Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Jičín zdolal Lokomotivu, Hostinné Rudník, v Libáni vyhrálo derby Kopidlno, další ztráta Kobylic v Kunčicích nad Labem, šestigólová exhibice náchodského Jana Plška


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na jaře také hraje?  

Především se hraje o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde se hraje o setrvání v krajské soutěži. Ve finálových skupinách obdrží první tři týmy malé finanční bonusy.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená zřejmě sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)
        


V CENTRU POZORNOSTI ZÁPASY V JIČÍNĚ A V HOSTINNÉM

Skupina E JAKO 1. B třídy vstoupila do druhé poloviny jara dvěma duely, které měly vzbudit větší dramatický nádech. Derby v Hostinném a zápas Jičína B s Lokomotivou zahýbaly čelem tabulky. Všechna utkání se hrála v sobotu v úřední začátek.

Duel Jičín B - Lokomotiva se hrál jako pozápas utkání krajského přeboru, jičínský všesportovní stadion mohl přinést po skončení duelu stav, že rezerva Jičína odskočí svému soupeři na šest bodů. Zápas řídil sudí Pálka.
Diváků se sešlo opravdu velmi málo a než se na zápas stihli soustředit, tak domácí rezerva předvedla utěšenou akci hned při prvním útoku a Pluhař otevřel skóre. Ve 12. minutě se však radovali hosté a Aleš Hůlka vyrovnal. Rychlý gól padl i po přestávce, ve 48. minutě Hejtmánek upravil na 2:1 a v 56. minutě Veg na konečných 3:1. Utkání nebylo úplně jednoduché a kromě pěti ŽK musel rozhodčí poslat ze hřiště v 78. minutě domácího Jakuba Mezsároše a hostujícího Jiřího Javůrka. Tři body pro Jičín znamenají již šestibodový náskok před Lokomotivou a stále první místo v tabulce.
Jaroslav Matějka, vedoucí týmu Jičína: "Vedení se ujímáme po pěkné akci hned v 35. vteřině zápasu. Soupeř vyrovnal, ale nám vyšel opět vstup do druhého poločasu a tím jsme rozhodli o své výhře. Utkání bylo zbytečně nervózní, přispěli k tomu svojí nedisciplinovatostí hráči obou týmů."

Tatran Hostinné - Rudník, to byl derby zápas, který mohl do Hostinného vzhledem ke krásnému počasí přilákat řadu fanoušků, i když těch derby utkání spolu oba soupeři sehráli v poslední době více než dost. Cílem Tatranu je však určitě i to, aby se oba soupeři příští rok nestřetli.
Fanoušků přišlo 160, emoční utkání řídil Lukáš Linhart. V 41. minutě Martin Jakoubek poslal Hostinné do vedení a pak se diváci dočkali branky až v 89. minutě, kdy na 2:0 zvýšil Luboš Horák. Jenže předtím - v 82. minutě Rudník srovnal, ale ... více v komentářích. A dále - v první minutě nastavení Hloušek snížil na 1:2 z pohledu Rudníku a rodilo se možné drama. To utnul ve 4. minutě nastavení domácí Vojtěch Valášek a on byl střelcem, který zajistil konečný výsledek 3:1. V zápase bylo uděleno pět žlutých karet.
Slova Pavla Šmucera z Hostinného: "Bojovné utkání s hektickým závěrem, kdy na nervy zahráli i rozhodčí, kteří v 82. minutě nejprve uznali a následně (po poradě) pro ofsajd neuznali vyrovnávací gól Rudníku. O výsledek se bojovalo až do úplného konce , když během závěrečných pěti minut padly tři branky."
A Pavel Cerman, trenér Rudníku: "Těžko komentovat zápas bez emocí, který tak hrubě ovlivnily chyby rozhodčích. Bylo to utkání s nábojem tradičního derby, ve kterém jsme si vytvořili více brankových příležitostí. Bohužel, jak je zvykem, rozhodl zápas neskutečný volej Jakoubka a vynikající brankář Horák. Ten navíc důrazně domluvil rozhodčím tak, aby následně nepochopitelně neuznali naši vyrovnávací branku. Pozitivem je, že tuto situaci odsoudili hráči i fanoušci Hostinného. Zajímavá bude v tomto případě reakce delegáta."

V Hlušicích domácí Čechie uvítala Malšovice a domácím měla pomoci další přítomnost Pavla Průchy, posledního aktivně hrajícího z dynastie čtyř bratří. Průcha se však na hrací ploše neobjevil, přesto se Hlušice dočkaly výhry 2:0 (6. Špaček, 71. M. Batelka), kterou ráda přivítala sedmdesátka diváků. Duel řídil rozhodčí Janota a i ten přidělil pět žlutých karet v poměru 1:4 pro hosty.
Jaromír Průcha, vedoucí Hlušic: "První poločas byl v naší režii a jenom chybělo více branek v síti Malšovic. Hosté prakticky jenom diskutovali s rozhodčím. Úvod druhého poločasu patřil hostům, ale oni své šance zahodili a tak pro ně přišel trest v podobě druhé branky. Závěr utkání jsme si již pohlídali. Oni nám k tomu hodně hostující hráči pomohli, protože jejich diskuze s rozhodčím neustávaly."

V Trutnově místní céčko přivítalo Předměřice, ty podle svého vedoucího Pšeničky hrály minulé kolo parodii na fotbal, takže bude reparát?
Byl, že výhra hostů 1:2 byla zasloužená, uznal i domácí trenér. Domácí vedli gólem Skučka ze 44. minuty, navíc v 57. minutě obdržel červenou kartu předměřický Ponikelský. A v deseti lidech předvedl Slavoj velký obrat, rozhodčí Ladislav Špaček uznal branky v 59. minutě Boučkovi a v 84. minutě Lejpovi.
A slova kouče Trutnova Jaroslava Votočka: "Šestá prohra na našem kontě v jarní části soutěže přišla po výkonu, který by stačil na dolní polovinu okresního přeboru. Přestože jsme šli v prvním poločase do nezaslouženého vedení, nedotáhli jsme to ani k bodu. Hosté trestali náš nedůraz v pokutovém území a zaslouženě zvítězili." Zápas sledovalo pouhých 30 diváků.

HVĚZDA KOLA :
Radek Pluhař (SK Jičín B) - vstřelil vedoucí branku svého týmu již v 35. sekundě utkání a tato trefa hodně nastínila budoucí vývoj střetnutí. Po něm béčko Jičína stále vede tabulku.

UDÁLOST KOLA :
V 82. minutě zápasu Hostinné - Rudník rozhodčí Linhart nejprve uznává branku hostů na 1:1, poté ji po poradě se svými asistenty odvolává. Hosté cítí křivdu, pravdou je, že do zahájení hry na to má rozhodčí právo. Jde spíše hlavně o důvod změny rozhodnutí.

VÝROK KOLA :
Pavel Cerman, trenér Rudníku: "Bylo to utkání s nábojem tradičního derby, ve kterém jsme si vytvořili více brankových příležitostí. Bohužel, jak je zvykem, rozhodl zápas neskutečný volej Jakoubka a vynikající brankář Horák. Ten navíc důrazně domluvil rozhodčím tak, aby následně nepochopitelně neuznali naši vyrovnávací branku. Pozitivem je, že tuto situaci odsoudili hráči i fanoušci Hostinného."


NÁVŠTĚVA KOLA :
160 fanoušků fotbalu sledovalo derby Hostinné - Rudník.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 22. ODEHRANÉM KOLE (ve 22. kole celkem přišlo 310 fanoušků, průměr na utkání 77, od počátku sezóny tedy celkem 7 186 diváků, celkový průměr na utkání 81)

Hostinné - 1666 diváků (průměr 151 diváků na zápas)                                           SK Hlušice - 1032 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                         Lokomotiva HK - 982 diváků (průměr 89 diváků na zápas)                                   Rudník - 952 diváků (průměr na zápas 86 diváků)                                                  Předměřice - 945 diváků (průměr 78 diváků na zápas)                                            Trutnov C - 691 diváků (průměr 62 diváků na zápas)                                              Jičín B - 665 diváků (průměr 60 diváků na zápas)                                               Malšovice - 595 diváků (průměr 54 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 22. ODEHRANÉM KOLE :
21 - Jakoubek (Hostinné),
15 - P. Horáček (Jičín B), M. Batelka (Hlušice),
14 -
Zvolánek (Lokomotiva),

11 - Dušánek (Malšovice),
9 -
Pluhař (Jičín B), Jareš (Malšovice), Víšek (Rudník), Soumar (Hlušice),
8 - Knap (Rudník),
7 - Frank (Předměřice),

6 - R. Polák (Hostinné), A. Hůlka (Lokomotiva), Strakatý (Předměřice), Zeman (Rudník), 
5 - Rodr (Hostinné), T. Haken (Jičín B), Brokeš (Malšovice), Voborník, Pekáč (Předměřice), Řehůřek, Chvalina (Trutnov C),     
4 - L. Horák (Hostinné), M. Jeník, Vacek (Jičín B), Bezvoda, Hlavatý (Předměřice), Z. Doubic (Trutnov C), Kučeravý (Rudník), Mar. Kohout, Svěcený, Špaček (Hlušice),
3 - Valeš, Šmucer, vlastní (Hostinné), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), Valc, T. Franc (Malšovice), Jiří Javůrek, Šubrt, D. Denk (Lokomotiva), Zákravský, Tůma, Kárník (Trutnov C), 
2 - Kracík, T. Maličký, Filcsák (Hostinné), Řeháček, Voldán, Klaban, Bucek, Janda, Veg (Jičín B),  Borovský, Schejbal, Odehnal, Vodák, vlastní (Lokomotiva), Rejha (Malšovice), Šmarda (Předměřice), M. Kulda, Šimočko, Hodbod, vlastní (Trutnov C), Horešovský, Čáp (Rudník), Kyral, Pav. Průcha (Hlušice),
1 - Petružálek, Brož, Slavík, Lorenz, Nossek, Valášek (Hostinné), Míka, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Šaroun, Hejtmánek (Jičín B), Rosulek, Svatoň, Dostál, Karabinoš (Lokomotiva), Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon, Horký (Malšovice), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský, Paizker, Lejp, Bouček (Předměřice), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Šulitka, Kancok, R. Horáček, Jirka, Skuček (Trutnov C), Eftlaiš, Hloušek, Prívara (Rudník), J. Batelka, Šimůnek, Holman (Hlušice), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

ŠESTIBODOVÝ NÁSKOK NÁCHODA, DOUDLEBY PROHRÁLY S ALBRECHTICEMI

První sobotní duel začínal v Solnici v 16.00, poslední střetnutí se hrálo v neděli v Náchodě. A byla to kanonáda ...

Solnice tedy přivítala v sobotu Velké Poříčí, které vzalo bod favorizovanému Náchodu na jeho hřišti. Navíc jeho kanonýr Jiří Dobýval předvedl v minulých dějstvích gesto fair-play, na které se bude dlouho vzpomínat. Fair by se měl hrát i tento zápas.
Celkem se takto hrál, padly jen tři ŽK, které přidělil rozhodčí Jiří Říha. První branku vidělo 123 fanoušků v 11. minutě, autorem byl solnický Olejarcz. Po přestávce však se zápasem zahýbali hosté, na 1:1 srovnal Stodola a výhru 2:1 vystřelil Velkému Poříčí Závada.
Martin Kadavý, trenér Solnice: "Dobrá kombinační hra našeho týmu bohužel vytvářela brankové příležitosti, ale ne branky. Něco jsme zahodili, zbytek pokryl dobře chytající "guma" Lokvenc. Stínem utkání byl brutální zákrok veterána Hubky na našeho mladého útočníka, po kterém byla na hřiště povolána sanitka. Fotbal pak již nikoho nezajímal a my přejeme Tomášovi brzké uzdravení."

Od 17.00 Velešov Doudleby hostil Albrechtice, bylo to derby a domácí svěřenci trenéra Mazury stále před zápasem drželi krok s vedoucím Náchodem.
Utkání mělo náboj, ŽK byly uděleny v poměru 4:2 a co byla kuriozita, čtyři z nich padly v 77. minutě, kdy tento represívní a varovný trend musel použít sudí Duřt. To už ale hosté vedli, v 67. minutě se trefil Zeman a byla to nakonec branka jediná. Albrechtičtí fotbalisté tedy před 80 diváky zvítězili 1:0.
Komentář trenéra vítězného kolektivu Rostislava Kchopa: "Vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách, nakonec jsme rozhodli po rohovém kopu. Domácí mohli v 92. minutě srovnat, jejich útočník šel sám na našeho brankáře, Hlaváč jej však vychytal. Svým hráčům děkuju za srdíčko, bojovnost a trpělivost."

Opočno se svým divákům představilo v sobotu proti Dvoru Králové B, u hostů je vždy otázkou, v jaké sestavě přijedou.
Přijeli v jedenácti i s gólmanem áčka Jakubem Vaníčkem na hrotu, právě on byl autorem vedoucí branky Dvora v 25. minutě, gól do šatny na 0:2 se povedl jeho spoluhráči Václavu Hákovi. Oba týmy vyšly z kabin, zahájily hru a Tomáš Přibyl snížil na 1:2.  V 60. minutě Jakub Vaníček upravil na 1:3, za dvě minuty Lukáš Jelen opět snížil na 2:3. V 68. minutě rozhodl o konečném skóre 2:4 Robert Vágner. Před 100 diváky pískal Jakub Ludvík.
Čeněk Celler: "11 hráčů podalo bez možnosti vystřídání velmi dobrý výkon a po dlouhé době jsme získali tři body. Takže v souhrnu bylo nás málo, ale samí dobří."

Náchod B hrál v neděli v úřední začátek s Černíkovicemi a byl pochopitelně velkým favoritem. Další ztrátu si doma nechtěl už připustit.
Vše zařizoval střelec Jan Plšek, který v tomto zápase dal šest (!!!) branek. Výsledek 8:1 zkompletoval za domácí ještě dvěma góly Jakub Vaněček, za hosty korigoval na 4:1 David Hanuš.
Smutný Josef Cejpek k zápasu řekl: "Naprosto zaslouženě domácí berou dnes plnou porci bodů. Předčili nás ve všech směrech."
Před hlášenými 88 diváky pískal duel Jiří Říha.

HVĚZDA KOLA :
Jan Plšek (Náchod B) - vstřelil porci šesti gólů a to je nevídaný kousek, náchodský snajpr dal již v 22. kolech soutěže plných 31 branek. Velmi pozoruhodná bilance ...

UDÁLOST KOLA :
Výsledek 8:1 pro béčko Náchoda zajistil domácím šestibodový náskok v tabulce, o postupu náchodské rezervy asi už málokdo pochybuje.

VÝROK KOLA :
Josef Hurdálek, vedoucí Velkého Poříčí, se pustil do verbální přestřelky s hodnocením trenéra Solnice Martina Kadavého: "Musím se vyjádřit k hodnocení trenéra domácích ohledně brutálního zákroku hráče Hubky. Jednalo se o běžný střet dvou hráčů, který nebyl posouzen jako faul. Myslím, že by se měl dodatečně v tisku za své vyjádření omluvit."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Solnice nahlásila v zápase s Velkým Poříčím 123 fanoušků, bylo to nejvíce v tomto kole.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 22. ODEHRANÉM KOLE :
31 - Plšek (Náchod B),
18 - Hořínek (Albrechtice), L. Jelen (Opočno), D. Hanuš (Černíkovice),
16 - Vaněček (Náchod B),
15 -
Dobýval (Velké Poříčí),

13 - Poláček (Náchod B), Ma. Kráčmer (Doudleby), J. Vaníček (Dvůr Králové B),
12 - Zaňka (Solnice), 
11 - Marks (Dvůr Králové B),

10 - Voldán (Dvůr Králové B),
Pinkas (Albrechtice), T. Přibyl (Opočno), 
8 - Závada (Velké Poříčí),

7 - Vlček (Náchod B), M. Otradovský, V. Hák, Vágner (Dvůr Králové B), Z. Schod (Solnice),
6 - Říha (Náchod B), Hudousek (Doudleby), Sršeň (Albrechtice),
5 - Vondřejc, Reichl (Opočno), Hovorka (Solnice), Jak. Novák, Mi. Vít (Velké Poříčí), Stodůlka (Černíkovice), Velíšek (Albrechtice), Jak. Šrámek (Doudleby),
4 - J. Hanuš, Stieber (Černíkovice), Pfeifer, Školník (Opočno), Kuhn (Dvůr Králové B), Zeman (Albrechtice),
3 - Pípek, J. Vejprava, T. Vejprava (Náchod B), Řežábek, Samler, Mertlík (Dvůr Králové B), Zelený, Kuneš, Hanzl (Velké Poříčí), Kopsa (Doudleby), Mńuk, Handa (Černíkovice), Rýznar, Olejarcz (Solnice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, Škrabal, vlastní (Opočno), Stříbrný, Hubka (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec, Gajda (Solnice), Dudek, Mat. Mazura (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice),

1 - Král, Kromholz, Hanel, Vrabec, Scharfer, Petr, Punar (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Šnajdr, Čtvrtečka (Opočno), Kaněra, Flaška, Lanta, Hurdálek, Stodola (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman, Bocek, Drašnar (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Kučera, Vrba, Ji. Holoubek, Jedlinský (Černíkovice),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 22. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo v 22. kole 391 fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání 97, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 9 880 diváků, celkový průměr na utkání 113, chybí zápas Náchod B - Dvůr Králové B, který se nesehrál a byl kontumován)

Albrechtice n. O. - 1960 diváků (průměr 163 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1690 diváků (průměr na zápas 153 diváků)                                       Velké Poříčí - 1350 diváků (průměr 122 diváků na zápas)                                       Doudleby n. O.- 1122 diváků (průměr 93 diváků na zápas)                                     Solnice - 1076 diváků (průměr na zápas 97 diváků)                                                FK Náchod B - 990 diváků (průměr na zápas 90 diváků)                                       Dvůr Králové B - 943 diváků (průměr na zápas 85 diváků)                                      Opočno - 840 diváků (průměr na zápas 84 diváků)     
                



 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)      

DERBY V LIBÁNI PRO KOPIDLNO, CHLUMEC SE PŘIBLÍŽIL KALNÉ

Skupina G JAKO 1. B třídy se hrála kompletně v sobotu, všechny zápasy zahajovaly v 17.00.

Určitě největší pozornost poutalo derby Libáň - Kopidlno. Kdo tento duel prohraje, bude mít už velké starosti, to byl komentář před zápasem. Bod navíc navíc hovořil pro kopidlenské. Domácí zachraňovali co se dá v minulém kole s Žacléří, zápas měl při penaltovém rozstřelu i nesportovní dohru. Kopidlno přišlo o dva body v Kunčicích a to hrálo více jak poločas přesilovku. Jaký sport tedy viděli diváci na libáňském stadionku?
Viděli zápas dramatický a nervózní, zkušený rozhodčí Václav Hlavsa musel udělit celkem deset (!!!) žlutých karet. Domácí jich dostali pět ve druhém poločase. O osudu tohoto sledovaného zápasu rozhodl Dřímal v 43. minutě, tuto důležitou branku vidělo 130 příznivců fotbalu.
Jiří Pešta, vedoucí Libáně: "V první půli celkem vyrovnané utkání, ve kterém hosté šťastně skórovali. Druhý poločas jsme byli lepším mužstvem a naše šance jsme tradičně neproměnili. Slunečné sobotní odpoledne na fotbal mnoho domácích fanoušků nepřitáhlo a tak s klesající kvalitou libáňského fotbalu klesá i návštěvnost."

Béčko Chlumce hrálo netradičně v sobotu, důvodem je zápas áčka v neděli v Broumově. V městě pod Karlovou Korunou je neutěšená personální situace v mužích, řada hráčů je zraněna a dát sestavy pro oba týmy dohromady je vždy velká škola personalistiky. Zápas s vedoucí Dolní Kalnou měl však bezesporu náboj.
Ve 4. minutě Michal Bráborec poslal Chlumec do vedení, které navýšil na 2:0 v 37. minutě Miroslav Kučera. V 51. minutě snížil na 2:1 nestárnoucí Zdeněk Tauchman, v 60. minutě však o všem rozhodl svou druhou trefou Miroslav Kučera. V 62. minutě o konečném stavu 4:1 rozhodl Jakub Hartman. Před 80 fanoušky zápas řídil Jakub Zlatník.
Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: "Zasloužené vítězství posíleného domácího týmu, výsledek je pro nás asi krutý, ale domácí nás předčili ve všem, hlavně v produktivitě. Pro nás svitla naděje na začátku druhé půle, kdy jsme parádní brankou Tauchmana snížili, ale byla to jen jedna vlaštovka a ta jak známo jaro nedělá. V poslední půlhodině jsme měli snad čtyři jasné šance, ale naši produktivitu trefně okomentoval otázkou pan delegát:"Vám někdo zakázal dávat branky?" To hovoří za vše... Jinak výborní rozhodčí. "

Po utkání v Libáni jel Baník Žacléř do Valdic bez Janaty, který dostal od disciplinární komise třízápasový distanc. Naopak výsledek 1:7 domácí Kalendu a spol. hodně strašil, z Dolní Kalné se jim odjíždělo v minulém kole nelehko. Hosté mohli jen překvapit a získat.
Valdice šly do vedení díky Špicarovi v 6. minutě, v 49. minutě zvýšil na 2:0 Rejman. Lukáš Slezák ještě zadělal na možné drama, v 77. minutě snížil na 2:1, více se však už Žacléři nepovedlo. Před 101 diváky pískal Michal Mlynář.
Vladimír Kalenda, trenér Valdic: "Do utkání jsme vstupovali s jasným cílem - doma naplno bodovat. Hned na začátku prvního poločasu se prosadil Špicar a dostal naše mužstvo do klidu. První poločas jsme byli lepším týmem a vedení jsme si bez větších problémů udrželi. Začátek druhého poločasu nám vyšel náramně, náš sniper Rejman zvýšil na rozdíl dvou branek. Poté naše chyba dostala hosty na chvíli do hry, když snížili na 2:1, ale to bylo z jejich strany do konce zápasu vše a my zaslouženě zvítězili."

Kunčice rozhodně neházejí flintu do žita, v sobotu chtěly vrátit Kobylicím potupnou porážku 1:7, kterou v obci mezi Novým Bydžovem a Nechanicemi utrpěli v prvním kole. Zachytá opět brankář Petrák, zněla otázka před zápasem?
Domácí šli do vedení v 34. minutě díky Ondřeji Gazsimu a v 54. minutě Martin Krejčík upravil na nadějných 2:0. Kobylice se nevzdávaly a v 60. minutě dal důležitý gól Tomáš Sedláček. V 67. minutě však Marián Tušiak dal na 3:1 a v 85. minutě hrdina zápasu Martin Krejčík na 4:1. Kobylice již korigovaly jen na konečných 4:2 Jiřím Dítě. Před 50 diváky vedl zápas rozhodčí Martin Vitvar.
Jan Jelínek, trenér Kunčic: "Expert kola tipoval zápas za jasnou záležitost, ale hosté si u nás střelnici rozhodně neotevřeli. Za celý zápas vystřelili na bránu pouze čtyřikrát. Naše bojovnost a nasazení jedenácti "hrdinů" slavila úspěch. Řekl bych, že naše vítězství v silně okleštěné sestavě je naprosto zasloužené a odpovídá průběhu hry."

HVĚZDA KOLA :
Martin Krejčík (Kunčice nad Labem) - dal dva góly v důležitém zápase s Kobylicemi a řekl "ještě neházíme flintu do žita".

UDÁLOST KOLA :
Výhra Kopidlna v Libáni touto událostí bezesporu je, derby bylo nic moc pro oko, jak konstatoval trenér hostů Havelka, ale tyto body mohou rozhodnout. Navíc byl tento sousedský zápas prošpikován deseti žlutými kartami.

VÝROK KOLA :
Jaroslav Valenta, manažer Kobylic: "S takovýmto přístupem některých hráčů nemůžeme pomýšlet na bodový zisk."


NÁVŠTĚVA KOLA :
130 diváků přišlo na derby Libáně s Kopidlnem. Následujících šest kol rozhodne, jestli se bude hrát i v příští mistrovské sezóně.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 22. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo i přes derby v Libáni jen 361 fanoušků, průměr na utkání 90, od počátku sezóny tedy celkem 9 665 diváků, celkový průměr na utkání 109)

FK Kopidlno - 1670 diváků (průměr na zápas 151 diváků)                                       Dolní Kalná - 1552 diváků (průměr na zápas 141 diváků)                                       Kobylice - 1316 diváků (průměr 119 diváků na zápas)                                            SKP Valdice - 1192 diváků (průměr na zápas 108 diváků)                                      Sokol Libáň - 1110 diváků (průměr na zápas 100 diváků)                                       FK Chlumec B - 1000 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                     Žacléř - 973 diváků (průměr 88 diváků na zápas)                                                    Kunčice n. L. - 847 diváků (průměr na zápas 77 diváků)                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 22. ODEHRANÉM KOLE :
14 - Rejman (Valdice),
13 - Míč (Kunčice),
11 - T. Jiřička (Dolní Kalná),

10 - V. Kodytek (Dolní Kalná),
9 - Nový, Dítě (Kobylice), Poutník (Kopidlno),
8 - M. Kučera (Chlumec B), Najman, Tauchman (Dolní Kalná), Horváth (Žacléř),
7 - Hartman (Chlumec B), Sítař (Libáň), D. Jeřábek, M. Krejčík (Kunčice),
6 - Repka (Valdice), Branský (Chlumec B), Havlíček (Kobylice), Havlík (Libáň),
5 -
Hnát, T. Klaban (Kopidlno), Ondráško (Žacléř), Kalenda (Valdice), Balcar (Libáň),  
4 - M. Stránský, Hampl, Bartoš, Jar. Jiřička, D. Ježek (Dolní Kalná),  P. Dvořák (Kobylice), Mádle (Žacléř), Špicar (Valdice),
3
- Skála, vlastní (Žacléř), Klzo, Vávra (Kobylice), Kofránek, Janda (Chlumec B), Dřímal (Kopidlno), Kracík, Jak. Jeřábek (Kunčice), Volšička, Zugar (Valdice),
2 - Pitthard (Valdice), Tryzna (Kunčice n. L.), Pečenka, R. Brzek (Kobylice), Havelka, Černovský, Machačný, Berounský (Kopidlno), J. Kučera, Kycelt, Beneš, Kmínek, Myška (Chlumec B), Tu Hai Linh, Hlavatý, Pešta (Libáň), vlastní (Dolní Kalná), Baše, Janata (Žacléř),
1 - Smetana, Landyš, Dědek (Dolní Kalná), Kubíček, Toráč, Vočka, Vilímek (Valdice), Zedek, L. Komárek, Dyčenko (Kopidlno), Herzog, Říha, Pšenička, Kubišta, Khol, Sedláček (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Tichý, Kárník, Svoboda, D. Jelínek, J. Jelínek, J. Volný, Appl, Bráborec (Chlumec B), Mička, Smetana, Mutzer, Valnoha, vlastní (Libáň), Kotyk, Ma. Těžký, Hradecký, Kovačík, Popelka, Sedlák (Žacléř), Adolf, Jílek, Chlum, Gazsi, Tušiak (Kunčice),

JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)   

DŮLEŽITÝ DUEL V BOROHRÁDKU, OHNIŠOV DOHNAL HRONOV

Borohrádek-Lípa, zápas dvou sousedů měl mít velký náboj, protože situace v druhé polovině tabulky začíná s přibývajícími koly gradovat.

V sobotu od 10.15 hostil Ohnišov tým Hronova. Hosté doma prohráli v minulém kole s Borohrádkem a hodně si zahrávají. V zápase v Ohnišově to byl střet "kdo z koho", před 40 diváky ho řídil Karel Miškář.
Domácí fotbalisté si ze zápasem pohráli, v 13. minutě Petr Pokorný poslal Ohnišov do vedení, v 37. minutě Kuchta zvýšil na 2:0. V 61. minutě to bylo již 3:0, autorem třetí trefy do sítě Hronova byl Jan Macek. V 76. minutě sice snížil Šťavík, ale Jan Macek šest minut před koncem řádné hrací doby upravil skóre na konečných 4:1. Po tomto zápase mají oba týmy v tabulce 16 bodů.
Co na to Josef Kárník: "Během celého zápasu nás stále trápil vítr. Na obou stranách byla spousta nevyužitých šancí - náš tým podržel brankář Šenkýř."

V druhém sobotním utkání přivítala kostelecká rezerva Zdelov. Svěřenci Miloše Zemana měli v posledních kolech velmi dobrou formu a potvrdili ji výhrou 1:0 v Ohnišově. Domácí však už nemají co ztratit a tyto zápasy se většinou hrají uvolněně a mnohdy velmi dobře. Začínalo se v 17.00.
Kozel tentokrát nebyl zahradníkem, ale střelcem. Nejprve Michal Kozel v 8. minutě a poté Jiří Kozel v 37. minutě zajistili Kostelci vedení 2:0. Zápas, který sledovalo 168 diváků, tak začal mít náboj. V 50. minutě snížil Pavel Mráz na 2:1, ale další gól rozhodčí Luboš Stejskal uznat nemohl. Výhra 2:1 je pro kosteleckou rezervu první jarní, pro Zdelov to znamená zbytečnou komplikaci.
Miloš Zeman, trenér Zdelova: "Dnešní prohra je ohromné zklamání. Kostelec jsme na brankové příležitosti jasně přestříleli, ale hraje se na góly. Něco nám pochytal výborný brankář domácích, ale hodně šancí jsme doslova zavraždili. Domácím gratuluji k první jarní výhře."

V neděli se tipovalo, že by mohlo přijít hodně příznivců fotbalu do Borohrádku, kde od 17.00 domácí hostili Lípu nad Orlicí. Nakonec jich přišlo 150. Lípa měla na svého soupeře náskok jednoho bodu. Bude trenér Borohrádku Radek Sazima opět spoléhat na dorostence Václavka, zněla otázka před zápasem?
Poločas skončil 1:1 (26. Liška - 31. Brzokoupil) a nikdo nepředpokládal vývoj půle druhé. Ta skončila 0:4 (60. Čepelka, 64. Síkora, 68. Brzokoupil, 76. Čepelka) a zápas tedy celkově 1:5. Tento velký zápas pro hosty řídila žena - Blažena Kánská.
Zápas poměrně stručně zhodnotil vedoucí Lípy Libor Beran: "Zlepšenou hrou ve druhé půli jsme vydřeli veledůležité při body. Chválím tým za příkladnou bojovnost. Utkání s přehledem odřídila sudí Kánská."

Slušnou formu má v posledních kolech Police nad Metují, která byla před tímto kolem již třetí. Na lídra tabulky Smiřice ztrácela pět bodů a po tomto kole to nemusela být pravda, protože Smiřice do Police cestovaly. Pro domácí to byl rozdílový zápas, po kterém buď vyjedou v tabulce do dalšího patra nebo se opět "namočí". Hrálo se rovněž od 17.00.
Police zvolila variantu A, zápas vyhrála 3:2 a stáhla náskok soupeře v čele tabulky na dva body. V poločase vedla 3:1, když na vedoucí gól Smiřic (Petr Konrád) reagovala třemi trefami (9. Klapkovský, 18. a 31. Valtera). Tečku za zápasem udělal brankou v 90. minutě Aleš Bednář. Před 105 diváky pískal Jaroslav Kout.

HVĚZDA KOLA :
Jakub Valtera (Police nad Metují) - jeho dva góly byly rozdílové a výhra jeho týmu se Smiřicemi hodně důležitá.


UDÁLOST KOLA :

První výhra béčka Kostelce na jaře, navíc domácí juniorka zdolala Zdelov, který v minulých třech kolech exceloval.


VÝROK KOLA :
Jiří Bartoš, trenér Kostelce B: "Chválím a vyzdvihuji přístup a morálku celého týmu, který měl průměrný věk 19,4 let. Skvělé počasí, rozhodčí a zejména výsledek!"

NÁVŠTĚVA KOLA :
168 diváků vidělo zápas juniorky Kostelce se Zdelovem, to hostující byli hodně smutní.


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 22. ODEHRANÉM KOLE :
17 - Síkora (Lípa),
16 - Klapkovský (Police),
13 - Kuchta (Ohnišov),
12 -
Korenčík (Smiřice), 
11 - Bednář (Smiřice),
9 - Šimek (Smiřice), Danihel (Hronov),

8 - J. Koutník (Smiřice), Jandík (Police), Šťavík (Hronov),
7 - Novotný, Mráz (Zdelov), Brzokoupil (Lípa),
6 - Tichý (Hronov), Kováč (Ohnišov), Weisser (Zdelov), R. Sazima (Borohrádek),
5 - Dostálek (Zdelov), Valtera (Police n.M.),
4 - Neubecker, Dvořák (Zdelov), Mondík, Čepelka (Lípa), P. Matějus, Liška (Borohrádek),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal (Zdelov), T. Sazima, Moravec, Vojnar, Barták (Borohrádek), Vašata (Lípa), Rada, Vilímek (Kostelec B), Čermák, Pataki, vlastní (Police n.M.), Melichárek, Čížek (Smiřice),
2 - Hofman, Nosek, Phan Mang Tuong (Hronov), Matějček, Škarytka, Raszka, Konrád (Smiřice), Švorčík (Police n. M.), Krpata, Šedivý, Baborák, Macek (Ohnišov), Grim, Kafka, Bílek, Doleček (Lípa), Lochman, Brendl, Václavek (Borohrádek), Hurdálek (Zdelov), Pokorný, Macek (Ohnišov), Křehký, Hochmann, J. Kozel (Kostelec B), 
1 - Pek, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Ponikelský, Fof, Duong Ming Tung, Bureš (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Šnábl, Bergmann, Kollert, Semerák (Police), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer (Ohnišov),
Staněk, Duda, Udržal, Staněk (Borohrádek), R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos, M. Horák, Hošek (Zdelov), Palán (Lípa), J. Šrámek, Krejčí, Jošt, M. Kozel, vlastní (Kostelec B),


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 22. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 463 fanoušků, průměr na utkání 115, od počátku sezóny tedy celkem 8 044 diváků, celkový průměr na utkání 91)

Borohrádek - 1 314 diváků (průměr 131 diváků na zápas)                                      Lípa n. O. - 1 120 diváků (průměr na zápas 112 diváků)                                       Zdelov - 1 098 diváků (průměr 109 diváků na zápas)                                             AFK Hronov - 1 040 diváků (průměr na zápas 94 diváků)                                        Police n. M. - 1008 diváků (průměr 91 diváků na zápas)                                          SK Smiřice - 805 diváků (průměr 80 diváků na zápas)                                            Kostelec B - 768 diváků (průměr na zápas 69 diváků)                                          Ohnišov - 446 diváků (průměr 40 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 7.5.2016
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace