Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Ohlédnutí za víkendovým dorosteneckým fotbalem


Datum akce: 8.4.2019

V nejvyšší krajské dorostenecké soutěži, Premier Steel KP dorostu U19, byly v neděli na programu hned dvě derby mužstev z čela tabulky. Od 10 hodin hostilo druhé Nové Město nad Metují na své umělce třetí celek tabulky, FC Vrchlabí. Před tímto duelem dělil obě mužstva v tabulce pouhopouhý bodík, takže se bojovalo o průběžné druhé místo. Byť do utkání vstupovali domácí borci s několika indisponovanými hráči, tak utkání zvládli a vyhráli 4:1. Po herně i na šance vyrovnaném prvním poločase domácí v tom druhém svého soupeře zmáčkli a zaslouženě zvítězili. Domácí trenéři Janeček a Soukup viděli jako zlomovou druhou branku, kterou vstřelil  Dominik Flígr hostům ve 45. minutě jak se říká „do šatny“. Hosté z Krkonoš si vylámali zuby na výtečném domácím golmanovi Hůlkovi. Nové Město tak svému sokovi odskočilo v tabulce již na čtyři body.
Ve druhém derby zápase hostila na domácím trávníku čtvrtá Jaroměř vedoucí Slávii Hradec Králové. Domácí se ujali v 10.minutě Orctem vedení, za hosty srovnal minutu před odchodem do kabin Poláček. Ve druhém poločase nejprve vstřelila vedoucí branku Pulkrábkem Slávia, dvacet minut před koncem ale jaroměřský Chalupa vyrovnal. Body se ale nakonec nedělily, neboť v 89. minutě dali hosté Poláčkem třetí branku a brali tři body. Domácí trenér Petr Koller viděl hlavní příčinu porážky svého týmu ve větším důrazu soupeře a v odpískání diskutabilní penalty proti jeho týmu. Jeho protějšek Milan Krempa ocenil přístup svých svěřenců, kteří si ve velmi náročném utkání sáhli na dno svých sil. Zmiňovanou penaltu proti domácím označil za přísnou.
Jaroměři tak šlape na paty pátý Rychnov nad Kněžnou, který zvítězil 2:1 v Červeném Kostelci a na Jaroměř ztrácí již jen jeden bod.

V krajské soutěži dorostu U19 byla největším překvapením 16. kola domácí porážka třetího Vrchlabí se Skřivany 2:3, domácí vedli v poločase 2:0 a hráli velmi slušně, jenže pak se jim zranili dva klíčoví středoví hráči a druhý poločas byl v režii hostů, kteří svůj důrazný jednoduchý fotbal korunovali třemi brankami a výsledek dokonale otočili. Šanci dostat se před Vrchlabí na třetí pozici propáslo SK Babí, když prohrálo hokejovým výsledkem 6:3 ve Vamberku. Suverén soutěže FK Chlumec nad Cidlinou vyhrál v Hostinném jednoznačně 6:0 a celé soutěži s náskokem osmi bodů i nadále dominuje.

V krajském přeboru mladšího dorostu U17 měl vedoucí Jičín volný los, jeho pronásledovatelé nezaváhali a ve svých utkáních na soupeřových hřištích zvítězili. Druhé Vysoké Mýto jednoznačně 5:0 ve Velké Jesenici, třetí Nový Hradec Králové pak 4:2 na půdě Červeného Kostelce.

Vytvořeno: 8.4.2019
Tomáš Navrátil


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace