Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

MKS 2021/2022 Moravskoslezský KFS - Královéhradecký KFS


Datum akce: 19.4.2022

V předposledním kole letošního ročníku Mezikrajské soutěže U13, U14 se naše výběry střetly v Opavě s jedním z favoritů celé soutěže - výběry Moravskoslezského KFS. Bohužel domácí splnili v obou zápasech roli favorita a domů se tak vracíme bez bodů. To mrzí zejména u starší kategorie, protože jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem a o vítězství kluci přišli až v posledních pěti minutách. 
 V posledním kole nás v této soutěži čeká ještě vždy sledované derby se sousedy z Pardubického KFS. Pikantnější bude tento souboj ještě z toho důvodu, že oba soupeři jsou stále ještě ve hře o postup do finále MKS 2021/2022. Utkání se uskuteční v úterý 3.5.2022 v areálu FC Slavia Hradec Králové s tradičními začátky v 11.00h a 13.00h.


U13

Moravskoslezský KFS - Královéhradecký KFS    7:2 (2:1)
B: Zadrobílek 2

Sestava:
Jiroušek, Šustr - Gajda, Plocek, Petr, Dvořák, Kloutvor, Šmejda, Bartoš, Wenke, Zadrobílek, Sláma, Matějů, Dvořáček, Pospíšil, Cvejn, Šťovíček, Reil

S domácími jsme drželi krok pouze v prvním poločase. Hráči Moravskoslezského KFS působili o trochu živějším dojmem, naše hráče postupně převyšovali zejména rychlostí a indivividuálními dovednostmi. Jednoznačně to byl nejlepší soupeř, proti kterému kluci v letošním ročníku nastoupili. Touto porážkou sice kluci s největší pravděpodobností přišli o účast ve finále, nicméně v  posledním utkání jistě o motivaci nouze nebude.

Martin Štěpán, trenér U13:
"V prvním poločase bylo k vidění atraktivní střetnutí, ve kterém oba týmy měly šance. Nám se za stavu 1:1 nepodařilo využít dvě vyložené šance a to nás v konečném výsledku mrzí, protože jsme následně inkasovali.
Ve druhém poločase jsme do stavu 3:1 drželi krok. Snažili jsme se o snížení, ale Moravskoslezský kraj ukázal velkou kvalitu v přechodové fázi a po brejcích nás ještě 4x potrestal. Výsledek je pro nás krutý, na druhou stranu jsme po čtvrtém gólu zápas spíše odevzdali, což byla škoda. Klukům každopádně patří poděkování za obětavý výkon. Všichni udělali maximum, ale soupeř byl nad naše síly."


U14

Moravskoslezský KFS - Královéhradecký KFS 2:1 (0:0)
B: 78. Šmiga, 80. Jurásek - 52. Polák 

Sestava:
Pražák D. (52. Křivský) - Syrovátka (41. Flégl), Pražák T., Poděbradský (41. Spejchal), Vaněk (75. Poděbradský) - Čermák (41.Matuška), Hendrych, Podhajský, Mader (52. Horák) - Polák, Fatka (41. Svoboda)

Do utkání jsme vstoupili aktivně. Hned v úvodu pálil Fatka z voleje mimo a za minutu se zaskvěl po dělovce Hendrycha domácí brankář. V 17. minutě se v šanci po rychlém protiútoku objevil domácí Zajac. Ve 24. minutě po krásném pasu Vaňka hlavičkoval nebezpečně Polák, ale domácí bránkář opět svůj tým skvělým zákrokem podržel. Na druhé straně výborným zákrokem podržel naše mužstvo brankář Pražák. Hrál se vyrovnaný zápas s velkou intenzitou, míč byl častěji v držení na našich kopačkách, domácí byli velmi nebezpeční v rychlém přechodu do útočné fáze a v situacích 1:1.
 Druhá půle začala další velkou příležitostí našich hráčů, když po akci Hendrycha nedokázal usměrnit míč do odkryté části branky Svoboda. V 52. minutě už ale byli kluci za dosavadní aktivitu odměněni. Mader vybojoval u postranní čáry míč, vysunul Poláka, který přešel v rychlosti přes dva bránící hráče a křížnou střelou rozvlnil síť za zády domácího brankáře - 0:1. 
V 62. minutě skvěle vychytal domácího Šmigu brankář Křivský a o pět minut později domácí netrefili z dorážky prázdnou branku. Nebezpeční jsme ale stále byli i my. V 77. centr Poděbradského z přímého kopu výborně trefil z voleje Polák, ale brankář Bitta udržel domácí ve hře. Když už to vypadalo, že utkání dovedeme do vítězného konce, přišel trpký závěr. Nejprve v 78. minutě po našem rohovém kopu přišel rychlý protiútok domácích a Šmiga tváří v tvář Křivskému srovnal na 1:1. A kalich hořkosti jsme vypili v poslední minutě, kdy se po nedůrazu v obranných řadách prosadil Jurásek a rozhodl o vítězství domácích.

Kluci za svůj výkon nebyli odměněni body do tabulky, ale všichni zaslouží pochvalu za to jakým způsobem se proti tradičně silnému výběru Moravskoslezského kraje prezentovali. Výborné utkání pak odehráli zejména Polák a Hendrych.

I přes porážku zůstává výběr U14 ve hře o postup do finále MKS. O postupujících se rozhodne až v závěrečných utkáních.



                                          

Vytvořeno: 20.4.2022
Mgr. Jan Míl


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace