Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Zápis z jednání KM KFS č. 5/2018


Datum akce: 30.11.-0001


Přítomni: Tomáš Navrátil, Milan Stehlík, Václav Leimer, Jiří Červenka, Martin Zbořil, Daniel Franc

Omluveni: Jan Míl, Mirza Rahimič

Datum jednání: 19. 6. 2018

Místo konání: Hradec Králové, restaurace U Jelena

Úvod
Předseda KM Tomáš Navrátil přivítal členy KM v restauraci U Jelena v Hradci Králové a omluvil Jana Míla, neboť ten si plnil trenérské povinnosti na Regionscupu a Mirzu Rahimiče, který je na dovolené.

Hodnocení jarní části mládežnických soutěží
Členové KM nezaznamenali nějaký zásadní problém, kterým by se museli zabývat. Znepokojivé je nedostavení se některých mužstev k utkání. Co se týče systému soutěží a jejich nalosování, tak ideální systém soutěží by byl takový, aby v průběhu jarní části soutěží nedocházelo k přelosování, které způsobuje problémy s volnými hracími plochami

Venkovní přebory dívek W11 a W13
Turnaj proběhl 16.6. na hřišti č.2 v areálu FC Slávia Hradec Králové za účasti okresních výběrů OFS Hradec Králové, Trutnov, Náchod a Rychnov nad Kněžnou. OFS Jičín se turnaje neúčastnil. Turnaj měl velmi dobrou sportovní úroveň, většina zápasů snesla velmi vysoké měřítko, k vidění byla i řada výtečných individuálních výkonů. Pro příště je však nutné lépe řešit delegaci rozhodčích a zajištění občerstvení.

Finále pohárů mládeže
Finálové turnaje proběhly v sobotu 16.6. na stadionech v Jaroměři (U19), Jičíně (U17) a Vamberku (U15). Turnaje proběhly bez problémů, znepokojivé je však to, že ne všechny týmy jsou ochotny počkat na závěrečné vyhodnocení. KM zhodnotila i požadavky některých mužstev na délku hrací doby a vůbec celkový systém finálových turnajů a  vstoupí do jednání s STK ohledně případných změn.

Schůzka předsedů OFS k okresním výběrům
Martin Zbořil informoval členy KM KKFS o jednání předsedů OFS, které se uskutečnilo 1.6.2018 a jeho hlavním bodem byly akce okresních výběrů U 9 až U 12 kluků a dívek. S předloženým návrhem struktury výběrů OFS, který zpracoval Petr Vítek, souhlasí OFS Hradec Králové, Náchod a Rychnov n. K., respektuje ho OFS Trutnov a výhrady má OFS Jičín. VV KKFS na svém jednání schválil návrh vypracovaný Petrem Vítkem.

Nové projekty KM – alternativní hodnocení
KM KKFS se opět zabývala formou alternativního hodnocení v malých formách fotbalu. Ve svém původním návrhu navrhovala zavést od sezóny 2018/2019 v soutěži starších přípravek po každém utkání bez ohledu na výsledek penalty (po pěti  penaltách na každé straně). Vítěz penalt by měl v tabulce další bod. Tento návrh VV KKFS neschválil a z tohoto důvodu KM KKFS navrhuje tento systém vyzkoušet u KP MŽ v jiné podobě. Výsledek penalt bude evidován v zápise o utkání a tuto soutěž bude průběžně vyhodnocovat komise mládeže. Bude to samostatná dovednostní soutěž. Za výhru v penaltách budou 2 body, při remízových penaltách bude mít každé mužstvo po bodu. Po skončení sezóny bude provedeno vyhlášení nejlepších týmů v penaltách.

Finále dovednostní olympiády ve Velkém Poříčí
Uskutečnilo se ve středu 6. června před finále poháru hejtmana. Účastnilo se ho celkem 31 hráčů a hráček ve čtyřech věkových kategoriích. Byť jde o velmi dobrý záměr, tak ohlas mezi jednotlivými kluby byl bohužel mizivý. Většina klubů se tohoto nového projektu vůbec neúčastnila, okresní kola v podstatě neproběhla. Je to smutné, ale bohužel je to tak. KM doporučuje dovednostní olympiádu realizovat i v nové sezoně, ale za podstatně aktivnějšího přístupu trenérů, vedení klubů i samotných okresních fotbalových svazů.   

Jednání KM FAČR
Jednání bylo dne 19.6.2018 ve Velkých Bílovicích a na programu bylo m.j. schválení dotací na turnaje mládeže, kempy OFS a MPP KFS. Dále byla podána aktuální informace o GTM OFS. Tato funkce má být spuštěna od 1..7.2018.

Losovací aktiv MP, SP a MŽ
KM KKFS projedná s STK KKFS termín a místo konání losovacího aktivu KP MP, SP  a MŽ a termín proškolení rozhodčích OZP.

Příští jednání KM
Příští jednání KM se uskuteční ve čtvrtek 26.7.2018 od 18 hodin v Jaroměři.



Vytvořeno: 26.6.2018
Mgr. Jan Míl


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace