Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

2. Národní Grassroots konference FAČR


Datum akce: 30.11.-0001


Ve sportovním centru Nymburk proběhla 2. Národní Grassroots konference FAČR, která se opět zaměřila na rozvoj mládežnického a neprofesionálního fotbalu v České republice.
Více než 170 účastníků z řad zástupců Fotbalové asociace ČR a krajských a okresních fotbalových svazů se sešlo na již druhé Národní grassroots konferenci, která se opět zaměřila na témata, která by měla být vzájemnou inspirací v rozvoji mládežnického a neprofesionálního fotbalu napříč celou Českou republikou. ,,Tato konference je skělá platforma pro setkání nejdůležitějších lidí z krajů a okresů, kterým tak může Fotbalová asociace představit, jaká je další strategie a tito lidé pak mohou společné vize a projekty přenést k nim do krajů a okresů," představil záměr konference generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.


,,Představená témata byla z oblasti členství, kde jsme měli možnost vidět srovnání počtu hráčů a členů za poslední roky v krajích a okresech, k vidění byly novinky v projektu Můj první gól, dále nedávno spuštěný licenční systém neprofesionálních klubů, informace o vzdělávání trenérů, sociální projekty, přednáška Originální hráč, program byl celkově velice pestrý," přiblížil témata konference Otakar Mestek, vedoucí úseku Grassroots.

Konference se zúčastnil i technický ředitel FAČR Michal Prokeš, který přítomným odprezentoval další důležité kroky v rozvoji fotbalu, ale také společně s Antonínem Barákem velmi poutavou prezentaci s názvem Originální hráč, která se zaměřuje na práci s mládeží a vzdělávání trenérů. ,,Témata konference jsou zvolena především pro pomoc krajům a okresům a je hrozně důležité, abychom spolupracovali všichni společně. Některé příspěvky zástupců právě přímo z krajů a okresů byly úžasné a inspirativní," dodal Michal Prokeš.

Konference se zúčastnili i někteří předsedové krajských fotbalových svazů, mezi nimi podruhé nechyběl ani Karel Kula z Moravskoslezského kraje, který akci také zhodnotil. ,,Určitě zde bylo k vidění mnoho inspirace pro všechny, programy FAČR jsou velmi dobré se zaměřením od dětí až po seniory a opravdu je vidět kus práce, který se v této oblasti udělal za dva roky od minulé Národní grassroots konference."

ZÁZNAM CELÉ 2. NÁRODNÍ GRASSROOTS KONFERENCE



PROGRAM KONFERENCE V ZÁZNAMU

Úvodní slovo (Rudolf Řepka)
Rozvoj fotbalu (Michal Prokeš)
Strategický plán FAČR – STO, Grassroots (Otakar Mestek)
Klubový licenční systém (Michal Blažej)
Členství KFS a OFS, ocenění KFS a OFS (Michal Blažej, Otakar Mestek)
Originální hráč (Michal Prokeš, Antonín Barák)
Můj první gól – novinky v projektu (Michal Blažej)
Vzdělávání trenérů, Létající trenéři (Antonín Plachý)
Sociální projekty (Michaela Veselá)
Regions´ Cup (Jan Míl - Královéhradecký KFS)
Regionální tréninky RFA a klubů (Pavel Hudeček - Plzeňský KFS)
Minifotbal 3+0 (Vratislav Peklo - OFS Písek)
Soutěže dorostů 8+1 (Jindřich Novotný - OFS Svitavy)
Sigma pro region, region pro Sigmu (Jakub Beneš – Sigma Olomouc)
Závěr semináře (Řepka, Prokeš, Mestek)

FOTOGRAFIE A PREZENTACE Z KONFERENCE KE STAŽENÍ ZDE:




Vytvořeno: 22.9.2018
Jiří Lebedinský


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace