Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Česká dorostenecká liga 18-19. srpna 2012


Datum akce: 30.11.-0001

V České lize U-19 startují v letošním ročníku čtyři týmy z Královéhradeckého kraje. Výsledky 1.kola: Olympia Hradec Králové-FK Admira Praha 3:2, RMSK Cidlina Nový Bydžov-FK OEZ Letohrad 5:1, Rapid Liberec-MFK Trutnov 4:4, Meteor Praha-Sokol Třebeš 5:1.

FC Olympia Hradec Králové, vedená zkušeným Josefem Košátkem, je v soutěži zálohou hradeckých votroků a v prvním kole narazila na nováčka soutěže, pražskou Admiru. Domácí hráči nastoupili v sestavě Richter - Duben, Sikora, Čapek, Holubec - Petrů (89.Brutovský), Kopřiva (76.Soumar), Pago (63.Tauchman), Vlkanova - Mládek (88.Linder), Novák(63.Langr). V 6.m. poslal do vedení kuklenské Novák, v 54.m. vyrovnal Michálek. Vedení na stranu Olympie strhl v 63.m. Vlkanova, jenže Michálek v 69.m. opět vyrovnal. V 75.m. rozhodl o výhře hradeckých dorostenců Petrů. Josef Košátko k zápasu řekl: "Bylo to typické úvodní utkání sezóny. Provázela nás velká nervozita, která se promítala do určité křečovitosti. Přesto jsme v první půli doslova zavraždili 3 - 4 stoprocentní šance a mohli utkání v klidu rozhodnout. Ve druhé půli soupeř začal nakopávat dlouhé míče a využil tělěsné převahy a dvakrát vyrovnal. Přesto jsme utkání velkou vůli dovedli do vítězného konce. Za bojovnost a za vydání se z posledních sil zaslouží hráči poděkování."

RMSK Cidlina nastoupil doma proti FK OEZ Letohrad s velmi mladým týmem s naprostou většinou loňských mladších dorostenců a se třemi současnými v základu. V prvním poločase vedli domácí 2:0 brankami Jiřičky z PK a Mejstříka, v 22.minutě se zranil domácí Pavel Pokorný. V druhé půli dal další branku domácích Kašprišin a na snížení hostů odpověděli dalšími góly střídající Michal Masák a Jan Havrda. Domácí sestava, kterou postavil Pavel Obermajer, zněla Drugda - Hornof, Jiřička, Mokošín, M.Vincour - Havrda, Mejstřík, Chramouský (78.Masák) - Kašprišin, Pokorný (22.Batelka) - Soukup.

Divokou remízu 4:4 (6.Klosowski, 28.Špička, 88. a 89.PK Tošovský) přivezli dorostenci Trutnova z umělé trávy v Liberci, kde byli hosty Rapidu Liberec. Trenér Jebavý hodnotil zápas takto: "V úvodním utkání české ligy dorostu uhrálo nově utvořené mužstvo cennou remízu, i když průběh utkání nasvědčoval spíše tomu, že všechny tři body poputují do Krkonoš. V prvním poločase jsme dvakrát vedli, ale obě branky domácích zařídil rozhodčí Martínek, který si doslova vymyslel opakovaný nepřímý kop při malé domů a ke konci půle uznal gól i přesto, že gólman Kerekanič byl faulovaný. Druhých čtyřicet pět minut jsme začali špatně. Po chybě brankáře Kerekaniče šli hosté do vedení a vzápětí jsme obdrželi branku po chybě v obraně. Kluky musíme pochválit za to, že utkání nezabalili. Stále chtěli hrát a bojovali. Dvě minuty před koncem  vzal osud utkání do svých rukou Jiří Tošovský a rozhodl o tom, že si ze hřiště v Harcově vezeme první letošní bod. Střelec obou branek byl nejlepším hráčem našeho mužstva. Dále se k němu připojili hráči – Jirka, Bednařík, Klossovski, Doubic a kapitán Špička."

Nováčkovskou daň zaplatil Sokol Třebeš na Meteoru Praha, odkud si hradečtí fotbalisté odvezli vysokou porážku 1:5 po poločase 0:3. Složení týmu Třebše bylo Heřman - Tesař, Vacek, Krykorka, Jankovský, Drapák, Bielčík, Matějka, Rederer, Fisher, Rychtár, Štajer, Dostál, Červinka, Kordač. Z tábora Sokola Třebeš zanělo toto hodnocení zápasu: "Zápas skončil 5:1 pro Meteor zcela zaslouženě. V prvním poločase jsme si vybrali nováčkovskou daň, kdy se klukům malinko rozklepala kolena a báli se něco vymyslet. V druhém poločase jsme se chtěli dostat do zápasu, ale srazili nás dolů chyby, na kterých se dá zapracovat." Jedinou branku hostujících dorostenců dal Erik Dostál.

 

 


Vytvořeno: 19.8.2012


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace