Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Pohár hejmana kořistí týmu SK Libčany


Datum akce: 5.6.2019


SK Libčany - TJ Slovan Broumov   1 : 1 ( 0 : 1 ), penalty 4:3

branky: 70. Blažej (pen.) - 16. Gago
rozhodčí: Filip - Horský, Martínek
ŽK: 1:0
diváků:330

SK LIBČANY: Rolejček - Mokrý (73. Hubička), Rompotl, Strasser, Jiřík, Krejčík, Šejvl (62. Peš), Chromek, Blažej, Hofman (81. Havrda), Friedl.
Trenér: Jíří Hofman

TJ SLOVAN BROUMOV: Drahorád - Gago, Štejnar, Kotyza, Hečko, Wilke, Šimon (68. Spišák), Svoboda (83. Zinke), Gago, Michálek, Soumar.
Trenér: Ondřej Zinke

Na třetí pokus se Libčany dočkaly ! Na perfektně připraveném trávníku, za krásného slunečného počasí a před pěknou diváckou kulisou to ale neměly v Opočně vůbec jednoduché. Desátý celek 1.A třídy předvedl velmi dobrý, bojovný a fotbalový výkon a favoritovi nedal vůbec nic zadarmo. Lídr krajského přeboru se dostal brzy do vedení, branka však nebyla správně uznána pro ofsajd. A tak v 16. minutě udeřilo na druhé straně, Gago využil chybné rozehrávky obránců a pohotovou střelou k tyči poslal Broumov do překvapivého vedení - 0:1. Libčanští mohli zanedlouho srovnat, ale již překonaného Drahoráda zachránila po přízemní střele tyč. Libčany byly sice více na míči, ale Broumovští bojovali a využili každou možnost k rychlému protiútoku.

Ve druhém poločase se hrálo ve stejném duchu, Libčany měly převahu, ale gólově se nemohly prosadit. V 70. minutě odkopl obránce Broumova před dobíhajícím útočníkem Libčan míč, u toho ale fauloval a rozhodčí Filip nařídil pokutový kop. Ten zkušený Blažej suverenně proměnil - 1:1. V závěru utkání se dostaly do šancí oba týmy, ale skore již se neměnilo. O vítězi tak musely rozhodnout, stejně jako vloni, pokutové kopy. V těch měly nakonec více štěstí Libčany a po dvou neuspěšných finálech se mohly konečně radovat ze zisku poháru.

Ten vítězům předal, společně s čelními představiteli KFS Václavem Andrejsem, Vladanem Halešem a Petrem Vítkem, hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán. Finále poháru se povedlo, poděkování patří nejen pořadatelům, ale i všem aktérům na hřišti i v hledišti.

Hodnocení utkání:

František Bárta, sekretář SK Libčany:
"Dobře hrající soupeř nám po naší chybě ukázal, že finále krajského poháru nebude lehký zápas. Šancí na vstřelení gólu jsme si sice vytvořili více než broumovští, nastřelili jsme tyč a břevno, nicméně vyrovnat se nám podařilo až z penalty. O vítězi se tak rozhodlo až v penaltovém rozstřelu, po kterém jsme se nakonec z vytouženého vítězství radovali my. Double míří do Libčan."

Ondřej Zinke, trenér TJ Slovanu Broumov:
"Po utkaní převažuje smutek, protože vyhrát chceme každé utkaní. Věřil jsem, že pokud vydržíme zodpovědně bránit, jsme schopni být z brejku nebezpeční. V jednom utkaní, pokud jste natrenovaní a vydržíte fyzicky, je možné porazit i soupeře, který je kvalitou lepší. Vše se klukům podařilo splnit, jen na penalty jsme padli. Musíme poděkovat našim fanouškům za podporu, někteří hráči takové povzbuzení zažili poprvé za své působení v klubu. Soupeři blahopřejeme k zisku poháru."











Vytvořeno: 5.6.2019
Tomáš Navrátil


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace