Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO 1. A TŘÍDA: Vítězná série pokračuje. Vrchlabí přehrálo v krkonošském derby Hostinné a je druhé


Datum akce: 30.11.-0001

Po desátém kole této sezony JAKO 1. A třídy se opět měnila pozice dosavadního lídra tabulky. Na vedoucí pozici se vrátil Náchod B, jemuž k výsadnímu postavení pomohla domácí výhra 2:1 s Úpicí. 

Po deseti odehraných zápasech je tedy na čele druhé nejvyšší krajské ligy Náchod B o skóre před Vrchlabím a týmem Hostinného. Na opačném pólu tabulky jsou v tuto chvíli se sedmi body Třebechovice, na předposlední příčce pak figuruje s osmi body Týniště n. O.

Náchod se vrátil do čela po výhře na Úpicí, která se však nerodila jednoduše. „Za stavu 1:0 jsme neproměnili pokutový kop, hosté nesložili zbraně a v 85. minutě srovnali na 1:1. My jsme pak ukázali vůli po vítězství a o minutu později utkání rozhodli. Pochvala pro celé mužstvo,“ hodnotili zápas domácí. 

„Náchodští v utkání drželi míč na svých kopačkách, my jsme hráli hodně defenzivně. Přežili jsme několik šancí a stále jsme byli ve hře. V závěru se nám podařilo vyrovnat, ale za okamžik domácí strhli vedení na svoji stranu, které udrželi až do konce. Gratulujeme soupeři k vítězství,“ okomentovali utkání hosté. 

Po sérii vítězství se již na druhé místo, pouze vinou horšího skóre, dostalo Vrchlabí, které si v krkonošském derby vyšláplo na před utkáním vedoucí celek tabulky, Hostinné. 

Domácí vyhráli po jasném výsledku 4:0, když o třech bodech rozhodli třemi brankami v prvním poločase. 

„V očekávaném krkonošském derby se nám podařilo naší pozornou hrou dostat soupeře pod tlak a také brzy skórovat. Do poločasu jsme přidali ještě dvě branky a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Druhou půli jsme si již pohlídali a body zůstaly zaslouženě doma,“ radoval se z výhry vrchlabský trenér David Votoček. 

Hosté po zápase uznali, že soupeř vyhrál zaslouženě. „Podali jsme špatný výkon, za půl hodiny jsme 3:0 prohrávali a bylo po zápase. Domácí nás předčili fotbalovostí, nasazením a zaslouženě zvítězili, k čemuž jim gratulujeme,“ řekl vedoucí Hostinného Zdeněk Macháček. 

Překvapivou porážku si připsala na domácí půdě Třebeš, která podlehla Bílé Třemešné jasně 3:0. Hosté se díky dvěma posledním výhrám odlepili ze dna tabulky, navíc v nich zaznamenali skóre 10:0. 

„Utkání jsme začali náporem, ale obě tutovky z něho plynoucí zahodili. Naopak hosté svůj první vážnější průnik zakončili gólem. Naši mladíci chtěli poté zápas urvat a nepřesnosti na kopačkách se množily. Ve druhém poločase jsme trefili dvakrát břevno, ale nebezpečnější byli z brejků hosté a zaslouženě zvítězili,“ uvedl k zápasu Vlastimil Krykorka, vedoucí Třebše.

Zbyněk Šturma, trenér Bílé Třemešné, byl s výhrou na půdě favorita samozřejmě spokojený. „Kluci to parádně odmakali a přidalo se i trochu štěstí, kdy domácí orazítkovali dvakrát břevno. Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany a dostávat se k brejkům, což se nám nakonec povedlo. Ve druhém poločase museli domácí hru otevřít a podařilo se nám zápas rozhodnout.“

Divoký výsledek byl k vidění v Kunčicích, kam přijel Nový Hradec Králové. Domácí vedli po prvním poločase 3:1 a ve druhém dějství již 5:1. Hosté pak výsledek zkorigovali na konečných 5:3. Za domácí se hattrickem blýskl Mrázek. 

„Zasloužené vítězství v zápase, ve kterém jsme vedli již 5:1.V poslední čtvrthodině jsme však po prostřídání vypadli z herního rytmu a hosté korigovali výsledek dvěma góly,“ sdělil k duelu Zdeněk Šulc, sekretář Kunčic. 

„V Kunčicích se ještě více rozšířil náš lazaret zraněných. Přijeli jsme s deseti zdravými fotbalisty, ale už do přestávky jsme museli nuceně dva z nich střídat. To ale není výmluva. V první půli se hrál svižný fotbal, ve kterém nás domácí trestali ze standardních situací. Snahu o obrat v druhé půli nám vzala čtvrtá branka v naší síti. Konec utkání se změnil v přestřelku, kde jsme ještě trefili břevno a další příležitosti nedotáhli. Smekám před hráči dohrávajícími utkání se sebezapřením z důvodu zranění,“ řekl k utkání Ondřej Kolář, trenér Nového Hradce Králové.

Důležité utkání dvou týmů ze spodní části tabulky se hrálo v Roudnici. Ta přivítala Lokomotivu Hradec Králové. A z těsné výhry 3:2 se nakonec radovali domácí. 

„Konečně výhra za tři body. Derby bylo vyhecované, hrané od podlahy a se šancemi na obou stranách. Oba týmy si vypracovaly čisté gólové šance, ale trefit zařízení byl obrovský problém. Nám se to nakonec povedlo víckrát a body tak zůstaly doma,“ byl s výhrou spokojený Zdeněk Mikan, asistent trenéra a zároveň hráč Roudnice.

„Bojovné utkání, kterému by slušela remíza. Vyhrálo šťastnější mužstvo, které dalo o branku více,“ komentoval zápas hostující Pavel Bajer.  

Do klidnějších pater tabulky se díky domácí výhře s Trutnovem B (4:1) dostaly Nepolisy. Čistým hattrickem je k výhře nasměroval střelec Pánek. 

„Ve středu pole jsme soupeři nestačili, neměli jsme tolik ze hry, ovšem ve vápně jsme byli daleko důraznější a šikovnější. Za rozhodnutého stavu jsme navíc spálili několik dalších tutovek. Výsledek je tedy pro soupeře ještě milosrdný. V korektně hraném zápase se třemi góly předvedl Lukáš Pánek,“ hodnotil zápas Milan Havlík, vedoucí Nepolis. 

Realizační tým Trutnova byl z výkonu svých hráčů zklamán. „V Nepolisech jsme odehráli velmi špatný zápas. V úvodních minutách jsme si sice vytvořili pár dobrých příležitostí, ale bohužel jsme je opět zahodili. Od té doby jsme pak působili bezradně, dělali zbytečné chyby a přizpůsobili se hře soupeře, který z toho brzy vytěžil dva slepené góly. Ve druhém poločase se obrázek hry příliš nezměnil. Čím víc jsme chtěli dát gól, tím víc jsme zapomínali na zadní vrátka a pouštěli domácí do obrovských šancí.“

Na poslední místo tabulky vinou jasné porážky v Sobotce (0:4) spadly po tomto kole Třebechovice. 

„Prvních dvacet minut jsme měli opět velmi vlažných, hosté měli více ze hry. Pak se nám podařilo vstřelit branku a byli jsme lepším týmem. Druhý poločas začal poměrně vyrovnaně, hosté se tlačili dopředu, ale k vážnému ohrožení branky jsme je prakticky nepustili. V závěru se nám podařilo vstřelit ještě čtvrtou branku. Až na prvních dvacet minut jsme zápas dobře odmakali,“ chválil svůj tým trenér Sobotky Ladislav Štrobl.

„Prvních dvacet minut jsme byli lepším týmem, potom jsme inkasovali dva góly za sebou a do poločasu třetí a bylo prakticky rozhodnuto. I když jsme se snažili ve druhé půli s výsledkem něco udělat, bohužel to nedopadlo, a tak jsme opět prohráli,“ litoval porážky Karel Bíl, vedoucí Třebechovic. 

V utkání Černilova s Týništěm nad Orlicí vedli domácí od 34. minuty 1:0. Týniště pak ve druhém dějství dvěma góly v rozmezí šesti minut skóre otočilo, ale Černilov ještě dokázal šest minut před koncem vyrovnat. Po remíze 2:2 tak přišla na řadu penaltová loterie, ve které byli úspěšnější Černilovští. 

„I přes absence zkušených hráčů jsme v zápase byli lepším týmem. Přesto jsme ale nakonec museli v závěru zachraňovat alespoň dva body důraznou hlavou z rohu a následně v penaltách, kdy nás podržel brankář,“ hodnotil duel Jaroslav Pokrupa, předseda Černilova. 

Vedoucí Týniště Lukáš Ráček litoval obdržené vyrovnávací branky soupeře. „Bohužel jsme neudrželi vydřené vedení a domácím se podařilo pět minut před koncem utkání vyrovnat. A jelikož penalty nejsou naší silnou stránkou, tak jsme odjeli pouze s jedním bodem, což je pro nás zklamáním,“ řekl.


Vytvořeno: 11.10.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace