Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Nominace na Regionś Cup je na světě. Vycházeli jsme z osy, která uhrála postup, říká kouč Dvořák


Datum akce: 3.6.2019


Nominace na mistrovství Evropy amatérů, turnaj Regions’s Cup, kam se probojoval výběr Královéhradeckého kraje, je hotova. Dvacetičlenný tým stvořil kouč Miloš Dvořák s asistentem Janem Mílem.

Vycházeli jste z týmu, který v minulém roce uhrál postup?
Nominaci nedělám sám, řešíme to hlavně s Honzou Mílem. Samozřejmě, tak nějak jsme se o tom bavili. Chtěli jsme vycházet z nějaké osy, ale na druhou stranu kluci musí být zdraví, musí mít optimální formu. Museli jsme si dát jedno k druhému, tak vznikala nominace.

V týmu je několik zajímavých jmen. Například útočník Martin Kejzlar. Tlačil jste na něj, aby se po podzimu v Úpici v A třídě vrátil do divize?
Máme spolu dobrý vztah. Zavolali jsme si, ptal jsem se ho, jak je v Úpici spokojený. Říkal, že si tolik nezahraje jako v divizi, tak jsem mu řekl, ať se vrátí. Že bych ho rád uvítal zpátky. Byl to vždycky dobrý hráč. Ale nestavěl jsem to tak, že když se nevrátí do divize, tak nepojede na Region’s Cup.

Dalším je Jan Holub, jenž nehraje ani v Jaroměři a v nominaci není.
Stáli jsme o něj hodně, komunikovali jsme spolu. Měl jsem to tak, že to pro nás byl v kvalifikaci klíčový hráč. Je to osobnost na hřišti i v kabině, stěžejní hráč. Ale cítil, že to není zdravotně v pořádku.

Místo něj přišel Tomáš Kabeláč z Náchoda, že?
Výborný hráč. Ale trochu jiný typ.

V týmu je i Jiří Rejl, jenž hraje jen I. B třídu za rezervu Dvora Králové.
Pomohl nám k postupu z republikového kola, ale na kvalifikaci nebyl, protože se zranil. Vím, co v něm je, trénoval jsem ho ve Dvoře. Mám nějaký názor na to, že ve Dvoře teď nehraje, ale je to věc trenéra.

V mužstvu jsou nečekaně i dva hráči z FC Hradec.
Dostali jsme na ně tip. Nemají smlouvu. Byli jsme se na ně podívat a hned nás zaujali, proto jsme je vzali na přípravný kemp. Je to perspektiva do budoucna. Mají charakter i fotbalovost.

Víte už něco o soupeří, o Španělech, Rusech a Polácích?
Zatím jsem dvakrát viděl zápas Španělů v kvalifikaci. I na amatérské úrovni to hrají stejně jako jejich reprezentace. Jsou silní na balonu, šikovní, umějí to.

(fvk)





Vytvořeno: 3.6.2019
Jiří Lebedinský


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace