Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Exligista Kraus hodnotí přebor: Osm až deset týmů má kvalitu


Datum akce: 30.11.-0001

Nyní sice působí jako asistent v Olympii, přesto si Jan Kraus, bývalý hráč Hradce či Zlína, dál udržuje přehled o Votrok krajském přeboru. Není divu, jeho jméno je hráčsky i trenérsky spjato s Chlumcem nad Cidlinou.

  Co si o první krajské lize myslí?

  „Na špici tabulky přeboru jsou týmy, které vloni na čele nebyly. Například Červený Kostelec, který posílil. Samozřejmě také Libčany, od kterých se to čekalo, protože mají velice kvalitní tým. Jaroměř je pro mě malinko zklamáním, rozjezd měla výborný. Pak je pro mě překvapením Chlumec, že je tam, kde je,“ začal s hodnocením podzimní části krajského přeboru fotbalista se 156 starty v české nevyšší soutěži. 

  „V Chlumci nyní jednoznačně odvádí výbornou práci Petr Průcha. Oproti minulému jaru se do sestavy vrátil Jiří Kučera a přišli dobří hráči z dorostu, posunuli se. Navíc přišel zkušený David Homoláč, který je velkou posilou, takže si myslím, že se to dobře doplnilo,“ zmínil se o Chlumci Kraus, který zde ještě nedávno působil v roli hrajícího trenéra.      

  „Myslím si, že jsou v přeboru výkonnostně dobré týmy, ať už jsou to celky, které jsou v popředí. Pak tam jsou mužstva, která dlouhodobě hrají o záchranu. Nějakých osm, deset mančaftů tam má kvalitu a zbylých šest ji zkrátka nemá. To pak trochu vše devalvuje,“ pokračoval.

  A koho zkušený fotbalista favorizuje na prvenství? „O čelo budou hrát Červený Kostelec, Jaroměř, Libčany," říká. „Na druhém konci tabulky je Provodov. Abych se přiznal, tak přesně nevím, co se tady děje. Celky Provodov, Dobruška, Nové Město mohou jednu sezonu vydržet a pak budou mít například zase problémy. Myslím, že má dobře nakročeno Bělohrad, nějakou kvalitu má. Hořice udělaly dobrou práci, hrají přebor obstojně. Navíc je zde dobrá divácká kulisa, sem přebor patří.“


Vytvořeno: 4.12.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace