Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Lokomotiva zdolala Hostinné a Jičín B jde opět s náskokem do čela, Valdice zdolaly Kobylice, Lípa přestřílela Ohnišov, dvanáct branek inkasovaly Kunčice


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na jaře také hraje?  

I nejnižší krajská soutěž čeká na možnost alternativy postupu dvou týmů z krajského přeboru do divize, v tomto případě by pravděpodobný sestup čekal zřejmě 8 týmů, tedy všechy od 5. místa níže ze skupin o záchranu. Do 1. A třídy by mohly postoupit tři týmy, tedy vítězové skupin o postup a ten lepší z druhého místa.

Hraje se také o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde se hraje o setrvání v krajské soutěži. Ve finálových skupinách obdrží první tři týmy malé finanční bonusy.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená zřejmě sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)
        


JIČÍN OPĚT VEDE O TŘI BODY, LOKOMOTIVA ZDOLALA HOSTINNÉ

Skupina E JAKO 1. B třídy měla před sebou zajímavé kolo v podobě souboje na dálku u dvou celků, které měly shodně 39 bodů. Výhoda domácího prostředí v tomto souboji čekala béčko Jičína. Celé dějství se tradičně hrálo jen v sobotu.

Jednoznačným tahákem byl zápas Lokomotivy Hradec Králové s Tatranem Hostinné. Na velmi pěkném trávníku hřiště Lokády se odehrálo dramatické střetnutí a domácí snížili náskok Hostinného. Začátek utkání byl v 17:00, zhruba o půl šesté se jako první trefil Michal Šubrt a Lokomotiva vedla 1:0. V 79. minutě šel předčasně pod sprchy Jiří Slavík z Hostinného a o minutu nato pojistil výhru 2:0 Aleš Hůlka. Před 150 hlášenými diváky pískal tento duel Filip Svoboda.
Michal Sobotka, vedoucí Lokomotivy: "Na perfektně připraveném hřišti jsme jasně přehrávali tým hostů a k ničemu jsme je nepustili. Naše vítězství mohlo být ještě vyšší, získali jsme zaslouženě tři body. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za odvedený výkon."

Jičín B v tradičním pozápase přivítal Malšovice, které v minulém kole po šesti nevydařených zápasech konečně vyhrály. V sobotu byli však v Jičíně favority domácí hráči a ti tuto úlohu jednoznačně potvrdili. Výhra 6:1 (M. Mezsároš 2, Kirchner 2, Vacek, V. Horáček - Dušánek) byla nejen tenisová, ale i velmi drtivá. Malšovice korigovaly až za stavu 6:0. Před padesátkou diváků vedl zápas s píšťalkou Václav Hlavsa, rezerva Jičína opět zaujala první místo s náskokem tří bodů.
Bohumil Krucký, trenér Malšovic: "Domácí byli lepším mužstvem, i když na hřišti měli podporu, kterou nepotřebují. Gratulujeme k vítězství."

V Horním Starém Městě vyběhly lepšící se Hlušice, které po minulém kole vystoupaly na 4. místo tabulky. I zde se začínalo v 17:00.
Trutnovské céčko dvakrát poslal do vedení dorostenec Aleš Starý a sice v 6. a 42. minutě, Hlušice dvakrát stav srovnaly díky Michalu Batelkovi ve 30. minutě a Jaroslavu Soumarovi v 50. minutě. Konečný stav 2:2 tedy musely rozhodnout penalty, v nich byl úspěšný Trutnov v poměru 5:4. Podle zápisu rozhodčího přihlíželo v Horňáku 50 fanoušků, tím rozhodčím byl Lukáš Nožka.
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova: "V prvním poločase jsme neproměnili snad pět šancí, nastřelili jsme tyč, břevno. Hosty jsme stále udržovali ve hře. Utkání nakonec dospělo do penalt. V nich jsme byli o jednu lepší a zaslouženě získali bod navíc."

Utkání Předměřice-Rudník (17:00) mělo být zápasem zřejmě veskrze přátelským (nakonec na ŽK 0:1), ale někdy jsou tyto prognózy postaveny na hlavu. Slavoj chtěl napravit prohru v Malšovicích, plány mu trochu narušil rudnický Knap v 6. minutě, hosté vedli 1:0. Domácí mají však zkušené hráče ostřílené vyššími soutěžemi a ti tentokrát vzali vše na sebe - v 10. minutě se trefil Michal Šmarda a bylo vyrovnáno, dvě minuty před koncem rozhodl o výhře 2:1 Richard Frank. V Předměřicích přišlo 75 diváků, před nimi zápas řídil Josef Kubišta.
Martin Pšenička, vedoucí Předměřic: "Devadesát minut trápení a spousty zahozených brankových šancí. Trojice rozhodčích se mnohdy začala nahlas smát nad tím, jak obě mužstva zahazovala jednu příležitost za druhou. Nakonec se přiklonilo štěstí k nám, když se poslední minutě prosadil Frank z přímého kopu."

HVĚZDA KOLA :
Richard Frank (Předměřice) - zkušený matador Slavoje se už nemohl dívat na zahazování šancí oběma týmy, těsně před závěrem kopal trestný kop a z neho zajistil Předměřicím těsné vítězství.

UDÁLOST KOLA :
Bylo to utkání Lokomotiva - Hostinné, domácí hostům příliš šancí nedali a vyhráli o dvě branky, Tatran opět ztrácí na čelo tři body.

VÝROK KOLA :
Martin Pšenička, vedoucí Slavoje Předměřice: "Trojice rozhodčích se mnohdy začala nahlas smát nad tím, jak obě mužstva zahazovala jednu příležitost za druhou."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Přišla na utkání Lokomotivy, hezké počasí a místní hospodu na hřišti vyzkoušelo 150 diváků včetně předsedy OFS Hradec Králové Martina Zbořila.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 26. ODEHRANÉM KOLE (ve 26. kole celkem přišlo 325 fanoušků, průměr na utkání 81, od počátku sezóny tedy celkem 8 541 diváků, celkový průměr na utkání 82)

Hostinné - 1911 diváků (průměr 147diváků na zápas)                                           Lokomotiva HK - 1242 diváků (průměr 95 diváků na zápas)                                   SK Hlušice - 1202 diváků (průměr na zápas 92 diváků)                                         Předměřice - 1120 diváků (průměr 86 diváků na zápas)                                      Rudník - 1102 diváků (průměr na zápas 84 diváků)                                                Trutnov C - 821 diváků (průměr 63 diváků na zápas)                                              Jičín B - 765 diváků (průměr 58 diváků na zápas)                                               Malšovice - 720 diváků (průměr 55 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 26. ODEHRANÉM KOLE :
26 - Jakoubek (Hostinné),
21 - M. Batelka (Hlušice)
16 - Zvolánek (Lokomotiva), Dušánek (Malšovice),
15 - P. Horáček (Jičín B),

11 - Víšek (Rudník),
10 - Jareš (Malšovice), Frank (Předměřice), Soumar (Hlušice),
9 - M. Mezsároš,
Pluhař (Jičín B), Knap (Rudník), 
8 - A. Hůlka (Lokomotiva),
7 - Zeman (Rudník), Brokeš (Malšovice),
6 - R. Polák, Rodr (Hostinné), Strakatý (Předměřice), 
5 - T. Haken, Vacek (Jičín B), Špaček (Hlušice), Voborník, Pekáč (Předměřice), Řehůřek, Chvalina, M. Kulda (Trutnov C),     
4 - M. Jeník (Jičín B), L. Horák (Hostinné), Šubrt (Lokomotiva), Bezvoda, Hlavatý (Předměřice), Mar. Kohout, Svěcený (Hlušice), Z. Doubic, Kárník (Trutnov C), Kučeravý (Rudník),
3 - Nálevka, Hejtmánek (Jičín B), Valeš, Šmucer, vlastní (Hostinné), Jiří Javůrek, D. Denk, Schejbal (Lokomotiva), Šmarda (Předměřice), Zákravský, Tůma, Starý (Trutnov C), Valc, T. Franc (Malšovice),  
2 - Řeháček, Voldán, Klaban, Bucek, Janda, Veg, Kirchner (Jičín B), Kracík, T. Maličký, Filcsák (Hostinné), Borovský, Odehnal, Vodák, vlastní (Lokomotiva), Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), Šimočko, Hodbod, Skuček, vlastní (Trutnov C), Horešovský, Čáp, Hloušek, Prívara (Rudník), Rejha (Malšovice),
1 - Míka, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Šaroun, Knížek, V. Horáček (Jičín B), Petružálek, Brož, Slavík, Lorenz, Nossek, Valášek (Hostinné), Rosulek, Svatoň, Dostál, Karabinoš (Lokomotiva), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský, Paizker, Lejp, Bouček (Předměřice), J. Batelka, Šimůnek, Holman (Hlušice), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Šulitka, Kancok, R. Horáček, Jirka, Landa (Trutnov C), Eftlaiš, Pecold (Rudník), Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon, Horký (Malšovice), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

NÁCHOD OPLATIL PROHRU OPOČNU, NA DRUHÉ MÍSTO VELKÉ POŘÍČÍ

Druhé místo sice zatím držely Doudleby, ale ty jely k zápasu ve Velkém Poříčí a po tomto kole se pořadí od 2. místa hodně vyrovnalo.

První sobotní duel v Solnici byl o tom, zda domácí přeskočí v tabulce svého soupeře, kterým je béčko Dvora Králové. Začátek byl tradiční - v 17:00.
O přeskakování v tabulce nemohla být řeč, konečný výsledek totiž zněl 0:5 ve prospěch rezervy Dvora. Ještě v poločase to tak nevypadalo, hosté vedli jen 1:0 (24. D. Machek), ale po přestávce již Cellerovi svěřenci rozjeli brankostroj a po druhé brance Viktora Markse se třikrát trefil Robert Vágner a bylo vymalováno i s válečkem. Za nezájmu diváků, přišlo jich jen 40, pískal Miloš Hofman.
Komentář Čeňka Cellera: "Naše zasloužené vítězství po celozápasové převaze. Další řadu brankových příležitostí jsme ještě nedokázali využít. Domácí si vypracovali brankové příležitosti až ve druhém poločasu, ale nedokázali je využít."

Náchod B přivítal Opočno, tedy soupeře, který ho jako jediný na jaře porazil. To mohlo náchodskou juniorku motivovat. I zde začínál zápas v 17:00.
Zápas měl pro domácí naprosto nečekaný vývoj, Opočno vedlo v poločase 2:0 (6. Jakub Franc, 17. Lukáš Reichl) a domácí se svěřencům trenéra Jánského nemohli dostat na kobylku. Až v 76. minutě Stanislav Hanel vykřesal naději, snížil na 1:2 a čekalo se, co bude dále. Nic nebylo, až přišla 90. minuta a nejlepší střelec soutěže Jan Plšek vyrovnal. V druhé minutě nastavení dorostenec Lukáš Soumar rozhodl o výhře Náchoda 3:2. Před 55 diváky řídil tento dramatický duel Josef Janota (ŽK 4:1), domácí tým se těší na 1. A třídu.
Jan Jánský, trenér Opočna: "Děkuji hráčům za předvedený výkon. Domácí tým jsme nepustili ani k jedné gólové příležitosti do 75. minuty. O vítězství jsme přišli až v závěru utkání."

Třetí sobotní zápas v úřední začátek byl hrán ve Velkém Poříčí, domácí se na Doudleby mohli bodově dotáhnout a hrát stále o finanční bonus za umístění mezi prvními třemi týmy.
Hlášená stovka diváků byla spokojena, do přestávky vedlo Poříčí 3:0 (16. Hubka, 26. a 41. Závada) a vše se zdálo býti jasné. Jak je důležité míti Kráčmera, to vědí v Doudlebách, střelec hostů v 48. a 64. minutě stáhl náskok domácích na 3:2. Nakonec o konečném skóre 4:2 rozhodl v 83. minutě Štěpán Stodola. Utkání pískal Michal Říha.
Slova vedoucího Velkého Poříčí Hurdálka: "První poločas domácí přehrávali svého soupeře a zaslouženě se ujali vedení 3:0. Druhý poločas hosté byli lepší a snížili na 3:2. V závěru utkání rozhodli domácí na 4:2."

V neděli se od 17:00 odehrálo derby Rychnovska mezi Černíkovicemi a Albrechticemi nad Orlicí. V 56. minutě utkání vedly Albrechtice již 4:0 (33. Jaroš, 44. Pinkas, 53. Sršeň, 56. Hořínek), takový stav a průběh zápasu bývá sen všech trenérů. Jenže - konečný stav zápasu byl nakonec jen 3:4 (78. Cink, 88. M. Vašata, 90. Holoubek). Je pochopitelné, že trenér Rostislav Kchop tak trochu i zuřil: "Abych byl po vítězném zápasu takhle vytočený, to se mi asi ještě nestalo. Úvodních 25 minut, totální profesůra, lavička to komentovala slovy: "je s podivem, že i s takovým výkonem se dá hrát B. třída". To však nebylo nic proti tomu, co jsme předvedli posledních 15 minut, kdy jsme přestali hrát, vypouštěli souboje a koukali jeden na druhého, kdo může za gól. O nějakém taktickém zvládnutí závěru nemůže být ani řeč. Soupeř rozhodně nebyl horší, naštěstí pro nás nám to popadalo do brány." Před 120 diváky zápas řídil Lukáš Linhart.

HVĚZDA KOLA :
Robert Vágner (Dvůr Králové B) - čistým hattrickem definitivně položil domácí celek Solnice na fotbalová kolena.

UDÁLOST KOLA :
Běžela 89. minuta utkání Náchod B - Opočno a hosté vedli 2:1, zdálo se, že by mohli podruhé, navíc na jeho půdě, vítěze skupiny porazit. Konec zápasu - 3:2 pro domácí.

VÝROK KOLA :
Rostislav Kchop, trenér Albrechtic nad Orlicí: "Abych byl po vítězném zápase takhle vytočený, to se mi asi ještě nestalo."


NÁVŠTĚVA KOLA :
120 diváků vidělo derby Černíkovice - Albrechtice nad Orlicí.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 26. ODEHRANÉM KOLE :
34 - Plšek (Náchod B),
24 - Hořínek (Albrechtice),
18 - Vaněček (Náchod B), L. Jelen (Opočno), D. Hanuš (Černíkovice),
17 -
Dobýval (Velké Poříčí),
16 - Ma. Kráčmer (Doudleby),

14 - Poláček (Náchod B),
13 - J. Vaníček, Marks (Dvůr Králové B), Zaňka (Solnice),

11 - Závada (Velké Poříčí), Vágner (Dvůr Králové B), Pinkas (Albrechtice),
10 - Voldán (Dvůr Králové B),
  T. Přibyl (Opočno),
8 - Vlček (Náchod B), Z. Schod (Solnice),
Sršeň (Albrechtice),
7 - M. Otradovský, V. Hák (Dvůr Králové B), Reichl (Opočno),
6 - Říha (Náchod B), Hudousek (Doudleby), 

5 - Vondřejc, Školník (Opočno), Hovorka (Solnice), Jak. Novák, Mi. Vít (Velké Poříčí), Stodůlka (Černíkovice), Velíšek (Albrechtice), Jak. Šrámek (Doudleby),
4 - T. Vejprava, Pípek, Jar. Vejprava (Náchod B), Kopsa (Doudleby), J. Hanuš, Stieber, Mňuk (Černíkovice), Hanzl (Velké Poříčí), Pfeifer (Opočno), Kuhn (Dvůr Králové B), Zeman (Albrechtice), Olejarcz (Solnice),
3 - Vrabec (Náchod B), Dudek (Doudleby), Řežábek, Samler, Mertlík (Dvůr Králové B), Zelený, Kuneš, Hubka (Velké Poříčí), Jaroš (Albrechtice), Handa (Černíkovice), Rýznar, Gajda (Solnice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, Hanerl, Soumar, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, Škrabal, Šnajdr vlastní (Opočno), Stříbrný, Stodola (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec (Solnice), Mat. Mazura (Doudleby), Řehák, Duha (Albrechtice), Kučera, Ji. Holoubek (Černíkovice),

1 - Král, Kromholz, Scharfer, Petr, Punar, Chládek (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Volf, Matula, D. Machek (Dvůr Králové B), Čtvrtečka, Franc (Opočno), Kaněra, Flaška, Lanta, Hurdálek (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman, Bocek, Drašnar (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Víteček, Vrba, Jedlinský, Cink, M. Vašata (Černíkovice),
- chybí střelci ze zápasů Dvůr Králové B-Černíkovice a Opočno-Solnice


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 26. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo v 26. kole 315 fanoušků, průměr na utkání 78, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 11 025 diváků, celkový průměr na utkání 109, chybí zápas Náchod B - Dvůr Králové B, který se nesehrál a byl kontumován, a odložená utkání Dvůr Králové B-Černíkovice a Opočno-Solnice)

Albrechtice n. O. - 2060 diváků (průměr 158 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1890 diváků (průměr na zápas 145 diváků)                                       Velké Poříčí - 1550 diváků (průměr 119 diváků na zápas)                                       Doudleby n. O.- 1302 diváků (průměr 100 diváků na zápas)                                   Solnice - 1246 diváků (průměr na zápas 95 diváků)                                                FK Náchod B - 1095 diváků (průměr na zápas 84 diváků)                                       Dvůr Králové B - 1043 diváků (průměr na zápas 86 diváků)                                 Opočno - 940 diváků (průměr na zápas 78 diváků)     
                



JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)      

KOBYLICE PODLEHLY VE VALDICÍCH, ZDRAMATIZUJE SE JEŠTĚ SKUPINA?

Skupina G JAKO 1. B třídy se již ke škodě věci hodně vyjasnila, o poslední bodíky jistoty bojovaly ještě Valdice, o 4-5. celku v pořadí už se rozhoduje jen mezi Kopidlnem a Kobylicemi.

První sobotní zápas se hrál ve Valdicích, kde domácí uvítali rozjeté Kobylice. Valdicím chyběly k jistotě dva body, Kobylice získaly tříbodový náskok před Kopidlnem a dále ho hodlaly hájit. Takže od 17:00 - zajímavý duel, udrží valdičtí střelce Jiřího Dítě? Nebo ho zastíní domácí snajpr Tomáš Rejman? To byly otázky před zápasem ...
Na duel bylo zvědavo 110 fanoušků, řídil ho Tomáš Bouz a musel rozdat devět žlutých karet v poměru 5:4 pro Valdice. O osudu žlutých karet se po zápase vedly polemiky a budeme zvědavi na jejich výsledek. V 23. minutě Martin Volšička poslal domácí do vedení, které navýšil v 71. minutě jeho spoluhráč Petr Vilímek. O minutu později snížil Roman Brzek na 2:1 a zápletkové drama pokračovalo až do konečného hvizdu. Skóre 2:1 se nezměnilo, Valdice se zachránily a Kobylice budou na dálku bojovat o 4. příčku s Kopidlnem.
Vladimír Kalenda a jeho komentář: "V tomto utkání jsme mohli získat jistotu setrvání v krajské soutěži. První poločas jsme byli mírně lepším týmem a ujali se vedení. Po hodině hry se klasicky projevila naše tréninková indispozice a hosté se čím dál více dostávali do šancí. Na každé straně padla ještě jedna branka a tak zůstaly tři body pod Zebínem."

Baník Žacléř - Chlumec n. C. B (sobota v 17:00), to už asi byl zápas o fotbalovou žízeň. Mezi oběma týmy byl před utkáním  rozdíl 17 bodů, byla to šance pro dorostence a hráče z lavičky, pokud vůbec jsou k dispozici.
Žacléř vedl od 5. minuty, trefil se Jiří Popelka. Miroslav Kučera v 29. a 34. minutě vše otočil a personálně dobře vybavený Chlumec vedl 2:1, na poločasových 3:1 pro reprezentanty města pod Karlovou Korunou upravil ještě dvě minuty před přestávkou Zdeněk Dušek.
Za sedm minut druhé půle bylo vyrovnáno, Jiří Janata a Roman Kovačík srovnali na 3:3. V 56. minutě Pavel Janda opět otočil kolo ve prospěch Chlumce, ale tři minuty před závěrečným hvizdem Františka Jehličky srovnal na divokých 4:4 Tomáš Skála. V penaltovém rozstřelu vyhrála rezerva Chlumce 3:2 a minimálně do neděle šla do čela tabulky. Návštěva - pouhých 26 diváků řekl zápis rozhodčího.
Radek Kotyk a jeho slova: "Do utkání jsme vstoupili dobře, neproměněná penalta za stavu 1:0 nás trochu srazila. Hosté byli velmi produktivní a ze tří možností otočili skóre. Po změně stran bylo brzy vyrovnáno, ale Chlumec opět odskočil. Remízu trefil v závěru Skála, penalty v Žacléři neumíme a tak bereme jen bod, ale na hru se dalo dívat."

Libáň - Kunčice nad Labem (sobota v 17:00), domácí se smiřují s tím, že dřívější účastník dokonce i krajského přeboru půjde zřejmě do soutěží OFS Jičín. Hostující nováček dohrává "kraj" v útlumu, zápas měl být spíše o tom, soutěž důstojně dohrát.
Bohužel o důstojnosti nemohla být ani řeč, výsledek 12:0 hovoří jasnou rétorikou. 57 diváků vidělo dvanáct domácích uznaných branek od sudího Lukáše Janaty takto - Adam Sítař 4, Radek Hlavatý 2, Pavel Hampl 2, Roman Balcar, Martin Kalinka, Tomáš Vondráček a Tu Hai Linh po jedné.
Jiří Pešta, vedoucí Libáně: "Asi nejvyšší výhra v krajských soutěžích, co Libáň pamatuje, bohužel nic neznamená, soupeř byl odevzdaný, proměnit všechny šance, bylo by vítězství ještě vyšší. Skórovat se podařilo i našemu brankáři Hamplovi, který si prohodil role s Bányácskim a hlavně našemu obětavci Tomáši Vondráčkovi, který vsítil první branku za "A" tým, kterou si určitě zasloužil."

Neděle byla v Kopidlně utkáním o naději, domácí po těžkém výprasku v Kobylicích uvítali v pohodě působící Dolní Kalnou. Svěřenci Miloslava Havelky museli hrát za tři body, vedoucí tým tabulky, tedy hosté, mělií určitě zájem udržet pozici vítěze skupiny. Začínalo se v 17:00.
Domácí do zápasu nastoupili nejhůře, jak mohli. V 10. minutě vedla Kalná 2:0 (3. T. Jiřička, 10. Ježek) a Kopidlno se trápilo až do přestávky. V 53. minutě snížil Valnoha na 1:2 a začalo drama, které vrcholilo v 90. minutě, kdy domácí hráč dokonce neproměnil pokutový kop. Nadále se hrálo vabank a v 3. minutě nastavení prakticky do prázdné branky definitivně rozhodl Tomáš Hampl. Kopidlno tedy nevyužilo výhodu, kterou mu nabídly v souboji s Kobylicemi Valdice a jeho útok na čtvrté místo je stále ještě reálný, ale těžký.
Pochopitelně velmi smutný byl domácí kouč Havelka: "Zápas o naději jsme zpackali v 1. půli. V úvodu zadáci chybovali a brankáře nechali na holičkách. Druhý gól padl po krásné střele hostí, ale opět tomu předcházel nedůraz. Poločas jsme prostě posrali. Druhou půli jsme oživili střídáním a postupně jsme kontrolovali hru a soupeře přehrávali. Snížení vyburcovalo tým a měli jsme navrch. Soupeři odcházely síly. Vyrovnání bylo na spadnutí, ale naše koncovka je vážně špatná. Vrcholem byl neproměněný pokutový kop v 90. minutě. Hra vabank přinesla Kalné třetí gól do prázdné brány."
Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: "Neskutečný závěr, domácí nedali penaltu, následně jsme rozhodli v situaci čtyři na nula. Kraj si zakopeme i na podzim."
Zápas sledovalo 150 fanoušků a řídil ho zkušený Milan Fryš.

HVĚZDA KOLA :
Pavel Hampl (Libáň) - brankář domácího celku se vydal v zápase s Kunčicemi na hrot, vyměnil si své místo s hrajícím trenérem a dal odevzdanému soupeři dvě branky, čímž se stal nejlépe střílejícím gólmanem v této skupině."

UDÁLOST KOLA :
Určitě nejvíce byly sledovány zápasy ve Valdicích a v Kopidlně, ale dvanáctigólová historická výhra Libáně nemá v minulosti ekvivalent. Prostě skóre 12:0 je rarita, Kunčice to krátce a stručně zabalily. První zápas v krkonošské obci skončil 2:2!

VÝROK KOLA :
Miloslav Havelka, trenér Kopidlna: "Poločas jsme prostě posrali."


NÁVŠTĚVA KOLA :
150 diváků bylo zvědavo na záchranářskou bitvu Kopidlna, ale většina odcházela zklamána.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 26. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo v 26. kole 343 fanoušků, další smutnou raritou je 26 diváků v Žacléři, průměr na utkání 85, od počátku sezóny tedy celkem 10 997 diváků, celkový průměr na utkání 105)

FK Kopidlno - 1915 diváků (průměr na zápas 147 diváků)                                       Dolní Kalná - 1763 diváků (průměr na zápas 135 diváků)                                       Kobylice - 1496 diváků (průměr 115 diváků na zápas)                                            SKP Valdice - 1356 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                      Sokol Libáň - 1290 diváků (průměr na zápas 99 diváků)                                       FK Chlumec B - 1181 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                     Žacléř - 1089 diváků (průměr 83 diváků na zápas)                                                  Kunčice n. L. - 902 diváků (průměr na zápas 69 diváků)                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 26. ODEHRANÉM KOLE :
16 - Dítě (Kobylice),
15 - Rejman (Valdice), M. Kučera (Chlumec B), T. Jiřička (Dolní Kalná),
14 - Sítař (Libáň),
13 - Míč (Kunčice),
10 - Tauchman, V. Kodytek (Dolní Kalná),
9 - Najman (Dolní Kalná), Hartman (Chlumec B), Nový, Havlíček (Kobylice), Poutník (Kopidlno),
8 - Hampl (Dolní Kalná), Horváth (Žacléř),
7 - Repka (Valdice), Balcar (Libáň), D. Jeřábek, M. Krejčík (Kunčice),
6 - Branský (Chlumec B), R. Brzek (Kobylice), Havlík (Libáň), Ondráško (Žacléř),
5 -
Jar. Jiřička, D. Ježek (Dolní Kalná), Myška (Chlumec B), Volšička (Valdice), Hnát, T. Klaban, Dřímal (Kopidlno), Kalenda (Valdice), P. Dvořák (Kobylice), Mádle (Žacléř), 
4 - M. Stránský, Bartoš, Landyš (Dolní Kalná), Janda (Chlumec B), Špicar, Zugar (Valdice), Hlavatý (Libáň), Skála (Žacléř), 
3
- Klzo, Vávra (Kobylice), Kofránek (Chlumec B), Černovský, Machačný (Kopidlno), Tu Hai Linh (Libáň), Janata, vlastní (Žacléř), Kracík, Jak. Jeřábek (Kunčice),
2 - vlastní (Dolní Kalná), Pitthard, Toráč, Vilímek (Valdice), Pečenka (Kobylice), Havelka, Berounský (Kopidlno), J. Kučera, Kycelt, Beneš, Kmínek, Bareš, D. Jelínek (Chlumec B), Pešta, Smetana, Hampl (Libáň), Baše, Maňuch, Popelka, Kovačík (Žacléř), Tryzna (Kunčice n. L.),
1 - Smetana, Dědek, A. Kodytek (Dolní Kalná), Zeman, Hubený, Tichý, Kárník, Svoboda, J. Jelínek, J. Volný, Appl, Bráborec, Veselský, Dušek (Chlumec B), Kubíček, Vočka (Valdice), Zedek, L. Komárek, Dyčenko (Kopidlno), Herzog, Říha, Pšenička, Kubišta, Khol, Sedláček (Kobylice), Mička, Mutzer, Valnoha, Vondráček, Kalinka, vlastní (Libáň), Kotyk, Ma. Těžký, Hradecký, Sedlák (Žacléř), Adolf, Jílek, Chlum, Gazsi, Tušiak, Stejný (Kunčice),

JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)   

ČTYŘI CELKY O ZÁCHRANU, BOROHRÁDEK ZABOJOVAL

Jasná skutečnost, Smiřice a Police nad Metují budou 1. B třídu hrát i v další sezóně, nejasná je skutečnost, kdo skončí na třetím a čtvrtém místě? Tak byly karty rozdány i před 12. jarním kolem.

První sobotní zápas měl atmosféru, Lípa hostila Start Ohnišov. Na kontě domácích bylo 26 bodů, na kontě hostů 25 bodíků. Domácí třetí, hosté čtvrtí. Utkání dramatické i pro fotbalové matematiky začínalo v Lípě v 17:00 a bylo pozvánkou na fotbal, podle zápisu rozhodčího přišlo 197 fanoušků.
A vývoj zápasu - poločas 2:2, konečný výsledek 4:3 pro Lípu (Brzokoupil 2, Kafka, Vašata - Krpata, Macek, Kuchta). Lípa bude hrát 1. B třídu i v dalším soutěžním ročníku, Ohnišov se ještě bude prát. Zápas řídil Jaromír Styblík.
Libor Beran, vedoucí Lípy: "Pátá vteřina 0:1, 18. minuta 0:2. Začátek utkání jako ze zlého snu. Jenže lipští bojovníci nesložili zbraně a skvěle hrající hosty skolili. Za branky, které jsme vstřelili by se nemuseli stydět kuléři z daleko vyšších soutěží. Velký dík patří domácím fanouškům, kteří i za nepříznivého stavu věřili svým borcům a dovedli je k vítězství. Co dodat: skvělý soupeř - skvělá atmosféra - skvělé vítězství."
A stručný komentář přítomného předsedy KFS Václava Andrejse: "Super zápas."

Vedoucí Smiřice hrají velmi dobře, chválilo je i vedení Zdelova v minulém kole. Svěřenci Aleše Bednáře přivítali Hronov (22 bodů), pro hosty to byl další zápas pravdy. Pro domácí ostatně také. Začátek byl tradiční - v 17:00.
Před sedmou hodinou bylo vše jasné, Smiřice vyhrály zcela jasně 5:0 po poločase 1:0 (Šimek 2, Korenčík, Čížek, Raszka) a potvrdily jednoznačně svou jarní roli v soutěži. Před stovkou diváků pískal Daniel Duřt.
Zdeněk Samko, trenér Hronova: "Výsledek utkání je pro nás až moc krutý, jelikož jsme si vytvořili stejný počet vyložených šancí jako domácí. Třikrát jsme se Smiřicemi měli štěstí, tentokrát se přiklonilo na stranu soupeřů. Domácí branka byla pro nás doslova zakletá. Přesto budeme bojovat o body až do konce soutěže, protože nikdo neví, kolik týmů bude nakonec padat."

V neděli se hodně zajímavého odehrálo v Borohrádku (18 bodů), kam přijel Zdelov (22 bodů). Výhra domácích mohla hodně rozhodnout a mohla také odsoudit oba týmy k sestupu. Naopak výhra Zdelova byla schopná tabulku hodně a hodně zdramatizovat. Podle slov sekretáře hostů Petra Komárka tým již několik kol nehraje kompletní, jak tomu bylo v neděli v pět odpoledne v Borohrádku? Přišlo 120 diváků a s píšťalkou vedl duel Aleš Havlík.
Prvním střelcem střetnutí byl Miloň Vojnar v 34. minutě, po přestávce srovnal za dvě minuty Martin Horák. Hrdinou zápasu se nakonec stal domácí Pavel Matějus, jeho góly v 53. a v 81. minutě rozhodly o výhře Borohrádku 3:1.
Radek Sazima, trenér domácích: "Dnešní utkání jsme zvládli s přehledem. Zasloužené vítězství a pochvala pro celý tým, i když je asi pozdě. Ještě jednou všem děkuji."

Utkání Police nad Metují s Kostelcem nad Orlicí B mělo být utkáním již jen o fotbalovou prestiž a o fotbalovou žízeň. Začínalo se v neděli v 17:00, před 19. hodinou byl konečný stav zápasu 8:0 (Semerák 2, Valtera 2, Čermák, Klapkovský, Bergmann, Kollert).
Karel Klimeš, předseda polického klubu: "Dnešní utkání potvrdilo definitivně naší účast v soutěži i pro příští ročník. Tímto chci poděkovat všem, kteří se podíleli na úspěšném jaru." Definitivní záchraně domácího týmu přihlíželo 80 diváků a nad pravidly dohlížel rozhodčí Josef Janota.

HVĚZDA KOLA :
Josef Vašata (Lípa nad Orlicí) - jako správný trenér vedl tým přímo na hřišti, minutu po přestávce napřáhl a jeho exkluzívní rána nejen udala další vývoj zápasu, ale dala vzpomenout na jeho góly levačkou s dynamitem v minulých letech.


UDÁLOST KOLA :

Bezesporu zápas Lípa nad Orlicí - Ohnišov, diváci, atmosféra, góly. Utkání se všemi symtomy 1. B třídy, ale pro diváka naprosto super.


VÝROK KOLA :
Miloš Zeman, hrající trenér Zdelova: "
Branka na 2:1 opět po naši hrubé chybě, takže se můžeme zlobit jen a jen na sebe, jako již několikátý zápas po sobě."

NÁVŠTĚVA KOLA :
197 diváků bylo zvědavo na utkání Lípa - Ohnišov, kdo přišel, nelitoval.


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 26. ODEHRANÉM KOLE :
20 - Kuchta (Ohnišov),
19 - Síkora (Lípa), 

17 - Klapkovský (Police),14 - Korenčík (Smiřice),
13 - Bednář, Šimek
(Smiřice), 
11 - Brzokoupil (Lípa), Danihel, Šťavík (Hronov),
10 - Jandík (Police),
9 - Macek (Ohnišov),

8 - J. Koutník (Smiřice),
Valtera (Police n.M.), Novotný (Zdelov), Čepelka (Lípa),
7 - Mráz, Weisser (Zdelov), P. Matějus (Borohrádek),
6 - Vašata (Lípa), Kováč (Ohnišov), Tichý (Hronov), R. Sazima (Borohrádek), Rada (Kostelec B),
5 - Raszka, Čížek (Smiřice),
Ćermák (Police), Dostálek (Zdelov),
4 - Kollert, Semerák (Police n. M.), Mondík (Lípa), Neubecker, Dvořák (Zdelov), Liška, T. Sazima, Vojnar (Borohrádek),
3 - Melichárek, Konrád (Smiřice), Pataki, vlastní (Police n.M.), Kafka (Lípa), D. Brzek, Krpata (Ohnišov), Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal (Zdelov), Moravec, Barták (Borohrádek), Vilímek, Svatoš (Kostelec B),
2 - Matějček, Škarytka (Smiřice), Švorčík, Bergmann (Police n. M.), Grim, Bílek, Doleček (Lípa), Šedivý, Baborák, Pokorný (Ohnišov), Hurdálek, Hošek, M. Horák (Zdelov), Lochman, Brendl, Václavek, Duda, Staněk (Borohrádek), Hofman, Nosek, Phan Mang Tuong. Strnad, Franců (Hronov), Křehký, Hochmann, J. Kozel (Kostelec B), 
1 - Ponikelský, Fof, Duong Ming Tung, Bureš (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Šnábl (Police), Palán, Horák (Lípa), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer, T. Krahulec, Kyral (Ohnišov),
R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos (Zdelov), Pek, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Klabník (Hronov), Udržal, Uhnavý, Karkula, Lifka (Borohrádek), J. Šrámek, Krejčí, Jošt, M. Kozel, Krupka, vlastní (Kostelec B),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 26. ODEHRANÉM KOLE (v 26. kole celkem přišlo 497 fanoušků, průměr na utkání 124, od počátku sezóny tedy celkem 9 656 diváků, celkový průměr na utkání 92)

Borohrádek - 1 527 diváků (průměr 117 diváků na zápas)                                      Lípa n. O. - 1 460 diváků (průměr na zápas 112 diváků)                                       Zdelov - 1 320 diváků (průměr 101 diváků na zápas)                                             AFK Hronov - 1 268 diváků (průměr na zápas 97 diváků)                                        Police n. M. - 1 218 diváků (průměr 93 diváků na zápas)                                         SK Smiřice - 1 025 diváků (průměr 78 diváků na zápas)                                    Kostelec B - 848 diváků (průměr na zápas 65 diváků)                                          Ohnišov - 486 diváků (průměr 40 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P. Matějus (Borohrádek),


Vytvořeno: 3.6.2016
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace