Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Finále Poháru starších žáků U 15 - výsledky


Datum akce: 22.6.2019


V příjemném prostředí sportovního areálu ve Velichovkách proběhl finálový turnaj starších žáků za účasti čtyř týmů. Do Velichovek přijely týmy Třebechovice pod Orebem, FC Rychnov nad Kněžnou a souklubi FC Vrchlabí / MFK Trutnov B a pozdější vítěz Sokol Roudnice/ Bystřian Kunčice, který tak po vítězství v krajské soutěži dosáhl na ,,double" v podobě zisku krajského poháru.

Za příznivého počasí a ve férové atmosféře se odehrála nejprve dvě semifinále, utkání o třetí místo a finále. Do rámce turnaje zapadla i trojice rozhodčích, Martin Škoda, Lukáš Tůma a Štěpán Janeček. Pořadatelský klub se této akce zhostil na výbornou, vytvořil pro jednotlivé týmy skvělé podmínky, rovněž přítomní diváci měli zajištěný kvalitní servis. Ceny předávali člen výkonného výboru KFS p. Jiří Lebedinský a předseda TJ Velichovky p. Zdeněk Šedivec.


Semifinále 1:

FC Spartak Rychnov n. Kn. – SK Třebechovice pod Orebem 1 : 1 (0 : 0), PK  5 : 4


Branky: Paleček - Štorek

Rozhodčí: Tůma (Škoda, Janeček)

Vstupní zápas do finálového turnaje začali možná překvapivě aktivnější Třebechovice, ale výraznou šanci si nevypracovaly. Paradoxně nejblíže gólu byly hráči Třebechovic, kdy zahrávaly rohový kop, po kterém míč orazítkoval břevno. Ani Rychnov si žádnou loženku, a tak stav po první půli byl bezgólový. Po změně stran však přišla proměna a hned v úvodu se měnilo skóre. Krátce po návratu z kabin otevřel skóre po průniku  z levé strany přízemní střelou Štorek. Odpověď Rychnova byla více než bleskurychlá. Parádní dalekonosnou střelou srovnal Paleček. Třebechovice mohly jít do vedení, ale trefily jen tyč. O vítězi tak rozhodly penalty, kde byl. šťastnější Rychnov.

Semifinále 2:

FC Vrchlabí/Trutnov B – SK Roudnice/Bystřian Kunčice 1 : 3 (1 : 1)

Branky: Capoušek -   Hruška, Nosek, Hladík

Rozhodčí: Janeček (Tůma, Škoda)

Zatímco v prvním utkání se na branku čekalo až do úvodu druhé půle, v tomto zápase se diváci dočkali po necelých 3 minutách, kdy po rychlém protiútoku otevřel skóre Hruška. Vrchlabští vyrovnali po rohovém kopu, kdy se prosadil Capoušek. Aktivnější v první půli bylo souklubí Rudnice / Kunčice, ale svoje šanci neproměnilo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Druhý poločas přinesl podobný obraz hry, Roudnicko-kunčičtí byli lepší, několikrát prověřili brankáře soupeře střelou z dálky a jedna z nich se ujala, kdy se pěkně trefil Nosek. Na jeho trefu další krásnou brankou navázal Hladík, čímž stvrdil postup svého týmu do finále.

 
Utkání o 3. místo:

SK Třebechovice pod Orebem – FC Vrchlabí/Trutnov B  1 : 2 (1 : 1)

Branky: Boukal – Boháč, Capoušek

Rozhodčí: Škoda (Tůma, Janeček)

Zápas dvou zklamaných ze semifinále zahájily lépe Třebechovice, ale svoji aktivitu nepřetavily v úvodní branku. A tak se skóre měnilo poprvé na druhé straně, kdy se po rohovém kopu prosadil Boháč. Vyrovnání zařídil pěknou střelou z dálky Boukal, čímž stanovil poločasový stav na 1:1. V první části druhé půle si oba týmy vypracovaly některé šance, které nevyužily. Postupem času tempo hry upadlo, bylo vidět, že síly ubývají, a tak to vypadalo, že se půjde do penaltového rozstřelu. Jenže v posledních vteřinách podnikli Vrchlabští poslední útok, který proměnily ve vítězný gól, který vstřelil Capoušek.  Po gólu nastal závěrečný hvizd sudího a ve Vrchlabí mohla nastat bronzová radost.

 
Finále:

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou – SK Roudnice/Bystřian Kunčice 0 : 4 (0 : 1)

Branky: Hruška 2x, Žehan, Komárek

Rozhodčí: Tůma (Janeček, Škoda)

Finále poháru ovlivnila brzká branka, kdy se po necelých čtyřech minutách prosadil roudnicko-kunčický Hruška. Od té doby se hrálo převážně mezi šestnáctkami obou mužstev bez vážnějších šancí. Rychlá branka tak znamenala poločasové vedení. Druhá půle dlouho nabízela stejný scénář, kdy se dlouho nic zajímavého nedělo. Až kolem čtyřicáté minuty měl Rychnov velkou šanci, ale tu brankář s pomocí břevna chytil. Staré známé „nedáš – dostaneš“ se krátce poté potvrdilo na druhé straně, kdy si vybral slabší chvilku rychnovský brankář, kdy mu vypadl míč po trestném kopu, který pohotový Hruška uklidil podruhé míč do sítě.  Od té doby se hrálo již podle roudnicko-kunčických not, a třetí branku přidal přesnou střelou Žehan. Krátce poté se prosadil i nejmladší člen týmu Komárek, který dal razítko na zasloužený triumf svých barev.



SK Roudnice/Bystřian Kunčice - 1. místo





FC Spartak Rychnov nad Kněžnou - 2. místo




FC Vrchlabí/Trutnov ,,B" - 3. místo




SK Třebechovice - 4. místo




                                             






Vytvořeno: 23.6.2019
Ladislav Brož


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace