Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Rozjeté Smiřice rozstřílely Borohrádek, Žacléř dostal v Kobylicích šest branek, derby ve Zdelově bez gólů, Ohnišov vyslal další varování


Datum akce: 30.11.-0001


 

O co se na jaře také hraje?  

Především se hraje o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde před týdnem začaly tvrdé boje o setrvání. Ve finálových skupinách obdrží první tři týmy malé finanční bonusy.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)         

HRADECKÁ LOKOMOTIVA PODLEHLA NA PENALTY MALŠOVICÍM

Skupina E JAKO 1. B třídy měla po 2. kole v čele tabulky hradeckou Lokomotivu, o níž se hodně mluví jako o případném zájemci o 1. A třídu. Jestli jsou tyto kuloárové diskuze skutečností, to se dozvíme později. Každopádně Lokáda neopustila ani v tomto kole Hradec Králové, protože byla hostem Sokola Malšovice.

První sobotní utkání se tedy odehrálo v Malšovicích, kde se svěřenci trenéra Kruckého pokusili napravit debakl z Trutnova. Začátek byl stanoven podobně jako na ostatních stadionech stanoven v 16:00.
V 8. minutě se trefil domácí Horký a Malšovice před 100 diváky vedly 1:0. V 25. minutě srovnal střelec Marek Zvolánek na 1:1 a s tímto výsledkem se šlo do kabin. Tři minuty po přestávce dal Roman Dušánek na 2:1 a když už se zdálo, že tři body zůstanou v Malšovicích, vyrovnal v 87. minutě Daniel Denk na 2:2. Penalty se tentokrát staly kořistí domácích fotbalistů, kteří sérii vyhráli 4:2. Zápas řídil Jaroslav Kout. Komentář domácího lodivoda Bohumila Kruckého: "V průměrném utkání jsme nedokázali udržet těsné vítězství a tak jsme tři minuty před koncem ztratili 3 body. Malou náplastí je výhra na penalty."

Slavoj Předměřice přivítal SK Jičín B a asi měl být v tomto zápase favoritem. Nestalo se, v 5. minutě střelec Tomáš Haken poslal jičínské do vedení, na to odpovídal vyrovnávající brankou v 17. minutě Štěpán Pekáč. Jenže běžela 90. minuta a jarní jičínská posila Tomáš Klaban (přišel z Kopidlna) rozhodl o výhře jičínského béčka 1:2. Před 80 fanoušky pískal Miloš Hofman.

V Rudníku se ukázalo céčko Trutnova, které poskočilo před tímto kolem na druhé místo. V 53. minutě dostal červenou kartu trutnovský Daniel Jirka, jenže to už Rudník vedl 2:0, obě branky dal v první půli Daniel Kučeravý. V přesilovce se ještě trefili domácí Zeman v 63. minutě a poté jeho spoluhráč Hloušek v 71. minutě. Výsledek 4:0 nadchl 120 přihlížejících, zápas vedl Luboš Říha.
Pavel Cerman, trenér Rudníku: "Souhlas, že fotbal nemá logiku. Po úvodních nepovedených utkáních dnes nastoupilo zcela jiné naše mužstvo-excelentní výkon. Nadevše vyzdvihuji výkon D. Čápa- útočníka, který podal fantastický výkon v brance a J. Vydru-dorostence, který po odehraném utkání za dorost "vymazal" útočníky Trutnova."

Tatran Hostinné předvedl svůj stadionek soupeři téměř z posledních let neznámému, tedy Čechii Hlušice. Do sestavy se měl vrátit z trestu Tomáš Valeš a pro domácí tým je to jarní premiéra na svém hřišti.
Premiéra doma dopadla skvěle, Tatran svého soupeře rozstřílel 5:1 (Šmucer, Rodr, Horák, Filcsák, Lorenz - Šimůnek) a vrátil se na první místo tabulky. Zápas vedl s píšťalkou Lukáš Janata a podle sdělení domácích zápas vidělo rekordních 221 diváků. Počasí k tomu bylo.
Slova Pavla Šmucera: "Přesto že výsledek je jednoznačný, na hřišti tomu tak nebylo, bojovnost a nasazení nechybělo ani jednomu týmu. Oba celky si vypracovaly spoustu brankových příležitostí s tím rozdílem že my jsme některé dokázali proměnit, soupeř ne."

HVĚZDA KOLA :
David Čáp (Rudník) - útočnk, který se vydal do branky a svým výkonem přivedl útočníky Trutnova k zoufalství.

UDÁLOST KOLA :
Čtyři týmy v první polovině tabulky mají na kontě 18 bodů.

VÝROK KOLA :
Pavel Cerman, trenér Rudníku: "Souhlas, že fotbal nemá logiku. Po úvodních nepovedených utkáních dnes nastoupilo zcela jiné naše mužstvo-excelentní výkon."


NÁVŠTĚVA KOLA :
V Hostinném přišlo 221 diváků, Hlušice zřejmě táhly.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 17. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 521 fanoušků, průměr na utkání 130, od počátku sezóny tedy celkem 5 856 diváků, celkový průměr na utkání 86)

Hostinné - 1281 diváků (průměr 160 diváků na zápas)                                           Lokomotiva HK - 882 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                    SK Hlušice - 862 diváků (průměr na zápas 107 diváků)                                           Rudník - 852 diváků (průměr na zápas 94 diváků)                                                  Předměřice - 720 diváků (průměr 80 diváků na zápas)                                            Jičín B - 585 diváků (průměr 73 diváků na zápas)                                               Malšovice - 515 diváků (průměr 57 diváků na zápas)                                          Trutnov C - 501 diváků (průměr 62 diváků na zápas)                                

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 17. ODEHRANÉM KOLE :
15 - Jakoubek (Hostinné),
13 - M. Batelka (Hlušice),

11 - P. Horáček (Jičín B),
10 - Dušánek (Malšovice), 
8 - Zvolánek (Lokomotiva), Soumar (Hlušice), Víšek (Rudník), 
6 - Jareš (Malšovice), Frank (Předměřice), Pluhař (Jičín B), Knap (Rudník),
5 - Brokeš (Malšovice), Strakatý, Voborník (Předměřice), Řehůřek (Trutnov C), R. Polák (Hostinné), T. Haken (Jičín B), Zeman (Rudník),   
4 - Pekáč (Předměřice), Mar. Kohout, Svěcený (Hlušice), M. Jeník (Jičín B), Z. Doubic (Trutnov C), Kučeravý (Rudník),
3 - Valc (Malšovice), Hlavatý (Předměřice), Chvalina, Zákravský, Tůma, Kárník (Trutnov C), Valeš, Rodr (Hostinné), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), 
2 - Rejha, T. Franc (Malšovice), Borovský, Schejbal, A. Hůlka, Odehnal, Jiří Javůrek, Vodák, D. Denk, vlastní (Lokomotiva), Šmarda, Bezvoda (Předměřice), Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), M. Kulda, Šimočko, Hodbod (Trutnov C), Kracík, T. Maličký, L. Horák, Filcsák, Šmucer vlastní (Hostinné), Řeháček, Voldán (Jičín B), Horešovský, Čáp (Rudník),
1 - Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon, Horký (Malšovice), Rosulek, Svatoň, Dostál (Lokomotiva), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský (Předměřice), J. Batelka, Špaček, Šimůnek (Hlušice), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Šulitka, Kancok (Trutnov C), Petružálek, Brož, Slavík, Lorenz (Hostinné), Míka, Veg, Janda, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Bucek, Klaban (Jičín B), Eftlaiš, Hloušek (Rudník), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

NÁCHOD B VYHRÁL V ALBRECHTICÍCH, DERBY PRO ČERNÍKOVICE

Cíl v podobě postupu vyhlásilo béčko Náchoda a do finálové skupiny vstoupilo razantně výhrou v Černíkovicích 5:0. Druhá výhra jim spadla do klína, Dvůr Králové do Náchoda nepřicestoval.

Právě Dvůr Králové doma uvítal v sobotu od 16:00 Velké Poříčí. Poříčí bylo páté, béčko Dvora šesté. Domácí fotbalisté si zřejmě dobře odpočali, protože už do poločasu vedli 4:0, řádil Michal Voldán, který dal tři branky, čtvrtou přidal Václav Hák. Pátý a šestý gól domácích dal Lukáš Mertlík, ale i soupeř odpověděl třemi zářezy (Jakub Novák 2, Michal Vít 1) a zrodil se hezký atraktivní výsledek 6:3. Před 50 diváky řídil Jakub Smrček.
Čeněk Celler, trenér Dvora: "Na šance vyrovnané utkání, ale realizace vyzněla v náš prospěch především v prvním poločasu. Do druhé půle hosté posílili útočnou vazbu a dokázali snížit stav na 4:2, ale Mertlík dvěma brankami potvrdil naše vítězství. Kvalita hry utrpěla silně nerovnou hrací plochou."

Druhý sobotní zápas uviděly Doudleby nad Orlicí, kam přicestovalo Opočno. Oba týmy doposud ukořistily pět bodů a byly bezprostředními sousedy v tabulce. Jedinou branku zápasu uznal sudí David Frič domácímu Hudouskovi v 59. minutě, Velešov vyhrál 1:0 a dostal se bod za vedoucí Náchod, který má však zápas v neděli k dobru. Střetnutí vidělo 80 diváků.
Marek Mazura, trenér Doudleb: "Vyrovnaný zápas na těžkém terénu, ve kterém jsme si vytvořili více brankových příležitostí. Bohužel nepřesnou muškou nebo špatným řešením jsme nebyli schopni dát více jak jednu branku. Musíme se zlepšit, náš fanoušek žádá výraznější vítězství."
Jan Jánský to viděl trochu jinak: "Po celý zápas jsme měli více ze hry a byli lepším týmem, ale fotbal se hraje na branky. Naše koncovka byla bohužel žalostná, i když si domácí tým za celý zápas nic nevytvořil, bere tři body. O osudu utkání rozhodla naše hrubá chyba na začátku druhého poločasu."

V neděli od 16:00 uvítaly Albrechtice nad Orlicí v magnetu kola rezervu Náchoda. Ta přijela do zdejšího útulného stánku po sobotním šlágru krajského přeboru, ve kterém A-tým Náchoda uvítal neúspěšně Kratonohy.
Nakonec o výsledku zápasu, který se hrál před krásnou návštěvou 170 fanoušků, rozhodla branka Jana Plška v 51. minutě. Rozhodčí Kubálek poté dokonce tasil i dvě ČK, tu první pro náchodského Vejpravu, tu druhou pro domácího Sršně.
Co na to domácí trenér Rostislav Kchop: "Celkem pohledný zápas, kdy jsme byli pro technicky i kondičně vyspělejší tým rovnocenným soupeřem a tři body jsme rozhodně nedali zadarmo. O lepší výsledek jsme se připravili, když jsme neproměnili 2 tutovky. Přesto hráče chválím za odmakaný zápas. Mrzí zranění T. Forejtka a ČK. Naše i soupeřova nemusely být taseny."

Derby bez emocí se mohlo hrát v Černíkovicích, domácí vyzvali nováčka soutěže ze Solnice. Utkání sledovalo 200 diváků, řídil ho sudí Havlík a jediný gól zápasu dal v 30. minutě černíkovický Holoubek. Výhru 1:0 komentoval trenér domácích Josef Cejpek slovy: "Ve vyrovnaném utkání se štěstí přiklonilo na naší stranu. Musím poděkovat hráčům za zodpovědný výkon a jak už to tak bývá, výhra v derby zahřeje dvojnásob."


HVĚZDA KOLA :
Michal Voldán (Dvůr Králové B) - jeho tři branky se staly ozdobou utkání, které jinak ovlivnil hrbolatý terén.

UDÁLOST KOLA :
Náchod B opět vítězí, těsná výhra v Albrechticích stále tým drží na stoprocentním zisku, navíc tým ještě neinkasoval.

VÝROK KOLA :
Marek Mazura, trenér Doudleb: "Musíme se zlepšit, náš fanoušek žádá výraznější vítězství."


NÁVŠTĚVA KOLA :
200 fanoušků fotbalu vidělo derby Černíkovice - Solnice.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 17. ODEHRANÉM KOLE :
22 - Plšek (Náchod B),
16 - D. Hanuš (Černíkovice),
14 - Hořínek (Albrechtice),
Vaněček (Náchod B),
12 - Zaňka (Solnice),
11 - L. Jelen (Opočno), Dobýval (Velké Poříčí), Ma. Kráčmer (Doudleby), 
10 - J. Vaníček, Voldán (Dvůr Králové B),
9 - Marks (Dvůr Králové B), Pinkas (Albrechtice),
8 - 
T. Přibyl (Opočno), Poláček (Náchod B),

7 - M. Otradovský (Dvůr Králové B),
6 - Vágner, V. Hák (Dvůr Králové B)Vlček (Náchod B), Závada (Velké Poříčí), Hudousek (Doudleby),
5 - Vondřejc, Reichl (Opočno), Hovorka, Z. Schod (Solnice), Velíšek, Sršeň (Albrechtice), Jak. Novák, Mi. Vít (Velké Poříčí),
4 - Říha (Náchod B), Stodůlka, J. Hanuš, Stieber (Černíkovice), Pfeifer (Opočno),
3 - Pípek, J. Vejprava, T. Vejprava (Náchod B), Řežábek, Kuhn, Samler, Mertlík (Dvůr Králové B), Školník (Opočno), Zelený, Kuneš (Velké Poříčí), Kopsa (Doudleby), Mńuk (Černíkovice), Rýznar (Solnice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, vlastní (Opočno), Hanzl, Stříbrný (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec, Gajda (Solnice), Dudek, Jak. Šrámek (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Handa (Černíkovice),
1 - Král, Kromholz, Hanel, Vrabec, Scharfer (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Škrabal, Šnajdr (Opočno), Kaněra, Flaška, Hubka, Lanta (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mat. Mazura, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Kučera, Vrba, Ji. Holoubek (Černíkovice),


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 17. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 500 fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání 125, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 7 798 diváků, celkový průměr na utkání 116, chybí zápas Náchod B - Dvůr Králové B)

Albrechtice n. O. - 1610 diváků (průměr 161 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1500 diváků (průměr na zápas 166 diváků)                                       Velké Poříčí - 1200 diváků (průměr 133 diváků na zápas)                                       Solnice - 818 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                            Doudleby n. O.- 818 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                       FK Náchod B - 720 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                       Dvůr Králové B - 642 diváků (průměr na zápas 71 diváků)                                      Opočno - 490 diváků (průměr na zápas 70 diváků)     
                



JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)       

CHLUMEC B POPRVÉ DOMA, V KOPIDLNĚ NASTOUPÍ VALDICE

Skupina G JAKO 1. B třídy rozehrála velkou sestupovou ruletu, v sobotu doma opět vyhrály Kobylice i Dolní Kalná. Ve čtyřech zápasech padlo neuvěřitelných 30 branek, což je průměr 7,5 na zápas. To je úctyhodná bilance.

Odložený zápas Baník Žacléř - SKP Valdice se hraje v 6. dubna.

Vedoucí Kobylice uvítaly v sobotu Baník Žacléř a trenér Tobišek postrádal Tomáše Havlíčka vyloučeného v zápase v Libáni. Hrálo se od 16:00, domácí diváci jsou namlsáni první vysokou domácí výhrou s Kunčicemi. A smlsli si i tentokrát, jásali totiž nad výhrou v poměru 6:2. Jarní posila kobylických fotbalistů Jiří Dítě se vyplácí, dal opět tři branky, dvě dal Roman Brzek, jednu Pavel Dvořák. Za hosty korigoval Patrik Ondráško, druhý gól Baníku si dali domácí sami, povedlo se to právě Pavlu Dvořákovi. Před 158 diváky pískal Miloš Skřivánek.
Libor Tobišek, trenér Kobylic: "Další mistrovský zápas se Žacléřem se odehrál za krásného jarního počasí pod taktovkou hráčů Kobylic. Je neuveřitelné , že jsme vstřelili 8 golů a soupeř odjel s prohrou 6:2. Další exelentní výkon Jirky Ditěte a fantastická gólová hlavička Dvořáka. Děkuji všem hráčům."

Dolní Kalná po porážce v Kunčicích nad Labem napravovala doma s Libání, hosté mají výborného gólmana a ve dvou zápasech dostali jediný gól. Co tedy přinesla sobota pod kaštany? Začínalo se v 16:00.
Rozhodčí Lukáš Nožka přivedl oba týmy před 110 diváky. Prvních 45 minut branku nepřineslo, nula na kontě obou gólmanů byla také vyjádřením jejich kvality. Přišla 50. minuta a jásala Kalná, střelcem byl Tomáš Jiřička. Nestárnoucí Zdeněk Tauchman (44 let) dal v 75. minutě na 2:0, ale o dvě minuty nato se trefil hostující Robert Mutzer a bylo zaděláno na drama. V 82. minutě však definitivně rozhodl Martin Bartoš o výhře domácích 3:1, kteří zatím drží rčení - můj dům, můj hrad.
Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: "V prvním poločase měli hosté optickou převahu, ale pouze po vápno, naopak domácí se do šancí dostávali snadno, ale neproměnili je. Ve druhé půli získali kalenští převahu, kterou se jim podařilo vyjádřit třemi brankami. Vzhledem k počtu šancí jich však mělo být minimálně jednou tolik, divák se ale bavil ofenzivní kvalitou, které chybělo jen více branek. Fotbalu "uškodilo" krásné počasí, neboť spousta fanoušků dala přednost zahrádkaření a výletům, proto "jen" 110 diváků. "

Nedělní magnet kola byl bezesporu zápas Kopidlna s Valdicemi. Derby Jičínska bylo také o tom, jestli některé z družstev získá tři body za výhru. Zatím se tak nestalo, na jaře se to do tohoto zápasu nepodařilo ani Kopidlnu ani Valdicím.
Nakonec se radovaly Valdice, výhru 5:2 (Rejman 2, Volšička 2, Toráč - Poutník, Berounský PK)  na těžké kopidlenské půdě asi čekal málokdo. Sousedský duel vidělo 180 příznivců fotbalu, řídil ho Janota.
Zápas komentoval trenér hostů Vladimír Kalenda: "Začátek utkání jsme zaspali a již ve čtvrté minutě inkasovali. Naštěstí se nám podařilo rychle vyrovnat. První poločas, který byl vyrovnaný a plný šancí, skončil 2:2. Na začátku druhé části si domácí vytvořili tlak, ale nepodařilo se jim vstřelit další branky. My jsme využili brankové příležitosti a rozhodli o zisku všech bodů."

Rezerva Chlumce hrála poprvé na jaře doma a v zápase s Kunčicemi byla favoritem, protože se předpokládaně na tento zápas posílila. Chyběl jí ale kapitán Martin Drahorád, který dostal trest zastavení činnosti na tři zápasy. V Chlumci se vykopávalo v 16:00. Výsledek se nakonec zrodil ryze hokejový, Chlumec  vyhrál 9:2 (Kofránek 2, M. Kučera, J. Jelínek, D. Jelínek, Myška, Branský, Janda PK, Kmínek PK - Chlum, Krejčík), což komentoval vedoucí FK Jaroslav Koza: "Kdyby jsme dnes proměnili všechny šance , tak by se do listiny střelců zapsali všichni naši hráči, kteří dnes do zápasu nastoupili. Celý zápas jsme měli územní převahu, kterou jsme i potvrdili brankami. Dnes celý tým hrál dobře, ale je třeba pochválit Kofránka a matadora Pavla Jandu. Zápas s přehledem odsoudcovala trojice rozhodčích." Před stovkou diváků pískal Duřt.

HVĚZDA KOLA :
Pavel Janda (Chlumec B) - matador a dirigent chlumeckého týmu nasměroval svůj tým k nejvyššímu vítězství tohoto kola. Chlumec potvrdil doma roli favorita.

UDÁLOST KOLA :
Bezesporu výhra Valdic v Kopidlně, výsledek 5:2 byl asi pro domácí hráče i fanoušky malý otřes.

VÝROK KOLA :
Jan Jelínek, trenér Kunčic: "Chlum dal v Chlumci branku. Když do poločasu nahrajeme soupeři na dvě branky a své šance nedokážeme proměnit a ve druhém to zopakujeme, tak nemůžeme očekávat zázraky. Druhý poločas se už neměl hrát."


NÁVŠTĚVA KOLA :
180 diváků vidělo zápas hraný jako derby Jičínska mezi Kopidlnem a Valdicemi.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 17. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 547 fanoušků, průměr na utkání 136, od počátku sezóny tedy celkem 7 620 diváků, celkový průměr na utkání 113, chybí zápas Žacléř-Valdice)

FK Kopidlno - 1370 diváků (průměr na zápas 152diváků)                                       Dolní Kalná - 1287 diváků (průměr na zápas 143 diváků)                                       Kobylice - 1102 diváků (průměr 122 diváků na zápas)                                            SKP Valdice - 911 diváků (průměr na zápas 113 diváků)                                      Sokol Libáň - 810 diváků (průměr na zápas 101 diváků)                                        Žacléř - 783 diváků (průměr 97 diváků na zápas)                                                    FK Chlumec B - 685 diváků (průměr 85 diváků na zápas)                                     Kunčice n. L. - 667 diváků (průměr na zápas 83 diváků)                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 17. ODEHRANÉM KOLE :
11 - Míč (Kunčice),
10 - V. Kodytek (Dolní Kalná), Rejman (Valdice),
9 - Nový (Kobylice), T. Jiřička (Dolní Kalná),
8 - Horváth (Žacléř), Poutník (Kopidlno),
7 - Dítě (Kobylice),
6 - Repka (Valdice), Havlík (Libáň), Najman (Dolní Kalná), D. Jeřábek (Kunčice), Branský (Chlumec B),
5 -
Hnát, T. Klaban (Kopidlno), Sítař (Libáň), Ondráško (Žacléř),
4 - M. Stránský, Hampl, Bartoš (Dolní Kalná), Kalenda (Valdice), Krejčík (Kunčice), Havlíček, P. Dvořák (Kobylice), Balcar (Libáň),
3
- Tauchman (Dolní Kalná), Mádle, vlastní (Žacléř), Klzo, Vávra (Kobylice), Hartman, Kofránek, M. Kučera (Chlumec B), Kracík (Kunčice),
2 - Jar. Jiřička, D. Ježek (Dolní Kalná), Skála, Baše (Žacléř), Pitthard, Zugar, Špicar, Volšička (Valdice), Tryzna (Kunčice n. L.), Pečenka, R. Brzek (Kobylice), Havelka, Dřímal, Černovský (Kopidlno), J. Kučera, Kycelt, Janda (Chlumec B), Tu Hai Linh (Libáň),
1 - Smetana, vlastní (Dolní Kalná), Kotyk, Ma. Těžký, Janata, Hradecký, Kovačík (Žacléř), Kubíček, Toráč (Valdice), Adolf, Jílek, J. Jeřábek, Chlum, Krejčík (Kunčice), Zedek, L. Komárek, Machačný, Berounský (Kopidlno), Herzog, Říha (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Beneš, Tichý, Kárník, Svoboda, D. Jelínek, J. Jelínek, Kmínek, Myška (Chlumec B), Mička, Smetana, Hlavatý, Mutzer, vlastní (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)    

DERBY VE ZDELOVĚ A HRONOVĚ, SMIŘICE PŘIVÍTAJÍ BOROHRÁDEK

Tři zápasy se hrály v sobotu, jediný v neděli. Plný počet bodů zatím posbíraly po třech kolech Smiřice.

Start Ohnišov hrál v sobotu poprvé doma, od 16:00 hostil béčko Kostelce nad Orlicí a v zápase byl velkým favoritem. Jan Kuchta se jmenuje velká postava tohoto zápasu, v 17. a 25. minutě dal první dvě branky Ohnišova. V 37. minutě snížil Michal Kozel na 2:1 a na poločasových 3:1 upravil Jiří Kováč. Ten byl krátce po zahájení druhé půle vyloučen za kopnutí protihráče, svůj tým oslabil, ale Kostelec tuto přesilovku nevyužil. Ohnišov nicméně vzkázal svým soupeřům - ze tří kol máme osm bodů a várujeme vás. Michal Říha vedl zápas s píšťalkou před 50 diváky.

Smiřicím se viditelně daří, dva zápasy = šest bodů. V domácím duelu s Borohrádkem určitě tým chtěl tuto sérii prodloužit. Vykopávalo se v sobotu v 16:00.
Nutno říci, že Smiřicím se dařilo i tentokrát, byť v poločase byl stav 1:1 (11. Petr Šimek - 42. František Liška). Po přestávce se stal hrdinou domácích Filip Korenčík, který nasázel Borohrádku čistý hattrick a v 90. minutě přidal ještě pátý zářez Konrád. Výhra 5:1 je exkluzívní a Smiřice nastoupily do zachranářského vlaku velmi sebevědomě. Před 110 diváky pískal Vít Zlámal.
Václav Tarantík, vedoucí Smiřic: "V utkání jsme si vytvořili mnoho šancí, ale proměnovat jsme je začali až v posledních dvaceti minutách. Jinak, ale zasloužené vítězství."

Třetí sobotní zápas bylo derby a navíc derby o "padáka", Zdelov přivítal Lípu a domácí fans určitě chtěli vidět kanonádu, kterou jim tým předvedl v prvním kole. Lípa však není celek nazdárků.
Na zápas bylo zvědavo 150 diváků a o kanonádě si mohli nechat jenom zdát. Zápas skončil 0:0 a penalty dopadly ve prospěch Lípy 4:5. Střetnutí se hrálo pod taktovkou rozhodčího Lukáše Šlezingra.
Libor Beran, vedoucí Lípy: "První půle nebyla z naší strany optimální. Hráli jsme bezkontaktní fotbal bez ohrožení branky soupeře. Z poločasové polemiky o způsobu hry mezi hráči a trenérem vyšel vítězně kouč Zemánek. Hráči pochopili, že pohled "z pozalajny" je jiný než ze hřiště a začali hrát to, co měli. Rázem byla na hřišti jiná Lípa. Vytvořili jsme si tlak a kdyby jsme proměnili alespoň jednu ze tří vyložených šancí, mohli jsme mít body tři. Jenže na kdyby se nehraje a tak po zdařilém penaltovém rozstřelu máme dva."

Velké derby se hrálo v neděli v Hronově, kam se přemístila Police nad Metují. Oba týmy prohrály v prvním kole, v druhém jarním dějství svou reputaci napravovaly. Favoritem v zápase nebyl ani jeden z týmů.
Zdá se, že v lepší současné formě hraje Police, která si z Hronova nakonec odvezla výhru 3:1 (Klapkovský PK, Valtera, Bergmann - Danihel), před 152 diváky pískal Jiří Říha. Co na to Zdeněk Samko, trenér Hronova: "Za krásného počasí se hrál bohužel antifotbal, takže diváci musí odcházet znudění, protože ani jeden z týmů jim nic světoborného nepředvedl. Nicméně vítězství hostů je naprosto zasloužené."

HVĚZDA KOLA :
Filip Korenčík (Smiřice) - po remízovém poločase uchopil vše do svých rukou (nohou) a třemi góly za sebou rozhodl o vysoké výhře nad Borohrádkem.


UDÁLOST KOLA :

V derby zápase si Police odvezla tři body z Hronova.


VÝROK KOLA :
Libor Beran, vedoucí Lípy: "Z poločasové polemiky o způsobu hry mezi hráči a trenérem vyšel vítězně kouč Zemánek."

NÁVŠTĚVA KOLA :
152 fanoušků sledovalo derby Hronova a Police, podle kouče domácích se vzhledem ke kvalitě hry nudili."

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 17. ODEHRANÉM KOLE :
14 - Síkora (Lípa),
11 - Kuchta (Ohnišov),

10 - Korenčík (Smiřice), Klapkovský (Police),

8 - J. Koutník, Bednář, Šimek (Smiřice),
7 - Šťavík (Hronov),
6 - Tichý, Danihel (Hronov), Jandík (Police), Kováč (Ohnišov), 
5 - Weisser (Zdelov),
4 - Neubecker, Dostálek (Zdelov),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal, Novotný, Mráz (Zdelov), P. Matějus, T. Sazima, Moravec, Vojnar, Liška (Borohrádek), Vašata, Brzokoupil (Lípa), Rada, Vilímek (Kostelec B),
2 - Hofman, Nosek (Hronov), Matějček, Škarytka, Melichárek, Čížek (Smiřice), Pataki, Čermák, Valtera, vlastní (Police n. M.), Krpata, Šedivý, Baborák (Ohnišov), Grim, Mondík, Čepelka, Kafka (Lípa), R. Sazima, Lochman, Brendl (Borohrádek), Hurdálek, Dvořák (Zdelov), Křehký, Hochmann, Kozel (Kostelec B), 
1 - Pek, Phan Mang Tuong, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Ponikelský, Fof, Raszka, Duong Ming Tung, Bureš, Konrád (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Šnábl, Švorčík, Bergmann (Police), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer (Ohnišov),
Staněk, Duda, Barták, Udržal, Staněk (Borohrádek), J. Šrámek, Krejčí, Jošt, vlastní (Kostelec B), R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos, M. Horák (Zdelov), Bílek, Palán (Lípa),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 17. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 482 fanoušků, průměr na utkání 120, od počátku sezóny tedy celkem 6 240 diváků, celkový průměr na utkání 91)

Borohrádek - 1 114 diváků (průměr 139 diváků na zápas)                                      Lípa n. O. - 1 065 diváků (průměr na zápas 118 diváků)                                       Zdelov - 928 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                                AFK Hronov - 860 diváků (průměr na zápas 95 diváků)                                           Police n. M. - 753 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                            SK Smiřice - 745 diváků (průměr 82 diváků na zápas)                                            Kostelec B - 490 diváků (průměr na zápas 61 diváků)                                          Ohnišov - 265 diváků (průměr 33 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 2.4.2016
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace