Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO I. A TŘÍDA: Podzimním mistrem Vrchlabí. Nováček z Hostinného drží bronzovou pozici


Datum akce: 30.11.-0001

Druhá nejvyšší krajská soutěž má za sebou podzimní část sezony, ve které byl v posledním dějství odložen jeden zápas (Bílá Třemešná – Týniště n. O.). Půlmistrem se nakonec stalo Vrchlabí.

Nejlepší tým podzimu si na závěr poradil s Nepolisy na jejich hřišti i přesto, že po prvním poločase prohrával 2:1. Ve druhém pětačtyřicetiminutovce hosté vývoj otočil na konečných 4:2. 

„Soupeř příliš brzy ve druhém poločase vyrovnal na 2:2, a protože jsme si štěstí vybrali v prvním poločase, tak jsme ve druhém už trefovali pouze brankovou konstrukci. Škoda, že se alespoň jedna šance neujala, bývalo by to bylo drama až do konce,“ litoval porážky Milan Havlík, vedoucí Nepolis. 

Vedoucí Vrchlabí Roman Fictum nakonec považoval výhru za zaslouženou. „Do zápasu na těžkém, ale hlavně nerovném terénu jsme vstoupili rychlou úvodní brankou již ve druhé minutě. Další vyložené šance jsme bohužel neproměnili, což se nám vymstilo a domácí otočili výsledek. Do druhé půle jsme šli s odhodláním zápas vyhrát. Lépe jsme kombinovali a začali konečně proměňovat šance. Díky tomu jsme zápas zaslouženě vyhráli, i když domácí dvakrát trefili z náhodných šancí tyč.“

Druhé místo po polovině sezony obsazuje ambiciózní Třebeš. Ta na domácí půdě přesvědčivě zdolala Černilov 3:0.

„Přes jednoznačný výsledek se nám proti kvalitní Třebši nedá upřít snaha, byly i šance, ale zůstaly nevyužity. Naopak jsme opět inkasovali laciné branky,“ komentoval zápas Jaroslav Pokrupa, předseda Černilova.

„Poslední utkání jsme na přání soupeře odehráli již v sobotu a venku. Patřilo nám prvních třicet a posledních patnáct minut zápasu. Naše hra byla jinak hodně nepřesná a domácí nás v mezičase i přehrávali. Proto asi nejvíce těší zisk bodů a zdraví hráčů. Teď přišel čas si odpočinout,“ hodnotil utkání Vlastimil Krykorka, vedoucí Třebše.

Třetí příčka po podzimu. Taková je bilance nováčka 1. A třídy z Hostinného. Příjemné překvapení dosavadního průběhu soutěže nasbíralo stejný počet bodů jako druhá Třebeš. K tomu mu pomohl dvoubodový zisk s Novým Hradcem Králové v posledním kole, když po základní hrací době skončil zápas remízou 1:1.

„Ve vyrovnaném utkání s kvalitním soupeřem se v první půli prosadil náš nejlepší hráč, teprve šestnáctiletý Valášek, když jsme ještě další dvě vyložené šance nevyužili. Krátce po změně stran hosté zaslouženě vyrovnali. Ze závěrečného tlaku jsme vytěžili pouze tyč nastřelenou Jakoubkem, přesto patří všem hráčům poděkování za vydařenou podzimní část soutěže,“ sdělil k zápasu spokojený Zdeněk Macháček, vedoucí Hostinného. 

„Na těžkém terénu se hrálo vyrovnané utkání, ve kterém byli první poločas na míči více domácí, nám se zvýšenou aktivitou ve druhém poločase podařilo hru i skóre vyrovnat. Bohužel další slibné šance jsme neproměnili, a když domácí v závěru trefili pouze tyč, dospělo utkání ke spravedlivé remíze. Děkuji všem činovníkům a hlavně hráčům za kvalitně odvedenou práci v podzimní části, kterou lze až na dvě domácí zaváhání považovat za úspěšnou, a přeji jim zasloužený fotbalový odpočinek do konce roku,“ uvedl k duelu Ondřej Kolář, trenér Nového Hradce Králové.

Úspěšný podzim mají za sebou také Kunčice, které ovšem na závěr podlehly Trutnovu B na jeho umělé trávě (3:2).

„Od začátku se hrál rychlý a důrazný fotbal. My jsme však tentokrát byli v pozici, na kterou nejsme příliš zvyklí. Od druhé minuty, kdy jsme dali první branku, jsme to totiž byli my, kdo tahal za kratší konec a těžiště hry bylo kolem našeho vápna. Konečně se nám však, na rozdíl od soupeře, dařilo své šance proměňovat, a tak se šlo do kabin za stavu 3:1. Ve druhé půli jsme svůj náskok dokázali ubránit a získali tak cenné tři body. Kluky chválíme za přístup a bojovný a obětavý výkon,“ hodnotil utkání realizační tým Trutnova.

„Poslední zápas podzimu se nám nevydařil, inkasovali jsme hodně lacino a na druhé straně nám herní převaha nebyla nic platná, když neproměníme ani ty nejvyloženější šance. Na závěr bych chtěl poděkovat všem hráčům a realizačnímu týmu za vydařenou podzimní sezónu,“ doplnil svého soupeře Zdeněk Šulc, sekretář Kunčic. 

Na pátém místě ukončil polovinu sezony Náchod B, který se dlouho pohyboval na špici tabulky. Ten v posledním kole padl v Roudnici (0:1), která tříbodový zisk velmi uvítala.

„V posledním zápase podzimní části se na těžkém terénu snažila obě mužstva hrát fotbal. V první půli bylo na obou stranách několik šancí, ale střelci nebyli dostatečně důrazní. V druhé půli jsme vstřelili branku a poté jsme trochu zbytečně přestali hrát a soupeř měl poslední půlhodinu navrch. Defenziva však pracovala dobře a body zůstaly doma. Pochvala patří celému týmu, bude se nám zimovat lehčeji,“ nechal se slyšet Zdeněk Mikan, hrající asistent trenéra Roudnice. 

„Myslíme, že utkání by více slušela remíza. Po obdržené brance jsme měli velký tlak, ale žádnou příležitost nevyužili. Chtěli bychom klukům poděkovat za přístup, především pak dorostencům, kteří nám v závěru sezóny výrazně pomohli,“ komentovali zápas a podzimní část hosté z Náchoda. 

Velice důležité vítězství si připsaly Třebechovice, které porazily Úpici na jejím hřišti. Díky třem bodům přezimují se třinácti body na předposledním místě tabulky. 

„Těžko se nám toto utkání hodnotí, i když náš výkon nebyl zdaleka optimální, přesto jsme byli jednoznačně lepším týmem, ale bohužel bez gólového zakončení, které jsme řešili velice špatně. Hosté byli za devadesát minut dvakrát na naší půlce a dali nám dvě branky. Potom vsadili na zdržovací taktiku, která jim vyšla dokonale, a bylo po zápase. Prohra nás mrzí i kvůli fanouškům, kteří nás přišli podpořit a děkujeme jim za přízeň,“ litoval porážky Radek Kaplan, trenér Úpice.

„První poločas tohoto utkání byl plný nepřesností a zkažených přihrávek. Soupeř zahodil několik vyložených šancí, a tak jsme trestali my. Úvodní gól vstřelil Honza Želízko do šibenice z dobrých třiceti metrů. Za několik minut ho doplnil Pavel Soukup důrazným průnikem a střelou nadvakrát zvýšil na 2:0. Domácí sice ještě snížili vlastním gólem Hrušky, a to bylo v první půli vše. Druhý poločas jsme již ubojovali a ještě zahodili několik tutových šancí. Mužstvu chci za výkon v tomto zápase poděkovat,“ řekl k utkání Karel Bíl, předseda Třebechovic.  

Posledním utkáním tohoto kola bylo střetnutí Lokomotivy Hradec Králové se Sobotkou. To vítěze nepoznalo, když zápas skončil 2:2. Bonusový bod vybojovali domácí. 

„Byli jsme lepším týmem, s řadou šancí tak na dva zápasy. Přesto uhrajeme remízu. Aspoň, že máme bod navíc za penalty,“ uvedl k zápasu domácí Michal Sobotka.

„Domácí měli k vítězství o něco blíže. Šťastnější pak byli v penaltové loterii,“ komentovali duel Sobotečtí.

Po podzimní části sezony tak vede s dvoubodovým náskokem Vrchlabí před dvojicí Třebeš a Hostinné. Další dva body zpět jsou pak Kunčice. Na opačném pólu tabulky figuruje Týniště nad Orlicí, které má vinou odloženého utkání v Bílé Třemešné o zápas méně. Předposlední příčku okupují Třebechovice s tříbodovým náskokem právě na Týniště.


Vytvořeno: 16.11.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace