Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO 1. A TŘÍDA: Třebeš ovládla duel s Náchodem a vyhoupla se do čela


Datum akce: 30.11.-0001

Krajská JAKO 1. A třída měla na programu 12. kolo a třináctý mistrovský zápas této sezony. Jednoznačným šlágrem kola byl souboj předních celků soutěže, do té doby třetí Třebeš hostila vedoucí Náchod B. Domácí zvládli utkání skvěle a vyhráli jasně 4:0.

„Utkání hrané od počátku ve vysokém tempu svojí úrovní nezklamalo. Kluci odjezdili devadesát minut po zadku. A protože ani štěstí nebylo proti, je celkový výsledek více než lichotivý. Třešničkou na dortu pak byla penalta skvěle zneškodněná Heřmanem,“ hodnotil zápas Vlastimil Krykorka, vedoucí Třebše. 

„Utkání nám moc nevyšlo a poprvé v sezóně jsme nevstřelili branku,“ litoval porážky Zdeněk Chládek, vedoucí Náchoda B.

Body ztratil také další přední celek tabulky, Vrchlabí. To prohrálo poměrem 3:1 v Trutnově s místní rezervou. 

„I přesto, že šlo o derby, nehrálo se v příliš vysokém tempu. My jsme si postupně vytvářeli tlak, z něhož plynula řada velmi dobrých šancí, které jsme bohužel, až na dorážku Tauchmana, nedokázali proměnit. Stejný střelec se chvíli po přestávce postaral i o druhou branku, a když pak hosté snížili, dvoubrankové vedení nám po minutě opět vrátili vlastním gólem. Konečně se nám tak podařilo naplno bodovat a nutno dodat, že body jsou to zasloužené. Škoda jen, že se střelecky nechytli i ostatní,“ sdělil k duelu realizační tým Trutnova B.  

„Na okresní derby jsme odjeli bez tří hráčů základní sestavy a bylo to znát. Domácí tým měl více ze hry, dostal nás pod tlak a měl na kopačkách ještě více gólů, než vstřelil. Když se nám podařilo snížit na rozdíl jedné branky, tak jsme si vzápětí dali vlastní gól a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Domácí zvítězili zaslouženě,“ litoval oslabené sestavy svého mužstva a ztráty bodů Roman Fictum, vedoucí Vrchlabí. 

Svou příslušnost v popředí tabulky potvrdily Kunčice, které vyhrály v Úpici jasně 5:1. 

„Soupeř vyhrál zaslouženě, na rozdíl od našeho týmu všechny své šance proměnil a přidělil nám pětibrankový debakl. Gratulujeme soupeři k vítězství,“ nechal se slyšet trenér Úpice Radek Kaplan.  

„Naše vítězství je naprosto zasloužené, na rozdíl od předešlého zápasu jsme šance proměňovali a výsledek se dostavil. Doufám, že dobrou formu potvrdíme i za týden v posledním domácím utkání s Lokomotivou,“ radoval se z výhry sekretář Kunčic Zdeněk Šulc. 

V dobrých výsledcích pokračuje Hostinné, nováček soutěže. Ten v tomto kole hostil Sobotku. Hosté po prvním dějství vedli 2:0 a zdálo se, že mají nakročeno k plnému bodovému zisku. Jenže opak byl pravdou, domácí ve druhém poločase výsledek otočili a vyhráli 3:2, když vítěznou branku vstřelili v poslední minutě utkání. 

„Utkání dvou rozdílných poločasů. Ten první jsme totálně prospali a hosté šli zaslouženě do dvoubrankového vedení, a to navíc ještě neproměnili penaltu. Ve druhé půli jsme se zlepšili a utkání dokonale otočili, když hosty ještě zachránily dvě tyče a břevno. Zápas velmi dobře zvládla trojice rozhodčích,“ cenil si výhry Zdeněk Macháček, vedoucí Hostinného. 

„Utkání rozhodlo střídání domácích na začátku druhého poločasu. Trio čerstvých hráčů zvedlo jejich hru. Chápu, že domácí chválí rozhodčí, já si však myslím, že za hrubý zákrok z 22. minuty na našeho hráče, pro kterého pravděpodobně skončila sezona, měla přijít jednoznačně červená karta,“ okomentoval zápas trenér Sobotky Ladislav Štrobl. 

Skvělé vzepětí předvádí Bílá Třemešná. Ta tentokrát v domácím prostředí rozdrtila Nový Hradec Králové 6:0. Domácí si tak drží lichotivou sérii pěti výher v řadě. 

„Hostům se nelíbil stav hrací plochy. Ten však odpovídal konci října v Podkrkonoší a pro oba celky to bylo stejně těžké. Domácí však vyvinuli na hosty od začátku tlak, který přetavili v góly. Potvrdili jsme tak fazónu z posledních kol. Klukům musím poděkovat. Dodatek sekretáře: Když los bude přát, rádi uvítáme soupeře i v letních měsících,“ řekl Zbyněk Šturma, trenér Bílé Třemešné. 

Na hřišti připraveném spíše na ragby než na fotbalové utkání se od začátku hrálo spíše bojovné utkání. Domácí každou návštěvu na naší půlce přetavili v závary, z nichž vzniklo šest branek. Definice naprosté ztráty času: Výjezd Nového Hradce k zápasu do Bílé Třemešné,“ uvedl k zápasu Ondřej Kolář, trenér Nového Hradce Králové. 

Důležitou výhru si v domácím prostředí připsala Lokomotiva Hradec Králové, jenž po divokém výsledku 6:3 přehrála Černilov.

„Zaslouženě jsme zvítězili a získali důležité tři body. Pochvalu zaslouží celé mužstvo. Výborný výkon předvedli rozhodčí,“ vyjádřil se domácí Pavel Bajer. 

Podali jsme velmi špatný výkon, chyby v obranné činnosti jsem nechápal, domácím jsme pět gólů doslova darovali. To však nesnižuje výkon Lokomotivy, které blahopřejeme k vítězství,“ řekl Jan Chasák, trenér Černilova.

Duel dvou mužstev ze spodní části tabulky byl k vidění také v Nepolisech, kam přijela Roudnice. Tři body si připsali domácí, kteří po vyrovnaném prvním poločase (1:1), rozhodli dvěma brankami ve druhé půli.    

„V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal bez významných šancí. Opět jsme dostali v úvodu rychlý gól, navíc z ojedinělé akce soupeře. Naštěstí se Jarda Vaníček tentokrát nemýlil a do kabin jsme šli za vyrovnaného stavu. Druhou půli jsme už zápas ovládli, vstřelili rozhodující góly a spravedlivě si připsali tři body. Zápas s přehledem odřídili rozhodčí z Týniště a Opočna, první zápas v našem áčku odchytal Luboš Půlpán,“ radoval se z výhry vedoucí Nepolis Milan Havlík. 

„Do zápasu jsme nastoupili bez tří hráčů základní sestavy. Zápas rozhodlo prvních patnáct minut druhého poločasu, kdy nás domácí zatlačili a vstřelili dvě branky. Na těžkém terénu se odehrál vyrovnaný zápas bez velké fotbalové krásy. Utkání dobře řídila trojice rozhodčích. Naše trápení pokračuje,“ dodal hrající asistent trenéra Roudnice Zdeněk Mikan. 

V Týništi nad Orlicí se odehrál souboj posledních dvou mužstev tabulky, ve kterém nakonec triumfovaly Třebechovice, které si tak připsaly veledůležité tři body a díky lepšímu skóre v tabulce svého soupeře předskočily. 

„Někteří naši borci odjeli do Třebechovic s tím, že jedou na veřejné bruslení nebo na prohlídku Proboštova betlému. Podle toho vypadá i výsledek. Chválím rozhodčí za bezchybný výkon,“ hodnotil zápas Lukáš Ráček, vedoucí Týniště. 

„Po osmi prohrách jsme se konečně dočkali. V první půli jsme se ujali vedení Michalem Víchem a za tohoto stavu šli také do šaten. Ve druhé půli nás soupeř zatlačil a podařilo se mu vyrovnat. Jenže v 68. minutě zužitkoval trestný kop Radek Bíl a bylo to 2:1. Poté jsme bránili výsledek a měli i trochu štěstí, aby nakonec v závěru potvrdil naši výhru po individuální akci a přesném zakončení do šibenice Pavel Soukup,“ komentoval zápas Karel Bíl, předseda a vedoucí Třebechovic. 

Po dvanáctém mistrovském dějství se tak na čele tabulky osamostatnila Třebeš s jednobodovým náskokem na tandem Náchod B, Vrchlabí. Na opačném konci jsou s deseti body Třebechovice a Týniště. 

 


Vytvořeno: 31.10.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace