Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Ohlédnutí nad podzimní částí VOTROK krajského přeboru mužů


Datum akce: 30.11.-0001

Ohlédnutí nad podzimní částí VOTROK krajského přeboru mužů

 

http://www.rmskcidlina.com/Fotky/Muzi/Turnov-RMSK/Turnov-RMSK%20IX.jpg V neděli 18.listopadu 2012 ukončil VOTROK krajský přebor mužů Královéhradeckého kraje své podzimní dějství. Tabulka po podzimu ...

Podívejme se, jak tuto soutěž rozebral Deník ...

Redakce Fotbalu v kraji položila devíti osobnostem několik otázek k průběhu podzimní části.

Jaké je Vaše hodnocení podzimu z pohledu Vašeho klubu ?"
KAREL HAVLÍČEK (Červený Kostelec):
"V Červeném Kostelci panuje po podzimní části krajského přeboru velká spokojenost s předvedenou hrou a dosaženými výsledky. Jako nováček soutěže jsme na druhém místě za největším favoritem soutěže MFK Trutnov o dva body. Přáli jsme si hrát do 5.-6.místa a to se nám zatím daří."

JAN SCHEJBAL (SK Libčany): "S podzimní části jsme rozhodně velice spokojeni,s takovým umístěním jsme nepočítali."
JIŘÍ LEBEDÍNSKÝ (Jaroměř): "My můžeme hodnotit podzim jen a jen kladně. S vyjímkou pětizápasové krize po polovině soutěže jsme předváděli velmi dobré výkony a hlavně jsme získali tolik bodů, kolik jsme před sezónou nepředpokládali ani ve snu. A to hlavně z toho důvodu, že jsme oproti postupu do KP defacto neposílili a hrajeme tuto soutěž výhradně se svými odchovanci."
JAROSLAV MATĚJKA (Jičín): "S výkony mužstva, z pohledu celého podzimu, jsem spokojen. Po velice úspěšném vstupu do soutěže, kdy jsme atakovali i první příčku, přišel čtyřzápasový útlum se ziskem jednoho bodu. Poté jsme se však dokázali výsledkově i herně zvednout a podzim úspěšně dokončit. Čtvrté místo s jednobodovou ztrátou na třetí pozici je dobrý výchozí bod pro jarní část."
RADEK PALM (Hořice): "Jako nováček soutěže jsme s bodovým ziskem spokojeni. Po těžkém losu jsme měli po 8 kolech jen 4 body a ve zbývajících 7 utkáních jsme jich uhráli 16! Nevěděli jsme po dlouhé pauze v KP co můžeme očekávat, ale poznali jsme, že se dá hrát téměř s každým. S ohledem na to, že hrajeme pouze s vlastními odchovanci, je potěšitelné, že nejsme v nejvyšší krajské soutěži pouze komparsem."
MARTIN FIRBACHER (Nový Bydžov B): "Z hlediska umístění jsme vcelku spokojeni. Zisk 22 bodů je pro nás nejlepším podzimním výsledkem za poslední tři roky. Hodně příležitostí dostávali mladší hráči a to je to co po juniorce chceme."
ZDENĚK MATĚNA (MFK Trutnov): "Samozřejmě, že jsme spokojeni s 1.místem po podzimní části. Víme však, že nám k tomu pomohlo zaváhání Červeného Kostelce v posledních dvou utkáních. Také víme, že jaro pro nás nebude vůbec jednoduché."
TOMÁŠ OTRADOVSKÝ (Dvůr Králové B): "Z pohledu královédvorské rezervy samozřejmě s výsledky spokojeni být nemůžeme. Tým je v KP předposlední. Ale snažím se na vše dívat pozitivně. Po odchodu několika opor z divizního A mužstva se toho u béčka dost změnilo. Nový kouč Michal Hruška se dal cestou sázky na mládí. Hodně omlazenou sestavu se nám podařilo stabilizovat a kluci jsou v soutěži konkurenceschopní. Výsledky sice zatím na lepší než 15. místo nestačily, ale myslím, že všechno má svůj čas. Tým sehrál řadu velmi dobrých zápasů a potrápil i favorizované soupeře. Několikrát ale ztratil i dvoubrankové vedení a doplácel pouze a jen na nezkušenost a hloupé chyby. Přes zimu bude dost času na zlepšení a snad to mužstvo na jaře prodá na hřišti."
JAROSLAV ZÍTKO (Česká Skalice): "Jsme velice zklamáni. Propadli jsme ve všech směrech. S potenciálem, který máme, jsme vysloveně prohospodařili celý podzim."

Jaký nejkrásnější a nejhorší zážitek máte z podzimní části soutěže ?

JAN SCHEJBAL: "Nejkrásnějšími zážitky pro mě byla utkání se silnými soupeři, když se podařilo otočit nepříznivý vývoj zápasu (Jičín,Týniště, Olympia, Dvůr)."
KAREL HAVLÍČEK: "Jednoznačně nejkrásnějším zážitkem je fanouškovská obec, která chodila v hojném počtu a velmi nás podporovala, a to nejen na domácím hřišti, ale jezdila na nás i na venkovní utkání. Co se týče zápasů, tak tam největší dojem zanechal obrat v domácím utkání s posílenou rezervou Dvora Králové. Dvacet minut před koncem jsme ještě prohrávali 1:3 a dokázali jsme to otočit na konečných 5:3!
Z negativ - nás určitě mrzí dvě poslední utkání, která jsme prohráli, ale vzhledem k menší tréninkové docházce s blížícím se koncem podzimní části soutěže to bylo i úměrné."

JIŘÍ LEBEDÍNSKÝ: "Nejkrásnější ? Vítězství 6:2 v České Skalici ve 2. kole a pak poslední domácí zápas s Červeným Kostelcem. Za devět let, co působím v jaroměřském fotbale, jsem nezažil lepší zápas - góly, šance, fotbal nahoru-dolů, divácká kulisa ... A nejhorší ? Zřejmě debakl na Olympii a domácí remíza s rezervou Dvora Králové."
JAROSLAV MATĚJKA: "K nejkrásnějším fotbalovým zážikům podzimu patří  vysoké vítězství nad Broumovem, kdy nám střelecky vyšel hlavně druhý poločas, a vítězství nad v té době vedoucím celkem soutěže Červeným Kostelcem, kdy jsme podali opravdu kvalitní výkon a to hlavně v poločase prvém.
Nejhorším výkonem jsme se prezentovali na Olympii HK, kde náš výkon byl doslova tragický a vysoká porážka zasloužená.
"
RADEK PALM: "Herně i výsledkově se nám povedla utkání s Olympií, Libčany, Týništěm, v České Skalici a ve Dvoře Králové. TOP bylo určitě utkání s Olympií okořeněné 4 góly. Naopak se nepovedla utkání v Rychnově a doma derby s Bělohradem. V nejvíce navštíveném utkání podzimní části se však nepodařilo více věcí a tak raději rychle zapomenout."
MARTIN FIRBACHER: "Určitě nejhezčí pocity jsme zažívali při naší šestizápasové šňůře bez prohry, kdy mužstvo šlapalo velmi dobře a výhry nad Červeným Kostelcem, ve Dvoře i České Skalici, byli velmi cenné. Rádi by jsme určitě zapoměli na zápas v Trutnově, který se nám nevyvedl jak personálně, tak herně i výsledkově."
ZDENĚK MATĚNA: "Nejhezším momentem je pro nás návrat diváků do ochozu stadionu."
TOMÁŠ OTRADOVSKÝ: "Tak nejkrásnější momenty jsem na podzim zažíval v Bílé Třemešné. Ale když jde o zážitek z krajského přeboru, musím vyzdvihnout gól borce z Týniště, který sice padl do dvorské branky, ale i tak mu přeji vítězství v soutěži o GÓL ROKU. Potěšil i výkon našeho týmu v okresním derby na hřišti Trutnova, zároveň ale také kvalita jiných utkání. Uvedu například duel Hořice – Olympia HK, který jsem navštívil. A nejhorší zážitek? Pohled na vysoký počet obdržených branek, který „zdobí“ dvorskou rezervu v tabulce KP."

JAROSLAV ZÍTKO: "Krásná byla série tří výher a nejhorší celý zbytek podzimu."

Častým tématem diskuzí jsou výkony rozhodčích, koho považujete za výraznou pozitivní osobnost této profese v našem kraji a s kým byste se naopak již nerad setkal ?
KAREL HAVLÍČEK:
"Za celou podzimní část krajského přeboru jsme nezaznamenali nějaký výrazně nepovedený výkon rozhodčích."

JAN SCHEJBAL: "Myslím,že rozhodčí jsou tématem na velmi rozsáhlou diskuzi. Ukázalo se, že rozhodčím prospěl postup Lhoty do divize a asi žádný jiný tým žezlo Lhoty nepřevzal, což je velmi dobře. Osobně vidím mezi rozhodčími KP obrovské rozdíly. Jsou zde rozhodčí,kteří sem už určitě nepatří, a jsem přesvědčen,že jejich pád byl měl být určitě větší než jen o soutěž níž. Jsou zde ovšem i rozhodčí, kteří si drží vysokou výkonost delší dobu, Šmída,Horský a Korec, líbí se mi i někteří mladší rozhodčí, především Ježek. Poprvé nás pískal Stieber a utkání zvládl s velkým přehledem, osobně mě velmi překvapil výkon Gerega v našem zápase v Kratonohách, což bylo v minulosti naopak."
JIŘÍ LEBEDÍNSKÝ: "Musím říci, že jsem měl před sezónou trochu strach z rozhodčích. Musím ale objektivně uznat, že si nemůžeme na žádný výkon během podzimu nějak zvlášť stěžovat. Pro mě je již dlouhodobě na výborné úrovni Lukáš Vaníček nebo třeba Matěj Novotný. S kým bych se nerad setkal? Těžko říct, opravdu nevím o žádném rozhodčím o kterém bych tohle mohl v tuto chvíli říci."
JAROSLAV MATĚJKA: "S výkony rozhodčích v KP jsem spokojen a to nejen v tomto ročníku, ale i během celého mého působení u týmu v krajském přeboru. Samozřejmě se najdou zápasy, které se rozhodčím nepovedly, nebylo jich však mnoho."
RADEK PALM: "Rozhodčí v KP jsou pod  velkým tlakem a nemají to vůbec jednoduché. Video a jeho zpětné rozebírání bývá mnohdy velmi kontraproduktivní. Spíše nás zaujalo, že v I.A. třídě nedocházelo k tolika "sporným" okamžikům, ale to je hlavně tím výše uvedeným. Nechci hodnotit jmenovitě, protože právě těm nejzkušenějším se naše utkání moc nepovedla, ale přece jen jedno jméno z našich zápasů - rozhodčí Šiling odřídil podle nás velmi dobrý zápas. Tradičně vysoký standard drží i Hlaváč, Průcha a neztratí  se i mladší arbitři. Na opačném pólu není nikdo, s kým bychom se raději nesetkali."
MARTIN FIRBACHER: "Tak zde musím říci, že s rozhodčími jsme byli vcelku spokojeni a jejich kvalita šla určitě nahoru. Bylo jasně vidět, že určité "staré pořádky" jsou na ústupu a můžeme jen věřit, že tento trend bude na jaře pokračovat. Co se týče jednotlivých arbitrů, tak svoji solidní úroveň prokázali např. pánové Medlík, Kalaš, Martínek a další. Ti mladší také nejsou špatní, ale logicky se musí ještě vypískat. Stejně jako hráči i oni dělají někdy chyby a bylo by škoda je hned otrávit nadměrnou kritikou."

ZDENĚK MATĚNA: "Velice se nám zamlouvalo pískání nastupující generace, osobnostmi jsou Kalaš, Ježek, Novák ... Hodnotit rozhodčí nám však nepřísluší."
TOMÁŠ OTRADOVSKÝ: "Výraznou osobností se v předchozích sezonách stal mladý rozhodčí Orel, s nímž se ale již tolik nesetkávám, jelikož píská v o dost vyšších sférách, což mu moc přeji a jistě nejsem sám. Kvalitních rozhodčích je v našem kraji dost. Zmíním jméno Petra Průchy, na němž je vidět, že má něco odehráno a dokázal to přenést i do pískání. Jmenoval bych i další dobré rozhodčí, kteří i ode mě slyšeli na podzim pochvalu. Je jich ale víc  nerad bych na některé zapomněl. Z pozice funkcionáře nominace sudích nijak nesleduji. Z pozice hráče v nižší krajské soutěži se však na některé při našich zápasech i těším. A s kým bych se raději nesetkal? J Jsou i méně oblíbení, ale rád uvidím každého, hlavně ať jsme zdraví."
JAROSLAV ZÍTKO: "Nikoho nepovažuji za výraznou ani špatnou osobnost."

Pokud se podíváte na další týmy, který klub Vás ve vzájemném utkání fotbalově zaujal ?

JAN SCHEJBAL: "V podstatě mě zaujal pouze Červený Kostelec,nečekal jsem,že se na samotné špici udrží tak dlouho, ale jeho výkony postavení v tabulce určitě odpovídají. Trutnov by měl hrát vzhledem k zázemí velikosti klubu a města určitě jinou soutěž než KP a doufám, že tomu tak po skončení soutěže bude."
KAREL HAVLÍČEK: "Nejvíce nás na začátku soutěže přehrála Česká Skalice v domácím zápase 3.kola. Dalším soupeřem, který mě zaujal enormním nasazením, byla v posledním kole Jaroměř, která nás porazila 3:2 a kdyby takové nasazení opakovala ve většině utkání, tak nemohla po dobrém vstupu do soutěže  mít takový výsledkový propad v dalších kolech."
JIŘÍ LEBEDÍNSKÝ: "Jednoznačně mě zaujal výkon rezervy Bydžova, který i přes prohru 3:0 na našem hřišti podal velmi dobrý a hlavně fotbalový výkon. Dále se mi líbil tým Jičína a Olympie."
JAROSLAV MATĚJKA: "Velkou kvalitu má Trutnov, s kterým jsme vybojovali bod jen s velkým štěstím, kvalitním fotbalovým projevem se proti nám prezentovalo i Týniště a Libčany."
RADEK PALM: "
Samozřejmě obě mužstva, která nás jasně přehrála a to vedoucí dvojice Trutnov a Červený Kostelec."
MARTIN FIRBACHER: "Nadšený jsem byl ze způsobu hry Červeného Kostelce, velmi solidní partii proti nám odehrála Jaroměř a Hořice předvedli svůj typický buldočí výkon, který završili rozhodující brankou v poslední minutě. Takže zjednodušeně řečeno: Nováčci soutěž určitě oživili. Nesmím zapomenout ani na Trutnov. Ten podle mě patří do divize."
ZDENĚK MATĚNA: "Určitě Červený Kostelec, také Libčany, i když u nás se jim moc nedařilo."
TOMÁŠ OTRADOVSKÝ: "Z osobního pohledu se mi líbí, jak dělají fotbal v Hořicích. Jinak na podzim samozřejmě nejvíc zaujaly týmy Trutnova a Červeného Kostelce. U nás se představil jako kompaktní celek hradecké Slavie."
JAROSLAV ZÍTKO: "Bohužel žádný. Připadá mi, že přebor zapadá do průměru okresních soutěží."

Jaký námět byste případně měl pro Královéhradecký KFS z hlediska organizace této nejvyšší krajské soutěže dospělých ?

JAN SCHEJBAL: "Osobně jsem žádný z navrhovaných projektů neviděl jako přínosný pro tuto soutěž a ani mě nic převratného nenapadá."
KAREL HAVLÍČEK: "Z našeho pohledu nováčka byla soutěž vyrovnaná a atraktivní a žádné mužstvo na nás nepůsobilo vyloženě slabým dojmem, soutěž se nám zdá celkem vyrovnaná a tudíž i zajímavá."
JIŘÍ LEBEDÍNSKÝ:
"Námět na zlepšení? To je těžké, vše záleží na možnostech KFS a hlavně ochotě klubů něco změnit a dohodnout se, což vidím jako největší problém. Hodně se mi líbil projekt Východočeského přeboru mužů, který však ,,zhatil" Pardubický Kraj. Na druhou stranu jsme spokojeni se vzdálenostmi v rámci současného složení této soutěže."

JAROSLAV MATĚJKA: "Momentálně mě nic přínosného nenapadá."
RADEK PALM: "Momentálně mě nic nenapadá."
MARTIN FIRBACHER: "Myslím, že soutěž měla vcelku solidní úroveň. Ale diváků chodí čím dál méně. Nějak zatraktivnit by to chtělo. Nemyslím si, že na zápasy s týmy z Pardubického kraje by přišlo více lidí. Je otázkou, jestli nezměnit soutěž tak, aby se hrálo více derby zápasů. Byli zde různé návrhy jako např. kopat penalty v případě remízy. To by určitě nebylo špatné, ale bohužel se tyto věci špatně prosazují, protože řada těch, co o tom může rozhodnout, je značně konzervativní. Určitě by bylo dobré dělat lepší pozvánky na zápasy v tisku, hlasy trenérů i před zápasy nebo v tomto spolupracovat s některým z regionálních rádií."
ZDENĚK MATĚNA: "V těchto chvílích jsme nad změnami v organizaci soutěže neuvažovali."
TOMÁŠ OTRADOVSKÝ: "To je těžké, líbí se mi projekt Východočeský přebor U19. Ten se ujal skvěle. U dospělých ale není problém v otázce chybějících divizí, takže je to jiný případ. Snaha zvýšit diváckou atraktivitu je na místě. Ale jak? Play off je podle mě nesmysl a nic jiného mě osobně nenapadá. Tak uvidíme, jak se případně ujmou reorganizace krajských soutěží – třeba ukáží cestu i krajskému přeboru."
JAROSLAV ZÍTKO: "Méně administrativy, více lidského přístupu."



             etiketa piva Votrok                 Hradecký votrok

V čele tabulky se po posledním zápase ocitl zřejmě největší favorit soutěže MFK Trutnov, který využil závěrečné porážky nováčka z Červeného Kostelce v Jaroměři.
Trutnovští fotbalisté, kteří po sestupu z divize hospodaří především s úrodou z vlastního odchovaneckého pole, určitě těží z výborné práce jednoho z nejlepších trenérů kraje Miloše Dvořáka a jejich cíl vrátit se do divizních vod je zcela výrazně definován. Střelecky se tým opírá o duo Holubec (dokázal dát pět branek v jednom zápase juniorce Bydžova) a Čech, již tradiční jména ve střeleckých statistikách Kamitz a Marks doplňuje i mladý Kovář.
KANONÝŘI: 10-Holubec, 9-Čech, 7-Kamitz,  4-Marks, Kovář,  3-Makovský, Groer

Svěřenci Karla Havlíčka, fotbalisté Červeného Kostelce, využili dokonale úvodního losu, který jim umožnil hrát čtyřikrát za sebou doma a skvělá bilance z domácí tvrze jim vlila do duše pohodu, kterou dokazovali po celý podzim. Co bylo v Červeném Kostelci skutečným fotbalovým balzámem - to byl zájem diváků o fotbal. Kanonýr Martin Vít dal dvakrát po čtyřech brankách.
KANONÝŘI: 18-M.Vít, 7-Koval, 4-D.Hlava, 3-Martínek

Parta kolem duše libčanské kopané Jana Schejbala byla rovněž milým překvapením soutěže, třetí místo je pro tento klub výtečným vysvědčením. Tým se hodně opírá o výkony tria Jelínek, Libřický a Klouda.
Spokojen je trenér Miloš Koblížek ...
KANONÝŘI: 7-Jelínek, 6-Libřický, 4-Klouda, 3-Jukl

I čtvrtý Jičín dokazuje, že již dlouhodobě patří do horních výkonnostních pater krajského přeboru a pod vedením staronové dvojice Jaroslav Matějka-Roman Mikolášek to dokázal i v letošním podzimu. Ke střelci Vackovi se přidal i dorostenec Tomáš Haken (1995), který je velkým objevem podzimu a jeho sedm zářezů je velmi zajímavých, navíc stíhá na střídavý start působit v druhé nejvyšší dorostenecké soutěži.
KANONÝŘI: 8-Vacek, 7-T.Haken, 3-Gaubman, L.Haken, Kocourek, Miler

Páté místo pro SK Týniště n.O. (25 bodů) není asi pro znalce krajské kopané umístěním, které by odpovídalo jménům v kádru. I trenér Hrubý hovořil v rozhovoru pro Rychnovský deník o tom, že týmu chyběla pokora a respekt před soupeři. Všechny příznivce kopané v Týništi určitě zejména doslova šokovala domácí prohra s Českou Skalicí 0:4.
Několik fotografií přinesl Deník z utkání Týniště - Rychnov ...
KANONÝŘI: 8-Merganc, 7-Voženílek, 3-Stejskal, Schod

22 bodů a sedmé, respektive osmé místo, to pro reprezentanty krajské metropole Olympii a Slavii není určitě to, co od podzimu čekaly. Oba kluby však sázejí na své odchovance a tak si počkejme na hodnocení trenérů ...
KANONÝŘI FCO: 8-Trnka, 5-Hruška, Špaček, 3-Kabeláč, Hůlka, Chromek
KANONÝŘI SLA: 5-Linhart, 4-Krempa, 3-Hutla, Erber, Veselý

Hodnocení z pohledu Olympie Hradec Králové sdělil trenér Jiří Dujsík ..

Devátá juniorka Nového Bydžova získala sice jednu z nejlepších bilancí posledních let (7 výher, jedna remíza, sedm proher, 22 bodů), ale její setrvání v soutěži vyřeší áčko, které v divizi zrovna klidnou zimu mít nebude. Trenér Firbacher vyslovil s podzimem střízlivou spokojenost a do týmu zapracoval kvinteto loňských dorostenců T.Vaněk, Dítě, Stránský, Zich a Přikryl ...
KANONÝŘI: 5-Tlustý, 4-Karanský, 3-T.Vaněk, Dítě, Langr

Příchod trenéra Pavla Matějky do Hořic znamenal velký obrat Jiskry, která se několika úspěšnými výsledky v závěru podzimní poloviny posunula na 10.místo. Tým by však citelně potřeboval dalšího střelce k Michálkovi, Hořice daly v soutěži pouhých 19 branek, z toho Michálek osm. Hořice rovněž slavily 100 let fotbalu .. ., podívejme se na video.
KANONÝŘI: 8-L.Michálek

11.místo pro Broumov není podle představ Slovanu, svěřenci trenéra Lorence nedávají mnoho branek a navíc jejich špílmachr Růžička viděl dvakrát červenou kartu.
KANONÝŘI: 6-Kuru, 4-Růžička, 3-Jaroš, Kotyza

Lázně Bělohrad/Pecka - tým s výbornými návštěvami, diváci však bělohradským dělají starosti. Kádr pod vedením Vladimíra Táborského doplácel na hodně vyloučených, několikrát chyběl zejména střelec Miroslav Rychecký, který i přes distanc na 4 utkání nastřílel výtečných 16 branek. Tým přišel i o zraněného Tomáše Marka, po zápase v Broumově prakticky opustil kádr Karel Černý. Bělohrad by však měl brzy na jaře opustit sestupová pásma.
KANONÝŘI: 16-Rychecký, 4-J.Loner, P.Jezbera, 3-L.Jezbera

S 13.místem nejsou spokojeni v České Skalici, výkony reprezentantů města Boženy Němcové byly velmi rozkolísané. Na jaře uvítají u Rozkoše trenéra Miloše Killara ...
KANONÝŘI: 6-Diviš, 5-Sedláček, Železov, 3-Belák

Trenér FC Spartak Rychnov n. K.Osm bodů náskoku na poslední Kratonohy má Rychnov n.K., Poláčkovo "okresní město" zatím radost z fotbalistů příliš nemá, divácká podpora fotbalistům v Rychnově citelně chybí. Druhým nejlepším střelcem týmu je nestárnoucí František Kotek. Trenér Martin Kameník zhodnotil podzim v rozhovoru pro Rychnovský deník ...
KANONÝŘI: 5-Valášek, 4-Zajíček, Kotek


Na konci tabulky má již mírnou ztrátu duo Dvůr Králové B a Kratonohy. Béčko Dvora určitě doplácelo na celou řadu zranění a velkou zápasovou nevyrovnanost, vedení klubu však určitě hledí do dalších let, dvorská mládež s výjimkou staršího dorostu nyní ustupuje hodně z minulých pozic.
KANONÝŘI: 7-Urban, 4-Macek, Marks, 3-M.Otradovský

Kratonohy určitě doplatily na úvod podzimu, kdy svá utkání odehrály převážně venku nebo na zapůjčené hrací ploše. Domácí rekonstrukce hřiště svěřence Karla Vítka dlouho na trávník v Kratonohách nepustila a pohoda z týmu se postupně vytrácela, Kratonohy několikrát nedokázaly využít ani oslabení svých soupeřů a v závěru nervozita v klubu gradovala ve všech směrech. Zisk šesti bodů spíše klubu velí dívat se na vývoj v divizi a opírat se i o sestupový klíč, který je odvislý i od rozšíření 1.A třídy. Kvalita kádru v Kratonohách je však vysoká a jarní odvety s více zápasy doma mohou tým vrátit tam, kam v minulosti umístěním patřil.
Kouč Karel Vítek si nic jiného než záchranu ani nepřipouští. „Není to úplně nemožné," nehází flintu do žita. Čtěte více v rozhovoru pro Hradecký deník ...
Jak také Kratonohy prohrávaly zápasy, o tom svědčí i  videoreportáž z utkání Jičín-Kratonohy.
KANONÝŘI: 6-Nun, 5-Lesák, 3-Hamák, Tomášek, Franc
 



STŘELCI VOTROK krajského přeboru mužů po 15.kole ...
A takhle střílejí sváteční kanonýři ...

18 - M.Vít (Č.Kostelec)
16 - Rychecký (Lázně Bělohrad)
15 - Škoda (Jaroměř)

10 - Holubec (Trutnov)
9 - Čech (Trutnov)
8 - Trnka (Olympia HK), Merganc (Týniště), Vacek (Jičín), L.Michálek (Hořice)
7 - Koval (Č.Kostelec), Voženílek (Týniště), Jelínek (Libčany), T.Haken (Jičín), Kamitz (Trutnov), Urban (Dv.Králové B)
6 - Libřický (Libčany), Nun (Kratonohy), Diviš (Č.Skalice), Holub (Jaroměř), Kuru (Broumov)
5 - Špaček, Hruška (Olympia HK), Linhart (Slavia HK), Valášek (Rychnov), Lesák (Kratonohy), Sedláček, Železov (Česká Skalice), Tlustý (N.Bydžov B)

Soutěž Deníku o kanonýra Východních Čech ...

A takové bylo hodnocení posledního podzimního dějství v podání Deníku ...


Miniatura  A CO NA TO FANOUŠCI V NAŠEM KRAJI ...

Celkem přišlo na nejvyšší krajskou soutěž na podzim 20 325 diváků, průměr 169 diváků na zápas.

Návštěvnost ve VOTROK krajském přeboru zachraňovali nováčci, v Hořicích přišlo celkem 2 450 diváků (průměr 350 fanoušků na utkání) a v Červeném Kostelci dokonce 3 220 diváků (průměr 357 fanoušků na utkání).
Více jak 200 diváků na zápas chodilo na fotbal v Trutnově (celkem 2 215 diváků, průměr 276 fanoušků na zápas), v Broumově (celkem 1 760 diváků, průměr 251 fanoušků na zápas) a v Lázních Bělohrad (celkem 1 790 diváků, průměr 223 fanoušků na zápas).

Fotbal se má hrát především pro diváky, nicméně toto pravidlo se nenaplnilo hned u sedmi účastníků, pod průměr 100 fanoušků na utkání klesly týmy České Skalice (průměr 90 diváků na zápas), Nového Bydžova B (průměr dokonce jen 71 diváků na zápas), Rychnova n.K. (průměr 92 diváků na zápas), Olympie Hradec Králové (průměr 93 diváků na zápas), Kratonoh (průměr 92 diváků na zápas), Dvora Králové B (průměr v této divácké baště 91 fanoušků na utkání) a absolutním negativním rekordmanem je tým hradecké Slavie, který ve svém azylu na Novém Hradci Králové dosáhl průměru 60 přihlížejících na utkání.
Kluby se v této sezóně nadále vyslovily pro zachování tradičního modelu této soutěže, ale pokud by měla opadnout divácká euforie u nováčků, pak to s návštěvností nejvyšší krajské soutěže nemusí v konkurenci jiných sportů a zábav vypadat příliš dobře. Z ekonomického hlediska si stačí spočítat výnos ze vstupného u Červeného Kostelce a třeba to srovnat s týmy s průměrem pod 100 diváků na zápas.

Nejnižší divácký zájem provázel 13.kolo, které díky kalamitě v posledním říjnovém víkendu pokračovalo několika dalšími dohrávkami. V hledištích se "tísnilo" v osmi utkáních 847 diváků.

Naopak nejvyšší návštěvností se pyšnilo 6.kolo s 1802 diváky v hledištích, což činilo průměr 225 diváků na zápas.

V 15.kole přišlo v listopadu na fotbal 1093 diváků, průměr 136 diváků na zápas, v 14.kole 1062 diváků, průměr 132 diváků na zápas, v 12.kole 1173 diváků, průměr 146 diváků na zápas, v 11.kole 1760 diváků, v 10.kole 1105 diváků, v 9.kole 1570 diváků, v 8.kole 1367 diváků, v 7.kole 1326 diváků, v 6.kole 1802 diváci, v 5.kole 1580 diváků, v 4.kole 1152 diváků, v 3.kole 1698 diváků, ve 2.kole 1475 diváků, v 1.kole 1415 diváků.

Naprosto suverénně nejvyšší návštěvou se pochlubilo poměrně vyhrocené derby Hořice-Lázně Bělohrad (1:3), které sledovalo celkem 610 diváků.

Naopak statistiky zaznamenaly nejnižší diváckou bilanci na utkání Olympia Hradec Králové-Rychnov n.K., zápas podle domácího hlášení sledovalo 30 diváků.



Fotbalový fanoušci jsou součástí fotbalu DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO PODZIMNÍ ČÁSTI:

1. Červený Kostelec - průměr 357 diváků/utkání
2. Jiskra Hořice - průměr 350 diváků/utkání
3. MFK Trutnov - průměr 276 diváků/utkání
4. Slovan Broumov - průměr 251 diváků/utkání

5. FK Lázně Bělohrad/Pecka - 223 diváků/utkání
6. Jiskra Jaroměř - průměr 194 diváků/utkání
7. SK Libčany - průměr 165 diváků/utkání
8. SK Týniště n.O. - průměr 131 diváků/utkání
9. SK Jičín - průměr 109 diváků/utkání
10. FC Olympia Hradec Králové - průměr 93 diváků/utkání
11. FC Spartak Rychnov n.K. - průměr 92 diváků/utkání
12. Sokol Kratonohy - průměr 92 diváků/utkání
13. TJ Dvůr Králové B - průměr 91 diváků/utkání
14. Jiskra Česká Skalice - průměr 90 diváků/utkání
15. RMSK Cidlina Nový Bydžov B - průměr 71 diváků/utkání
16. FC Slavia Hradec Králové - průměr 60 diváků/utkání

http://www.rmskcidlina.com/Fotky/Muzi/FCHK-FKNB.jpg

ČERVENÉ KARTY

Celkem bylo vyloučeno 34 fotbalistů, kuklenský Kabeláč a broumovský Růžička totiž červenou kartu viděli hned dvakrát.

V 15.kole byl vyloučen pouze Diviš z České Skalice.
V 14.kole byli v utkání Rychnov n.K.-Broumov vyloučen rychnovský Pohl a broumovský Růžička.
V 13.kole byl vyloučen Vejchoda z hradecké Olympie, Řeháček z Jičína a Vlček z Červeného Kostelce.

Celkem bylo zatím dále v předcházejících 12 kolech vyloučeno 30 hráčů (dále dříve Beran /Broumov/, Šolc /Slavia HK/, Kabeláč /Olympia HK/, Wagengnecht /Bělohrad/, Lánský /Bělohrad/, Hamák /Kratonohy/, Goll /Česká Skalice/, Klicnar /Slavia HK/, Baťka /Slavia HK/, Musil /Olympia HK/, D.Hlava /Č.Kostelec/, Kilevník /Dvůr Králové/, Žižka /Hořice/, Růžička /Broumov/, Ruml /Hořice/, Rychecký /Bělohrad/, Zich /Nový Bydžov B/, Langr /Nový Bydžov B/, Hošek /Jičín/, Kočí /Hořice/, Kabeláč /Olympie/, Merganc /Týniště/, Miler /Jičín/, Blažek /Bělohrad/, Finke /Olympia/, Vincour /Nový Bydžov B/, Mikolanda /Kratonohy/).

fotbalvkraji.cz

SESTAVA REDAKCE PO 15.KOLE VOTROK krajského přeboru mužů

                                             Mašek (Slavia HK)

                              Makovský (Trutnov) Voženílek (Týniště n.O.)
Plašil (Týniště)                                                                Urban (Dvůr Králové)


                               Holub (Jaroměř) Jelínek (Libčany)  

           Rychecký (Lázně Bělohrad) Čech (Trutnov) M.Vít (Č.Kostelec)

 

                                               M.Škoda (Jaroměř)

 




                                      Hradecký votrok
a jeho sestava po podzimu ...

Mašek (2, Slavia Hradec) - T. Haken (3, Jičín), Voženílek (4, Týniště n. O.), Makovský (4, Trutnov) - Čech (3, Trutnov), Jelínek (3, Libčany), Vacek (3, Jičín), Merganc (3, Týniště n. O.) - M. Vít (6, Č. Kostelec), Škoda (3, Jaroměř), Rychecký (5, Lázně Belohrad)

SESTAVY ODEHRANÝCH KOL krajského přeboru mužů

SESTAVA 15.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Vrána (Rychnov n. K.) - Sýkora (Libčany), Tolda (Č. Skalice), D. Pour (Hořice) - Kučera (Jaroměř), Šorm (N. Bydžov B), P. Jezbera (L. Bělohrad - 3), Holubec (Trutnov - 3) - Merganc (Týniště n. O. - 3), Labík (N. Bydžov B), Mészároš (Jičín).


SESTAVA 14.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Klofanda (Jaroměř) - L. Haken (Jičín), Voženílek (Týniště n. O. - 3), Picha (Dvůr Králové B - 2) - Chromek (Olympia HK), Valášek (Rychnov n. K.), Placák (Libčany), Nečesaný (Hořice - 2)  - Rychecký (L. Bělohrad - 4), Kamitz (Trutnov - 3), M. Vít (Č. Kostelec - 5)


SESTAVA 13.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů nebyla uveřejněna.

SESTAVA 12.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Moník (Olympia Hradec - 2) - Chmelík (Česká Skalice), Voženílek (Týniště n. O.), Řeháček (Jičín), Tomášek (Kratonohy) - M. Vít (Červený Kostelec - 4), T. Haken (Jičín - 2), Kamitz (Trutnov - 2), Špaček (Olympia Hradec - 2) - Volný (Rychnov n. K.), P. Jezbera (Lázně Bělohrad - 2).

SESTAVA 11.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Macek (Č. Kostelec) - Pícha (Dvůr Králové B), Kazda (L. Bělohrad), Makovský (Trutnov - 4) - Pejchal (Č. Skalice), Jelínek (Libčany - 2), Hůlka (Olympia HK - 2), Kuru (Broumov) - Sedláček (Č. Skalice), L. Michálek (Hořice - 2), Vacek (Jičín - 3)


SESTAVA 10.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů

Filák (Hořice) - Škoda (Č.Kostelec - 2), Makovský (Trutnov - 3), Panny (Broumov), Krois (Hořice) - Stejskal (Týniště n.O.), Kotyza (Broumov), Langr (Nový Bydžov B), Marks (Trutnov) - M.Otradovský (Dvůr Králové B), P.Jezbera (Lázně Bělohrad)

SESTAVA 9.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Mašek (Slavia HK  - 2) - Makovský (Trutnov - 2), Plašil (Týniště n.O. - 2), Kabeláč (Olympia HK), Gaubman (Jičín) - Hruška (Olympia HK), T.Vaněk (Nový Bydžov B - 2), L.Brandejs (Rychnov n.K.), Libřický (Libčany - 3) - Zajíček (Rychnov n.K.), L.Michálek (Hořice)

SESTAVA 8.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Moník (Olympia HK) - Bucek (SK Jičín), Krempa (Slavia HK), T.Vaněk (Nový Bydžov B) - Čech (MFK Trutnov - 3), Špaček (Olympia HK), Holub (Jaroměř - 2), Hamák (Kratonohy) - M.Vít (Červený Kostelec - 2), Merganc (Týniště n.O.), Jukl (Libčany)

SESTAVA 7.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Bohuška (Broumov - 2) - Linhart (Slavia HK - 2), Růžička (Broumov - 2), Urban (Dvůr Králové B - 3) - R.Schod (Týniště n.O.), Hůlka (Olympia HK), Krejčí (Nový Bydžov B), Čech (Trutnov - 2) - M.Vít (Červený Kostelec), Železov (Česká Skalice), A.Pour (Hořice)

SESTAVA 6.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Mašek (Slavia HK) - Hošek (Jičín), Plašil (Týniště n.O.), Rejchrt (Jaroměř) - Černý (Libčany), Urban (Dvůr Králové B - 2), Diviš (Česká Skalice), M.Vít (Červený Kostelec) - Holubec (Trutnov), Martínek (Červený Kostelec), Rychecký (Lázně Bělohrad - 3)

SESTAVA 5.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Špičák (Nový Bydžov B) - Motyčka (Olympia HK), Matějka (Nový Bydžov B), Marek (L.Bělohrad) - Veselý (Slavia HK - 2), Libřický (Libčany), Marks (Trutnov), Hrobský (Jaroměř) - Rychecký (L.Bělohrad - 2), Miler (Jičín), Václavek (Týniště n.O.)

SESTAVA 4.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Čížek (L. Bělohrad) - Huňák (Týniště n.O.), Kotek (Rychnov n.K.), Mucha (Broumov) - Veselý (Slavia HK), Jelínek (Libčany), Kilevník (Dvůr Králové B), Nečesaný (Hořice) - Liška (Č.Kostelec), Rubeš (Hořice), Nun (Kratonohy)

SESTAVA 3.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Bohuška (Broumov) - Baťka (Slavia HK), Škoda (Č.Kostelec), Lesák (Kratonohy) - Ulrych (Jaroměř), Libřický (Libčany), Trnka (Olympia HK), Jaroš (Broumov) - Vacek (Jičín - 2), Rychecký (L.Bělohrad), Linhart (Slavia HK)

SESTAVA 2.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Marčišin (Týniště n.O.) - Beran (Broumov), Bárta (Červ.Kostelec), Kučera (Libčany) - T.Haken (Jičín), Tlustý (Nový Bydžov B), Holub (Jaroměř), Urban (Dvůr Králové B) - Škoda (Jaroměř - 2), Hutla (Slavia HK), Kamitz (Trutnov)

SESTAVA 1.KOLA VOTROK krajského přeboru mužů
Puš (Jičín) - Růžička (Broumov), Lochman (Rychnov n. K.), Makovský (Trutnov) - L. Hlava (Č. Kostelec), J. Loner (L. Bělohrad), Voženílek (Týniště n. O.), Pohl (Č. Skalice) - Čech (Trutnov), Škoda (Jaroměř), Vacek (Jičín)

Soutěž Královéhradecký KFS sleduje ve spolupráci s redakcí Deníku a nejlepší jedenáctka sezóny bude vyhlášena na Galavačeru krajského fotbalu.


NĚKOLIK ZAJÍMAVÝCH MOMENTŮ Z PODZIMU KRAJSKÉHO PŘEBORU:


Kratonohy - Olympia, vyloučení hráče hostů ...

Česká Skalice - Broumov, červená karta ...

Hořice - Nový Bydžov B, pokutový kop ...

Krátkým šotem se ještě vracíme k pokutovému kopu Týniště v utkání v Kratonohách.

Z domácího bělohradského videozáznamu pochází krátký šot z utkání Lázně Bělohrad-Olympia Hradec Králové.

Videoreportáž z utkání Rychnov n.K. - Jiskra Hořice včetně momentu, který rozporovaly Hořice, najdete zde.

A na závěr se opětovně vraťme do doby před o hodně více než dvěma roky a podívejme se na Jana Duška a tehdejší pilotní projekt televize RTA týkající se krajského přeboru ...

Pravidelné zpravodajství o fotbalových soutěžích Královéhradeckého kraje včetně komentářů trenérů a zajímavých rozhovorů přináší úterní číslo (6.listopadu, distribuce 7.listopadu) týdeníku Fotbal v kraji (informace o předplatném zde).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak nejkrásnější momenty jsem na podzim zažíval v Bílé Třemešné J Ale když jde o zážitek z krajského přeboru, musím vyzdvihnout gól borce z Týniště, který sice padl do dvorské branky, ale i tak mu přeji vítězství v soutěži o GÓL ROKU. Potěšil i výkon našeho týmu v okresním derby na hřišti Trutnova, zároveň ale také kvalita jiných utkání. Uvedu například duel Hořice – Olympia HK, který jsem navštívil. A nejhorší zážitek? Pohled na vysoký počet obdržených branek, který „zdobí“ dvorskou rezervu v tabulce KP


Vytvořeno: 9.12.2012
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace