměr 83 diváků na zápas)                                     Předměřice - 460 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                                            Malšovice - 360 diváků (průměr 51 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 13. ODEHRANÉM KOLE :
11 - M. Batelka (Hlušice),
8 - Dušánek (Malšovice),
7 - Poutník (Kopidlno), Nový (Kobylice), 
6 - Havlík (Libáň), Soumar (Hlušice),
5 - Sítař (Libáň), Zvolánek (Lokomotiva), Strakatý (Předměřice),
4 - Jareš, Brokeš (Malšovice), T. Klaban, Machačný (Kopidlno), Mar. Kohout (Hlušice), Havlíček (Kobylice), Balcar (Libáň), Branský (Chlumec B),
3 - Frank, Pekáč, Hlavatý (Předměřice), Valc (Malšovice), Klzo, P. Dvořák (Kobylice), Hartman (Chlumec B), Hnát (Kopidlno),
2 - Svěcený, Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), Rejha, T. Franc (Malšovice), Šmarda, Bezvoda, Voborník (Předměřice), Borovský, Schejbal, A. Hůlka, Odehnal, Jiří Javůrek, Vodák (Lokomotiva), Pečenka (Kobylice), Havelka, Dřímal, Černovský (Kopidlno), M. Kučera, J. Kučera (Chlumec B), Tu Hai Linh (Libáň),
1 - Papík, Groh, Luňák, Libřický (Malšovice), Zedek, L. Komárek (Kopidlno), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský (Předměřice), J. Batelka, Špaček (Hlušice), Herzog (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Beneš, Janda, Kycelt, Tichý (Chlumec B), Rosulek, Svatoň, D. Denk, Dostál, vlastní (Lokomotiva), Mička, Smetana (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina B (VÝSLEDKY

VALDICE Z KOLA VEN, V POSLEDNÍM KOLE ŠEST TÝMŮ O ČTYŘI POSTUPY

Pouze Kunčice nad Labem už věděly, že je na jaře čeká bitva o setrvání v krajské společnosti. Vše ostatní bylo "open". V dohrávce Žacléř zdolal domácí Rudník 3:1 (Janata, Hradecký, Baše PK - Víšek) a Hercule Poirot by tuto detektivku asi řešil s velkým gustem, protože skupina byla a je hodně zamotaný případ. Opět se vše hrálo v sobotu a vše také od 14:00.

Žacléř po kroku v Rudníku chtěla udělat ten další v Kunčicích nad Labem, pokud by se to povedlo, měla by na kontě 22 bodů a skvělá pozice před posledním kolem by byla na světě. Svěřenci trenéra Jelínka naopak neměli co ztratit ...
V 17. minutě Patrik Ondráško přiblížil Baník k postupu a když jeho spoluhráč Jaroslav Mádle dal v 33. minutě na 0:2 pro hosty, bylo to pro žacléřské mužstvo hodně nadějné. Ale přišel druhý poločas a v něm velký obrat ze strany Kunčic. V 52. minutě Aleš Tryzna snížil na 1:2 a ten samý hráč o tři minuty později srovnal skóre. Opaření hosté se už na odpověď nezmohli a nakonec prohráli i penaltový rozstřel 2:4. Před 50 diváky řídila utkání Monika Hrušková. V posledním kole si to rozdá Baník v derby s Trutnovem zcela napřímo.
Slova domácího trenéra Jana Jelínka: "Zápas dvou zcela rozdílných poločasů, ten první, to byla parodie na fotbal od některých našich hráčů. Bez zájmu o dění na hřišti, pohybem na hřišti to připomínalo výšlap turistů na Sněžku. Po důrazné domluvě v kabině a zamíchání se sestavou byl druhý poločas o něčem jiném. Rychlý pohyb, důrazné napadání a nabídka přineslo své ovoce v podobě dvou rychlých branek. V penaltovém rozstřelu jsme byli úspěšnější a konečně bodovali."

To zápas Trutnova C (před zápasem 19 bodů) s Valdicemi (před zápasem 17 bodů), to byla káva jak od žida. Nakonec působila velmi špatně pro valdické fotbalisty. Oba týmy již hrály o všechno, byl to téměř typický pohárový zápas. V Horním Starém Městě se začínalo v 14:00, hosté již měli k dispozici Tomáše Rejmana.
Hráč jménem Oliver Hodbod v 26. minutě poslal Trutnov do vedení a tak skončil i poločas. Valdický tým se stále potýká s nekázní hráčů a bohužel tomu bylo i tentokrát. Ondřej Zugar se v 61. minutě v přerušené hře tak dlouho kočkoval se svým protihráčem, až spatřil dvakrát žlutou kartu a samozřejmě i červenou. Přesilovku domácí hráči využili dokonale, v 66. minutě Zdeněk Doubic a v 80. minutě David Řehůřek upravili až na konečných 3:0. Trutnov zachoval šance, Valdice je ztratily. Před 70 příznivci řídil zápas zkušený František Jehlička.
Co na to trenér domácích Jaroslav Votoček: "V první půli hráči obou mužstev předvedli velmi slabý výkon. Hosté svou šanci neproměnili, domácí Hodbodem ano. Ve druhé půli domácí dominovali, dali dvě branky a v klidu dokráčeli pro tři body. Hosté za celý poločas Mahrlu neohrozili a jedinou zmínkou je červená karta na jejich straně. Pro nás to znamená jediné, musíme bodovat v Žacléři."

Hostinné (před zápasem 21 bodů) doma moc nebodovalo, více bodů vozí zvenku. Nyní ho v domácím prostředí čekalo béčko Jičína (před zápasem 17 bodů), které už prostě muselo. Hosté přijeli v čele s Jaroslavem Řeháčkem a Tomášem Hakenem a v 6. minutě již prohrávali 0:1, to se trefil domácí Jakoubek. Radek Pluhař srovnal ve 12. minutě na 1:1 a to ještě netušil, že se stane mužem zápasu. V 47. minutě opět jásali domácí fans, podruhé se trefil Martin Jakoubek (2:1). v 56. minutě Tomáš Haken vyrovnal a v 58. minutě Petr Horáček upravil na 2:3 pro vyslance Českého ráje. v 65. minutě bylo opět srovnáno díky vlastní brance jičínského Tomáše Bucka. Pak však přišly dvě velké chvíle Radka Pluhaře, rychlonohý plejer Jičína se trefil v 79. minutě a poté o deset minut později a béčko hostů vezlo domů překvapivou výhru 5:3. Jičín má tedy 20 bodů a v posledním kole hostí doma Kunčice nad Labem, naopak Hostinné jede k nadmíru vypjatému derby do Dolní Kalné. Před 100 diváky řídil duel Milan Fryš.
Pavel Šmucer komentoval stručně a výstižně: "Zmar na domácím hřišti pokračuje. Proti Jičínu jsme se nedokázali střelecky prosadit a hosté se radovali ze zisku všech bodů."  

A další bitva kdo z koho byla na pořadu v Rudníku (doposud 20 bodů), trenér Cerman prohlásil, že dostat se do finálové čtyřky bude dost složité. Vedoucí Dolní Kalná (doposud 22 bodů) měla samozřejmě nejlepší výchozí pozici, ale v případě prohry věděla, že bude absolvovat zase fatální poslední kolo.
Luboš Kučeravý, tak se jmenuje domácí hrdina, který jedinou branku utkání vstřelil v 44. minutě. Více gólů rozhodčí Luboš Říha uznat nemusel a tak výhra 1:0 katapultovala na vedoucí příčku Rudník, který s 23 body už má obě křídla vrat otevřená. V posledním kole jede do Valdic. Zápas vidělo podle zápisu rozhodčího 80 fanoušků.
Komentář přišel od dolnokalenského Tomáše Navrátila: "V Rudníku jsme neobstáli ani herně, ani výsledkově. Domácí vyhráli zaslouženě, předčili nás v produkltivitě a hlavně ve zkušenostech. Obraz naší hry byl jen odrazem současné nulové tréninkové morálky. Fotbalově jsme zcela vyhořeli, místo boje o finanční prémii jsme se dostali do holého boje o postup do elitní čtyřky. Pětačtyřicet našich fanoušků odjíždělo velmi zklamáno. Nezbývá nám nic jiného než za týden doma bodovat v derby s Tatranem."

HVĚZDA KOLA :
Radek Pluhař (Jičín B) - v jednom z rozhodujících zápasů vstřelil rychlý útočník Jičína B tři branky a to se věru počítá. Trenér Roman Mikolášek byl s tímto výkonem jistě nadmíru spokojen.

UDÁLOST KOLA :
Baník Žacléř vedl v Kunčicích 2:0 a zdálo se být rozhodnuto. Domácí však v druhé půli hodně přidali, vyrovnali a dokonce vyhráli penaltový rozstřel. Stínem zápasu je však zlomená klíční kost žacléřského Špeciána.

VÝROK KOLA :
Viktor Kubíček, trenér Valdic: " Ve druhém poločase se naše mužstvo snažilo o vyrovnání, ale vše skončilo vyloučením Zugara. Již šesté vyloučení našeho hráče v této sezóně nás poslalo do skupiny bojující o udržení v soutěži."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Nejvíce diváků, celkem 160, sledovalo utkání Rudník - Dolní Kalná.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 13. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 380 fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání 95, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 5 599 diváků, celkový průměr na utkání 107)

Hostinné - 1060 diváků (průměr 151 diváků na zápas)                                           Dolní Kalná - 820 diváků (průměr na zápas 136 diváků)                                       SKP Valdice - 721 diváků (průměr na zápas 120 diváků)                                      Žacléř - 643 diváků (průměr 107 diváků na zápas)                                              Rudník - 632 diváků (průměr na zápas 90 diváků)                                           Kunčice n. L. - 515 diváků (průměr na zápas 73 diváků)                                     Trutnov C - 491 diváků (průměr 70 diváků na zápas)                                            
Jičín B - 485 diváků (průměr 80 diváků na zápas)                                                                                 

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 13. ODEHRANÉM KOLE :
12 - Jakoubek (Hostinné),
10 - Míč (Kunčice),

9 - Kodytek (Dolní Kalná),
8 - Horváth (Žacléř), T. Jiřička (Dolní Kalná), Víšek (Rudník), P. Horáček (Jičín B), 
6 - Repka (Valdice),
5 - Rejman (Valdice),
Najman (Dolní Kalná), Knap (Rudník), Pluhař (Jičín B),
4 - R. Polák (Hostinné), Krejčík, Jeřábek (Kunčice), M. Stránský (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř), Řehůřek (Trutnov C),
3
- Bartoš (Dolní Kalná), Nálevka, M. Mezsároš, T. Haken (Jičín B), Chvalina, Zákravský, Doubic (Trutnov C), Zeman (Rudník), Kalenda (Valdice), Mádle (Žacléř),
2 - M. Jeník, Voldán (Jičín B), Tauchman, Hampl, Jar. Jiřička (Dolní Kalná), M. Kulda, Šimočko, Kárník (Trutnov C), Horešovský, Čáp, Kučeravý (Rudník), Skála, vlastní (Žacléř), Pitthard, Zugar (Valdice), Kracík, Valeš, T. Maličký, vlastní (Hostinné), Kracík, Tryzna (Kunčice n. L.),
1 - Petružálek, Rodr, Brož, L. Horák, Slavík, Filcsák (Hostinné), D. Ježek (Dolní Kalná), Kotyk, Ma. Těžký, Janata, Hradecký, Baše (Žacléř), Míka, Veg, Janda, Řeháček, Čeřovský, Malý (Jičín B), Kubíček, Špicar (Valdice), Eftlaiš (Rudník), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Hodbod (Trutnov C), Adolf, Jílek (Kunčice),



JAKO 1.B TŘÍDA skupina C (VÝSLEDKY)       

UŽ JEN DVOJICE HRONOV, VELKÉ POŘÍČÍ O JEDNU POSTUPOVOU PŘÍČKU

Skupina C JAKO 1. B třídy měla a má utkání rozdělena, dvě se hrají v neděli, dvě se odehrála v sobotu. V dohrávce vyhrálo Opočno v Ohnišově 4:3 (Kuchta 3), udělalo velký krok, ale jistotu nemělo ještě vůbec. To se však po sobotě změnilo. O tom, kdo postoupí z dvojice Velké Poříčí - Hronov, rozhodne poslední kolo.

V sobotu se hrálo také utkání Ohnišov - Smiřice, ve kterém už šlo o bodový bonus pro jaro. Domácí měli k dispozici střelce Kuchtu a stále čekali na první body. Už je mají. V 32. minutě Pavel Fišer z penalty snad poprvé letos přivedl svůj tým do stavu, kdy na hřišti působili a vedli. Jan Kuchta naladil Ohnišov ještě k větší euforii v 75. minutě a stav se měnil na 2:0. Petr Šimek ještě v 83. minutě snížil, ale to bylo ze strany Smiřic vše. Ohnišov už nenastoupí do jara s bodovým kontem nula. Před 50 diváky řídil utkání rozhodčí Lukáš Kubálek.

Spartak Opočno hostil v sobotu od 14:00 FK Náchod B, favority byli stále hosté, i když oni prohráli v posledním kole poprvé. Pro svěřence Jana Jánského by byla případná prohra komplikací, která by před závěrečným zápasem ve Velkém Poříčí mohla být osudová.
Zápas se hrál za řízení Patrika Doubice před 60 diváky, kteří do přestávky žádnou branku neviděli. První radost jim udělal v 56. minutě Martin Školník (1:0), druhou Milan Vondřejc v 72. minutě (2:0) a třetí Martin Šnajdr v 77. minutě (3:0). Zdálo se být rozhodnuto, ale Jakub Vaněček dvěma brankami v závěru zápas zdramatizoval. Výhra 3:2 Opočnu stačila k postupu, v tabulce získalo rozhodující náskok před Hronovem a Velkým Poříčím. Velmi lakonicky komentoval realizační tým hostů toto utkání: "Z naší strany velmi nepovedené utkání." Také vysvětlení. Jan Jánský se pochopitelně radoval a podal poměrně obsáhlé hodnocení zápasu: "V posledním domácím utkání podzimní sezony se naší hráči prezentovali velmi dobrým výkonem. Celý zápas jsme spolehlivě pracovali v defenzívě a podnikali rychlé protiútoky, ze kterých se nám podařilo ve druhém poločase v rozmezí 20 minut vstřelit soupeři tři branky. Hosté v závěru pouze korigovali na konečných 3:2. Naše vítězství je zasloužené. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za přístup a nasazení v tomto utkání. V důležitých situacích nás podržel výborně chytající golman Effenberk."

Velmi důležitý zápas se hrál v neděli od 14:00 v Hronově, domácí AFK Hronov přivítal rozjeté béčko Dvora Králové. Svěřenci Zdeňka Samka museli pro zachování naděje vyhrát, povedlo se?
Povedlo díky výhře 4:2 (46. a 78. Nosek, 79. a 85. Tichý - 41. Mertlík, 68. Marks). Dvůr dvakrát vedl, domácí dvakrát srovnali a nakonec rozhodli v samém závěru. Hronov udržel bod náskoku před Poříčím, ale v posledním kole jede do Náchoda. Před 92 diváky pískal rozhodčí Tomáš Bouz.

Derby Police nad Metují s Velkým Poříčím se rovněž hrálo v neděli v Polici a pro hosty z Velkého Poříčí (18 bodů) to byl zápas z kategorie osudových. Pokud by vyhrálo, rozdalo by si to o postup v posledním kole s Opočnem, ale dívat se bude stále na výsledek Hronova. Poříčí nakonec zápas zvládlo v poměru 4:2 (12., 29. a 84. Petr Závada, 65. Jiří Dobýval - 12. a 70. Josef Klapkovský). Duel se hrál před 90 diváky pod taktovkou sudího Davida Friče.
Hostující vedoucí Hurdálek komentoval zápas takto: "Úvod utkání patřil hostům. Do vedení se po dvou nastřelených břevnech dostali již ve 12. minutě. Domácí vyrovnali, ale do konce poločasu šli do vedení opět hosté. Druhá půle byla vyrovnaná, ale výsledek 2:4 lze hodnotit jako zasloužené vítězství hostů."

HVĚZDA KOLA :
Petr Závada (Velké Poříčí) - dal tři branky v Polici nad Metují a udržel svůj tým ve hře. Za zmínku stojí, že podle statistik dal v tomto zápase více branek než předtím v soutěži dohromady.

UDÁLOST KOLA :
Opočno porazilo vedoucí Náchod B a postupuje, trenér Jánský vyzdvihl výkon brankáře Effenberka a pochválil za semknutost celý kolektiv.

VÝROK KOLA :
Čeněk Celler, kouč Dvora Králové, byl hodně otevřený: "Ukání proběhlo v rámci porozumění mezi oběma družstvy s lepším proměněním brankových příležitostí domácích."


NÁVŠTĚVA KOLA :
V Hronově "porozumění" obou soupeřů sledovalo 92 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 13. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 292 fanoušků, průměr na utkání 73, od počátku sezóny tedy celkem 4 590 diváků, celkový průměr na utkání 88)

Velké Poříčí - 880 diváků (průměr 146 diváků na zápas)                                         Police n. M. - 663 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                         AFK Hronov - 638 diváků (průměr na zápas 91 diváků)                                           FK Náchod B - 560 diváků (průměr na zápas 93 diváků)                                       Opočno - 490 diváků (průměr na zápas 70 diváků)                                                Dvůr Králové B - 482 diváků (průměr na zápas 80 diváků)                                      SK Smiřice - 475 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                                            Ohnišov - 215 diváků (průměr 30 diváků na zápas)                                       

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 13. ODEHRANÉM KOLE :
19 - Plšek (Náchod B),
14 - Vaněček (Náchod B),
11 - L. Jelen (Opočno), Dobýval (Velké Poříčí),
10 - J. Vaníček (Dvůr Králové B),

8 - J. Koutník (Smiřice), Klapkovský (Police), Marks (Dvůr Králové B),
7 - Poláček (Náchod B), Voldán, M. Otradovský (Dvůr Králové B), T. Přibyl (Opočno),
6 - Šťavík (Hronov), Bednář (Smiřice), Kuchta (Ohnišov), Tichý (Hronov),
5 - Korenčík (Smiřice), Vlček (Náchod B), Jandík (Police), Vondřejc (Opočno), Závada (Velké Poříčí),
4 - V. Hák, Vágner (Dvůr Králové B), Říha (Náchod B), Reichl (Opočno),
3 - Pípek (Náchod B), D. Brzek (Ohnišov), Mi. Vít, Zelený, Novák, Kuneš (Velké Poříčí), Řežábek (Dvůr Králové B), Pfeifer (Opočno), Danihel (Hronov),
2 - J. Vejprava, Akpem Aykien, T. Vejprava, vlastní (Náchod B), Samler, Rejl, Teuber, Kuhn (Dvůr Králové B), Pataki, vlastní (Police n. M.), Hanzl, Stříbrný (Velké Poříčí), Neuschl, Hofman, Nosek (Hronov), P. Musil, Školník, vlastní (Opočno), Matějček,Škarytka, Melichárek, Šimek (Smiřice), Krpata (Ohnišov),
1 - Král, Peremene Gidion, Kromholz (Náchod B), Kaněra, Flaška, Hubka (Velké Poříčí), Ponikelský, Fof, Čížek, Raszka, Duong Ming Tung, Bureš (Smiřice), Pek, Phan Mang Tuong, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Jákl, Kasan, Vitebský, Pícha, Mertlík (Dvůr Králové B), Štětina, Kováč, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer (Ohnišov), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Čermák, Šnábl (Police), Škrabal, Šnajdr (Opočno),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina D (VÝSLEDKY)    

SKUPINA D JE ROZHODNUTA, HRÁLO SE POUZE O BODOVÉ BONIFIKACE

Rychnovská skupina je rozhodnuta, tajenka je rozluštěna až na bodová konta pro jaro. V závěru se tedy bude hrát pouze o prémii a body pro jarní část.

V souboji o absolutní čelo se střetl Velešov Doudleby se Solnicí. Domácí měli o tři body méně. Hrálo se v sobotu od 14:00 a na zápas přišlo 150 diváků.
Dlouho, dlouho byl stav 0:0, ale pak přišel ke slovu Matěj Kráčmer a v 82. minutě jediným gólem zápasu dotáhl svůj tým bodově na Solnici. Oba týmy mají před posledním kolem 28 bodů a jsou ve hře o finanční prémii. Zápas řídil Miloš Skřivánek.
Jan Čermák, trenér Doudleb: "Souhlasím s Martinem Kadavým. Ještěže náš mnich přijel očištěn od všeho zlého a předvedl nadhled při řešení finálního okamžiku. Předvedli jsme týmový výkon a Solnici oplatili porážku z jejího hřiště. Jinak oboustranně nadprůměrný fotbal a většina hráčů by mohla své výkony předvádět i ve vyšších soutěžích."

Utkání dvou posledních celků tabulky se hrálo v Kostelci nad Orlicí v sobotu od 14:00. Byl to poměrně důležitý zápas, body pro jaro se budou počítat.
Domácí Kostelec zahájil raketově, v 4. minutě cílil přesně Vilímek a jeho tým vedl 1:0. To však bylo vše. V 11. minutě Čepelka srovnal a střelec posledního kola Tomáš Síkora upravil v 20. minutě na 1:2 pro Lípu. V druhé půli už existovali střelecky jen hosté, Čepelka, Síkora a Palán dotáhli skóre na konečných 1:5 pro hostující Lípu. Před 60 diváky řídil utkání rozhodčí Daniel Duřt.
Libor Beran, vedoucí Lípy: "V dnešním utkání, které precizně řídila trojice rozhodčích v čele s panem Duřtem, jsme podali solidní výkon, který jsme vyjádřili i brankově. Na některých hráčích je markantně vidět, že zvýšili tréninkovou účast a úsilí. Najednou na hřišti místo pohybu slimáka předvádějí ladné pohyby antilop. Viď Járo. Mám z tebe radost."

Podobný nádech měl nedělní duel Borohrádek se Zdelovem, opět se hrálo o body do jarní tabulky o setrvání v soutěži. Začínalo se od 14:00.
Po poločase 2:1 vyhrál nakonec Borohrádek 3:2 (Brendl 2, Liška - Cvejn, Komárek). Zápas řídil před 120 fanoušky Michal Říha.
Miloš Zeman radost z předposledního zápasu na podzim rozhodně neměl: "První poločas byl z naši strany doslova tragický a stejně zoufalý byl i výkon hlavního rozhodčího. Jemu ale bohužel tahle forma vydržela až do konce utkání. Uznat gól, který padnul v přerušené hře, jsem ještě neviděl a zbytek jeho verdiktů nebudu komentovat. Zdůrazňuji ale, že utkání jsme si prohráli sami. Na co nám je, že o výsledek bojujeme na konci utkání, když se stejným nasazením se má hrát od začátku. Domácí zaslouženě vyhráli a já jim gratuluji ke třem bodům."

Albrechtice oslavily postup a zároveň záchranu a nyní přivítaly v neděli Černíkovice. Diváci mohli týmu poděkovat od 14:00 a poděkovali pěknou návštěvou, podle zápisu rozhodčího Lukáše Nožky jich na utkání přišlo 200.
Hrál se poměrně bezstarostný fotbal s konečným výsledkem 4:4 (Pinkas a Hořínek 2 - D. Hanuš 3, J. Hanuš) a penaltovou výhrou 4:2 domácích. Takto viděl zápas i domácí lodivod Rostislav Kchop: "Bylo znát, že o setrvání v B třídě je již rozhodnuto a tak v dnešním utkání útoky převyšovaly obrany. 3x jsme v utkání vyrovnali, nakonec vydolovali ještě bod navíc. Diváci viděli ofenzivní bezstarostný fotbal se spoustou gólů. Remíza spravedlivá."

HVĚZDA KOLA :
Matěj Kráčmer (Doudleby n. O.) - vrátil se z dalekých krajů, podle trenéra Čermáka pozitivně naladěn, a souboj dvou prvních týmů rozhodl jedinou brankou v 82. minutě.


UDÁLOST KOLA :

Osm branek, 200 diváků, výhra v penaltovém rozstřelu domácího týmu, tak si užívali postup v Albrechticích nad Orlicí v zápase s Černíkovicemi.


VÝROK KOLA :
Tomáš Vavřinec, vedoucí Kostelce B: "V tomto kole jsme podali hrůzostrašný výkon, který ani nejde komentovat. Proto jsme zaslouženě vysoko prohráli. Jediné, co dnes můžu, je gratulace soupeři ke třem bodům. Ostatně jako skoro každý týden."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Na fotbal plný gólů a ofenzívního fotbalu se v Albrechticích nad Orlicí přišly podívat dvě stovky diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 13. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 530 fanoušků, průměr na utkání 132, od počátku sezóny tedy celkem 6 282 diváků, celkový průměr na utkání 120)

Albrechtice n. O. - 1250 diváků (průměr 178 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1075 diváků (průměr na zápas 179 diváků)                                       Borohrádek - 964 diváků (průměr 137 diváků na zápas)                                         Lípa n. O. - 820 diváků (průměr na zápas 136 diváků)                                       Doudleby n. O.- 738 diváků (průměr 105 diváků na zápas)                               Solnice - 645 diváků (průměr na zápas 107 diváků)                                            Zdelov - 618 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                                Kostelec B - 430 diváků (průměr na zápas 61 diváků)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 13. ODEHRANÉM KOLE :

14 -
Hořínek (Albrechtice),
D. Hanuš (Černíkovice),
11 - Ma. Kráčmer (Doudleby), Síkora (Lípa), 

10 - Zaňka (Solnice),
7 - Pinkas,
5 - Velíšek, Sršeň (Albrechtice), Hovorka (Solnice),

4 - Stodůlka (Černíkovice),
3 - Schod (Solnice), Weisser, Neubecker, Komárek (Zdelov), Kopsa, Hudousek (Doudleby), P. Matějus, T. Sazima (Borohrádek), Vašata (Lípa), Rada, Vilímek (Kostelec B), J. Hanuš (Černíkovice),
2 - Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Grim, Mondík, Brzokoupil, Čepelka (Lípa), Rýznar, Kadavý, T. Kubec, J. Kubec (Solnice), Moravec, Vojnar, R. Sazima, Lochman, Brendl (Borohrádek), Dostálek, Sehnal, Novotný, Mráz (Zdelov), Stieber, Handa (Černíkovice), Dudek (Doudleby),
1 - Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mat. Mazura, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Kučera, Mňuk, Vrba (Černíkovice), Staněk, Duda, Barták, Udržal, Liška (Borohrádek), Csontos, Šklíba (Albrechtice), Kozel, Křehký, J. Šrámek, vlastní (Kostelec B), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Gajda, Hartman (Solnice), R. Zeman, Nedvídek, Dvořák, Cvejn (Zdelov), Bílek, Kafka, Palán (Lípa),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 31.10.2015
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace