Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Paráda! Rusko pokořeno. Hradecký výběr dál sní o medaili


Datum akce: 20.6.2019

Druhé utkání, první výhra. Královéhradecký výběr porazil na Region’s Cupu Rusko 1:0 a dál má šanci na medaili.

Druhé utkání na amatérském mistrovství Evropy výběru Královéhradeckého kraje, který v Bavorsku reprezentuje Česko, vyšlo.

“Máme tři body po dvou utkáních. Jsem spokojený. Hráli jsme přece se Španělskem a Ruskem,” řekl trenér Miloš Dvořák. Po prohře se Španělskem, se výhra opravdu hodí…

První půle přitom nezačala dobře. Hned ve 2. minutě musel gólman Jan Šťastný zvládnout těžký zákrok.

Hradečtí nebyli příliš nebezpeční, ač tentokrát v útoku nastoupili dva hráči - vedle Martina Malého se postavil David Vitebský. Právě druhý z nich měl asi jedinou šanci červeného mužstva v prvním poločase. Utekl po pravé straně, ale střelu z velkého úhlu poslal vedle vzdálenější tyče.

Jinak se hrál kostrbatý fotbal, navíc velmi nervózní. Obě mužstva totiž první utkání prohrála, a proto potřebovala uspět. Rusové se k tomu mohli přiblížit před přestávkou ještě dvakrát. Jenže nejprve hlavičkovali zblízka těsně vedle a jejich další nebezpečný pokus zablokoval stoper Tomáš Kabeláč.

Sedm minut po pauze dostali obří šanci naopak Hradečtí. Po faulu na zadáka Jiřího Rejla kopal Malý penaltu. Před jejím zahráním bylo plno dohadů, čas se natahoval, nervy určitě pracovaly - a tak náchodský střelec napálil míč jen do tyče.

Od té chvíle se fotbal změnil v ještě větší bitvu. Počet faulů i rozmíšek narůstal. Po jednom ostrém zákroku Rusů musel odejít ze hřiště zraněný záložník David Knespl. Nahradil ho kanonýr Vysoké nad Labem Jan Pražák a jeho vstup na hřiště byl impozantní. Po pár minutách se pustil do dravého průniku a byl faulován. Standardní situaci skvěle zvládli centrující Petr Holubec a hlavičkující Kabeláč. Stoper z Náchoda potvrdil, že je ve vápně silný a pokořil ruského gólmana.

Od té chvíle se tým soustředil na precizní obranu. Jak se ukázalo, byla to dobrá volba. Tým hrál obětavě, gólman Jan Šťastný vytáhl nad břevno nepříjemnou střelu z přímého kopu.

Rozhodčí nakonec nastavil pět minut, což bylo kvůli mnoha přerušením, pochopitelné. Ani za tu dobu však Hradečtí nepovolili. A vedení 1:0 udrželi.

V neděli hrají třetí zápas proti Polákům a stále drží naději na medaili.

Vytvořeno: 20.6.2019


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace