Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO 1. A TŘÍDA: Šlágr kola pro sebe získalo Hostinné a vévodí tabulce


Datum akce: 30.11.-0001

Krajská JAKO 1. A třída měla na pořadu 8. kolo. Lákadlem tohoto dějství byl souboj prvních dvou celků tabulky, na půdu nováčka z Hostinného přicestovala rezerva Náchoda. Domácí duel nečekaně zvládli.

Začátek utkání byl na branky bohatý. Nejprve poslal svůj tým do vedení domácí Horák, o tři minuty později ale vyrovnal hostující veterán Vejprava. O dalších sedm minut později opět vedlo Hostinné, když svou druhou branku v utkání vstřelil Horák. V dalším průběhu utkání padla už pouze jediná branka, a to na straně domácích, když tři body pojistil Rodr. 

„Ve šlágru kola o čelo tabulky nás hosté často přehrávali a i přestříleli. O výsledku však rozhodují vstřelené góly a těch jsme dali více my. Zápas hodně bolel, máme zraněné a vyloučeného, ale kluci se znovu přesvědčili, že pokud nechají na hřišti vše, tak se dá hrát s každým,“ komentoval cennou výhru Zdeněk Macháček, vedoucí Hostinného. 

Jeho protějšek Zdeněk Chládek z Náchoda litoval zejména neproměněných šancí. „Neubránili jsme standardní situace domácích a neproměnili naše brankové příležitosti, takže se z výhry radovali bohužel domácí, “ řekl.

Porážky Náchoda B využila Třebeš, která se po výhře 3:1 v Horním Starém Městě, kde se střetla s Trutnovem B, dostala na prozatímní druhou příčku tabulky.

„Úvod utkání se nám povedl na výbornou. Vytvořili jsme si řadu velmi dobrých příležitostí, ale všechny jsme je opět zahodili, a tak jsme místo brzkého, alespoň dvobrankového vedení, po půlhodině hry prohrávali. Po obdržení branky jsme hostům nesmyslně vyklidili pole a ti brzy skóre navýšili. Ve druhé půli jsme chtěli rychle vstřelit kontaktní gól, ale bohužel jsme se i nadále trápili. Třebeš potvrdila svou produktivitu a v 61. minutě přidala třetí branku. Nám už se podařilo pouze snížit,“ hodnotil zápas realizační tým Trutnova. 

„Do Trutnova jsme dorazili bez dvou obránců základu s dorostencem Pospíchalem na stoperu. V úvodu to v obraně trochu hořelo, ale domácí své šance zahodili. Nám se podařil náš třetí rychlý protiútok, konečně nezastavený praporkem pomezního, přetavit ve vedoucí gól. Nedlouho poté se ujala i dalekonosná střela Štajera. Tím mladíci získali půdu pod nohama a fyzicky velmi náročné utkání dotáhli poměrně s přehledem k vítězství. Za výkon patří poděkování všem,“ řekl k utkání Vlastimil Krykorka, vedoucí Třebše.    

Do popředí, již na čtvrté místo, se dostalo Vrchlabí, které tentokrát zvítězilo v Týništi nad Orlicí těsně 3:2. 

Sekretář domácího Týniště Šrajer svůj tým chválil za velkou bojovnost. „Proti velmi dobrému celku hostí sehrál domácí mladý celek nešťastný zápas. Dokázal velkou bojovností obrátit vývoj zápasu a vzápětí ho vlastními chybami ztratit. Hosté byli fotbalovější a domácí celek bojovnější, ale na vítězství to nestačilo!“

Jeho slova potvrdil i hostující trenér David Votoček. „Z obou stran velmi bojovné utkání, ve kterém se nám podařilo naší herní kvalitou strhnout vítězství na naši stranu. Musím pochválit i výkon všech třech arbitrů, kteří nepodlehli nátlaku domácího obecenstva.“

Velmi důležité body vybojovala Bílá Třemešná. Ta na domácím hřišti doslova rozstřílela Sobotku. Po výsledku 7:0 se tak svěřenci odlepili od posledních dvou příček tabulky. Hosté přišli o dva vyloučené hráče.  

 „Takové utkání jsme potřebovali jako sůl. Ujali jsme se rychle dvoubrankového vedení a poté nás podržel brankář, když chytil dvě penalty. Ta první chycená byla velmi důležitá a soupeře to zlomilo. Přidali jsme další branky a vylepšili si tak skóre, ale hlavně sebevědomí. To budeme do dalšího zápasu moc potřebovat. Škoda jen, že náš brankář se nechal ještě vyloučit,“ řekl k zápasu domácí Zbyněk Šturma. 

V popředí tabulky se drží Nový Hradec Králové, který si svoje postavení udržel domácí výhrou 2:1 s Černilovem. Zajímavostí utkání je fakt, že hosté obdrželi hned tři červené karty, z toho dvě v samém závěru duelu. 

„V prvním poločase se odehrávalo fotbalově pohledné utkání z obou stran. Nám se podařilo proměnit dvě šance a rozezvučet brankovou konstrukci. V druhé půli nás hosté zatlačili a jejich tlak vyústil v pokutový kop. V závěru si každý z našich ofenzivních hráčů vytvořil stoprocentní gólovou příležitost, bohužel bez efektu. Díky tomu jsme se strachovali o výsledek do poslední minuty, ale situaci nám usnadnili nedisciplinovaní hosté. Jsem rád, že jsme se výsledkově opět zvedli,“ radoval se z výhry Ondřej Kolář, trenér domácích. 

„I když jsme v prvním poločase obdrželi dvě branky po našich obřích chybách, hrál se svižný fotbal, rozhodčí hru pustil a hře to prospělo. Druhý poločas byl zcela jiný, domácí nastoupili s tím, že budou zdržovat, polehávali na trávníku a stále brečeli. My jsme chtěli hrát, ale neumožnil nám to chybnými vyloučeními hlavní rozhodčí. Není asi správné, když o nás Novohradečtí hovoří jako o nedisciplinovaných,“ sdělili k zápasu zklamaně Černilovští. 

Ve výsledkové krizi se nachází Roudnice. Ta nedokázala zastavit sérii porážek ani v Úpici, kde prohrála 2:1. Hostí přitom od 68. minuty vedli. Úpice ale potom v rozmezí tří minut utkání otočila ve svůj prospěch. 

„Utkání bylo zcela vyrovnané, v prvním poločase se oba týmy dostaly do jedné vyložené příležitosti, které však brankáři zlikvidovali. Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, až v 68. minutě se hosté ujali vedení pěknou střelou, a to nás asi nakoplo. Vyrovnali jsme z penalty za zahrání rukou v pokutovém území a následně přidali druhou branku, která nás dostala do vedení, jenž jsme uhlídali až do konečného hvizdu,“ komentoval duel Radek Kaplan, trenér Úpice.

„Utkání nemělo valnou úroveň, tak se o zábavu staralo trio rozhodčích. V prvním poločase posuzovalo souboje převážně ve prospěch domácích, neodpískalo penaltu na Stoszka a ruku ve zdi nad hlavou. V druhé půli jsme se ujali vedení, poté odpískal hlavní Mucha penaltu za ruku, kterou nemohl vidět a které předcházel míč v autu. Druhému gólu předcházel faul při rohovém kopu. I přes mnohé ošetření hráčů rozhodčí nenastavil ani vteřinu. Nejsme první, kdo si stýská na vedení zápasů v Úpici,“ řekl rozladěně Petr Koutník, vedoucí Roudnice. 

Duel týmů ze spodní části tabulky se hrál na hřišti hradecké Lokomotivy, kam přijely Nepolisy. A hosté dokázali vybojovat velmi důležité tři body za výhru 3:1. 

 

Domácí Pavel Bajer přiznal, že jeho tým předvedl velmi špatnou hru. „Po našem tragickém výkonu si hosté odvezli domů všechny body.“

Zápas se nám povedl, šli jsme brzy do vedení a soupeře téměř do ničeho nepustili. Pochvalu zaslouží všichni naši hráči,“ byl rád za výhru Milan Havlík, vedoucí Nepolis. 

Po devátém kole se na předposlední příčku propadly Třebechovice, které na domácí půdě prohrály s Kunčicemi 1:2. O výhře hostů rozhodl v 85. minutě Laštovička.

„Bohužel černá série pokračuje. Další prohra se zrodila pět minut před koncem zápasu. Musíme se zamyslet co dál,“ řekl k utkání Karel Bíl, vedoucí Třebechovic. 

„Po dvou domácích prohrách jsme si z Třebechovic přivezli důležité tři body. Náš výkon nebyl nijak oslnivý, ale tentokrát to stačilo,“ okomentoval zápas Zdeněk Šulc, sekretář Kunčic. 

Po devíti kolech je senzačním lídrem 1. A třídy Hostinné s dvoubodovým náskokem na druhou Třebeš. Tři body zpět je Náchod B a čtvrté Vrchlabí. Na samém chvostu tabulky se nyní krčí vinou horšího skóre Týniště nad Orlicí.   

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 3.10.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace